Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4381 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 August 2012 - 01:42 PM

Браво на Норт...поздравелния за бедните изстрадали души от Сеславци.Кажете ми моля ,и дайте идеи,как можем да помогнем на тези които не очакват освобождаване,осиновяване,които не са привлекателни за чужбина,и рискуват да изживеят живота си затворени в клетките?Ако имат късмета все пак да го изживеят.
User's Signature

Помощ за животните

#4382 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 02:30 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 19 August 2012 - 01:42 PM, написа:

как можем да помогнем на тези които не очакват освобождаване,осиновяване,които не са привлекателни за чужбина,и рискуват да изживеят живота си затворени в клетките?

kiriaki, :rc_036: за добрите намерения!
Първо искам да поясня, че осиновените сеславски кучета дължат новия си живот най-вече на Соня Митрева :rc_036: . Преди тя да се включи в "сеславската група", осиновените животинки бяха в пъти по-малко.
Но, както става ясно, нуждаещите се от дом сеславчета са много, един човек не може да насмогне. Всеки ден идват нови и нови, много от тях по сигнал за агресия, т.е. законът не позволява да бъдат върнати по местата, откъдето са прибрани.
С една дума, най-добрият вариант за тези кучета е да им се намери дом - ако не в чужбина, поне тук. Освен това биха били благодарни, ако някой ги изведе на разходка - това се прави в събота и неделя, не зная дали има достатъчно хора за това. Разходки може да се правят и през седмицата, вторник и четвъртък мисля че, от 10.00 до 13.00ч. И да им се даде нещо вкусничко за хапване, да се погалят.
Има кучета страхливи, има и наистина агресивни, там е по-сложно.
Между другото, да поясня, че за нашата чужбина единственият критерий за подбор е кучето да бъде социално и общително. Няма грозни и красиви кучета. Има страхливи и агресивни от едната страна, и социализирани от другата.

#4383 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 04:46 PM

Днес видях на живо "моя" все още безименен герой - по-гърчав е, отколкото на снимките, но има дух и яде като змей. Уредил се е с прекрасно заграждение, че и с гадже вътре в него :af_089: Седмица - две и няма да го познаете. Прикачена снимка Прикачена снимка
Суходол е пълен със сеславски кучета, ще се пръсне по шевовете. Жана, Соня :rc_036: за това, което правите.

#4384 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 August 2012 - 04:56 PM

Еее,вече е загладил косъма.Невероятен сладур,добре,че го извадихте.Соня,Жана и от мен също :rc_036:

#4385 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 08:28 PM

blobby, ти подари живот на това ангелче :rc_036: ! Виждаш колко много сеславчета има там, а още толкова, та и повече има и в още един хотел до София. Германките са затрупани с разходи - за хотел, транспорт, основно те осигуряват и храната. Да не говорим, че там на не малко от кучетата се налага да се приложи някакво лечение, та и операции. Затова се случва и такива душици като НОКчо да останат извън спасителния план... Но благодарение на теб, той вече има осигурено бъдеще.
Много е слабичък, наистина на снимките не се вижда. То е само едно гръдно кошче и четири крачета, и кожа. Но апетитът е зверски, точно. Много му се живее. Сигурно и на разходката се е израдвал много, днес е бил хубав ден за него. И снимките са супер!
Щом германките му дадат име, веднага ще съобщя.
Кренвирши имаше и за съквартирантката, и за съседчето /да не си помислите, че съм съвсем коравосърдечна/:

Прикачена снимка Прикачена снимка

#4386 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 19 August 2012 - 10:22 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 19 August 2012 - 06:28 PM, написа:

Кренвирши имаше и за съквартирантката, и за съседчето /да не си помислите, че съм съвсем коравосърдечна/:

Прикачен файл IMGP2925.JPG Прикачен файл IMGP2934.JPG

аха,аха си го помислихме :ab_041: такъв жален поглед беше вкарала милата.
А НОК-чо е страхотен. :wub:
Ще бъда нахална и ще предложа име-Руди.
И понеже знам какви са задълженията на кръстниците само кажете когато имате нужда от нещо парички за храна,лекарства или път :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4387 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2012 - 11:13 PM

Руди - мисля, че това име идеално пасва на момчето! Да е жив и здрав, когато затръгва за чужбината, наистина ще има нужда от помощ, ще съобщя, когато събитието наближи. Защото наведнъж ни се струпаха много разходи, и ще трябва помощ за транспорта.
Но пък си заслужава. Ето поредните задомени сеславчета, Соня днес ми изпрати снимките.
Първо - Ранджо, от юнския ни транспорт:
"И Ранджо, от предпоследния транспорт. Първоначалният преглед на момчето е показал, че има лоша стара прободна рана на едното краче. Засегнати са били костта, мускулите и нервите. Вече е направена една операция, предстои още една. Да стискаме палци на Ранджо да се възстанови по-бързо и скоро да намери истинските си стопани." - това съм написала в поста си от 29.VII. за него.
Сега разбираме, че и втората операция е била успешна и Ранджо вече е осиновен. Предстои резонния период на възстановяване, и момчето ще е като ново. Ето го, с осиновителката:

Прикачена снимка - вижда се, че и двамата са щастливи, още един хепи енд.

Следващото новодомче е Ива, от юлския ни транспорт. Ива благодари на mimotova :rc_036: , за поетите хотелски разходи, за да може да изчака на спокойно и сигурно място новия си дом. Ето я Ивчето - казват, че обича да си поспива сладко-сладко, но на място, където няма да изпусне нищо от случващото се в къщата :smile: . И много обича дългите разходки в гората - нека, на никое куче няма да му дойде в повече зелената трева и шарената сянка. А точно тя беше като шило - прескачаше стени и огради, та винаги я слагаха в най-затворените пространства...:

Прикачена снимка - сега малката любопитка вече е доволна, надявам се.

И Анук - кученцето от "земетръсния" транспорт /на 22.V./, когато само камъни дето не падаха от небето. Толкова красиво същество, и мило. Има си вече семейство, и кака, с която да си играе:

И за тези поредни кучета, заменили тежкия уличен живот с един нов свят, нека благодарим :rc_036: на хората, помогнали това да се случи - на дарителите от този форум, на Соня и на нейните германски и австрийски приятели, на сеславските доброволци. Дано са повече задомените!

#4388 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 10:19 AM

Пратих малко парички за Дядо Антон. Пратете му и много целувки от мен.

#4389 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 11:33 AM

Благодаря ти :rc_036: , Антончо ще си получи целувките :smile: . Преди минута получих информация за него - съвсем се е "осаферил", много по-жизнен е, разхожда се с удоволствие, кожните проблеми са останали в миналото.

#4390 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 12:50 PM

Много се радвам за него! Дано се оправи момчето!!!

#4391 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 11:08 PM

Помните ли Азия? Тя замина за Германия през октомври миналата година. Кучето е със силно деформирани предни крачета. Докторите са казали, че няма смисъл от операция, това няма да ѝ помогне. Но всеки ден се дават обезболяващи - така Азия не изпитва болка и може да се движи нормално.
Тя остава при приемните си стопани, те са я осиновили. Много добро животинче, вижти как спи с котето:

#4392 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 21 August 2012 - 08:29 AM

Възхищавам се на това, което правите за осиновяването на толкова много кучета. Обнадеждихте ме, че когато хората, вършещи добро се обединят и не се отчайват , могат много.
Моля да ми помогнете да намеря едно безследно изчезнало /с помощта на мили съседи/ полуулично куче. То беше много свободолюбиво и душа не ми даваше да го вържа и това ми беше грешката. Живея в селище около София и имам двор с още две кучета, едно от които също се движи свободно.
Видях, че имате голям архив на осиновени кучета, но на тези снимки мойто куче го няма. Нито на публикуваните в хотела в Суходол. Ако може да прегледам всичко от м. юни насам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4393 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 08:41 AM

Тя изчезна на 3 юни, след акция на Екоравновесие, но я няма в Суходол.

Когато отидох там да я търся, не бях много ориентирана, не знаех че прибират и т.н. агресивни кучета / тя не беше такава/ и те, за да ме разкарат по-бързо ми показаха само тези, които са за кастриране и тези, които вече са кастрирани.

Лекарят, който беше в момента там ми каза, че не може да са я прибрали и да е е там, щом е била вече кастрирана.

А това според мен е било голяма лъжа, която не мога да си обясня. Аз просто исках да си взема кучето и нищо повече. Но, това е положението...

#4394 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 08:43 AM

Исках да кажа Сеславци ,а не Суходол.

#4395 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2012 - 01:56 PM

Извинете мога ли да попитам ако някои ходи в близко време в сеславци да снима две кучета за да видя как са не мога да отида
мерси предварително
Ето тези на снимката да снима от по близко мерсииии!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4396 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2012 - 10:51 PM

http://forum.dog.bg/...81%d0%b8%d0%b5/
Това е темата за Екоравновесие в този форум. Снощи се свързах с Бушката, но тя е в планината и няма интернет, за да прехвърли постовете там, където им е мястото.
А в "Много нежелани в Сеславци" се дава информация и се търси помощ точно за многото нежелани кучета в Сеславци.
Моля ви, постовете за Екоравновесие да ги публикувате в темата "Екоравновесие".

Сега за вчера. Бяхме в Сеславци, дохранихме, снимахме. След това - в Суходол при сеславчетата - обезпаразитявахме и ваксинирахме.
Първо да ви покажа следващата порция "агресивни", които започваме да подготвяме - ваксини, обезпаразитявания и документи, и Соня започва да им търси осиновители:
1. Женско кученце, 2-годишно, много гальовно. От пазара в Слатина - искали са да прочистят терена, и са я набедили за агресивна:

2. Мъжко, добро, 2-3-годишно:

3. Бруно - бивш домашен, 4-5-годишен, стопаните са починали, живее година-две на улицата. Добро животинче, социално. Тигров и дебеличък:

4. Момиченце, на година-две, много мило и общително:

5. Женско куче, 2-3-годишно, много спокойно, социално:

6. Женско кученце, много общително и мило:

7. Женско куче, много спокойно и добро:

8. Едно наперено момченце, много любвеобилно и прилепчиво:

9. И едно треперещо като лист дребосъче, момиченце:

От изредените девет кучета, едно е от двора на болница, друго от детска градина, а останалите седем са прибрани по сигнал за агресия, затова не могат да се върнат на улицата. А са душици, затова трябва да бъдат осиновени.

Ето и останалите снимки:

След това отидохме в Суходол, за вътрешни обезпаразитявания и малко ваксинки. Затова не можахме да дадем на кучовците нищо за хапване, но другия път ще наваксаме. Ето няколко снимки и от хотела:

Галя каза, че ще пише, но и аз тук да помоля за транспорт на едно 10-килограмово, много послушно и добро кученце - Дани, от Пловдив до София. Момчето има уредено пътуване за чужбинско със самолет, и до 3-4 дена трябва да е в София.

#4397 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 11:25 AM

Бруно е много питомен, изключително послушен.

Вчера, четвъртък,го разхождах. Нямаше абсолютно никакви проблеми с него. Никой ли не го иска или е рано още да се каже?

#4398 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 12:40 PM

Показване на мнениетоМуки, в 24 August 2012 - 11:25 AM, написа:

Никой ли не го иска или е рано още да се каже?

Моля те, обясни, не разбирам въпроса ти.

Намерихме транспорт за Дани, благодаря на обадилите се :rc_036: !

#4399 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 04:48 PM

Днес откарахме в клиника "Амивет" тези две кученца. Момчето - със запушена слюнч. жлеза, утре ще бъде оперирано, а бялото момиченце - с лоша рана от ухапване, за лечение.
Ще сме много благодарни за помощ при покриване на сметките им :rc_036: .

#4400 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2012 - 10:17 PM

В сеславци ги лекуваха с антибиотици, но проф.Аминков каза, че първото няма да мине без операция. Второто също ще се излекува по-бързо при условията, които предлага една клиника все пак. И веднага започваме търсенето на подходящи стопани.
Ще сме много благодарни и за помощ при финансиране на пътуването им, защото става все по-трудно...

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни