Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 23 May 2012 - 08:54 AM
В понеделник бяхме в Сеславци, подхранихме душиците, обезпаразитихме 15 от тях, по-долу ще видите снимките. В загражденията, където събират кучетата, които се дават за осиновяване, вече е доста пренаселено. То е ясно - бюрото на директора е затрупано с жалби - над хиляда, за "глутници и агресивни кучета". Броят на ловните екипи е увеличен, Сеславци започва да се пренаселва.
Добрата новина е, че Соня
Та така, в понеделник 4-5 часа в Сеславци, през нощта това тъпо земетресение /което моите кучета си го проспаха геройски, не гъкнаха и не помръднаха/. Хубавото на земетресението е, че поне известно време журналистите /а и будните граждани/ ще оставят на мира нещастните животинки, които досега все им бяха проблем номер едно.
А вчера целия ден пак тичане, в дъжда и бурята, бяхме пет човека от "сеславската група", свършихме много работа, изминахме много километри, с резултатите от този бурен ден ще ви запозная по-натам. Майната му на земетресението, кучетата са по-важни
Ето снимките от понеделник, първо добрушките от Малинова долина /така се водят, а кой откъде е всъщност, те си знаят/ :
Още кучовци, които биха могли да имат дом - ако ги харесате, помегнете им с приемен дом или издръжка в хотел. Днес ще им направим първа ваксина. Започвам с едно момченце, много мило и любвеобилно, обаче никак не му хареса каишката, и реши да се скрие
И това жизнерадостно същество - № 13 :
И още - № 14 -
И тези душички ще бъдат харесани и осиновени. Дано и вие ги харесате, за да не пропуснат шанса си.
Само да допълня, че куче №17 е прибрано по сигнал - живеело е пред магазин от голяма верига. Но това е забранено - управителят на обекта има акт, че - о, ужас!, търпи тази добродушка пред вратите си. И следва рутинната процедура - сигнал до Екото, стреличка, болка, клетка... А тя е толкова добра и спокойна...
Публикувано: 23 May 2012 - 08:55 AM
Само искам да натъртя и аз, че двуседмичният срок на сладурковците от снимките започна да тиктака от понеделник и всякаква помощ за тях ще е добре дошла! Кученцата са прекрасни, само им трябва топъл дом и меко диванче!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 23 May 2012 - 09:08 AM
обръщам се с голяма молба към вас, вчера 22.05.2012г. от двора на училището в Световрачене са прибрани две прекрасни изключително добри и гальовни кучета.По докладна от кмета са прибрани в Сеславци, децата питат за тях, много хора от блокчетата наблизо ги хранеха.Това са две големи , едри, много карсиви кучета едното е почти цялото бяло, а другото е като хъски само че в бяло и оранжево.Обадих се в Сеславци потвърдиха, че са там и че се вижда , че са добри кучета, казаха ми, че ако някой ги осинови в двор ще ги дадат.Аз в момента се грижа за 14 кучета в моя двор, но моляв ВИ Nort 2005-2, моля Ви обърнете им внимание, ще помогна с каквото мога.Вратите на двора на училището през цялото време са отворени , те само преминаваха през този двор, защото децата ги хранеха, дори не са се задържали толкова дълго там.
Публикувано: 25 May 2012 - 08:46 AM
Nort2005-2, в 23 May 2012 - 08:54 AM, написа:
Сега виждам, че съм допуснала техн. грешка. Не куче №17, то такова и няма, а куче №14 , простете за грешката.
Публикувано: 26 May 2012 - 10:45 PM
Ето ги поредните щастливи емигрантчета:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Кученцето Зина беше в приемен дом при Петя
Шест от кучетата взехме от Сеславци в деня на пътуването. За останалите седем, които бяха на хотел, Соня
За транспорта като цяло благодарностите са за Соня
Животинките благодарят на дарителите в нашия форум
Ето още снимки от деня на заминаването:
Беше си един луд отвсякъде ден, но хора и кучета се справихме.
Публикувано: 26 May 2012 - 11:55 PM
Какво по-подобаващо изпращане от това!
И ми се иска да напомня, че в понеделник изтича срока на 2 душички, които останаха да чакат в Сеславци, а другия понеделник на още една доста голяма групичка. Всяка стотинка или възможност за приемен дом ще е от голяяяяяма полза! Хайде приятели, нека със задружни сили да направим повече сеславчета щастливи!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 27 May 2012 - 09:54 PM
bumbababum, в 23 May 2012 - 09:08 AM, написа:
моля Ви обърнете им внимание, ще помогна с каквото мога.
bumbababum, ние обръщаме внимание на абсолютно всички кучета в Сеславци. Много ни е трудно, защото кучетата са много, разходите - също, нямат попечители, и винаги сме "на ръба", вижте отчетите в темата.
Хубаво е, че познавате тези две кученца и знаете, че са добри и гальовни, дори и красиви. Предполагам, че ще можете да се погрижите за тях, виждам, че доста сериозни хора ви помагат, задомявате животинки и в чужбина, което е добре. Успех ви пожелавам, сигурна съм, че ще се справите.
Публикувано: 28 May 2012 - 09:40 PM
- куче №12 - за отглеждането на тази кукла до заминаването ѝ разходите поема mimotova
- куче №2 - тя отиде при Петя Димитрова
- куче №11 - в приемен дом, заплащането ще бъде покрито от tkusa
- куче №14 - тази пухкавелка ще изчака новите си стопани у нас:
И четирите кучета се качиха със страх в транспортните клетки, определено бяха недоверчиви. Но след като ги свалихме и изведохме, всичко си дойде на мястото - спокойни и мили животинки, вървят на повод, слушкат.
Дано успеем да помогнем и на останалите, включете се, усещането да помогнеш на тези изоставени от всички животинки си струва, наистина.
Публикувано: 28 May 2012 - 10:32 PM
Дано да има повече с тяхната съдба!

Публикувано: 31 May 2012 - 03:42 PM
много ти благодаря за снимката, дано имат късмет, знаеш ли дали там ги хранят редовно, аз за съжаление едва ли ще мога да им помогна, жалко за две прекрасни кучешки душички.Да на нас в момента ни помагат, но ние сме изпратили едва едно куче от тези за които се грижим, всеки месец сме на ръба с изхранването.Тези две кучета които са прибрали аз ги познавам просто защото живеехме в едно населено място и знам и съм виждала как децата от училището ги хранят и някои хора наоколо.Знаете всички кучета са много сладки и мили, но някой са и много умни, бялото е точно такова, невероятно е, дано имат късмет.
Публикувано: 31 May 2012 - 10:38 PM
Ето снимките:
А сега - поредното БОК, изхвърлено от стопаните си. А е добро, добро, като едно голямо бебе, и иска да се гушка. Дори не можах да го снимам нормално - залепил се за вратата и плаче... Жестоко е това развъждане и раздаване на всеки срещнат, тези грамаданчовци нямат почти никакъв шанс да си намерят подходящи стопани:
Ето го и дребосъчкото, вече доста тъжен и той:
Жизнерадостната кучица от карантинната клетка /№13 в предишния ми пост/
вече е изведена във външните заграждения и там определено се чувства по-спокойна. Разходихме я и ѝ направих още снимки:
Също и куче №13 - получи разходка и снимка:
Благодаря на всички, които помагат на ничиите кучета
Соня ми е изпратила доста писма със снимки от щастливи вече сеславчета, извинете ме, че ги бавя, но наистина не ми стига времето. До няколко дни ще ви зарадвам, обещавам.
Публикувано: 01 June 2012 - 10:15 PM
Ето какво писмо получи Соня
Hallo Sonya ,
hier schicke ich dir neue Bilder von Tigger, früher kleines Herz, der bei der Freundin von Nicole sein Zuhause hat.
Tigger hat einige schwere Operationen hinter sich. Er hat zwei neue Hüftgelenke aus Gold bekommen und sein Nacken musste auch operiert werden. Er hatte starke Schmerzen und große Defekte an den Knochen. Ich bin froh, dass er bei Kerstin ein gutes Zuhause hat und sie das alles bezahlen konnten, das war sehr teuer. Aber sie lieben Tigger über alles und sind froh, dass es ihm heute wieder gut geht und er keine Schmerzen mehr hat.
Преведено, изглежда така:
Здравей, Соня, пращам ти нови снимки на Тайгър, преди малкия Херц, който беше при приятелката на Никол. Тайгър претърпя тежка операция. Сега той има две нови тазобедрени стави от злато, и врата му също трябва да се оперира. Имаше силни болки и големи деформации на костите. Щастлива съм, че има добър дом при Керстин /стопанката на Херц/, и че тя може да плати за всичко това, което беше доста скъпо. Но тя обича Тайгър повече от всичко и се радва, че сега той е добре и няма вече болки.
Ето и новите снимки на Тайгър, изпратени от осиновителката му Кирстен:
Друго си е, когато има дом и любящи стопани. Може да е клише, но както някой беше казал - не във всеки дом трябва да има куче, но всяко куче трябва да си има дом.
Малкото хубаво момченце, какво изпитание му е била спретнала съдбата!
Публикувано: 05 June 2012 - 07:48 PM
В понеделник бяхме в Сеславци, нахранихме сладурковците и обезпаразитихме вътрешно и външно двайсетина от тях.
Вече не само "нашите", а и всички други кучета, които не се връщат след кастрация, са ваксинирани от щатния доктор в приюта с поливалентна ваксина. Това улеснява и нас, защото вече вместо две, ще поставяме само по една ваксина.
Едното куче от Световрачане, жълтото, го осиновиха докато бяхме там. Много симпатични, хора, говорихме с тях. Лошото е, че както обикновено, собствениците искат кучето хем "да пази", хем да е мило и добро, когато трябва. Казахме им, ако имат някакви притеснения в бъдеще, да го върнат пак в Сеславци, а не да го изхвърлят, защото има чип, глоби и пр. Ето го кучо:
Ето снимки на още кучета, част от нежеланите, обявени за агресивни. Повечето от тях биха могли да бъдат прекрасни домашни любимци:
Кучето от последните две снимки утре ще го изведем на хотел, защото много време вече е в Сеславци. Изключително мило и послушно същество, изведохме го да го поразходим и едва го прибрахме обратно в клетката, не му се стои вече затворен. Не зная от кой квартал е, нарочно не питам, защото не искам да деля кучетата по това кой откъде е. Желаещи за попечители?
Публикувано: 05 June 2012 - 08:56 PM
Публикувано: 09 June 2012 - 07:27 PM
До последно кучетата бяха в Сеславци, там ги подготвихме за новия им живот, ето ги сладурковците:
Бъдете много щастливи, момчета!

Вход

Горе
Цитиране +