Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2841 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 September 2010 - 09:46 PM

Кучетата от вътрешните клетки излизат ли някога навън? Всеки ден ли се хранят или три пъти седмично? От колко до колко работи Сеславци и кой регистрира кучетта, които ги докарват след 17.00 часа? Моля да ми отговори някой, който знае.

#2842 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 September 2010 - 07:02 AM

Кучетата от вътрешните клетки не излизат навън.
За храненето - прочети началото на темата и си направи изводите.
Работното време там е от 9.00 до 15.00ч. Кой ще докара куче след 17.00, след като екипите отдавна са си по къщите? Ако имаш предвид частно лице да закара куче, за да се отърве от него, мисля че не става, не може. Трябва да е в работно време.

#2843 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 08:38 AM

Нормално ли е от Сеславци да ми показват снимка на упоено куче? Практика ли е при тях да снимат кучетата в упоено състояние като ги снимат за архива си?

#2844 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 08:47 AM

Практиката е следната:
Пристига колите с ъс заловени кучета. Ловците ги свалят едно по едно и ги настаняват в клетките. До колата стои служителката, която оформя архива. Прави им снимки. Това е.
Повечето кучета вече са излезнали от упойка, но тези, които са заловени последни, може да са все още упоени.

#2845 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 08:55 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 26 September 2010 - 07:52 AM, написа:

Практиката е следната:
Пристига колите с ъс заловени кучета. Ловците ги свалят едно по едно и ги настаняват в клетките. До колата стои служителката, която оформя архива. Прави им снимки. Това е.
Повечето кучета вече са излезнали от упойка, но тези, които са заловени последни, може да са все още упоени.

nort2005,
Благодаря за информацията.

#2846 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 01:16 PM

Изобщо не говоря някой да се отърве от куче - информацията за работното време ми беше достатъчна. Кучето от пред нашия блок в кв. "Надежда" беше взето от колатана Екоравновесие точно в 17.00 ч. В колко часа мислите са стигнали до Сеславци? Понеже звънях на сто места, може би това беше причината все пак кучето да е в Сеславци. Това имах в предвид за работното време - кой го е регистрирал в 18.00 часа? На следващия ден колата на Екоравновесие пак беше при нас в 16.45 ч. Изобщо не са си по домовете по това време.

#2847 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 05:42 PM

Не зная, може да са минали на друг режим. Но за всяко куче би трябвало да дават информация, вкл. и от кого е кастрирано - дали в деня на прибирането или следващ ден, в картона на кучето трябва всичко да е описано.

#2848 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 September 2010 - 03:11 PM

Показване на мнениетоANRIANA, в 23 September 2010 - 12:28 PM, написа:

3дpaвeй кикита,
прekaрaх мaлka cумa за бeбeтата
нe ce ceщaм кak ce пуcka лс , та зaтoва ти прaщaм мeйл

Благодаря на ANRIANA за дарението, но аз не мога да поема ангажимент за лечението на кучетата с кожния проблем, освен да им слагам някакво лекарство на място, веднъж седмично когато храня-това е единственото, което мога да направя аз, А доколкото разбрах бебетата вече ги няма, не знам дали е така, ще видя в четвъртък като ходя. Ако някой може да се заеме с лечението на кучетата, с организация или има някакви идеи за тях, да казва, аз не мога да го направя, нито да им бъда попечител.

#2849 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 04:38 PM

Момичета, точно се чудех как и на кого да предавам дарението от Anriana, което не е малко. Кики, дръж ме в течение за тези кучета и когато стане ясно какво може да се направи за тях, да предам паричките.

#2850 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 September 2010 - 11:44 PM

Утре ще отиде докторка в Сеславци да вземе проби от кучетата с кожния проблем, за да се установи какво е точно и да се започне някакво лечение.
Прикачена снимка

В момента в Сеславци има мъжки ротвайлер, леко плашлив, не агресивен, едър.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Докараха домашна кучица, блъсната от кола и с парализирана задница, иначе жизнена и стои седнала, но не може да се изправя. Идиотите "собственици" не можели да си позволят операцията и я натирили в изолатора малоумни, тъпи, прости !!!!!!!!!

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Пет бебока без майка:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Едно красиво, ловно куче, което беше забило глава депресирано в скарата:
Прикачена снимка

Военния НОК си е там, много добро и хубаво куче:
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Полу-овчарките също са си там, напомням-2 броя женски сладурани, бивши домашни, добрички:
Прикачена снимка

Мамчето с трите бебока, много е добричка:
Прикачена снимка

Това момченце много ми хареса, вероятно е кръстоска с кокер:
Прикачена снимка

#2851 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2010 - 01:43 AM

Здравейте! Не съм в страната иначе щях да отида на място.Мои познати с които ходихме заедно в Сеславци съботите информираха днес ,че вече нямало да пускат доброволци през седмицата а само в събота-така им казали от приюта. Тка ли е? Като чух това се разплаках-ако е така-горките животни сега няма кой да ги погали. през седмицата. От тази седмица явно е това решение. Аз ходех последната седмица преди 26 ти през ден-два уж че ми е по път и им викам на тия в приюта че да видя кучетата да наблюдавам един вид инцидентно дали има хратна за кучетата като няма доброволци ит.н.Служителите се дразнеха видимо на присъствието ми/ни както през седмицата така и в събота и неделя.Все питаха-е какво-нали а само кучета? И тлнлТа ме ужаси това решение от приюта да не пускат....

#2852 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2010 - 06:58 AM

Показване на мнениетоataka_z, в 02 October 2010 - 12:48 AM, написа:

. Тка ли е?

Не е така.

#2853 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 02 October 2010 - 07:19 PM

Всички душковци са мили и нещастни там...ама тази домашната ударена от кола, нямам думи.
БАси идиотите и предателите.Дали има как да я види доктор и да се снима,з а да се знае може ли с операция да се помогне?
User's Signature

Качена снимка

#2854 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2010 - 09:08 PM

И мен ме жегна ужасно много това кученце, с този поглед и такава добричка... :dh_188: Видя я доктор, каза че няма никаква чувствителност и няма шансове, по-добре мъките й да бъдат спестени...

#2855 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 02 October 2010 - 09:11 PM

И що за хора са това .Вместо да я евтаназират в клиника и да са с нея в последните мигове, я захвърлят на такова място, та да се шпочувства изоставена и предадена преди да умре. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2856 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2010 - 09:13 PM

То ако беше оперирана веднага след случилото се, нямаше да се налага евтаназия дори....А оправдания като "не могат да си го позволят", не вървят...има ли желание начин винаги ще се намери, но няма ли, оправдания много.......

#2857 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 02:02 AM

Благодаря за отговора. Малко ме успокои , въпреки, че един от доброволците, които ходят в приюта в събота ми каза, че има издадена наредба от директора на екото-малоумника Петров ,че доброволци ще ходят само в събота. И са казали на същите ,че е забранено да се дава друга освен гранулирана храна. Значи трябва да отида лично след месец чак ще мога и повече за да видя как са нещага в приюта с пускането на доброволци защото всеки казва различно.

#2858 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 02:17 AM

Жалко че нямаме приют на доброволци където да се прибират такива кучета като парализираното и там да чакат осиновител а не да трябва да бъдат евтанизирани за да сеспести място .
Това в случай, че парализираното куче може да живее.
Искам да ви попитам М Знаете ли и какво мислите за това,че от февруари-20011 влиза в сила наредбата, според която всички бездомни кучета трябва да бъдат изтеглени в приюти до живот или до осиновяване! Аз съм против защото в 99 процента от приютите/новите/ служителите в ще са като тези в Сеславци-безчувствени към болката на животните и без да дават ласка и поне малко топлина на кучетата в приютите. Затова съм против затварянето на неагресивните кучета доживот и до осиновяване. Сега е времето да се протестира срещу този закон защото се строят нови лагери на смъртта за кучетата л Все пак от тях изкарват пари. Кой е съгласен да се протестира ? Вече има такъв замисъл.

#2859 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 04:47 AM

Някой ще ми даде ли телефона на директора на Екоравновесие Петров? Не на приюта.

#2860 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2010 - 01:16 PM

ataka_z - нещо не ми стана ясно как все пак смятате да разрешите проблема с уличните кучета и какви алтернативи предлагате. Не е ли по-добре вместо да се борим срещу отварянето на нови изолатори/приюти, да се борим те да се стопанистват от неправителствени организации какъвто е модела на много места на запад?

Никой тук не е фен на Екоравновесие, но все пак голяма част от организираната дейност зависи от благословията на общината и на Екото. Това важи както задоброволците в Сеславци, така и за приюта в Богров. Едно от основните правила при работата на НПО-та е да са търпеливи и да третират с нужното уважение държавните и общинските служители, с които работят.

Доброволците в Сеславци беше голяма победа, но нищо чудно с подобни минипроверки и досаждане през ден, на Екото да им е писнало и за това да са отрязали посещенията на доброволците.

Ако маниерът ви на комуникиране по телефона е същият като този тук, искрено се надявам да не се доберете до телефона на Петров. Помислете първо какви щети може да причините на вече извоюваното, преди да изпадате в подобни истерични изблици.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни