Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2561 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 May 2010 - 12:03 AM

От днес съм нов доброволец за Сеславци. Всяка сряда ще се старая да съм на линия! За първи път стъпвам на подобно място... половината клетки са в сграда, където е хладно, мокро и влажно и без пряка слънчева светлина... а навън - жега... мога само да си представям какво е било зимата... там се държат всички бебета + големи кучета. Но тези клетки са твърде тесни за големите кучовци. Ако го сравним с човешки затвор - е, тези са в карцера - където наказват затворниците за няколко дена. Разликата е, че тези кучовци си остават там за... неопределено време. Другата половина от клетки е на открито. Там днес обитателите изнемогваха от жега. Храната която им сложихме - не можаха да я изядат всичката, но my_kaya от опит знае, че вечерта ще си я довършат. Някои кучета не погледнаха храната - не се помръднаха даже. Лежаха си и гледаха апатично. Други скачаха щастливо по my_kaya като търсеха само ласките й. Провираха мусунки и към мен през решетките за да ги галя. / като нова ме достраша за влизам в клетките... но и това ще стане скоро! / А по-едрите се нахвърлиха лакомо и даже някои се опитваха да запазят всичко за себе си, ръмжейки или даже налитайки на бой. Но при my_kaya такива опити не минават! Една празна кофа се стоварва на главата на побойника и той е усмирен...поне докато сме там.
Ето снимки на немската овчарка за което се говори в горния пост. Клетката изглежда светла, но това е заради светкавицата на фотоапатата. В действителност е сумрачно. А на една душица явно и е писнало да стои на мокро и се катери нагоре и си стоеше така, някакси закрепена, в желание да е по-близо до слънцето, може би... А от дворните клетки снимах едно "гонче" което не спираше да търси човешко внимание.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2562 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2010 - 12:16 AM

carrie, поздравявам те за желанието да помогнеш и за силата, която ще ти помогне да отидеш пак и пак.......

Да измислим на кучовците някакви навеси?
User's Signature

Качена снимка

#2563 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 05:12 PM

Показване на мнениетоelena07, в 06 May 2010 - 12:21 AM, написа:

carrie, поздравявам те за желанието да помогнеш и за силата, която ще ти помогне да отидеш пак и пак.......

Да измислим на кучовците някакви навеси?

миналото лято имаше хвърлена камуфлажан мрежа отгоре

#2564 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:13 PM

Здравейте!
Аз пак да питам, какво стана с джак ръсела, който беше в приюта, окончателно ли е вземането му от ветеринарната лекарка? Има ли някой информация? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2565 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2010 - 06:26 PM

Какво се случва с господина от горните снимки(НОК) някой има ли информация за него?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2566 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 08:26 PM

Ами господина не е мръднал от тясната килийка... все така стои в най-далечния ъгъл и когато се доближим до клетката - си обръща главата да не ни гледа.
...
А вчера са докарали кучета от Кремиковци. Днес ги кастрираха и утре следобед ще ги връщат по местата им. Но едното кученце беше като Нандо - черното пуделче - същата снимка с неговото голямо киче можеше да използвам... Помолих да го пострижа и така да го върнат. И се появи една слабичка Нандовичка... със стърчащи кокалчета и ребърца... предполагам че сега след като Нандо е наддал малко, са еднакви. Цял ден я стригах - милиметър по милиметър. Миличката - лежеше под въздеиствието на упойката, но като и говоря - върти опашче. По едно време - тръгна нанякъде. Аз не я спрях - и тя отиде до една решетка за канализация, изпишка се и се върна при мен... Много е дружелюбна и любвеобилна! Ако някой иска да дари с обич едно добро момиче - тя е там до утре следобед. След което ще бъде пусната из Кремиковците улици. Доктора каза че е младо куче. Сега е с лъвска прическа. Съжалявам, че си бях забравила фотоапарата... но - двойник е на Нандо! И по темперамент - преди кастрацията не спираше да се радва и да върти опашка. Само дето гласчето и не се чу изобщо. Ако някой иска да я спаси - обадете ми се! С радост ще ви заведа при нея! Тя има нужда от къпане, хубава храна и легълце! / тежи не-повече от 5-6 кг. среден размер /

#2567 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 08:39 PM

От страх ли?Дружелюбен ли е,реагира ли на повикване или погалване?Горкия колко нещастен изглежда :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2568 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 09:12 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 May 2010 - 08:44 PM, написа:

От страх ли?Дружелюбен ли е,реагира ли на повикване или погалване?Горкия колко нещастен изглежда :dh_188:

Според мен е от страх. Само като застанем до клетката му и той гледа да се навре някъде - да се скрие, ама няма къде. Завира си муцунката в ъгъла под железните греди. Никой не го е галил. На клетката му пише - агресивен. Доктора ми каза за него, че преди живеел в къща с двор, но ухапал бил детето на стопанина си и го довели поради тези причини в Сеславци. Изглежда изключително нещастен! Имам чувството че страда много. Тъгува за изгубеното... и ... вече е изгубил надежда. Големи проницателни очи и щръкнали уши.

#2569 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 May 2010 - 01:34 PM

Моля ,ако някой попадне на този пит в Сеславци да ми пише,изгубен е !
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2570 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:35 AM

Вчера закарахме тази мама и седемте й бебенца в приемният им дом в Горна Баня.Прекараха в изолатора 2 седмици и няколко дни и (чук-чук) опази си всичките бебета. Имат си зелено дворче и къщичка,в която уплашената мама веднага се шмугна,а бебетата се забиха за нея като пиявички. Ще ги гледа една прекрасна,мила,млада жена и готините й съседи :)
Като ми изпрати снимките от настаняването (понеже аз разбира се си забравих апарата) ще им направя отделна тема. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2571 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 11:41 AM

:rc_036: за всичко ,което правите!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2572 Потребителят е офлайн   dimitarch Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 01:59 PM

Показване на мнениетоcarrie, в 05 May 2010 - 11:08 PM, написа:

От днес съм нов доброволец за Сеславци. Всяка сряда ще се старая да съм на линия! За първи път стъпвам на подобно място... половината клетки са в сграда, където е хладно, мокро и влажно и без пряка слънчева светлина... а навън - жега... мога само да си представям какво е било зимата... там се държат всички бебета + големи кучета. Но тези клетки са твърде тесни за големите кучовци. Ако го сравним с човешки затвор - е, тези са в карцера - където наказват затворниците за няколко дена. Разликата е, че тези кучовци си остават там за... неопределено време. Другата половина от клетки е на открито. Там днес обитателите изнемогваха от жега. Храната която им сложихме - не можаха да я изядат всичката, но my_kaya от опит знае, че вечерта ще си я довършат. Някои кучета не погледнаха храната - не се помръднаха даже. Лежаха си и гледаха апатично. Други скачаха щастливо по my_kaya като търсеха само ласките й. Провираха мусунки и към мен през решетките за да ги галя. / като нова ме достраша за влизам в клетките... но и това ще стане скоро! / А по-едрите се нахвърлиха лакомо и даже някои се опитваха да запазят всичко за себе си, ръмжейки или даже налитайки на бой. Но при my_kaya такива опити не минават! Една празна кофа се стоварва на главата на побойника и той е усмирен...поне докато сме там.
Ето снимки на немската овчарка за което се говори в горния пост. Клетката изглежда светла, но това е заради светкавицата на фотоапатата. В действителност е сумрачно. А на една душица явно и е писнало да стои на мокро и се катери нагоре и си стоеше така, някакси закрепена, в желание да е по-близо до слънцето, може би... А от дворните клетки снимах едно "гонче" което не спираше да търси човешко внимание.

ot snimkite izglejda 4e e moito ku4e tova, otkradnaha go ot Gorna bania, pazete go, idvam utre!

#2573 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 02:22 PM

Редактирано. сори

#2574 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 02:34 PM

Показване на мнениетоdimitarch, в 14 May 2010 - 02:04 PM, написа:

ot snimkite izglejda 4e e moito ku4e tova, otkradnaha go ot Gorna bania, pazete go, idvam utre!

сори ама това не магазин, че някой да го пази ...
или веднага тръгнете към сеславци или чак в понеделник
съмнявам се , че утре ще намерите някого въпреки, че е работен ден

в първия пост на темата има телефони

Цитат

само един НОК по сигнал, че ухапал (стопнина си май)

#2575 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 04:18 PM

Много ме съмнява кучето да е вашето.Това е заведено от стопанина си тъй като го ухапал.Докажете че кучето е ваше-снимки,паспорт,обяви че сте го загубили.Ако обаче искате да го осиновите това вече е друго нещо.Животинката се нуждае от дом,след като бъде КАСТРИРАН,тук всички ще са много щастливи ако му осигурите дом.Откраднато куче...трудно ще попадне в изолатор :ea_103:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2576 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 10:47 PM

Трудно, но не и невъзможно... Сценарий - на съседа му пречи поради ред причини и го отвежда на място откъдето е сигурен че няма да избяга и да се прибере обратно, като същевременно не се е превърнал в убиец, а доктор ще извърши това вместо него. Измисля си историйка и го оставя там. Е, малко си е усложнил живота, но ...
Така или иначе кучето само ще си каже дали стопанина му е там, или ще се обърне с гръб като го види...

#2577 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 10:49 PM

http://www.facebook....74413195&ref=mf тук са наслагали бая клипчета...
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#2578 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2010 - 10:59 PM

Показване на мнениетоAnuk, в 14 May 2010 - 12:39 PM, написа:

съмнявам се , че утре ще намерите някого въпреки, че е работен ден

в първия пост на темата има телефони

Днес се обадих в изолатора, утре ще работят нормално, ще могат и кучета да се взимат. До обяд, както обикновено.
Нана ще ми я дадат в понеделник.

#2579 Потребителят е офлайн   dimitarch Икона

Публикувано: 16 May 2010 - 09:51 PM

Kucheto ne beshe moito, za sajalenie.a tova se beshe predalo ve4e gorkoto.

#2580 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2010 - 01:18 PM

Днес сеславските кучета пак си хапнаха нормално - благодарение на бълтарските и холандски дарители - благодаря ви, че затворниците поне не са гладни.
Кучетата не са били повече от 150, както всеки понеделник - зверски гладни. Малко бебета е имало в сравнение с друг път, знаем какво ги чака там.
Имаме снимки, ще пусна след малко. Немските овчарки са били две. За едната са дошли някакви хора да я вземат.
Взехме Нана, вече е у дома. Ще пиша повече в нейната си тема.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни