Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 09 May 2012 - 01:18 PM
Има и едно което вчера съм пропуснала да сложа, пише че е агресивно от градинката на Ботев. /последните две снимки се отнасят за него

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 10 May 2012 - 10:55 AM
За кученцето от Гара Искър, за което пуснахме молба още няма становище. Чакаме...
tkusa, zа "агресивната" сладурка ще пиша утре.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 13 May 2012 - 10:03 AM
Иначе вчера имаше разходки. Времето беше чудесно. Едни цигани докараха мъжка булонка на около 6-7 годинки. Искаха да я оставят в Сеславци, тъй като заминавали за Англия. Изхвърлили я, но видиш ли тя пак се върнала. В събота обаче в Сеславци няма кой да я приеме и те казаха, че тогава пак ще я изхвърлят. Взехме им я и я закарах за кастрация. Горкото животинче, като си тръгнаха то плачеше. После по пътя седеше на предната седалка до мен и само гледаше по колите. Много тъжна гледка, сърцето ми се скъса направо. Хем знам, че със сигурност ще му осигорим по-добър живот хем как да му го обясниш на него това...

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 13 May 2012 - 03:57 PM
Цитат
Добре де, кои са тези хора и защо, ако осиновено от тях куче е на улицата, тези хора не са глобени, както си му е реда? Нали би трябвало да си има регистър в Сеславци, кое куче от човек с кое ЕГН и адрес е осиновено - какъв е проблема тези хора да бъдат посочени с пръст и наказани?
Извинявай, ама тази теза с осиновяванията и пускания на улицата е безкрайно удобно оправдание на някакви хора от Екото, общината и МЗХ, които не са си вършили работата. Я питайте АРС - колко случая имат за времето, откакто стопанисват Богров, осиновено от там куче да е отишло пак на улицата.

Публикувано: 13 May 2012 - 07:45 PM
dikari, точно това се опитахме да им обясним, че няма как при положение, че аз искам това куче и АЗ отговарям за него да ми бъде отказано осиновяване. Да ама май не. Имам чувството, че си блъскаме не главите в стените, а не знам вече къде. И най-лошото е, че абсурдите тепърва ще предстоят.
Болонезето е в нас от днес. Много добро кученце. Ходи идеално на повод, слуша. Не се отделя от мен. После ще пусна негова снимка.
deni_avr, аз бях и вчера и днес, но не влязох до големите клетки. Но щом снимката е от вчера значи и днес са там. Предполагам, че са за кастрация.

Публикувано: 13 May 2012 - 09:47 PM
1. За агресивните кучета. Няма какво да коментираме, защото от 9.V. има Заповед на кметицата - кучета с етикет "агресивно" не се дават за осиновяване. Не подлежи на коментар, поне не и в ОП"Екоравновесие". Шефката нарежда, те изпълняват. Ама че повечето от т.н. "агресивни" са невероятно обичливи и прекрасни кучета, които някой за да ги разкара от пред блока си, ги е обвинил в агресия, това не се гледа, а и няма как, като има такава заповед. Точно на доста такива кучета Соня успя да намери прекрасни домове в Германия, оплакване няма нито едно. Ние не сме вчерашни, можем да преценим кое куче наистина е агресивно и съответно не бихме поели ангажименти за такива.
За издаването на тази Заповед има роля и факта, че наистина има хора, които "осиновяват" кучета, за които поемат писмено отговорност, че ще ги отглеждат в дома си, но след не много време същите кучета отново са залавяни на улицата от екипите на Екото. Аз познавам няколко такива жени, вадещи кучета, в т.ч. наистина хапещи, и след това ги пускат пак навън . Имаше и повторно ухапани хора, скандали... Сега покрай "сухото" гори и "мокрото" - дава се идеален повод да се изтрепят всички наред. Нищо, че всички кучета вече имат микрочипове и веднага може да се разбере кой е фалшивият осиновител. Но кой да мисли чак дотам, за някакви си "псета", не си заслужава.
2. Поради факта, че имаме много "фенове" - и в Екото, и сред "кучезащитниците", осиновителската ни дейност в Сеславци ще бъде силно затруднена. На практика спасените кучета няма да бъдат по-малко, само дето нас ще ни направят на маймуни, докато влезем в новите релси, но какво да се прави - идиотизмите нямат край. Най-много ще пострадат "агресивните" кучета - шансовете им да излезнат живи от приюта вече са нулеви. Това, което ме радва в цялата помия е, че д-р Нейков е прекрасен човек, с когото може да се разговаря нормално.
3. Продължаваме, не сме спирали да ходим по три пъти седмично и дохранваме кучетата, вече сме и в по-разширен състав - никое не отказва вкусните гранули на Соня! Храната я осигурява тя, разходите по пътуванията - също, а вас ще помоля за помощ в хотелските разходи и приемните домове. Защото, поради изискване и многократни оплаквания на Илинка /служителка в Сеславци/ и Зоя /представител на НПО за защита на животните/, не било редно "нашите" кучета да стоят в Сеславци повече от две седмици с червени каишки. Слагаме им червени каишки, за да ги отличаваме от останалите - че са ваксинирани и активно им се търси дом. А времето от изпращане на снимките до отпътуването е обикновено месец-два, много рядко повече.
4. Ето и отчета за периода от 18.III. до днес, 13.V.
1. Приходи:
- от форумската сметка - 1060лв. и 607лв., общо - 1667лв. Благодаря ви, приятели
2. Разходи:
- на 16.март отпътуват пет кучета за Германия, за три от които подготовката се поема от нас - 3х20=60лв.
- на 26.март платени хотелски разходи за Вито и Шарко - 420лв., от 12.февр. до 11.март вкл.
- 100лв.за допълнителни мед. разходи през отчетния двумесечен период
- подготовка на 11 кучета, изпратени в края на м.март - 220лв.
- подготовка на 9 кучета, отпътували в края на м.април - 180лв.
- на 24.април - доплатени последните 252лв. хотелски разходи за Вито
Или общо разходи - 1232лв. Като прибавим и 381лв., останали непокрити от миналия отчетен период, разходите стават 1613лв.
Разликата между приходи и разходи е +54лв. но то е защото не съм плащала повече от два месеца хотелските разходи на Шарко /441лв./, така че пак сме на червено... Ето го Шарко:
Успяваме да вържем двата края, защото германките
5. Ето и малко снимки от петък, 11.май. Кучетата, които се галят в ръцете ни, са от "агресивните". Много е тежко да ги гледа човек как вегетират в клетките, след като биха могли да са образцови домашни любимци.
Публикувано: 14 May 2012 - 08:24 AM
Публикувано: 14 May 2012 - 08:32 AM

Публикувано: 14 May 2012 - 08:39 AM
lillis, в 14 May 2012 - 08:24 AM, написа:
Както се вижда от отчета, за два месеца нито стотинка не е дадена за лечение /от форумската сметка, тук за това става въпрос/, къде ги видя тези разходи?
Публикувано: 14 May 2012 - 07:03 PM

Публикувано: 14 May 2012 - 07:48 PM
Както вече казах, нищо добро не ни очаква...

Публикувано: 15 May 2012 - 12:01 AM
Публикувано: 15 May 2012 - 08:29 AM
Публикувано: 15 May 2012 - 11:10 AM
tkusa, в 15 May 2012 - 12:01 AM, написа:
Ами да, аз това казвам - ще се оценява от експерти и тези експерти ще потвърждават, че кучето е агресивно. Много тъжна работа. За съжаление много малко хора слагат кучетата преди собствената облага. Аз все пак си настоявам за "агресивното" сладурче, защото и в събота и в неделя така ми се е радвала, че направо ми идваше да я грабна под мишница и да я изведа от там. Но така или иначе дали за нея или за другото кученце ще отидат паричките ОГРОМНИ благодарности!
lillis, напълно си права за всичко, което казваш. А какво ще предприемат е ясно. Агресивните отиват под ножа.

Публикувано: 15 May 2012 - 12:41 PM
Нали трябва все пак да пишем по същество, а не какво би ни се искало - ех, мечти... точно тази тема е доста конкретна, хайде да не я отнасяме в облаците
tkusa, както винаги, помощта ти е голяма и навременна . За съжаление, посоченото от теб бяло куче е много, много страхливо. И на мен първо то ми направи впечатление онзи ден, но Соня не би могла да му намери дом, защото първото условие е кучето да бъде общително, контактно, социално - все думи, които значат едно и също. Това е основният признак, по който се подбират кандидат-новодомците.
Ще искам от Соня снимки на сеславчетата, на които вече тече този 14-дневен срок - те имат реално всички шансове да бъдат задомени, защото отговарят на всички условия за това, но ще им трябва финансова помощ, за да бъдат опазени след 15-я ден. Сега, когато го пиша това, отново виждам колко е тъпо и преднамерено, но не ние определяме правилата. Та който иска, да може да им помогне - с приемен дом или пари за хотел.
Публикувано: 15 May 2012 - 01:13 PM

Вход

Горе
Цитиране +