Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3441 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 April 2011 - 04:58 PM

Прикачена снимка

Роденият със затворени очички Бенджи вече е опериран в Австрия и докторите са оптимисти за резултата от лечението.

#3442 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 11:32 PM

А ето го и поредният много нежелан явно, за да го докарат до това състояние. Кучето е прибрано по сигнал, недохранено до степен да се чуди човек как е живо още. Кони изпрати снимките.
Утре ще го видим, ще му занесем вкусни консерви. Кучето е контактно и добро.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3443 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2011 - 08:04 PM

Информация от вчера: употребихме 50кг форумска храна и 10кг от бебешките гранули на Соня. .
Оставихве 45кг от гранулите на Соня за в петък, когато ще храни Кикита.
Ваксинирахме нови 8 кучета. Соня раздаде витамини на бебетата, Кони ги беше обезпаразитила предния ден
Има и инцидент - няколко от ваксинираните кучета, едно от които даже вече има стопани и трябваше да пътува другата седмица, ги няма. Казват, че са прескочили оградата. Сега Соня ще сравнява по снимките кой липсва. Много неприятно.
Ето и снимките.
Започвам със слабушкото. Наистина никога не съм виждала толкова слабо куче. Жизнено е, храни се добре. За него специално занесохме хубави консерви. Изключително гальовно и обичливо същество, бял ден да не види този, който го е докарал до това състояние. В стаята на Кони е, заедно с две подрастващи и едно лошо нахапано:

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Следват 4-5-месечни кученца, които са в изолатора от миналия месец, няма да се връщат. Т.е. от Сеславци могат да излезнат само, ако някой ги осинови.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Следват бебета с майки и без майки, в основната сграда и навън:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка

Във вътрешната сграда:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Ето кучетата във външните клетки:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3444 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2011 - 07:31 AM

А помните ли кое е това кюфте?

Прикачена снимка

#3445 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 April 2011 - 06:22 PM

Добрата новина от вчера е, че слабушкото вече е в приемен дом.
Момчето се държи перфектно - веднага се разбра с кучетата и котката в дома, снощи е спал спокойно и си върши всичко само на двора.
Не е лесно захранването - през три часа по 300-400г течна храна. Благодарности на SMitreva за осигурените висококачествени консерви.
Дано прескочи трапа момчето, има си вече и име - Ерно.
В същия приемен дом е и Златка - страхливото сеславско момиче, което първо беше при д-р Станкова. Златка вече върви добре на повод, спокойна е и гледаме да се среща с повече хора.
Ето снимки:

Прикачена снимка - Ерно се запознава с Ушко.

Прикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка - Златка и добродушния шишко Бари.

Прикачена снимка

#3446 Потребителят е офлайн   Бейлис Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2011 - 04:25 PM

Добър ден и поздравления за вашата неуморна работа.

Бих искал да ви попитам, за едно куче, на което за съжаление нямам снимка, но мога да го опиша.

Става дума за кафяво рошкаво куче, на около 6 месеца, със розово носле и сини или зелени очи. Много ще се радвам ако имате някаква информация или имате такъв приятел при вас.

Благодаря Ви.

#3447 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 April 2011 - 07:39 PM

Бебовци за осиновяване:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - Дай лапа! :smile:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - Надувчо...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - "Я да видя и аз, какво се случва тааам :))"
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Бебенцата са обезпаразитени вътрешно, но се нуждаят от ваксини, за да оцелеят. А няколко и от лечение на кожен проблем, който съм започнала да лекувам, с каквото разполагам.

#3448 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 April 2011 - 08:04 PM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - една много сладка бабка, която според мен е била домашна, много мила и нежна кучинка, дребосъче...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка -този едър господин, е колкото голям, толкова и мил, страхотен е, гали се и плаче през решетката, като повечето домашни, свикнали хората да ги обичат и молещи за ласка...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - този бонбон по същия начин провира глава, плаче, катери се и докопа ли ти ръката не я оставя, ще ти я върне олигавена, нацелувана и на палачинка :ab_041: всъщност тук са поредица от лигльовци, следващите са същите...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - карантината, няма да се връщат и чакат осиновяване...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка - тази мама си има само едно бебче и така си го пази, че ще ми се скъса сърцето, ако умре, толкова е грижовна...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3449 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2011 - 06:48 PM

Милото ни момиче Кори, което на 28.03.т.г. замина за Германия, от утре вече ще има свое си семейство :af_089: .
Приемните й стопани я наричат "нашето четирикрако ангелче". Сложили са й медальонче - червено сърце, с което демонстрират голямата си обич.
Много щастие, Кори, и ние те обичаме!
Прикачена снимка тук е Кори при пристигането си в Германия.

Следващите снимки са изпратени от приемните й стопани:

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3450 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2011 - 06:21 PM

Вижте кой е вкъщи :af_089:
Търся транспорт до Гоце Делчев за малкия, където го чакат новите му стопани, до тогава ще остане при мен :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3451 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2011 - 10:56 PM

Малко позакъснявам с информацията, моля да ме извините.
Бяхме онзи ден в Сеславци, досипахме малко гранули /50кг/ и оставихме на Кики 40кг + десетина кг бебешки гранули.
Въобще напоследък с храната е по-лесно, защото явно, че се отпуска необходимото количество, ние добавяме, и кучетата определено започнаха пак да дебелеят. Проблем е бебешката храна, но засега имаме и от нея.
Друг основен проблем са кучетата без връщане. Както знаете, не е лесно за животните да минават седмици, месеци, за някои и години, затворени в клетките. Добре, че Заедно им организират разходки в края на седмицата, иначе кучетата ще превъртят напълно. Благодаря ти, Кони, че успяваш да организираш всичко това :rc_036: .
Много благодарности и на SMitreva :rc_036: за това, че се зае с нелеката задача да търси осиновители за тези затворници. Справедливо е и сеславските кучета да имат някакъв шанс, нали?
Та онзи ден изпратихме поредните пет щастлливци, които успяха да трогнат сърцата на добри хора. Но вече няма да публикувам снимки от изпращанията. Сори, но чух ужасни коментари, и ми става отвратително само като си помисля какви клевети се леят за тези кучета.
С нашите кучета за Виена отпътува и белият бургаски котарак - диабетик. Соня му намери прекрасен дом, животното е пристигноло благополучно, дано да е щастливо вече животинчено.
Извадихме още две животинки - малкият брадатко закарахме на Кикита :rc_036: , а Соня взе една кротка сладуранка, която ще остане при нея до намирането на постоянни стопани.
Въобще всячески се стремим да измъкваме кучета оттам, за да не се налага, поради пренасесеност, да се окажат някъде на майната си /с извинение/, или даже във фризера. Но явно и това пречи на някого. Луди хора.
Благодаря на редовните ни дарители, че не ни забравят :rc_036: .
Моля ви за помощ за ваксините - тъй като искаме да дадем шанс на повече кучета, в т.ч. и бебета - ваксинираме и искаме да могат да заминат веднага, ако бъдат харесани.

#3452 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 April 2011 - 09:54 AM

Nort, не знам какви коментари си чула, но искам да ти кажа, че въпреки, че не пиша често тук, следя темата редовно. Сигурна съм, че много хора го правят. Снимките от заминаванията, а най-вече снимките на осиновените кучета са нещото, което кара хората да ви помагат. Ако не виждат резултата от помощта си, това ще ги обезсърчава. Глупави хора, неинформирани и всезнайковци много, не им се връзвайте. Важното е, че това което правите за кучетата е чудесно и го правите по най-добрият начин предвид ситуацията. А това дали всеки го оценява или не е друг въпрос, важното са кучетата.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#3453 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2011 - 12:01 AM

Показване на мнениетоS.Petrov, в 29 April 2011 - 09:54 AM, написа:

Nort, не знам какви коментари си чула, но искам да ти кажа, че въпреки, че не пиша често тук, следя темата редовно. Сигурна съм, че много хора го правят. Снимките от заминаванията, а най-вече снимките на осиновените кучета са нещото, което кара хората да ви помагат. Ако не виждат резултата от помощта си, това ще ги обезсърчава. Глупави хора, неинформирани и всезнайковци много, не им се връзвайте. Важното е, че това което правите за кучетата е чудесно и го правите по най-добрият начин предвид ситуацията. А това дали всеки го оценява или не е друг въпрос, важното са кучетата.

+1
User's Signature

Качена снимка

#3454 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 30 April 2011 - 08:59 AM

Как така няма да публикувате снимки от изпращанията? :ud_009: Та това вдъхва частица надежда,че не всичко е загубено и малкото,което може да се направи за тези нещастни душици като ги видим щастливо поемащи към новия си живот ни дава надежда,че не всичко е напразно и не е просто капка в морето.Не спирайте да ни показвате снимки,винаги има хора ,които злословят и клеветят това е знак,че това което правите е правилно щом има кой да критикува.
:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3455 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 30 April 2011 - 10:46 PM

Показване на мнениетоS.Petrov, в 29 April 2011 - 07:54 AM, написа:

Nort, не знам какви коментари си чула, но искам да ти кажа, че въпреки, че не пиша често тук, следя темата редовно. Сигурна съм, че много хора го правят. Снимките от заминаванията, а най-вече снимките на осиновените кучета са нещото, което кара хората да ви помагат. ...

+ още един. Нали знаеш, всеки може да си говори каквото ще. Ако не сте вие, тези кучета нямат никакъв шанс.
На мен ми се къса сърцето като ги гледам хубавите муцуни с тъжни очи зад решетките. И всеки път, когато някоя душичка отпътува към новия си живот на място, където няма да е "мръсно псе", а част от някое семейство - това е знак, че има смисъл от всичко, че ако повече хора го правят, може би няма да има места като Сеславци.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3456 Потребителят е офлайн   lucy60 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Имам 3 кучета,3 котки, 10 дегута и плаващ брой риби :)

Публикувано: 01 May 2011 - 12:31 PM

Моля ви! Вие просто нямате идея колко много хора стават сутрин , веднага пускат компютъра и отварят вашата тема с надеждата да видят нещо хубаво между цялата тази тъга и мъка. Не ни лишавайте от тези снимки. Тези с идиотските коментари са много по-малко от нас, нека си приказват, това им е останало от радостите в живота, да са живи и здрави и да видят как живота си върви въпреки тях.

#3457 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2011 - 12:57 PM

Аз също бих помолила да останат снимките от изпращането.
Лично за мен сниките на заминаващите щастливци имат значение, защото ми е приятно да видя, че дори и за кучета с окраска типична улична превъзходна, физически безлични или грозновати, някои от тях окуцели, ослепели, с един или друг недъг, има надежда и те все пак са желани и обичани от хората без предразсъдъци.
Надявам се това да помогне и на онези, за които предразсъдъците са дълго носено бреме, т.е. по-голямата част от хората в тази държава.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#3458 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2011 - 06:14 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 28 April 2011 - 10:56 PM, написа:

Сори, но чух ужасни коментари, и ми става отвратително само като си помисля какви клевети се леят за тези кучета.

nort2005, толкова отдавна и толкова много помагаш, че който е решил да те клевети директно получава червен картон. Със сигурност си забелязала нещо: в тази сфера човек трябва да се притеснява много повече, ако не чува клевети за това, което прави. Единственият начин това да стане е да не прави нищо.

Да се включа и аз във всеобщия рев: искаме си снимките!!!

#3459 Потребителят е офлайн   T-Bar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 May 2011 - 06:43 PM

Показване на мнениетоmil_, в 01 May 2011 - 06:14 PM, написа:

Показване на мнениетоnort2005, в 28 April 2011 - 10:56 PM, написа:

Сори, но чух ужасни коментари, и ми става отвратително само като си помисля какви клевети се леят за тези кучета.

nort2005, толкова отдавна и толкова много помагаш, че който е решил да те клевети директно получава червен картон. Със сигурност си забелязала нещо: в тази сфера човек трябва да се притеснява много повече, ако не чува клевети за това, което прави. Единственият начин това да стане е да не прави нищо.

Да се включа и аз във всеобщия рев: искаме си снимките!!!

Нека не остават скрити родостните мигове, заради шепа от вечно недоволните. И Вие и кучетата и ние заслужаваме да се радваме, когато клетите душички замиват към дома и щастието.
Моля, ама много моля nort2005.
Не пиша в темата, но с нетърпение чакам твойте посотве със снимки.

User's Signature

КАСТРИРАЙ!
Бъди отговорен!

#3460 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 May 2011 - 06:54 PM

Присъединявам се и аз - тези снимки ни крепят !
User's Signature

Качена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема