Дайте да измислим нещо хора, ще го затрият хайванчето...
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 11 March 2010 - 01:07 PM
Дайте да измислим нещо хора, ще го затрият хайванчето...

Махатма Ганди
Публикувано: 11 March 2010 - 01:13 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 01:23 PM
Тази кучица е идеална за апартамент.Дребосъчка е,колкото дакел е голяма,с къса,загладена козинка,няма да пуска косми.Социялна е.В изолатора е от много време,сигурно има година:
Това куче е обявено за агресивно и ще бъде евтаназирано.Влязох си спокойно при него,сипах му храна,а то ми въртеше опашка и ми говореше нещо:
Тези също ще бъдат евтаназирани,миналата седмица си бяха там,което означава ,че не им остава много до края на 14 дневния срок:
Това беше във външните клетки до преди 3 седмици,но го преместиха вътре,защото се бие за храна.Съдбата му не е ясна:
Тези двете са страшни скокливки.Такава радост, гушкане, говорене, скачане до небето...
Публикувано: 11 March 2010 - 01:24 PM
MechoPuh, май намерихме транспорта! След половин час тръгвам за Сеславци, но ще помоля за помощ при намирането на хотела.

Махатма Ганди
Публикувано: 11 March 2010 - 01:36 PM
Ако е прибрано по сигнал, че е агресивно - такова е!

Махатма Ганди
Публикувано: 11 March 2010 - 01:37 PM
Не знам обаче как да обясня как да намерите хотела ... знам къде е, ама като не съм практикуващ шофьор и не мога да обясня. Може ли някой да обясни, моля?
neofly, това много пъти сме се питали и ние. Отговорът е: никак! Там такива специалисти няма!
Публикувано: 11 March 2010 - 01:38 PM
Никак. Слагат го в клетка и уж се следи дали е агресивно - към персонала предполагам. Някои кучета наистина не дават да се приближиш дори до решетките, но повечето са спокойни. Така че как отсъждат, че са аресивни не е ясно. Аз от декември досега съм виждала само 4-5 кучета, които полудяваха само като се доближиш до вратата.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 11 March 2010 - 01:39 PM
Как в, примерно в няколко града в България, вет. лекарите казват, че те нямат право да извършват евтаназия на набедено за агресивно животно, без нужното одобрение от специалист, а в Сеславци това се случва?
Публикувано: 11 March 2010 - 01:41 PM
Публикувано: 11 March 2010 - 01:51 PM
Благодаря, но няма да се ходи засега. Има някаква промяна в положението. Това което зная е, че няма да разрешат да извадим Рита, но няма да има евтаназия (това са казали от Екоравновесие).
Повече разяснения ще даде dora7511 евентуално.

Махатма Ганди
Публикувано: 11 March 2010 - 05:26 PM
mimotova, благодаря ти, че се присъедини към нас, аз така го чувствам
Чакаме снимките с нетърпение, за да видим щастливците.
и аз много ти Балгодаря, че даде шанс на тези души, с големите е много по-трудно,
ако имаш нужда отнещо пишпи. Как са те?
с нетърпени чакам снимки
едно пиле ми каза, че в колата е имало сценки от делото драйфус
За децата на татко барба има 60лв от Tatiana - Благодрая ти
в събота ще има новини, как са що са и на къде отиват нещата
PURSY - приличат си, дано и Мая като Лейла намери своят дом
Публикувано: 11 March 2010 - 07:19 PM
На всички ни е ясно кога и при какви обстоятелства животните могат да прояват агресия. А и в никой изолатор не полагат и най-малки усилия за социализация на такива животни. Или си изгниват в клетките, или им изпълняват смъртните присъди по най-бързия начин. Освен ако някой като вас и нас не успее междувременно да промени съдбата му.
Но за какво изтичане на срока става въпрос!? Какъв е този 14 дневен срок!? Нито в Закона за защита на животните , нито в Закона за ветеринарномедицинската дейност има такъв срок. НЯМА такъв срок- той беше предвиден в стария ЗВМД / от 1999 год./ Сега по силата на параграф 9 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗЗЖ- чл.70 от стария ЗВМД ОТПАДНА!!! Предвидена е евтаназия по чл.51 от ЗЗЖ, но САМО след поставяне на диагноза при клиничен преглед и изследвания и то при условията на чл.179 ал.2 т.4 от ЗВМД. Но обърнете внимание какво пише в т.4 : " Животни , чиито агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните". Тук е големия спор, с който се опитваме да се преборим и в Русе, защото набеденото за аресивно куче ПРИБРАНО в изолатор /приют ВЕЧЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОПАСНОСТ нито за хората нито за животните! Тогава защо трябва да се евтаназира? С него трябва да се работи, да се социализира и да му се даде шанс да живее , като бъде осиновено. То и човек да затвориш в клетка ще оскотее и подивее! За какви "стахановски" срокове говорим тук!
Ами всички знаем, че всяко куче , което излае може да бъде набедено за агресивно / и понеже това е най-лесният начин да се намалява броят им- му изпълняват набързо присъдата/. Да ама кучетата не блеят- те лаят! Освен да ги кастрираме трябва ли да им изтръгваме и езиците!? Боже сили нямам вече от човешкото безумие!
В Русе поне не ходят на лов за бебета и не прилагат такъв срок.
Та във връзка с горното- кой от НПО упражнява ежедневен обществен контрол за хуманно отношение към животните и въобще за спазването на ЗЗЖ в Сеславци? Знаете ли кой подписва протоколите за евтаназия?
Публикувано: 11 March 2010 - 08:55 PM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 11 March 2010 - 09:00 PM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 11 March 2010 - 09:02 PM

Публикувано: 11 March 2010 - 09:33 PM
mimotova,
Публикувано: 11 March 2010 - 09:39 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 11 March 2010 - 09:59 PM
P.S. Забравих да споделя колко съм благодарна на my_kaya, за помощта да ги возим по ветове и да ги закараме до хотела!

Вход

Горе
Цитиране +