Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 29 December 2012 - 09:12 PM
Относно новия приют - не съм била там, не зная какви са правилата. Не би трябвало да са забранени посещенията, това си е приют като всички останали. За най-точно инфо би трябвало да се говори с управата на Екото, предполагам.
Публикувано: 30 December 2012 - 07:23 AM
Онзи ден, в четвъртък, след като нахранихме кучовците, взехме питбулчо. Веско и Адриана
Казвам "нещастник", защото още като дойде в Сеславци, имаше една малка подутина на шията, която се надявахме да изчезне, и много следи от кучешки ухапвания по тялото и главата. А като имам предвид колко е добър, явно е бил използван като "боксова круша" за побойниците... Не е за мислене какъв ужас е преживявало горкото животинче, и то многократно.
Веско ни се похвали още на другия ден, че Тез /май така го е кръстил/ се разбира чудесно с хората, женското куче, котката и птичката в приемния дом. Само с мъжкото куче се гледали малко накриво, и как не, Тез сигурно си мисли, че това е поредния му бияч, но "всичко е под контрол".
Но още на следващия ден Веско сигнализира, че подутината се е увеличила значително. Затова вчера заведохме Тез при д-р Станкова
Снимките, които следват, са направени след това. Веско казва, че подутината преди намесата е била два пъти по-голяма, ужас!
Много е слушкало момчето вчера, обича да се вози в кола, не мрънка. На около 5 годинки е. И му се извинявам, че в началото го помислих за момиче, но то щом е минал през Сеславци, разликата не е голяма
Публикувано: 30 December 2012 - 08:35 PM
Сигурна бях, че ще има и за него подарък под елхата - е, има. Лакомства, с които се е справил много бързо:
Продължава голямото препускане в снега, има да си наваксва момчето:
Ето ги трите верни приятелки на Скай, винаги нежни и добри с него:
И голямото глезотене и търкаляне в леглото - мечта за всяко куче. А в леглото - приятелки, играчки, топло, мекичко - абе кеф отвсякъде:
Публикувано: 31 December 2012 - 08:54 AM
Публикувано: 31 December 2012 - 07:07 PM
Щастлива Нова година от нас!
ПС: Блазе му на Скай, дано и Таз да го очаква такова бъдеще.
Публикувано: 31 December 2012 - 07:37 PM
Относно отока - доколкото разбрах от докторката, то там ще си остане някаква подутина, защото при излекуването /с антибиотиците/ ще се образува съединителна тъкан и т.н. Нищо, ако трябва, ще му направим една пластика на момчето, за да не го питат всички по разходките "Извинете, какво ви е това?"
А относно бъдещето на Таз - нямам никакви съмнения, че ще е безоблачно и щастливо, щом е при теб, а Соня ще му търси дом. Е, надали ще попадне на такъв запален фотограф, както Скай, но на кучо ще му е все едно.
И от мен весела и щастлива Нова година !
Публикувано: 01 January 2013 - 11:27 PM
Публикувано: 02 January 2013 - 03:14 PM
Ползвайте бутона "редактиране", за да допълвате постовете си, а не да пускате поредни.
мод
Публикувано: 02 January 2013 - 03:53 PM
Vvvvv, в 31 December 2012 - 05:07 PM, написа:
Да сте живи и здрави !
Само не се поддавайте на крънкане за храна и тъжно гледане, не е добре за възпитанието . може да влиза под кожата и после - качи на главата. Просто не обръщайте внимание на всичките му опити да става каквото той иска.
Поклон за грижите ви и щастлива Нова година!
п.п. Соня и Норд ,велики сте!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 January 2013 - 12:43 AM
Публикувано: 04 January 2013 - 01:12 PM
Публикувано: 04 January 2013 - 05:44 PM
Държи да е младо на възраст, за да свикнат хората с него, а и то с тях.
В работно време (от 9 до 18 ч.) ще бъде вързано (
Ще му бъдат осигурени условия - изолирана колиба, сухо място, завет. Ще бъде хранено добре, при нужда ще се осигурят медицински грижи.
Въпреки неприятното усещане, което имам, се почувствах длъжна все пак да пиша тук. Така и така те пазач ще си намерят (ако не му намеря аз, каза, че ще отиде и ще вземе директно от Сеславци).
Така че, ако някой прецени, че такъв начин на живот би бил по-подходящ за някое негово подопечно, нека ми пише. Поемам ангажимента да следя в последствие дали кучето е ок и дали няма нужда от нещо.
Фабриката се намира в София, Орландовци.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 05 January 2013 - 08:28 AM
На 2.I. дохранихме сеславчетата от дарението на Гергана и Беат Сен
Започвам със снимките на един голдън ретривър, за който вече имаше много кандидати, но не го даваха, защото се предполагаше, че е изгубен и стопаните си го търсят. С нас беше Петя Димитрова
И едно кученце, на което наистина никак, ама хич не му върви. Преди две години Рошко е бил сеславско куче. Идва един дядо, харесва го /добричък, дребен/, осиновява го. Следват две години на синджир. Преди няколко дни дядото умира, съседите се обаждат на дежурните екипи, и Рошко отново се озовава в Сеславци. И тъй като Рошко няма порода, съответно няма и опашка от кандидат-осиновители:
А това сладурче беше с краста, но го излекувахме:
Още снимки:
Галя, благодаря за добрите думи, Соня също ти благодари. Повечето тук се печем на един огън, така че ясно е, стараем се да помогнем на максимален брой животинки.
Публикувано: 07 January 2013 - 05:45 PM
в тази клетка имаше още 2 кучета миналата седмица в четвъртък като бяхме, сега не ги виждам, някой знае ли какво е станало с тях, дали са преместени в новия приют?
Публикувано: 07 January 2013 - 09:04 PM
Но най-прекрасното в този ден беше заминаването на две сеславчета за Германия
Ето ги двете късметлийчета: Суки -
и Сиси -
Сложиха ги в една голяма клетка в буса, и не гъкнаха милите:
Пристигнали са благополучно в приемния си дом, вече са на топло и уютно.
Публикувано: 10 January 2013 - 11:43 PM
1. Рошката на починалия дядо. Приличаше ми на момче, пък то било момиченце, няма значение. Госпожицата е много мила и общителна, но пък има кожен проблем, ще се лекуваме. Ето я куклата:
2. Ето това бебе-момиченце, слава богу е здраво, в приемен дом, вече и го ваксинирахме:
3. Бугс - кучето, което излекувахме от краста в Сеславци, невероятно добро и гушкаво същество :
4. Една тигрова красавица, малко наплашена, но бързо влиза в час:
5. Едно пуделоподобно момче с изкривени крачета, иначе младо и много добро:
6. Един куч, бивш домашен, на когото Петя Димитрова и приятелки решиха да помогнат - на първо време ще изпратят страхливкото при Галя:
7-8. И две болонки, изоставени в Сеславци, защото възрастната им стопанка се е разболяла тежко. Те ще стават швейцарки, то е ясно:
Та така, в понеделник и сряда дохранвахме, и разнасяхме по хотели и приемни домове - изморително, но пък много съдържателно занимание. Не се смейте, така е. Още снимки:
До края на седмицата ще си публикувам и отчета, обещавам, готова съм.
Публикувано: 11 January 2013 - 10:12 AM
Публикувано: 11 January 2013 - 05:42 PM

Вход

Горе
Цитиране +