Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 01 February 2008 - 11:22 AM
Куче без родословия може да участва на изложби само за експертна оценка. Но това не го прави по-малко мило и обичано ;)
tutin,
за мое огромно съжаление този уикенд ми е затрупан от лекции и един гнусен изпит за капак... така че... чакаме следващия :'(
victima,
Това са координатите на единствените два легитимни развъдника за шар пей в България, попитай там:
Елена Йорданова (StyleBullet)
www.stylebullet-streletz.com
e-mail: stylebullet@abv.bg
тел: 0888 406 375
Камелия Босилкова (O-Kboss)
www.o-kboss.com
e-mail: kbosillkova@gmail.com
тел: 0888 817 034
Публикувано: 01 February 2008 - 05:29 PM
и с ранг CACIB / кандидат за международен шампион / и да получава титли.Nikey е права,кучето Ви може да се яви само за експертна оценка.Ако кучето,което притежавате е женско и няма родословие,но е изключителен представител на породата и получи оценка отличен,то може да бъде допуснато еднократно до развъждане и на потомството му, да се издадът "бели"родословия и да се запишат в том 2 от ПК /племенната книга на федерацията /.По-нататък,женските кучета от това потомство,също се оценяват и при налични качества, също могът да участват, в развъдната дейност на клуба и така, докато се запълнят четерите пояса в родословието,когато вече произведените кученца, ще бъдат записани в том 1 на ПК и получават редовни родословни документи.Цялата тази процедура е необходима,за да може да се проследи потомството,да се провери за болести предавани генетично и ако има такива,съответно развъждането на това куче и на неговото потомство да се прекрати!Май доста се поувлякох в разяснения ;D ,за което се извинявам!Радосното е,че има толкова много почитатели на тази порода, които защо пък не, някой ден могът да пожелаят,да притежават и родословно куче, и да се включат в развъдната дейност на клуба, създавайки прекрасни поколения!Виждам,колко много ентусиазирани млади колеги има вече и както казах, това ме радва страхотно,защото породата в БГ,няма да загине!От публикуваните снимки,също виждам прекрасни кучета, предполагам че много от тях имат и родословия, нека се престрашат и да участват в изложбите организирани от БРФК!Това участие, е част от процеса, на популяризиране на породата в БГ! :->)
Публикувано: 02 February 2008 - 08:38 AM
Привет на всички любители на тапети и на техните собственици, почистващи осколките от тапети.
Роди и компания искаме да ви попитаме как сте с вратите и краката на столовете? :P На нас този материал ни е по-интересен. Оказва по-голяма съпротива ;). Обаче ако си ги обичате, вратите и столовете, не казвайте на бръчките, защото..... :huh:
Ние засега се справяме с не-то. Бели не правим и когато сме сами. Обаче като тръгне някой да излиза......всичко, до което можем да се докопаме веднага се прибира за дъвкаве в "къщата". Последният сюжет няма как да бъде заснет, затова само го разказвам.
Желаещи за разходка в Борисвата градина в неделя?
Публикувано: 02 February 2008 - 11:14 AM
Иначе от доста време нямаме нищо изядено, освен любимата ми палма, която онзи ден намерих в окаяно състояние. Така и не разбрах коя от двете беше сътворила натуралнозеления килим, но защо ли имам едни странни подозрения и съмнения.. Добре поне, че бяха късали, дърпали и плюли, а частта с гълтането я бяха пропуснали :blink:

Публикувано: 02 February 2008 - 02:42 PM
Публикувано: 02 February 2008 - 03:49 PM
Защо ли като четох за породата такива страхотии чак не намерих? :o Леле, какво ни престои. А аз се тюхкам за два надъвкани стола, малко отхапана врата и едно специфично ухание, оставащо около локвичката....от радост
Ренши, а вашата глутница е видимо провокирана от агенти. Кой свети там с фенерчето в различни цветове? ;D
Латексът ли е решение за такива дизайнери? :rolleyes:
Пак да попитаме, желаещи за бръчкава разходка в неделя?
Публикувано: 02 February 2008 - 08:19 PM
Кака Чина е голямо акселератче значи ;) На мен майка ми така ми викаше едно време, понеже бях най-висока в класа си, вкл. и от момчетата ;D "На мама акселератчето то!" :sarkastichen: Е, на мен не ми беше чак толкова весело, но пък на Чина едва ли точно от това й пука ;) Честито да ви е! :P
Аз пък понеже днес успях да си взема първата половина на един мегаважен изпит, та се самонаградих с Армахилираща разходка из Южния парк за разсейване преди новото четене :) набързо, де... за около час ;D Като се върнахме, бяхме кални до ушите... и двете... Та, малко ни се наложи да си вземем по един душ... и двете... та, смърдяхме на мокро куче... и двете ;D ;D ;D
Публикувано: 02 February 2008 - 08:35 PM
имам проблем с писането във форума-забравила съм да пиша на кирилица... :rolleyes:
да ви кажа честно не съм имала проблеми с Тоби относно тапетите или краката на столовете,но изяде тапицерията на входната врата...
мн съм щастлива обаче,з-то се научи да пишка навън и вече не прави поразии вкъщи... :yahoo: :yahoo: :yahoo:
разкажете ми нещо повече за изложбата...кога ще бъде?къде?и т.н.
Моля ви!!!
Сега ще ходим да папкаме...
Чао-Чао!!! :P
Публикувано: 03 February 2008 - 09:11 AM
ще видим кой е акселератче, предлагам вече да започваме залаганията за Арма. Имайки предвид 50%-ното сходство на гените й с една още по-акселерираща кака, на бас, че до месец-месец и половина и ти ще имаш "женичка" ;D Ами така де - стига само ние сме се излагали, показвайки се по гащи B)
P.S. Успех на втората половина от изпита ;)
Helly,
изложбите са на 16. и 17.02; мисля, че в Христо Ботев.

Публикувано: 03 February 2008 - 02:56 PM
нинам... още сме бебета, ама... когато-тогава!
Ние мислим да ходим на 16.02, ако всичко е наред. Абе, четох нещо, че записването ставало на място там, преди 9.00ч, ама... нещо не ми се вярва. Ще звънна тази седмица да проверя. Ако всичко е добре и участваме, вече няма да сме в клас Бебе... което не знам длаи е добре, понеже сме малко упорити и не сме много добри с изложбеното си поведение... Стойка- принципно да, правим я... как и за колко време е отделен въпрос. Обаче с припкането редом отляво имам преблем... тя е фен на зигзагообразното хендлерпрепъващо движание, както и на тичането колкото се може по-бясно... хммм
Публикувано: 04 February 2008 - 05:37 PM
Цитат
Ау, не знам как го издържате това. Сори, ама нещо ви куца дисциплината и обучението.
Не е редно кучето да прави такива мизерии, аз ще полудея ако се случи такова нещо веднъж, какво остава постоянно.
Публикувано: 05 February 2008 - 09:23 PM