Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 24 July 2012 - 11:52 AM
Публикувано: 26 July 2012 - 02:40 PM
LKK
Другите щастливци от вчера бяха тази чипоноска:
и този сприхав дребосък, който иска да се прави на лош:
Ето още няколко снимки от вчера:
Ротвайлерът вече е значително по-тих, сигурно се е примирил с клетката.
А ето и обещаните на tkusa
След разходката Санчо с желание се прибра в клетката си, то по-скоро е нещо като кучешка стаичка. Щом на това се радва, представям си колко ще е щастлив, когато заживее в истински дом - чист, приветлив и уютен, и с хора в него, които го обичат и му се радват...
Публикувано: 28 July 2012 - 08:08 AM
Публикувано: 28 July 2012 - 04:21 PM
И Соня
Публикувано: 29 July 2012 - 07:33 PM
И Ранджо, от предпоследния транспорт. Първоначалният преглед на момчето е показал, че има лоша стара прободна рана на едното краче. Засегнати са били костта, мускулите и нервите. Вече е направена една операция, предстои още една. Да стискаме палци на Ранджо да се възстанови по-бързо и скоро да намери истинските си стопани. Ранджо:
Публикувано: 31 July 2012 - 09:20 PM
След няколко дни ще се наложи да купя гранули /нещо, което отдавна не е ставало/, но сега закъсваме. Моля който има възможност, да помогне и за това.
Публикувано: 04 August 2012 - 08:14 AM
Започвам със "зазиданите кучета" във Филиповци, сигурно всички знаете за случая. Първо някакъв откачалник /и клошар/ ги зазижда под стълбите на къщата си, второ - съседите не си мърдат пръста, дори да дръннат един телефон някъде. Трето - късмет, че жената на откачалника идва да си търси най- малкото дете /от общо 6?!?/, и понеже не го намира, решава, че и то е зазидано с кучетата, та викат полиция, полицията вика Екото, разбиват "гробницата", и шестте кучета са докарани в Сеславци. Прекрасни животинки, всичките много добри, много гладни, виждат им се ребрата, и млади. Три женски и едно мъжко. Едната женска е била с бебенца, и те са били зазидани с останалите, и са били намерени мъртви.
Ето снимки на шестте "възкръснали". Първо двете бели момиченца:
На следващите снимки кафявото куче е майката, чиито бебета са умрели в зида, предполагам вследствие дехидратация, другото куче е момче:
И останалите две зазидани, момченца:
А това са героите от Борисовата градина. Докарани са четири кучета. Едното не се е събудило от упойката, другото засега е много "несговорчиво", меко казано. Останалите две са душички:
Ето още кучета, без връщане:
И поредната мъка - БОК, домашно, пазач, на два пъти едва отървават бабата, и синът го довежда в Сеславци:
Нямаме храна за Сеславци, моля помогнете. И тук мога много да пиша, но не искам съвсем да ви досадя.
Публикувано: 05 August 2012 - 06:09 AM
Много
Публикувано: 05 August 2012 - 12:44 PM
Публикувано: 05 August 2012 - 01:34 PM
Писмото е специално, защото София /така се казва стопанка / си е направила труда не само да изпрати снимки, а и подробно да обясни какво ѝ дава нашата Амбър, на какво я учи и въобще за силната връзка човек-куче.
Това е Амбър, която беше затворена в карантинните клетки, до фризера с труповете, защото беше наклеветена, че е "ухапала жена". Това безкрайно добро същество също е пречело на някого, и затова са го "сготвили" по познатата процедура - набедена е за агресивна. Пожелавам на жената, която уж е била ухапана, да ѝ се случат наистина лоши неща, от които наистина да я боли. Не зная от кой квартал е Амбър, съвсем съзнателно не питам за това, за да нямам угризения относно делене на кучетата на "наши" и "ваши", и да се чуе приказка, че има приоритетни квартали, и т.н. В Сеславци са кучетата на София. Щом са там, те вече нямат квартал.
Да не се отклонявам, ето какво е написала София на Соня:
Скъпи Соня,
Аз ви благодаря за съобщението. Амбър от България, сега се нарича Амели. Тя живее с мен от януари насам. Съм искал куче през целия ми живот, и това желание е било изпълнено от Амели. Тя е само моя подарък и най-ценното ми щастие на земята. То обогатява живота ми всеки ден, всяка секунда.
Понякога ме довежда до границите си и ми показва какъв човек съм всъщност. Това понякога е истинско предизвикателство. Но все пак аз ги обичам повече от всичко друго в света.
Тя е научил много. Тя е много интелигентна и нетърпеливи да научат. Тя научава трикове, и (за съжаление), също е много добър в това, да проследят и намерят храна. Вчера донесоха фуражна чанта на бюфета и го изяла, а след това тя дойде радостно и щастливо започна. Не мога да съм ядосан на нея!
Понякога тя е кучка към други кучета, и се държи като малко чудовище. Но това идва чрез миналото си, че те ще надделее. Аз винаги казвам, че те умират от глад на улицата, би било, ако беше един любящ и всеотдаен куче.
Но това е хубаво за хората.Тя е любящ, съпричастни и любопитни.Понякога взимам ги да работят.Аз работя като професионален терапевт в старчески дом.
В една снимка виждате куче с пациент. Пациентът е имал инсулт, седнал в инвалидна количка и вече не може да говори. Амели го побутна и искаше да се гали. Пациентът се смееше през цялото време и се разплака от щастие. Амели прави хората щастливи, и те могат да се справят добре.
На други снимки, които виждате Амели, тя изглежда като днес. Тя е горда и уверена куче. И тя не е загубила любовта си за цял живот.
Соня, погледнете снимките. Аз ви благодаря за това прекрасно куче, което никога няма да бъде тук без вашата помощ. , Където те ще бъдат сега? Мисля и изтръпвам.
Особено тя е в кошницата си и мога да ги видя. Тя спи и хърка, а. Тя изглежда толкова щастлива, невеж и щастлив.
Аз ви поздравявам.
Вашият София с Амели
Ето и снимките, които е изпратила София. Първо ви пускам две сеславски, за да си спомните коя е Амбър/Амели:
Извинете за лошия превод, автоматичният преводач толкова може, нямам време да го редактирам.
Надявам се и вашия ден да стане по-усмихнат, след като видяхте това щастливо куче - на работа с мама, на голямата хубава разходка, и в игра със съседските домашни любимци.
Бъди много щастлива, Амели, продължавай все така да обичаш целия свят, и да си много здрава - другото вече си го имаш!
Публикувано: 07 August 2012 - 04:43 PM
дани1.htm (124.14K)
Брой сваляния: 62
Публикувано: 07 August 2012 - 09:03 PM
Вчера изведохме още четири кученца на хотел, на Соня германките ще плащат. Така хотелските им сеславчета стават 15, докато нашите, форумските, са само три.
Ето и вчерашните снимки. Първо - групата от Манастирски ливади:
Следват шестте нещастничета от Филиповци - зазиданите.
Други снимки:
Ето ги и четирите изведени днес кученца. Трицветката е отдавна в Сеславци, а другите три са от скоро, вчера сутринта ги кастрираха и затова са такива спящи на снимките. :
Публикувано: 07 August 2012 - 09:14 PM
Както вече ви писах, Сола мина през два приемни дома, но тъй като имаше конфликти с кучетата там, я преместихме в Суходол.
Третото форумско куче на хотел е симпатичното старче, което е на друго място, и ще имам негови снимки в края на седмицата. Лечението е успешно, кожата му вече е спокойна. Но тъй като е много стара душицата, почти през цялото време лежи и придремва, но иначе си хапвал добре.

Вход

Горе
Цитиране +