Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3901 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 January 2012 - 11:21 AM

Показване на мнениетоtkusa, в 21 January 2012 - 09:01 PM, написа:

Да, това е мечока Вито.
Какво каза доктора за очите?

tkusa, извини ме за закъснението, имах проблем със снимките от неделя, ето ги сега:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Та така, в неделя бях при Вито, в Суходол. Очите са му по-зле - в Сеславци само сълзяха, секретът беше бистър и безцветен, сега вече е по-гъст, жълтеникаво-бял. Иначе момчето вече се храни добре, за разлика от в Сеславци. Продължава да е весел и обичен, и гушкав. Невероятно е, толкова грамаданско куче, а е като бебе.
Д-р Станкова вчера, в понеделник, беше при него. А днес ще го води при д-р Борисов за консултация, и тогава ще започнем лечението. Дано проблемът наистина е само очен. Стискайте палци на това голямо бебе, дано се оправи.

#3902 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2012 - 11:59 AM

Ето още малко снимки на Амбра /"ухапала жена, с медицинско"/ - щастлива домашна кучица вече, има си и човешко детенце - ето тази веселушка:

Прикачена снимка

Новите снимки:

А за това, че беше наклеветена, сума ти време стоя в най-гадната клетка, до фризера с труповете. И денонощно се е чувствала на крачка от смъртта, буквално.

#3903 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 January 2012 - 12:46 PM

Норт, а има ли новини за моето протеже?

#3904 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2012 - 04:27 PM

LKK, утре ще съм в Сеславци и ще го пробвам това сладурче. Стискай палци да не е от най-страхливите.

Днес за малко д-р Станкова е била там и ми е изпратила снимките на две кучета, с молбо да ги публикувам.
1. Домашен курцхаар, мъжки, на 5 години - стопанинът го е изоставил днес там, защото "остарях и не мога да се грижа повече за него". Ето го:

2. И поредният голямчо, наричам го Цезар, който е на път да се предаде, вече е спрял да се храни. Утре ще го пробвам с консерви:

Прикачена снимка

Някой може ли да помогне на Цезар с приемен дом или хотел? Той е много добро куче и бързо ще успеем да му намерим стопани.

#3905 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 07:24 PM

nort2005, вадете го Цезар! Ей сега ще говоря с един приятел дали може временно да го приюти. Ако ли пък не, ще го помоля да помогне финансово.

Ще говоря и за курцхара. Преди 2 години с Деси спасихме един. Тя го качи в движение малко преди да го блъсне един камион на Ботевградско, даже канмиона за малко в нея да се блъсне. Беше в много тежко състояние, но го оправихме и го задомихме. Собственика му е ловджия от Варна и не спира да хвали кучето. И двамата са много щастливи. Та ще говорим с него, може да има приятели , които да искат такова куче.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3906 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2012 - 08:53 PM

Ето още едно късметлийче - Арчи, в новия си дом. Петя, той ти е много благодарен :rc_036: , че му даде подслон преди заминаването, в Сеславци можеше и да не дочака щастливия край:

Прикачена снимка

Арчи си има дом, семейство и другарче-куче. Много бързо се е вписал в обстановката, ама то е така, на хубавото се свиква бързо.

#3907 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 10:42 PM

Цезар ще има финансова подкрепа. :ab_041:

А Курцхарчо ще се опитаме да го измъкнем утре пък после ще му мислим къде ще го задомяваме. Стискайте палци само да се окаже добър варианта за временен дом. То общо взето всичко ще е по-добре от сегашната дупка ама все пак...!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3908 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 06:32 AM

jani4ka, :rc_036: за Цезар! Ще го извадим възможно най-скоро. Днес ще го видя и ще пиша пак как е момчето.

tkusa, и новините за Вито са добри - проблемът му е само очен, изписали са капки и ще се оправи момчето.

#3909 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 12:53 AM

Днес извадихме курцхарчо. Момчето се казва Бъки и е може би най-невероятното куче на света. Толкова мил и добър, аз съм направо влюбена в него. Кожа и кости е милия. Определено е бил занемарен от стопаните си. Трепереше като лист от студ и страх там на скарата в клетката. Не искаше да излиза. Казаха ми, че е спрял да се храни и наистина храната му си стоеше непокътната.
С малко нежни приказки и ласки обаче ми се довери и тръгна. Качихме го в колата и милото седна и гледаше през цялото време през прозореца. Изражението му се промени, личеше си, че вече не го беше толкова страх. Радваше се, че е изваден от онази мизерия и студ. Толкова е слаб обаче, че не можеше да стои абсолютно изправен, а задните крачето му се бяха подвили. Заведохме го в "Добро хрумване" и ще остане 1-2 дена на стационар, докато му се направят всички изследвания. Стискайте палци кръвната му картина да е добра. Малко ме е страх от факта, че той е роден 2006 и само му били сложени само бебешките ваксини през началото на 2007 година. А с тези болести в Сеславци....не знам...дано всичко лошо да е вече зад гърба му...!
В момента, в който отворих колата, за да го изкарам той започна да маха с опашчица, да ми се радва и да ме ближе. Искаше да се разхожда, да души... :wub: Наистина това е едно от най-страхотните и мили кучета, които някога съм срещала! :wub:
User's Signature

#3910 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 10:25 AM

Бях в Сеславци,когато стопанинът на кучето се отказа от него и го остави.Животинката не разбираше какво и се случва.В клетката започна да скимти.Дано има хубав дом и нови стопани,които никога няма да го изоставят.

#3911 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 11:30 AM

Миличкия наистина беше ужасно, ужасно нещастен! Не съм виждала по-тъжни очи. Хубавото обаче в случая е, че веднага ми се довери, погледа му светна и се изпълни с любов. Това ме обнадеждава, че бързо ще забрави "добрия" си стопанин. Да не говорим, че това кученце хич не е имало хубав живот, в това съм сигурна. Но определено късмета му се преобърна! :wub:
User's Signature

#3912 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 12:25 PM

jani4ka, огромно благодаря за това, че извади този мил куч от ада! Имам осбена слабост към тази порода поради факта, че се сдобихме неволно с такова куче вкъщи и то след явно нелек живот преди. Знам колко особено нежни и мили са, и какви невероятни очи имат!
Вскички вкъщи стискаме силно палци изследванията му да са добри и оттук нататък да го очакват само хубави неща!

Благодаря ти! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3913 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 01:36 PM

grima, вече и на мен са ми слабост! Този е втория курцхар, с който се сблъсквам и наистина по-мили кучета аз не съм виждала.
Благодаря ти за милите думи! Радвам се, че се спаси от онзи ад, защото до ден - два кучо вече нямаше да е сред живите.

И така, неволите не спират...току що разбрах, че сутринта Екото са прибрали по сигнал моя квартален любимец. :dh_188: Ухапал е жена. Казаха ми, че и друг път е хапал. Той просто милия е много страхлив. И сега наистина не знам какво да правя... :dh_188: Някой някакви идеи?
User's Signature

#3914 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 11:49 PM

jani4ka, първо благодарности за курцхара :rc_036: , на тебе и на Деси! Дано е много щастливо кученцето вече, и да разбере какво значи да бъде обичано. За хапльото - лоша работа. Мога да ти дам идеи, но на лични, за да не разводняваме тук. Но основно, на свестните кучета търсим стопани, а идиотчетата /страхливи, хапливи и пр./ си остават при нас. За пример: тази вечер едно такова идиотче ухапа мъжа ми по ръката, защото посегна да я погали, а тя живее у нас вече шест години. Но и тя е страхлива и нервна, и хапе понякога. Аз я усещам кога не е на кеф, ама мъж ми не, и си го отнесе.
И за Цезар не стават работите, ръмжи доста респектиращо. Понякога е в настроение, друг път - не. Не можем да рискуваме. Ще чакаме някой да го вземе за пазач, друго не остава. Видях го да се храни, дадохме му и консерва.
LKK, черното куче с жълтите лапички е извадено, заедно с още едно /диагонално под него/, от хора, които са се грижили за животинките в квартала, където са живели. Надявам се всичко да е ОК с тях.
В сряда се видяхме в Сеславци с няколко жени :rc_036: , които бяха дошли да вземат кварталната си сладурана Белка - беличка, дребничка, обаче "ухапала, с медицинско". Кученцето е много добро, пробвахме я още миналата седмица, и ще й търсим стопани. През това време жените ще я настанят в Суходол и ще си поемат разходите за нея.
Покрай Белка излезе късмета на още две нещастничета, току-що докарани. Те вече са в Суходол, техните разходи са поети от Галя :rc_036: . Утре ще отида да ги видя, да им направим хубави снимки и да започнем с медицинските процедури. Ето им сега две снимки от сряда:

Ето още кучета без връщане - две бели госпожици, много мили и закачливи, и един шарко, имал неблагоразумието да се засели в двора на детска градина:

Ето още сладурковци от срядата:

Прикачена снимка

Днес брат ми беше сам в Сеславци, досипал е храна само.
И една лоша новина - кученцето от тази снимка, дребното черничкото,

Прикачена снимка , е с парвовироза, правени са тестове.

Ели го взе преди няколко дни, като приемен дом. Била е на доктор и е започнато лечение, дано е успешно. Жената ще е много благодарна, ако има някаква финансова подкрепа, защото е с много кучета, а този разход се явява неочакван...

#3915 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 01:05 AM

nort2005, този дребния хапльо, който днес прибраха бих го взела веднага, но лошото е, че тримата юнаци от Южния парк, които задомихме при нас ще го изядат. Колкото в парка да нямаха проблем с други кучета, сега офиса го чувстват като техен дом и не допускат други четириноги твари. Едно знам, това кученце трябва да се спаси...!

За Бъки (курцхарчо) имам добри и лоши новини. Първо добрите - кръвната му картина е перфектна и той изглежда много добре. Лошите са, че е пипнал корона вирус... :dh_188: Явно е от тридневния му престой в Сеславци. Добре, че поне го хващаме в началото. Моля ви, стискайте палци на най-невероятния куч на света да се оправи час по-скоро и да си го вземем в къщи.
Другото което е е, че е изкарал много глисти. Още едно доказателство за безхаберието на неговите стопани. Такива хора не знам какво трябва да ги правят!!!
Утре ще отида да му направя една дъъълга разходка и ще се опитам и да го снимам, да го видите колко е невероятен! Само да не ме чуят моите "псета", че ще започнат да ревнуват. :md_064:
User's Signature

#3916 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 09:32 PM

Днес трябваше да пообиколя насам-натам, затова имаме "извънредно включване от мястото на събитието", по-точно от местата.

1. Вито се подобрява, лечението на очичките дава резултат:

2. Бяхме при двете момиченца, които Галя извади онзи ден от Суходол. Тя, с една приятелка, точно си тръгваха от Суходол, бяха им занесли лакомства и ги бяха понагушкали. Ние също ги понамачкахме сладурките, чичо доктор им сложи първа ваксинка, и накрая пак им дадохме вкусни неща за хапване. Много са сладки двете. Черната - супер гальовна и скоклива, а дребосъчето - мила кротушка, която почти спира да диша, щом я прегърнеш. Ще станат перфектни домашни любимци, да им стискаме палци. Едното оче на черничката е почти затворено, има ли желаещи да я заведат на лекар, тъй като Галя ще отсъства от София една седмица, а и тя е без кола?
Ето и техните снимки:

3. Писах в предишния пост за черната дребосъчка, която Ели взе под свое попечителство - борбата с парвовирозата продължава. Мъничено вече си има име - Ева. Много е миличка и тя, дано има късмета да оздравее. Ели я води навсякъде със себе си, не я оставя и за секунда сама. Вижте я Евичка каква е прекрасна:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3917 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:05 PM

Мили хора, помогнете с инфо. Тя - мама Тара, дали е в Сеславци - била ухапала човек, той има медицинско? Взета е от кв Надежда - София. Тя не може да ухапе никого. Но... лаеше от време на време. Ако е в Сеславци е от 25.01.2012 там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3918 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:16 PM

Много ми прилича на едно кученце, което видях там на 26.01 докато взимах Бъки. Не мога да бъда съвсем сигурна обаче... Беше застанало в молеща се поза на скарата и направо ми скъса сърцето... :dh_188:
User's Signature

#3919 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 10:17 PM

Аз в сряда ще съм там, ще проверя.

#3920 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:19 PM

Благодаря ти. Ако е там, ще подам молба да я измъкна. Не че имам къде да я настаня, но ще го мисля.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни