Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3161 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 January 2011 - 09:04 AM

Без да съм Соня, това което аз разбрах от нейния пост е, е има няколко животни които имат реален шанс да бъдат качени и евентуално осинвени в чужбна и поради тази причина - предстоящо по скорошно осиновяване е важно, те да са социализирани и готови за дом, за което определено трябва специално внимание за тях.

#3162 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2011 - 02:05 PM

Показване на мнениетоansf, в 15 January 2011 - 08:09 AM, написа:

Без да съм Соня, това което аз разбрах от нейния пост е, е има няколко животни които имат реален шанс да бъдат качени и евентуално осинвени в чужбна и поради тази причина - предстоящо по скорошно осиновяване е важно, те да са социализирани и готови за дом, за което определено трябва специално внимание за тях.

В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.

#3163 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2011 - 06:27 PM

Днес преди обяд брат ми беше в Сеславци, дохранил е кучовците с 60кг.
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.

#3164 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 07:27 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 15 January 2011 - 05:32 PM, написа:

Днес преди обяд брат ми беше в Сеславци, дохранил е кучовците с 60кг.
Имало е двайсетина животинки, изведени на разходка , което е супер, браво на доброволците!
Дошъл е снимачен екип на ВТV, дано има в новините довечера нещо.

Репортажът ще е в обедната емисия. Дано да е обективен и позитивен, и да помогне за подобряване на положението на гамените от Сеславци.
Днес си бях забравил апарата, но ще има снимки малко по-късно.

#3165 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2011 - 11:31 PM

Ето и малко снимки с пролетно настроение.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3166 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 08:41 PM

Материалът на БТВ е в сайта им Явно има по-важни новини, изместили историята на доброволците в Сеславци. Да вземат да го оставят този Бойко намира, че не можем да се уредим от него ;))))

Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html

#3167 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2011 - 09:33 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 16 January 2011 - 07:46 PM, написа:

Материалът на БТВ е в сайта им Явно има по-важни новини, изместили историята на доброволците в Сеславци. Да вземат да го оставят този Бойко намира, че не можем да се уредим от него ;))))

Ето го и линка: http://www.btv.bg/ne..._Seslavtsi.html

Оффф, то той стана като онзи виц за Ленин. Човек го е страх да отвори консерва даже! :md_064:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#3168 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 January 2011 - 09:34 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:

В момента се разхождат и им се отделя внимание, както и на всички останали. Никога не се знае кой и кога ще бъде осиновен. Оня ден бяха осиновени трима калпазани ей така, изневиделица! Дано са попаднали на стопани.

Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.

Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......

#3169 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 10:31 PM

Показване на мнениетоansf, в 16 January 2011 - 08:39 PM, написа:

Показване на мнениетоg_tanov, в 15 January 2011 - 11:10 AM, написа:

Не искам наистина да изглежда като заяждане. Не знам аз ли не пиша правилно, не се разбира ме ли - неумаловажавам никое куче, просто тези който ще заминат в чужбина е много важно да са социализирани достатъчно и подготвени за стопани, за да може да заминат и следващи след тях на същото място.

Супер, че са осиновени три кученца. Това е чудесна новина.
Не знам какво значи - дано са попаднали на стопани....надявам се, че те се минават процедура, преди да получат куче от приюта, защото иначе......

Естествено, че не е заяждане. На тези кучета им се обръща специално внимание. Но съм сигурен, че след това мое изказване, все ще се намери някой, който да каже "А, другите да умират, значи...!"

#3170 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 10:46 PM

Последната оферта за къщичките е 84 лева (плюс транспорт и ДДС).

Сметките са:
Дарителски сметки :
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG57BUIB98881026247200
СИ БАНК
Титуляр : СНЦ " Заедно срещу насилието над животните!!!"

Чрез Pay Pal : paypal@zaedno-bg.org

На място: ВК " Добро хрумване"
"Княз Борис I" 125, София
( Има оставена кутия за дарения )
Ако решите да направите дарение задължително напишете като основание СЕСЛАВЦИ, КЪЩИЧКИ.

Къщичките ще са високи 65/50 см. с по-малък отвор, за да няма обветряне. Проектът е на МИЛ, с малки корекции от моя страна. Ако някой има практични предложения, ще съм на линия за обсъждането им (имам предвид проекта). Ще бъдат поръчани поне десет къщички. Ако се съберат повече пари от необходимото (съобразяваме се и с мястото за движение в тесните пространстранства), "Заедно" ще искат одобрение за какво да бъдат ползвани (храна, медикаменти и т.н.), като при липса на изрично одобрение от страна на дарител, ще му бъдат възстановени веднага. Обсъдил съм с фирмата и корекция на отворите на старите къщички. Мисля, че ако има добра сделка, ще поемат и реновирането на старите къщички (поне с материал, трудът е от мен). За първи път се радвам, че времето през януари е топло.

#3171 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 09:13 AM

Позволих си да направя нова тема за къщичките, за да не натоварвам настоящата с допълнителна информация.

#3172 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 11:30 AM

Здравейте, представям ви отчета на дарените средства и гранули за кучанките:
На 22.12.2010г., датата на предишния отчет, сме имали в наличност 620кг гранули и 157лв.

Приходите ни са следните:
- на 4.01.2011г. имаме дарени 300кг гранули "Аи-мания" от SMitreva :rc_036: .
- на 29.12.2010г. сме получили 650лв. дарения от форумската сметка :rc_036: .
- на 7,01,2011г. сме получили 580лв, от форумската сметка.

Ето ги и разходите:
- закупени 20 поливалентни ваксини, 20 чипа и 20 евро-паспорта за350лв. всичко, фактурата е публикувана в темата.
- купих 300кг гранули за 267лв., по-долу ще публикувам фактурата.
- гранули, раздавани в Сеславци: - на 26, 8, 30 декември и 2, 4, 11, 15 и 18 януари - по 60кг. Последните ще ги раздаде Кики, оставени са там. Освен това - на 7,01,- 20кг, на 8,01, - 70кг и на 13.01. - 40кг.

Като резултат, на 19.01.2011г. ще имаме в наличност 610кг гранули и 770лв.

Забележка: отделно от това SMitreva има дарение за нас от Холандия - хубави гранули, които добавяме към българската храна, когато Соня е с нас - тя си ги следи като количество.

#3173 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 11:34 AM

Пак съм аз. Както знаете, в Сеславци има кучета всякакви. Като казвам "кучета в Сеславци", имам предвид тези, които няма да се връщат по местата, където са били уловени. За съжаление, не на всички могат да се намерят осиновители, по ред причини.
Та точно за пет такива кучета, напълно безнадеждни и без всякаква перспектива, SMitreva е осигурила места в българо-австрийския приют в Казанлът. Животинките ще разполагат с дворчета, къщичка и храна - това до края на живота си или до времето, когато ще са достатъчно социализирани, за да може да им се търси дом.
Къщичките трябва да ги осигурим ние. Писах вече на g_tanov, предполагам, че ще можем да ги поръчаме на същото място. Желателно е в края на месеца, когато откарваме кучетата в Казанлък, да можем да занесем и къщичките.
За петте къщички ще трябва да платим 84х5=420лв.
Горивото до Казанлък и обратно за буса ще бъде 110лв.
Можете ли да помогнете, за да се случи това? Спокоен и сигурен дом за пет проблемни кучета - какво по-добро.
Ето и кучетата, които сме набелязали, засега:
Това комарче е от групата от Александровска болница - изключително стресирано и страхливо животинче, трепери като лист. Имаме планове след два месеца да отиде в приемен дом, където дано успее да се пребори със страха си, младо е, има някакви шансове.
Прикачена снимка
Тази голяма страхливка също трепери като лист, ако човек се приближи до нея. Това е едно от кучетата, които Кики лекува от демодекоза.
Прикачена снимка
Третото куче е Дея, или ЗлоДея, както започнахме да й казваме. Тя не само е страхлива, но и ако човек много настоява да си контактува с нея, започва да щрака със зъбки. Младо куче, щом Галя не успя да се справи с нея, няма кой. По-късно ще пусна снимки.
Четвъртото е едно сърдито старче от "карантинните" клетки - там нищо добро не го очаква. Не мога да му намеря снимките, в четвъртък ще го снимам пак и ще ги пусна.
Петото ще изберем в четвъртък.
Бихме могли да ползваме парите, дарени за храна, но мисля, че не е редно. Моля ви, помогнете на пет диванета да получат сигурност и грижа, за цял живот!
Ето я и тъжната история на Дея. Станала свидетел на смъртта на цялото си семейство, не видяла нищо добро точно във възрастта, когато би трябвало да опознава света, ето го резултата:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B5/

#3174 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 02:52 PM

Приятели моля ви пак за помощ!
През уикенда като сте били там случайно някъде по клетките да видяхте тези две кученца, те са братче и сестриче, от Люлин 5 са!
Казаха ми, че от общината ги били хванали, но къде се никои не знае ... Жената, с която говорих се надява да ги върнат. Майка им само беше там, но на нея нищо й нямаше, въпреки че са били стреляли по нея ... Моля ви за помощ :(

Качена снимка
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#3175 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 05:32 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 17 January 2011 - 09:35 AM, написа:

- купих 300кг гранули за 267лв., по-долу ще публикувам фактурата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3176 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 08:06 PM

Намерих ги бебета, във Сеславци са!
Някои може ли да ми каже от какъв зор са ги прибрали, при условие, че са на четири месеца и още не стават за кастрация дори ... А сега тука ме баламосват, че днес са щели да ги върнат, като ходих към три и половина никои нямаше, а сега няма шанс да се покажат ...

Елия и Джони
Качена снимка

Джони
Качена снимка

Елия
Качена снимка

Искам да благодаря на доброволоците, че са се погрижи ли за малките през уикенда!
User's Signature

#3177 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 January 2011 - 08:09 PM

Евала, Шреки! А че ще ги кастрират е ясно - там възрастта няма значение.
Дано са здрави след престоя и манипулацията.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3178 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 08:55 PM

Само да ги измъкна от там и веднага ще им намеря дом, само да ги измъкна живи и здрави и ще се успокоя или поне като ги видя във събота ...!
Никога не съм очакала мое кученце да попадне там много ми е мъчно, че са там ;(

А Бушке имаш ли представа как всъщност процедират след кастрацията, нали първо ги хващат, седя малко, после ги кастрират и после още малко седят и ги връщат, така ли?
User's Signature

#3179 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 January 2011 - 09:08 PM

Не знам подробности.
А защо чак в събота?
Иначе всяко куче, дето на улицата може да попадне там.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3180 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 09:22 PM

В първият ден ги хващат,на втория кастрират,на третия връщат.Ако до три дни не ги върнат,значи остават в Сеславци(само по изключение могат да закъснеят с връщането,ако буса с който са ги хванали е на ремонт или са ги хванали в петък,тогава ги кастрират в понеделник и ги връщат във вторник.По-добре се обади да провериш още утре сутринта в изолатора или в офиса,за да разбереш дали ще ги връщат,въобще не се бави и ако ги връщат утре,да ги чакаш,но разбери в колко часа.Ако са кастрирани и са на четири месеца,следи здравословното им състояние.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни