Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2321 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 March 2010 - 01:07 PM

Никой ли няма с кола, да изкараме "агресивната" Рита? Аз търся да взема от приятел, но засега нищо.

Дайте да измислим нещо хора, ще го затрият хайванчето... dh_188.gif А е супер мило животинче!
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2322 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:13 PM

И аз се присъединявам към молбата за помощ dh_188.gif. Всичко друго е вече уредено. Ще е ужасно нелепо Рита да бъде евтаназирана ... а на тези в Сеславци им нямам вяра! Ако я заварят там утре като нищо ще е евтаназират!

#2323 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:23 PM

Анук, мерси че ги вадиш,не ми остана време вчера да го направя.Ще дам и малко инфо. за конкретни кучета.

Тази кучица е идеална за апартамент.Дребосъчка е,колкото дакел е голяма,с къса,загладена козинка,няма да пуска косми.Социялна е.В изолатора е от много време,сигурно има година:

Прикачена снимка

Това куче е обявено за агресивно и ще бъде евтаназирано.Влязох си спокойно при него,сипах му храна,а то ми въртеше опашка и ми говореше нещо:

Прикачена снимка

Тези също ще бъдат евтаназирани,миналата седмица си бяха там,което означава ,че не им остава много до края на 14 дневния срок:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Това беше във външните клетки до преди 3 седмици,но го преместиха вътре,защото се бие за храна.Съдбата му не е ясна:

Прикачена снимка

Тези двете са страшни скокливки.Такава радост, гушкане, говорене, скачане до небето...

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#2324 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:24 PM

Цитат(MechoPuh @ Mar 11 2010, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз се присъединявам към молбата за помощ dh_188.gif . Всичко друго е вече уредено. Ще е ужасно нелепо Рита да бъде евтаназирана ... а на тези в Сеславци им нямам вяра! Ако я заварят там утре като нищо ще е евтаназират!

MechoPuh, май намерихме транспорта! След половин час тръгвам за Сеславци, но ще помоля за помощ при намирането на хотела.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#2325 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 01:30 PM

А как се удостоверява агресивността на едно куче в изолатора в Сеславци?

#2326 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:36 PM

От скромните ми наблюдения - по звездите и мъха по дърветата... eg_033.gif

Ако е прибрано по сигнал, че е агресивно - такова е!
User's Signature

Махатма Ганди

#2327 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:37 PM

Цитат(S.Petrov @ Mar 11 2010, 11:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
MechoPuh, май намерихме транспорта! След половин час тръгвам за Сеславци, но ще помоля за помощ при намирането на хотела.

af_089.gif Това е страхотно! Дължа ти голяма почерпка!
Не знам обаче как да обясня как да намерите хотела ... знам къде е, ама като не съм практикуващ шофьор и не мога да обясня. Може ли някой да обясни, моля?

neofly, това много пъти сме се питали и ние. Отговорът е: никак! Там такива специалисти няма!

#2328 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:38 PM

Цитат(neofly @ Mar 11 2010, 01:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А как се удостоверява агресивността на едно куче в изолатора в Сеславци?

Никак. Слагат го в клетка и уж се следи дали е агресивно - към персонала предполагам. Някои кучета наистина не дават да се приближиш дори до решетките, но повечето са спокойни. Така че как отсъждат, че са аресивни не е ясно. Аз от декември досега съм виждала само 4-5 кучета, които полудяваха само като се доближиш до вратата.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2329 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 01:39 PM

ХмХм, и коя организация за защита на животните си слага подписа под това?

Как в, примерно в няколко града в България, вет. лекарите казват, че те нямат право да извършват евтаназия на набедено за агресивно животно, без нужното одобрение от специалист, а в Сеславци това се случва?

#2330 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:41 PM

Карта на местоположението на хотела в Суходол (за S.Petrov)
http://www.trifonovl...es/File/map.JPG
User's Signature

Качена снимка

#2331 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2010 - 01:51 PM

Цитат(Fullmoon @ Mar 11 2010, 01:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Карта на местоположението на хотела в Суходол (за S.Petrov)
http://www.trifonovl...es/File/map.JPG

Благодаря, но няма да се ходи засега. Има някаква промяна в положението. Това което зная е, че няма да разрешат да извадим Рита, но няма да има евтаназия (това са казали от Екоравновесие).

Повече разяснения ще даде dora7511 евентуално.
User's Signature

Махатма Ганди

#2332 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2010 - 05:22 PM

Сладурката Мая с разветите уши е като двойничка на Лейла, помните ли я девойката?
Само че Лейла беше по-светла, но ушите, муцунките и погледа им са абсолютно еднакви wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2333 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 05:26 PM

Цитат(nort2005 @ Mar 10 2010, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mimotova @ Mar 10 2010, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Само да съобщя, днес с my_kaya взехме от Сеславци две муцуни - мъжко Санди и женско Мери,

mimotova, благодаря ти, че се присъедини към нас, аз така го чувствам rc_036.gif !
Чакаме снимките с нетърпение, за да видим щастливците.

и аз много ти Балгодаря, че даде шанс на тези души, с големите е много по-трудно,
ако имаш нужда отнещо пишпи. Как са те?
с нетърпени чакам снимки rc_036.gif
едно пиле ми каза, че в колата е имало сценки от делото драйфус

За децата на татко барба има 60лв от Tatiana - Благодрая ти
в събота ще има новини, как са що са и на къде отиват нещата

PURSY - приличат си, дано и Мая като Лейла намери своят дом

#2334 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 07:19 PM

Въпросът с набедените за агресивни е голям проблем навсякъде. Поправете ме ако греша- но четох , че всяко четвърто куче в Сеславци се евтаназира като агресивно! И повод въпросите на neofly- знае ли някой от форума повече подробности за тези евтаназии? Контролират ли се и от кого? До кого е отправено питане и има ли писмен отговор ? По какъв начин се удостоверява , че едно куче е "доказано аргесивно" за да имат основание да го убият.
На всички ни е ясно кога и при какви обстоятелства животните могат да прояват агресия. А и в никой изолатор не полагат и най-малки усилия за социализация на такива животни. Или си изгниват в клетките, или им изпълняват смъртните присъди по най-бързия начин. Освен ако някой като вас и нас не успее междувременно да промени съдбата му.
Но за какво изтичане на срока става въпрос!? Какъв е този 14 дневен срок!? Нито в Закона за защита на животните , нито в Закона за ветеринарномедицинската дейност има такъв срок. НЯМА такъв срок- той беше предвиден в стария ЗВМД / от 1999 год./ Сега по силата на параграф 9 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗЗЖ- чл.70 от стария ЗВМД ОТПАДНА!!! Предвидена е евтаназия по чл.51 от ЗЗЖ, но САМО след поставяне на диагноза при клиничен преглед и изследвания и то при условията на чл.179 ал.2 т.4 от ЗВМД. Но обърнете внимание какво пише в т.4 : " Животни , чиито агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните". Тук е големия спор, с който се опитваме да се преборим и в Русе, защото набеденото за аресивно куче ПРИБРАНО в изолатор /приют ВЕЧЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОПАСНОСТ нито за хората нито за животните! Тогава защо трябва да се евтаназира? С него трябва да се работи, да се социализира и да му се даде шанс да живее , като бъде осиновено. То и човек да затвориш в клетка ще оскотее и подивее! За какви "стахановски" срокове говорим тук!
Ами всички знаем, че всяко куче , което излае може да бъде набедено за агресивно / и понеже това е най-лесният начин да се намалява броят им- му изпълняват набързо присъдата/. Да ама кучетата не блеят- те лаят! Освен да ги кастрираме трябва ли да им изтръгваме и езиците!? Боже сили нямам вече от човешкото безумие!
В Русе поне не ходят на лов за бебета и не прилагат такъв срок.
Та във връзка с горното- кой от НПО упражнява ежедневен обществен контрол за хуманно отношение към животните и въобще за спазването на ЗЗЖ в Сеславци? Знаете ли кой подписва протоколите за евтаназия?

User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#2335 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 11 March 2010 - 08:55 PM

Днес посетих Санди и Мери в хотела. Чувстват се прекрасно, изглеждат много добре. От хотела са ги пуснали цяла сутрин да тичат по двора, те бяха изорали снега от търкаляне, а са се позачистили по този начин от сеславската смрад и не само.. Вчера Мери оповръща целят гръб на Санди в колата, това стана точно 50 метра преди хотела. Колата въпреки старанията на автомивката още смърди нечовешки, но пък те вече не миришат толкова. Ще им измисля някакъв сух шампоан и четка, че се скубят на фъндъци. Иначе си поиграхме на снежни топки, галихме се, гушкахме се и даже се наложи да се карам. Мери определено е изключително нахална: иска цялото внимание за нея, ако Санди се приближи започва да го хапе и избутва, като си притиска още по-силно към мен. Но освен борбата за внимание няма други проблеми. Хапват от две отделни купи, като по средата на яденето си ги разменят синхронно /явно всеки иска да провери дали яденето на другият не е по-вкусно/, пият вода от обща купа, дават ми да им ровя в устатата, да им взимам храната и кожените кокали, които им дадох за игра. Изобщо са много мили муцуни. Не съм ги мъчила с учене на някакви команди или ходене на поводи, защото искам 2-3 дни да се опознаем хубаво и тогава. Струва ми се, че Мери е била нечие куче, знае да сяда, да седи мирно, вчера ходеше на повод, влизаше и излизаше от колата без проблем. За днес толкова. Сега ще се опитам да им направя отделна тема и след малко качвам и снимките.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2336 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 09:00 PM

Това е Мери, която е трудна за снимане, защото си вре муцуната в коленете ми /но пък имам много снимки на задницата и тила и/

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2337 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 09:02 PM

А ето го и Санди, който се снима трудно, защото само тича напред-назад

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#2338 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2010 - 09:33 PM

mimotova, благодаря ти за хубавите снимки! Не зная що за хотел е този "Чопър", но на Мери и Санди им се струва петзвезден, със сигурност. Кой знае откога не са се хранили спокойно и не са се търкаляли в чистия сняг. Късмет имат тези кученца, дано по-скоро си намерят и стопани.

mimotova, rc_036.gif, че ги измъкна и им даваш шанса да се завърнат в нормалния живот!

#2339 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 March 2010 - 09:39 PM

Ще помоля,ако някой,който ходи в сеславци,види този куч,да ми пише на лични или да звънне на 0889625873.Благодаря предварително!Изчезнал е от кв.Иван Вазов,около Нова година.Мои близки ме помолиха да пусна обявата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#2340 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 09:59 PM

Хотел "Чопър" си е 5 звезди, двамата си имат дървена къщичка около 2 кв.м., а аз съм им купила 2 поларени одеалца, имат си самостоятелно дворче около 5 кв.м., отделно ги пускат за няколко часа в голям двор да побеснеят, имат си постоянно купа с чиста вода, изобщо нямат от какво да се оплакват. Моят домашен Мартин е изключително доволен от условията там, всеки път когато го оставям тича към къщичката си, а на тези симпатяжки сигурно им се струва рай. Утре или в събота ще им направя отделна тема с повече снимки.
P.S. Забравих да споделя колко съм благодарна на my_kaya, за помощта да ги возим по ветове и да ги закараме до хотела!
User's Signature

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни