Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 15 January 2011 - 09:04 AM
Публикувано: 15 January 2011 - 02:05 PM
ansf, в 15 January 2011 - 08:09 AM, написа:
В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.
Публикувано: 15 January 2011 - 06:27 PM
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.
Публикувано: 15 January 2011 - 07:27 PM
nort2005, в 15 January 2011 - 05:32 PM, написа:
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.
Репортажът ще е в обедната емисия. Дано да е обективен и позитивен, и да помогне за подобряване на положението на гамените от Сеславци.
Днес си бях забравил апарата, но ще има снимки малко по-късно.
Публикувано: 16 January 2011 - 08:41 PM
Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html
Публикувано: 16 January 2011 - 09:33 PM
g_tanov, в 16 January 2011 - 07:46 PM, написа:
Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html
Оффф, то той стана като онзи виц за Ленин. Човек го е страх да отвори консерва даже!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 16 January 2011 - 09:34 PM
g_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:
В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.
Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.
Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......
Публикувано: 16 January 2011 - 10:31 PM
ansf, в 16 January 2011 - 08:39 PM, написа:
g_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:
Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.
Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......
Естествено, че не е заяждане. На тези кучета им се обръща специално внимание. Но съм сигурен, че след това мое изказване, все ще се намери някой, който да каже "А, другите да умират, значи...!"
Публикувано: 16 January 2011 - 10:46 PM
Сметките са:
Дарителски сметки :
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG57BUIB98881026247200
СИ БАНК
Титуляр : СНЦ " Заедно срещу насилието над животните!!!"
Чрез Pay Pal : paypal@zaedno-bg.org
На място: ВК " Добро хрумване"
"Княз Борис I" 125, София
( Има оставена кутия за дарения )
Ако решите да направите дарение задължително напишете като основание СЕСЛАВЦИ, КЪЩИЧКИ.
Къщичките ще са високи 65/50 см. с по-малък отвор, за да няма обветряне. Проектът е на МИЛ, с малки корекции от моя страна. Ако някой има практични предложения, ще съм на линия за обсъждането им (имам предвид проекта). Ще бъдат поръчани поне десет къщички. Ако се съберат повече пари от необходимото (съобразяваме се и с мястото за движение в тесните пространстранства), "Заедно" ще искат одобрение за какво да бъдат ползвани (храна, медикаменти и т.н.), като при липса на изрично одобрение от страна на дарител, ще му бъдат възстановени веднага. Обсъдил съм с фирмата и корекция на отворите на старите къщички. Мисля, че ако има добра сделка, ще поемат и реновирането на старите къщички (поне с материал, трудът е от мен). За първи път се радвам, че времето през януари е топло.
Публикувано: 17 January 2011 - 11:30 AM
На 22.12.2010г., датата на предишния отчет, сме имали в наличност 620кг гранули и 157лв.
Приходите ни са следните:
- на 4.01.2011г. имаме дарени 300кг гранули "Аи-мания" от SMitreva

- на 29.12.2010г. сме получили 650лв. дарения от форумската сметка

- на 7,01,2011г. сме получили 580лв, от форумската сметка.
Ето ги и разходите:
- закупени 20 поливалентни ваксини, 20 чипа и 20 евро-паспорта за350лв. всичко, фактурата е публикувана в темата.
- купих 300кг гранули за 267лв., по-долу ще публикувам фактурата.
- гранули, раздавани в Сеславци: - на 26, 8, 30 декември и 2, 4, 11, 15 и 18 януари - по 60кг. Последните ще ги раздаде Кики, оставени са там. Освен това - на 7,01,- 20кг, на 8,01, - 70кг и на 13.01. - 40кг.
Като резултат, на 19.01.2011г. ще имаме в наличност 610кг гранули и 770лв.
Забележка: отделно от това SMitreva има дарение за нас от Холандия - хубави гранули, които добавяме към българската храна, когато Соня е с нас - тя си ги следи като количество.
Публикувано: 17 January 2011 - 11:34 AM
Та точно за пет такива кучета, напълно безнадеждни и без всякаква перспектива, SMitreva е осигурила места в българо-австрийския приют в Казанлът. Животинките ще разполагат с дворчета, къщичка и храна - това до края на живота си или до времето, когато ще са достатъчно социализирани, за да може да им се търси дом.
Къщичките трябва да ги осигурим ние. Писах вече на g_tanov, предполагам, че ще можем да ги поръчаме на същото място. Желателно е в края на месеца, когато откарваме кучетата в Казанлък, да можем да занесем и къщичките.
За петте къщички ще трябва да платим 84х5=420лв.
Горивото до Казанлък и обратно за буса ще бъде 110лв.
Можете ли да помогнете, за да се случи това? Спокоен и сигурен дом за пет проблемни кучета - какво по-добро.
Ето и кучетата, които сме набелязали, засега:
Това комарче е от групата от Александровска болница - изключително стресирано и страхливо животинче, трепери като лист. Имаме планове след два месеца да отиде в приемен дом, където дано успее да се пребори със страха си, младо е, има някакви шансове.

Тази голяма страхливка също трепери като лист, ако човек се приближи до нея. Това е едно от кучетата, които Кики лекува от демодекоза.

Третото куче е Дея, или ЗлоДея, както започнахме да й казваме. Тя не само е страхлива, но и ако човек много настоява да си контактува с нея, започва да щрака със зъбки. Младо куче, щом Галя не успя да се справи с нея, няма кой. По-късно ще пусна снимки.
Четвъртото е едно сърдито старче от "карантинните" клетки - там нищо добро не го очаква. Не мога да му намеря снимките, в четвъртък ще го снимам пак и ще ги пусна.
Петото ще изберем в четвъртък.
Бихме могли да ползваме парите, дарени за храна, но мисля, че не е редно. Моля ви, помогнете на пет диванета да получат сигурност и грижа, за цял живот!
Ето я и тъжната история на Дея. Станала свидетел на смъртта на цялото си семейство, не видяла нищо добро точно във възрастта, когато би трябвало да опознава света, ето го резултата:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B5/
Публикувано: 17 January 2011 - 02:52 PM
През уикенда като сте били там случайно някъде по клетките да видяхте тези две кученца, те са братче и сестриче, от Люлин 5 са!
Казаха ми, че от общината ги били хванали, но къде се никои не знае ... Жената, с която говорих се надява да ги върнат. Майка им само беше там, но на нея нищо й нямаше, въпреки че са били стреляли по нея ... Моля ви за помощ :(

Публикувано: 17 January 2011 - 08:06 PM
Някои може ли да ми каже от какъв зор са ги прибрали, при условие, че са на четири месеца и още не стават за кастрация дори ... А сега тука ме баламосват, че днес са щели да ги върнат, като ходих към три и половина никои нямаше, а сега няма шанс да се покажат ...
Елия и Джони

Джони

Елия

Искам да благодаря на доброволоците, че са се погрижи ли за малките през уикенда!
Публикувано: 17 January 2011 - 08:09 PM
Дано са здрави след престоя и манипулацията.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 January 2011 - 08:55 PM
Никога не съм очакала мое кученце да попадне там много ми е мъчно, че са там ;(
А Бушке имаш ли представа как всъщност процедират след кастрацията, нали първо ги хващат, седя малко, после ги кастрират и после още малко седят и ги връщат, така ли?
Публикувано: 17 January 2011 - 09:08 PM
А защо чак в събота?
Иначе всяко куче, дето на улицата може да попадне там.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 January 2011 - 09:22 PM