Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Публикувано: 04 September 2012 - 03:42 PM

Публикувано: 04 September 2012 - 08:54 PM
Тя и приятелчетата ѝ, които бяха осъдени на бавна и мъчителна смърт от техния стопанин, никога повече няма да бъдат гладни, жадни, ритани, бити и зазиждани. Винаги съм се чудила как при такъв тормоз животинките запазват обичта си към хората...
А на стопанина пожелавам всичко да му се връща, бял ден да не види.
Големите благодарности са за Соня

Публикувано: 06 September 2012 - 07:29 AM
Задните крачета са свити, трудно ги движи. Много е слаб. Закарахме го в клиника "Син кръст". Прегледаха го, направиха и рентгенови снимки. Заключението е, че колянните стави на двата задни крака са в много лошо състояние, кучето изпитва болки там и затова не може да разгъне крака и да върви нормално. Но с подходящи медикаменти, напр. римадил, проблемът ще бъде решен.
Наложи се да го поупоят малко Комарчо за снимките, ето го:
Докторите казаха, че е на около 5-6 годинки, но по зъбите и ставите, а и като цяло се вижда, че кучето е водило изключително тежък живот - в глад, влага и мръсотия, вероятно вързано.

Публикувано: 06 September 2012 - 09:10 AM
Nort2005-2, в 06 September 2012 - 07:29 AM, написа:
Задните крачета са свити, трудно ги движи. Много е слаб. Закарахме го в клиника "Син кръст". Прегледаха го, направиха и рентгенови снимки. Заключението е, че колянните стави на двата задни крака са в много лошо състояние, кучето изпитва болки там и затова не може да разгъне крака и да върви нормално. Но с подходящи медикаменти, напр. римадил, проблемът ще бъде решен.
Наложи се да го поупоят малко Комарчо за снимките, ето го:
Докторите казаха, че е на около 5-6 годинки, но по зъбите и ставите, а и като цяло се вижда, че кучето е водило изключително тежък живот - в глад, влага и мръсотия, вероятно вързано.
И защо толкова време вие трябвало,за да го изкарате сега?

Помощ за животните

Публикувано: 06 September 2012 - 10:11 AM

Помощ за животните

Публикувано: 06 September 2012 - 11:10 AM
2. В петък си тръгнах от Сеславци в 14.00ч., това кученце не беше там. Явно екипите са го докарали след това, защото в понеделник /3.IX./ сутринта го видях в клетката, направих му снимки и ги изпратих на г-жа Митрева с молба за помощ /помощ за кучето, не за мен
3. Митрева каза ОК, да го извадя и заведа в клиника - това във вторник.
4. В сряда /вчера/ направих това. Не виждам къде е това "толкова време, за да го изкарате сега"? Ами да го беше изкарал някой друг по-рано.
5. Във ФБ не зная какво пише, не чета и не ме интересува. Точно поради идиотските полемики, идиотските въпроси и идиотските заключения. И защото не ми остава време - ако позачетете тази тема, ще видите защо.
Междувременно, сега тръгвам към "Син кръст", защото се оказа, че диска от рентгена е празен - няма снимки, няма нищо, направили са някаква грешка. Звънях - казаха, че всички снимки се пазят, но трябва да се ходи пак там, аман от разходки
След това - в Амивет, да разходя /това вече с удоволствие/ двете душици, да им направя снимки. Надявам се, че Амиго ще е по-добре, защото преди няколко дни изглеждаше все едно е лапнал портокал.

Публикувано: 06 September 2012 - 12:00 PM
Сеславски приют е препълнен от страдащи и чакащи животни ! ХОРА!!! Имаме огромно желание да помогнем на най тежки и стресирани кученца ! Вскики един гражданин, съпричастен с тази ОГРОМНА БОЛКА ,каквато е приют СЕСЛАВЦИ ,би се радвал за в
секи един спасен живот ! Калкото повече хора ще се включат в процес на осиновявянето на Сеславските жертви - толкова по добре ! Затова неуморно пиша , моля и призовавам всички доброволци да посещават приюта и да помагат за задомяването им ! Трябва да се научим да се уважаваме ,това е залог на УСПЕХА и за нас и за животните !".Май-само това има значение.Иначе проблемите ще се задълбочават,и животните ще продължават да пълнят приютите.Вече остана ЗЗЖ само на хартия.От Наредба 41,не остана нищо.А "Кастрирай и Върни"! -остана в историята.Защото кмет Фандъкова не я е грижа нито за ЗАКОНА,НИТО ЗА КАСТРИРАЙ И ВЪРНИ.Остава да си зададем въпроса-ще продължаваме ли да мълчим?И защо не си отворим очите пред проблема.Ще ме обвините -какво съм направила аз?Нека да ви припомня притчата на Хан Кубрат и пръчките!Днес особено имаме защо да си я припомним.Дано съм разбрана правилно.И подкрепям думите на г-жа Николова.А от такива постове на г-жа Митрева ,нека си вадим поука.Може и да има някои да печелят,но това не е определено г-жа Николова и доброволците на ДАРА.Честит празник на всички!

Помощ за животните

Публикувано: 06 September 2012 - 01:57 PM

Публикувано: 06 September 2012 - 07:41 PM
За Соня Митрева. Тя е човекът, направил най-много за сеславските кучета досега. Вече пета година всичко минава пред очите ми там. Имаше хора, които искаха да помагат, но много бързо ентусиазмът им се изпаряваше. Не ги виня, разбирам ги. Преди две години и аз почти вече се бях предала и почти бях решила да не стъпя повече там - извинения за пред себе си имах достатъчно. И точно тогава Соня се включи много силно в "сеславската група".
Който си направи труда да попрочете в темата, ще види, че Соня започна да осигурява храната, която носим там три пъти седмично, всяка седмица по 200-220кг висококачествени вкусни гранули. Тя осигурява и престоя на почти всички кучета, които сме оставяли в клиники - имало е сметки по 1500лв., по 1000лв., платени изцяло от нейното дружество. Плаща и повечето от хотелските кучета. Плаща транспорта на кучетата. Намира домове на стотици нещастници. Задомяването - това придава смислен завършек на дейността ни.
Потресена съм от обвиненията към Митрева. Тя успя да задоми стотици кучета, аз бих ѝ издигнала паметник за това, наистина, без майтап, тя го заслужава. Това е чудо - от тъжната безнадеждност на клетките, кучетата се озовават в един приказен за тях свят - дом, уют, грижи, храна, обич. Всичко това го прави Соня, ние останалите само помагаме. Много е трудно, но жената се справя - намира спонсори и домове. Може да си има и кусури, но няма да се женим за нея
Относно намеците за пари - не познавам нито един човек, забогатял от бизнес или далавери с кучета. Но хора, затънали в дългове покрай кучетата знам много.
Ето, и аз се увлякох в приказки. И тъй като тук не е ФБ, приключвам с разсъжденията, и правя отчет за днес:
В Амивет двете сеславчета са добре. Раната на белушката се е прибрала още, а на Амиго му свалиха превръзката и сега полека-лека физиономийката му ще придобие нормален вид. Не че не му отива превръзката, но много се зарадва, когато проф.Аминков собственоръчно му я махна.
Професорът пак много ги похвали - добри, търпеливи и гальовни кученца. Амиго не е гъкнал при всичките манипулации - превръзки, дренажи, обработки. Ето ги двете геройчета, които, ако не беше Соня, какво щяха да правят, след като се излекуват? Ето затова - паметник; трябва да ценим това, което се прави.
Извинете ме за водопада от снимки, но не ми даде сърце да ги съкратя

Публикувано: 06 September 2012 - 10:07 PM

Публикувано: 06 September 2012 - 10:14 PM
А момиченцето има вече стопани в Германия и при първа възможност ще отпътува. Всичко това се случва, защото наистина двете кучета са изключително мили и дружелюбни.
Можеш да им кажеш много поздрави на съседите от щастливо осиновените кученца, а те /съседите/ да продължават да се пържат в собствен сос /микс от лошотия, комплекси и простотия/.
Но така или иначе, недопустимо е и да се оставят некастрирани женските кучета просто така. Хората се озлобяват най-вече от разгонките, когато стават глутници, бой и лай; и от появата на нови бебета.
А Амиго с този бинт наистина е голяма смешка, като разплетена дамаджана е на предпоследната снимка.

Публикувано: 06 September 2012 - 10:47 PM

Помощ за животните

Публикувано: 06 September 2012 - 11:06 PM
Всичко, което пиша, е истина. Не ме интересува кой вярва и кой не.
Въпросите ви са провокативни и няма да отговарям повече. Тук хората знаят какво правим в Сеславци и откога.

Публикувано: 07 September 2012 - 08:11 AM
Деденцето е добре, храни се, разхожда се, спокоен е. През деня повечето време дреме на двора и събира топло за през зимата. През нощта спи в неговото си легло /едно одеалце в кухнята/. Малко е капризен за храната, затова вече е минал само на консерви /висококачествени,

Публикувано: 07 September 2012 - 11:51 AM
kiriaki, в 06 September 2012 - 08:47 PM, написа:
А Вие вместо да спамите в темата защо не отидете до Сеславци и не се уверите лично какво се прави за тези животни? Всъщност защо не извадите някое животно от там и не се погрижите за него? Питате за Бруно,ами хайде извадете го,настанете го на хотел,социализирайте го ,работете с него и му намерете стопани,какъв ви е проблема? Никой от тук присъстващите не работи за Екоравновесие ,за да задавате въпросите си толкова провокативно,всички вършат това доброволно и поради тази причина нападките Ви са не издържани.
П.П.Не е зле да прочетете темата още от самото начало и да спрете да го обръщате тук на Фейсбук...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Публикувано: 07 September 2012 - 04:27 PM
koniarska, в 07 September 2012 - 11:51 AM, написа:
kiriaki, в 06 September 2012 - 08:47 PM, написа:
А Вие вместо да спамите в темата защо не отидете до Сеславци и не се уверите лично какво се прави за тези животни? Всъщност защо не извадите някое животно от там и не се погрижите за него? Питате за Бруно,ами хайде извадете го,настанете го на хотел,социализирайте го ,работете с него и му намерете стопани,какъв ви е проблема? Никой от тук присъстващите не работи за Екоравновесие ,за да задавате въпросите си толкова провокативно,всички вършат това доброволно и поради тази причина нападките Ви са не издържани.
П.П.Не е зле да прочетете темата още от самото начало и да спрете да го обръщате тук на Фейсбук...
Ходих в Сеслваци.И нашита доброволци,също ходят.Видях с очите си какво е там.И НОРТ е права-там наистина е ужасно.

Помощ за животните

Публикувано: 08 September 2012 - 03:04 PM
А сега да ви пропомня за един младеж от Световрачене - Мани. Куче от циганската махала, взето от Екото за кастрация, но беше болен и затова проследихме колата и го откупихме от едни циганета. Мани беше на доктори, лекувахме сополи и кашлица, и на 22.юни момчето потегли за Германия, със земетръсния транспорт
Приемните му стопани се влюбиха в него и искаха да си го оставят, но все пак проумяха, че ще бъдат по-полезни точно като приемни стопани. И сега Мани е осиновен официално от техни близки приятели.
Съжалявам, че не го снимах, когато го взимахме в Световрачене - кльощав, с два реда сополи и едва кретащ, вързан със сезал. Но денят беше много "екшън" и не ми беше до това.
Ето го Мани със своето си семейство - и тримата усмихнати, щастливи и спокойни:

Публикувано: 08 September 2012 - 08:52 PM
ТО,ВЗЕТО ОТ РАОЙНА НА ЦУМ на 30.08.2012 г.Знае се за ужасното положение в Сеславци .Приюта е претъпкан,и продължават да се докарват животни от всички райони на София.Това е причината нещастничето да бъде затворено в клетка с още 10-тина кучета.От самото пренаселване на животните в клетката,те се нахвърлят на клетото животно и го нахпават жестоко по корема.Раните се виждат и с просто око.Виждат ги и нашите доброволци от ДАРА,при посещението си на 6.08 2012.Часовете прекарани в приюта са минали в молби към "Доктор"Петков,да разрешат вземането му и закарването му в клиника.Добрия "Доктор"е отказал.Отказал е даже да му даде помощ.Отклонил е молбите им с едно"Като си заминете". Знае се, че администрацията на Екото не работи,заради празниците.Там има само един пазач и Петков.Днес Петков отново отказа.Наложи се всички ние да звъним няколко пъти на Д-р Нейков,за да се молим,да разреши изкарваното му.След намесата му,кученцето беше изкарано и закарано веднага в АМИВЕТ. Посрещнал ги е Професор Аминков,с възклицанието:Боже Господи!Какъв е този ужас!Той е бил изумен от състоянието на Нели.ТЕЖКО И УЖАСНО!Раните са дълбоки ,и страшни,много е зле- толкова зле , че дори не може да го хване упойка, за да обработят раните , които са започнали да миришат и да се разлага....Ние групата ни,трябваше да решим какво да правим? Евтаназия,или лекуване?Шанса му за живот е 40 %.Раните са 4-та последна степен. Не можахме да вземем друго решение, освен това- да направим всичко възможно, за да го спасим!В момента кучинка е на системи,на обезболяващи и антибиотик. Много е зле- и ние съжаляваме за това че не бяхме достатъчно настоятелни ,за да я изкараме на всяка цена,още в четвъртък ..Ще чакаме утре ,резултатите да са добри.До тогава не ни остава нищо друго освен едно: ДА СЕ МОЛИМ ЗА ЖИВОТА МУ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 24 ЧАСА..."

Помощ за животните

Вход

Горе
 Цитиране +