Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 19 August 2012 - 01:42 PM

Помощ за животните
Публикувано: 19 August 2012 - 02:30 PM
kiriaki, в 19 August 2012 - 01:42 PM, написа:
kiriaki,

Първо искам да поясня, че осиновените сеславски кучета дължат новия си живот най-вече на Соня Митрева

Но, както става ясно, нуждаещите се от дом сеславчета са много, един човек не може да насмогне. Всеки ден идват нови и нови, много от тях по сигнал за агресия, т.е. законът не позволява да бъдат върнати по местата, откъдето са прибрани.
С една дума, най-добрият вариант за тези кучета е да им се намери дом - ако не в чужбина, поне тук. Освен това биха били благодарни, ако някой ги изведе на разходка - това се прави в събота и неделя, не зная дали има достатъчно хора за това. Разходки може да се правят и през седмицата, вторник и четвъртък мисля че, от 10.00 до 13.00ч. И да им се даде нещо вкусничко за хапване, да се погалят.
Има кучета страхливи, има и наистина агресивни, там е по-сложно.
Между другото, да поясня, че за нашата чужбина единственият критерий за подбор е кучето да бъде социално и общително. Няма грозни и красиви кучета. Има страхливи и агресивни от едната страна, и социализирани от другата.
Публикувано: 19 August 2012 - 04:46 PM

Суходол е пълен със сеславски кучета, ще се пръсне по шевовете. Жана, Соня

Публикувано: 19 August 2012 - 08:28 PM

Много е слабичък, наистина на снимките не се вижда. То е само едно гръдно кошче и четири крачета, и кожа. Но апетитът е зверски, точно. Много му се живее. Сигурно и на разходката се е израдвал много, днес е бил хубав ден за него. И снимките са супер!
Щом германките му дадат име, веднага ще съобщя.
Кренвирши имаше и за съквартирантката, и за съседчето /да не си помислите, че съм съвсем коравосърдечна/:

Публикувано: 19 August 2012 - 10:22 PM
Nort2005-2, в 19 August 2012 - 06:28 PM, написа:
Кренвирши имаше и за съквартирантката, и за съседчето /да не си помислите, че съм съвсем коравосърдечна/:

аха,аха си го помислихме

А НОК-чо е страхотен.

Ще бъда нахална и ще предложа име-Руди.
И понеже знам какви са задълженията на кръстниците само кажете когато имате нужда от нещо парички за храна,лекарства или път

Публикувано: 19 August 2012 - 11:13 PM
Но пък си заслужава. Ето поредните задомени сеславчета, Соня днес ми изпрати снимките.
Първо - Ранджо, от юнския ни транспорт:
"И Ранджо, от предпоследния транспорт. Първоначалният преглед на момчето е показал, че има лоша стара прободна рана на едното краче. Засегнати са били костта, мускулите и нервите. Вече е направена една операция, предстои още една. Да стискаме палци на Ранджо да се възстанови по-бързо и скоро да намери истинските си стопани." - това съм написала в поста си от 29.VII. за него.
Сега разбираме, че и втората операция е била успешна и Ранджо вече е осиновен. Предстои резонния период на възстановяване, и момчето ще е като ново. Ето го, с осиновителката:

Следващото новодомче е Ива, от юлския ни транспорт. Ива благодари на mimotova

И Анук - кученцето от "земетръсния" транспорт /на 22.V./, когато само камъни дето не падаха от небето. Толкова красиво същество, и мило. Има си вече семейство, и кака, с която да си играе:

И за тези поредни кучета, заменили тежкия уличен живот с един нов свят, нека благодарим

Публикувано: 20 August 2012 - 11:08 PM
Тя остава при приемните си стопани, те са я осиновили. Много добро животинче, вижти как спи с котето:

Публикувано: 21 August 2012 - 08:29 AM
Моля да ми помогнете да намеря едно безследно изчезнало /с помощта на мили съседи/ полуулично куче. То беше много свободолюбиво и душа не ми даваше да го вържа и това ми беше грешката. Живея в селище около София и имам двор с още две кучета, едно от които също се движи свободно.
Видях, че имате голям архив на осиновени кучета, но на тези снимки мойто куче го няма. Нито на публикуваните в хотела в Суходол. Ако може да прегледам всичко от м. юни насам.
Публикувано: 21 August 2012 - 08:41 AM
Когато отидох там да я търся, не бях много ориентирана, не знаех че прибират и т.н. агресивни кучета / тя не беше такава/ и те, за да ме разкарат по-бързо ми показаха само тези, които са за кастриране и тези, които вече са кастрирани.
Лекарят, който беше в момента там ми каза, че не може да са я прибрали и да е е там, щом е била вече кастрирана.
А това според мен е било голяма лъжа, която не мога да си обясня. Аз просто исках да си взема кучето и нищо повече. Но, това е положението...
Публикувано: 23 August 2012 - 10:51 PM
Това е темата за Екоравновесие в този форум. Снощи се свързах с Бушката, но тя е в планината и няма интернет, за да прехвърли постовете там, където им е мястото.
А в "Много нежелани в Сеславци" се дава информация и се търси помощ точно за многото нежелани кучета в Сеславци.
Моля ви, постовете за Екоравновесие да ги публикувате в темата "Екоравновесие".
Сега за вчера. Бяхме в Сеславци, дохранихме, снимахме. След това - в Суходол при сеславчетата - обезпаразитявахме и ваксинирахме.
Първо да ви покажа следващата порция "агресивни", които започваме да подготвяме - ваксини, обезпаразитявания и документи, и Соня започва да им търси осиновители:
1. Женско кученце, 2-годишно, много гальовно. От пазара в Слатина - искали са да прочистят терена, и са я набедили за агресивна:

2. Мъжко, добро, 2-3-годишно:

3. Бруно - бивш домашен, 4-5-годишен, стопаните са починали, живее година-две на улицата. Добро животинче, социално. Тигров и дебеличък:

4. Момиченце, на година-две, много мило и общително:

5. Женско куче, 2-3-годишно, много спокойно, социално:

6. Женско кученце, много общително и мило:

7. Женско куче, много спокойно и добро:

8. Едно наперено момченце, много любвеобилно и прилепчиво:

9. И едно треперещо като лист дребосъче, момиченце:

От изредените девет кучета, едно е от двора на болница, друго от детска градина, а останалите седем са прибрани по сигнал за агресия, затова не могат да се върнат на улицата. А са душици, затова трябва да бъдат осиновени.
Ето и останалите снимки:

След това отидохме в Суходол, за вътрешни обезпаразитявания и малко ваксинки. Затова не можахме да дадем на кучовците нищо за хапване, но другия път ще наваксаме. Ето няколко снимки и от хотела:

Галя каза, че ще пише, но и аз тук да помоля за транспорт на едно 10-килограмово, много послушно и добро кученце - Дани, от Пловдив до София. Момчето има уредено пътуване за чужбинско със самолет, и до 3-4 дена трябва да е в София.
Публикувано: 24 August 2012 - 10:17 PM
Ще сме много благодарни и за помощ при финансиране на пътуването им, защото става все по-трудно...