Има и едно доста подробно обяснение от Anuk как се стига до там с кола тук.
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 22 February 2010 - 10:43 PM

Публикувано: 22 February 2010 - 11:38 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 22 February 2010 - 11:42 PM
Благодаря ти! Добавих.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 February 2010 - 01:05 PM

Аз утре ще водя една жена на "оглед" за това момче бялото,а вие сте го взели.

Жената е много готина-има къща на 18 км. от София с декар и половина двор ,обича много кучета,но никога не е имала,понеже е била в апартамент цял живот и сега иска да вземе цели двама щастливци.Има хълмове с горички за разходки,ще са пуснати в тяхно си оградено място.Семейство са с дъщеря.Направо 6-ца от тотото.
Само трябва да се довърши къщата,понеже още се строи и към края на март могат да се нанасят кучовете.Аз не можах да разбера у кой е това момче ( у С.Петров ли ?- чета през ред явно

Публикувано: 23 February 2010 - 02:52 PM
Вчера заедно с германски природозащитници от Тирхилфе Зюден посетихме Сеславци.За съжаление визитата не беше неочаквата и в приюта се бяха подготвили,но въпреки това германците останаха шокирани от видяното.Също така посетихме и приюта в Долни Богров,в който станахме свидетели на абсурд,приюта е само за 50 кучета,а се финансира с около 15-17хил.лв.Германците се опитаха да се срещнат с нашата кметица,но тя отказа.Въпрени това те ще продължат да се опитват да потърсят отговори на много въпроси от длъжностните ни лица.
Публикувано: 23 February 2010 - 03:07 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 05:04 PM
Почвам с кучетата първо ,а после с хората.my_caya направи много снимки и ще ги пусне, когато има възможност и ще разкаже по-подробно за определени кучета.Аз само ще кажа че имаше една кучица със седем малки сукалчета, тъкмо прогледнали.По-късно докараха още 12 без майка.Не можели да ги пуснат,защото били по сигнал, че са в детска градина.Жената,която водих "на оглед" си избра две кучета,за които се търсят приемни стопани за до края на март,началото на април-тогава ще може да си ги вземе.В края на поста ще сложа тяхна снимка.Тя сутринта от 8 часа е там с 15 килограмов чувал храна,която изчезнала...Казали й че я били сипали,но в хранилките имаше само остатъци от предното ни хранене,все пак гранулата е съвсем друга и си личи,но явно са ни взели за ... Яд ме е също, че стана свидетел на нещата,които ще напиша по-долу.
Имаше проверка от Аксиния и други природозащитници.Снимаха ни как храним с my_caya без да ни питат- може ли,не може ли...Ние храним-те ни наобиколили като папараци с камери и фотоапарати и ни снимат.Най-големия абсурд беше, когато Аксиния ми поиска сметка защо храним две кучета в бебешката клетка с храна за големи кучета.

Както винаги имаше и бой (между кучетата де :) ),когато въпросните природозащитници ни снимаха.Наврях се в схватката да ги разтървавам,а всичко живо гледаше от страни и ме снимаше.Казаха двете кучета да бъдат преместени в самостоятелни клетки и ако не се разправях за тях специялно ,вероятно щяха да бъдат евтаназирани по-късно.
Проблема с уж-агресивните, кучета си остана обаче,когато те си тръгнаха.Не знам какво толкова важно обсъждаха,че това явно не им се е сторило важно,а ще им извадят очите кучетата.Постоянно набутвах това че вътре има кучета,които са обявени за агресивни и ще ги евтаназират,а всъщност те ми ближеха ръцете,но трябваше да се развикам на Петров за да се обърне внимание.Той ми обяснява (на висок тон) че били агресивни,а аз му казвам, че ще ходя и ще му бръкна в устата на това куче да види, че няма да ме ухапе.И аз си изпуснах нервите де-почнах да му викам, че той е агресивен накрая,а той да не е кинолог или специялист в областта на агресията ?! В крайна сметка изкарахме две от кучетата, които въртят опашки и ближат ръце,а уж са агресивни.
Извинявам се че пиша оплетено,нямам намерение и да се старая с пунктоация и правопис,за което също се извинявам,но нямам сили. Чакайте по-късно включване от Кая със снимки и инфо за някои кучета.
Ето ги двама избранници на жената-момиче и момче:
Публикувано: 24 February 2010 - 05:33 PM
Всичко което си написала е ужасно, но това
"Аз само ще кажа че имаше една кучица със седем малки сукалчета, тъкмо прогледнали.По-късно докараха още 12 без майка "
Аз веднъж бях там и се шашнах, а сега това направо ме смачка.
Публикувано: 24 February 2010 - 05:42 PM
Освен бебоците, само на 2 пухкави по някаква причина снимките не са се запазили, днес поразмествахме кучета. Имаше докарано едно рошаво, тип териер с едно синьо и едно биколкорно око, дребно, сладко, женско. Та изчакахме да я кастрират и да се събуди и е в нашата бебешка клетка.
Има страхотна кавказка овчарка, женска, има проблем с едното око, много е хлътнало, дружелюбна с хора, но не и с кучета. Води се изгубена, след петък могат да я дадат. Изчакват 7те дена да минат.
Изместихме жълтата кучка със сините очи и едно мъжко, стоящо в клетка от някой си януари в първа външна клетка, където са слабунковците.
Имаше много нови кучета, бебоци на по 3-4 месеца кастрирани, ужас както винаги. Само дето явно заради проверката всичко беше измито и изринато.
Ето снимки
Кавказката овчарка

Момиченцето, което извадихме в бебешката клетка - доктора каза, че е била с пиометра, дано оцелее.

Ето я и жълтата кучка от карантинните, определено с роднина със северна кръв. Водих я от карантинната клетка до външната за нашийника, никакви проблеми.
Тя и няколко други кучета имат проблем с очите, прилича ми на изпадане на третия клепач.

В търсене на ласка

И една усмивка

и вече навън

Ще пусна още снимки довечера.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 24 February 2010 - 06:10 PM
Положението с бебетата е плачевно. Майката с бебетата няма да я върнат, защото е взета от детска градина.
А бебетата, които докараха точно преди да тръгнем, били уж изхвърлени от едно кучило. За мен са кученца от 3 различни кучила. Има отделни снимки на всички освен 2 по-едри и пухкави. Оказа се късмет, че бяхме там, понеже едното успя да се провре под дупчицата към дворчето и щеше да си изгние там. Единия гледач оправи вратичката, така че сега няма процеп там.
Кученцата са страхотни, но там нямат шанс. На месец и нещо са според мен.
Бебетата от бебешката клетка

Това го изпусна единия ловец, момиченце, което така се въртеше от уплаха, че се наложиха крути мерки при пренасянето й. По-добре това обаче, отколкото да я стрелят пак. Ще бъде кастрирана милата.

Майката с бебенцата

Ето и другите дребчовци, дано грабнат нечие сърце преди Сеславци да ги довърши.
Единствената снимка на едно от 2те най-едри

Другите дребоси

Портретни

Всички снимки от днес тук:
http://vesselina0713...-02-2010.477290

Публикувано: 24 February 2010 - 06:20 PM
Т.е. най-вероятно точно това, което е станало днес - Идеята е медиаторът да бъде там, в Сеславци, принципно през целия работен ден, да документира и записва всички нередности и после да ги опише, да пусне съответната жалба и така... Но да не се намесва.
За наглостта, на която днес отново сте станали свидетели, Кики и Веси, просто нямам думи!!
Това ми напомня наглостта на някаква си уж лекарка там, която ни пита с Веси веднъж "А аз като ветеринарен лекар мога ли да ви направя забележка?!!!! Защо не им давате витамини на кучетата, ами само го храните????"
Еми можех само да й кажа на ум МАЙ....А ТИ!!!! Друго какво можеш да кажеш на нагло същество без грам съвест?!
Отврат!
Публикувано: 24 February 2010 - 06:40 PM
Ами то уж имаше миналата година-някакви двама,но не се вясваха в изолатора.
Публикувано: 24 February 2010 - 06:45 PM

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 24 February 2010 - 06:56 PM
Sorry за подвеждащата информация, не знам при тези какво е. Сега ще видя мога ли да редактирам.
П.П. Редактирано.

Публикувано: 24 February 2010 - 07:13 PM
Е, при положение, че са различни неща, трябва да се знае. Дано само да не върлува някаква и такава инфекция, поне 5 кучета изглеждат така. Някои и по-зле.