Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4641 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2012 - 07:23 AM

Пак съм аз :ab_041: .
Онзи ден, в четвъртък, след като нахранихме кучовците, взехме питбулчо. Веско и Адриана :rc_036: ще предоставят дом и грижи на нещастника, а Соня :rc_036: ще му търси дом в Австрия.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Казвам "нещастник", защото още като дойде в Сеславци, имаше една малка подутина на шията, която се надявахме да изчезне, и много следи от кучешки ухапвания по тялото и главата. А като имам предвид колко е добър, явно е бил използван като "боксова круша" за побойниците... Не е за мислене какъв ужас е преживявало горкото животинче, и то многократно.
Веско ни се похвали още на другия ден, че Тез /май така го е кръстил/ се разбира чудесно с хората, женското куче, котката и птичката в приемния дом. Само с мъжкото куче се гледали малко накриво, и как не, Тез сигурно си мисли, че това е поредния му бияч, но "всичко е под контрол".
Но още на следващия ден Веско сигнализира, че подутината се е увеличила значително. Затова вчера заведохме Тез при д-р Станкова :rc_036: в Богров. Тя е категорична, че отока е вследсвие лошо ухапване, даже следите от зъбите се виждали ясно. Изтеглила е няколко спринцовки течност, дала му е антибиотик за няколко дни, и на контр. преглед ще се реши дали да се предприеме хирургическа намеса.
Снимките, които следват, са направени след това. Веско казва, че подутината преди намесата е била два пъти по-голяма, ужас!

Много е слушкало момчето вчера, обича да се вози в кола, не мрънка. На около 5 годинки е. И му се извинявам, че в началото го помислих за момиче, но то щом е минал през Сеславци, разликата не е голяма :ab_041: .

#4642 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2012 - 08:35 PM

Щом сте толкова търпеливи :ab_041: , а и да поразведрим атмосферата, продължавам - имаме нови снимки на Скай, от коледните празници.
Сигурна бях, че ще има и за него подарък под елхата - е, има. Лакомства, с които се е справил много бързо:

Прикачена снимка

Продължава голямото препускане в снега, има да си наваксва момчето:

Ето ги трите верни приятелки на Скай, винаги нежни и добри с него: Прикачена снимка ,

Прикачена снимка и Прикачена снимка

И голямото глезотене и търкаляне в леглото - мечта за всяко куче. А в леглото - приятелки, играчки, топло, мекичко - абе кеф отвсякъде:

Прикачена снимка - скрита картинка - къде е Скай?

#4643 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 December 2012 - 08:54 AM

Жана,тези хубави снимки ми оправят настроението.Тигровото питбулче беше толкова нещастно когато го докараха с голямата рана от ухапване.Сега съм сигурна,че нищо лошо вече няма да му се случи.Ти го извади от Сеславци,Веско и Ади се грижат за него.Д-р Станкова ще помогне да се възстанови от инфекцията,а Соня ще намери най-желаното за него-топъл и уютен дом. :rc_036: За Скай нямам думи.Толкова е щастлив и обичан,заслужава го, защото е уникално добър. :wub:

#4644 Потребителят е офлайн   Vvvvv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 December 2012 - 07:07 PM

Поздрави от мен, Ади и тигровия питбул. Жана, кръстихме го Таз(на тазманийския дявол от анимацията на W.Bros). Имаше някаква прилика на външен вид, излъчване като цяло и най-вече... апетит! Досадникът не ме оставя на мира, когато види храна. Седи и гледа тъжно докато не го почерпя, понякога лае и скимти... абе въобще каквото проработи :ab_041: Антибиотиците още не са видимо повлияли на отока, но ще се борим няма как.
Щастлива Нова година от нас!

ПС: Блазе му на Скай, дано и Таз да го очаква такова бъдеще.

#4645 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2012 - 07:37 PM

Ясно, сега вече разбрах за името.
Относно отока - доколкото разбрах от докторката, то там ще си остане някаква подутина, защото при излекуването /с антибиотиците/ ще се образува съединителна тъкан и т.н. Нищо, ако трябва, ще му направим една пластика на момчето, за да не го питат всички по разходките "Извинете, какво ви е това?" :ab_041: .
А относно бъдещето на Таз - нямам никакви съмнения, че ще е безоблачно и щастливо, щом е при теб, а Соня ще му търси дом. Е, надали ще попадне на такъв запален фотограф, както Скай, но на кучо ще му е все едно.
И от мен весела и щастлива Нова година !

#4646 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2013 - 11:27 PM

Едно от сеславчетата, на което съм приемна мама - Лейла, ви поздравява . А аз да ви я похваля, че освен че е голяма красавица и добродушка, тя вече върви отлично на повод. Три разходки по 15 минути, на които изглеждахме като "дядо вади ряпа", /ряпата беше тя, естествено :ab_041: / ѝ бяха достатъчни, и днес вече Лейла вървеше като едно истинско домашно куче - спокойно и величествено. Кукла златна, блазе му на който я осинови!

#4647 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 January 2013 - 03:14 PM

Kakvi sa sladuri !Моля ви някой да ми кажи какво става с големичкото кутре !Това което е между каракачанка ! дано всички си намерят домове ,но моля саво да ми кажете как е той !

Ползвайте бутона "редактиране", за да допълвате постовете си, а не да пускате поредни.
мод

#4648 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 January 2013 - 03:53 PM

Показване на мнениетоVvvvv, в 31 December 2012 - 05:07 PM, написа:

Поздрави от мен, Ади и тигровия питбул. Жана, кръстихме го Таз(на тазманийския дявол от анимацията на W.Bros). Имаше някаква прилика на външен вид, излъчване като цяло и най-вече... апетит! Досадникът не ме оставя на мира, когато види храна. Седи и гледа тъжно докато не го почерпя, понякога лае и скимти... абе въобще каквото проработи :ab_041:

Да сте живи и здрави ! :rc_036: че сте приели момчето дома си!!
Само не се поддавайте на крънкане за храна и тъжно гледане, не е добре за възпитанието . може да влиза под кожата и после - качи на главата. Просто не обръщайте внимание на всичките му опити да става каквото той иска.
Поклон за грижите ви и щастлива Нова година!

п.п. Соня и Норд ,велики сте!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4649 Потребителят е офлайн   Vvvvv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 12:43 AM

Не се притеснявай Агалина, 'опитни кучкари' сме и знаем кога да теглим чертата. Какви ли не диванета са минали през нас, зайци, кучета, котки, каквото ти хрумне :ab_041: Таз видимо е укрепнал вече. Остава да се преборим с отока от ухапването и да го научим, че не всички кучета са врагове. С боксерката ми се посприятеляват бавно, с безпородния ми господинчо обаче удряме на камък засега. С котки и други животински видове се разбира, но то с моята 7.5 килограмова котка, ако не се разбере, толкова по зле за него :ea_103: Хлапето е свикнало като изкарат куче пред него да скача на бой. Преди са го били и са му се карали, ако не напада, сега пък му се карат като напада... абе сложна ситуация и за него, но ще се справим... няма да се излагаме пред чужденците с него я!

#4650 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 03:02 PM

Мога ли да помитам ако някой знае какво стана с това кученце !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4651 Потребителят е офлайн   Дзън Загорка Икона

Публикувано: 04 January 2013 - 01:12 PM

Не съм 100% сигурна, но мисля, че кучето в момента се намира във външна клетка, отпред, заедно с още 2 кучета - последната заета клетка. Вчера бях в приюта и разходихме клетката и това куче, което сте постнала прилича точно на едното, но пак казвам, че не съм 100% сигурна

#4652 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 04 January 2013 - 05:44 PM

Ето че дойде и моят ред да пусна подобно запитване. Шефа ми ми се обади (!!!), търсел куче-пазач за една от фабриките на фирмата.
Държи да е младо на възраст, за да свикнат хората с него, а и то с тях.
В работно време (от 9 до 18 ч.) ще бъде вързано (:dh_188:), през останалото време ще го пускат из двора на фабриката.
Ще му бъдат осигурени условия - изолирана колиба, сухо място, завет. Ще бъде хранено добре, при нужда ще се осигурят медицински грижи.
Въпреки неприятното усещане, което имам, се почувствах длъжна все пак да пиша тук. Така и така те пазач ще си намерят (ако не му намеря аз, каза, че ще отиде и ще вземе директно от Сеславци).
Така че, ако някой прецени, че такъв начин на живот би бил по-подходящ за някое негово подопечно, нека ми пише. Поемам ангажимента да следя в последствие дали кучето е ок и дали няма нужда от нещо.
Фабриката се намира в София, Орландовци.
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#4653 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 08:28 AM

Спокойно, нямаме нови снимки на Скай :ab_041: .

На 2.I. дохранихме сеславчетата от дарението на Гергана и Беат Сен :rc_036: . Изпратиха ни хората от Швейцария 200кг гранули, за което сме им много благодарни, защото при нас гранулите се харчат като топъл хляб, особено през зимата...
Започвам със снимките на един голдън ретривър, за който вече имаше много кандидати, но не го даваха, защото се предполагаше, че е изгубен и стопаните си го търсят. С нас беше Петя Димитрова :rc_036: , която за един час след това успя да открие собствениците /кучо беше с чип/. Ето го беглецът, все още тъжен:

И едно кученце, на което наистина никак, ама хич не му върви. Преди две години Рошко е бил сеславско куче. Идва един дядо, харесва го /добричък, дребен/, осиновява го. Следват две години на синджир. Преди няколко дни дядото умира, съседите се обаждат на дежурните екипи, и Рошко отново се озовава в Сеславци. И тъй като Рошко няма порода, съответно няма и опашка от кандидат-осиновители:

А това сладурче беше с краста, но го излекувахме:

Още снимки: Прикачена снимка

Прикачена снимка

Галя, благодаря за добрите думи, Соня също ти благодари. Повечето тук се печем на един огън, така че ясно е, стараем се да помогнем на максимален брой животинки.

#4654 Потребителят е офлайн   Дзън Загорка Икона

Публикувано: 07 January 2013 - 05:45 PM

http://forum.dog.bg/...ttach_id=483285

в тази клетка имаше още 2 кучета миналата седмица в четвъртък като бяхме, сега не ги виждам, някой знае ли какво е станало с тях, дали са преместени в новия приют?

#4655 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2013 - 09:04 PM

В петък, на 4-ти януари, дохранихме кучовците, поразходихме някои от тях и направихме снимки.
Но най-прекрасното в този ден беше заминаването на две сеславчета за Германия :af_089: . Сиси отдавна беше в приемен дом, Суки по-отскоро, и двете кучета са много мили и спокойни. Домове за двете съкровища намери Соня :rc_036: , дано през новата година спасените душици са още повече.
Ето ги двете късметлийчета: Суки - Прикачена снимка - момче

и Сиси - Прикачена снимка -момиченце.

Сложиха ги в една голяма клетка в буса, и не гъкнаха милите:

Прикачена снимка

Пристигнали са благополучно в приемния си дом, вече са на топло и уютно.

#4656 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2013 - 11:43 PM

Ето поредните осем сеславчета, които изведохме тази седмица - по хотели и приемни домове. Кучовците са харесани за осиновяване и ще имат щастието да се измъкнат от сиромашията:

1. Рошката на починалия дядо. Приличаше ми на момче, пък то било момиченце, няма значение. Госпожицата е много мила и общителна, но пък има кожен проблем, ще се лекуваме. Ето я куклата:

2. Ето това бебе-момиченце, слава богу е здраво, в приемен дом, вече и го ваксинирахме:

3. Бугс - кучето, което излекувахме от краста в Сеславци, невероятно добро и гушкаво същество :

Прикачена снимка

4. Една тигрова красавица, малко наплашена, но бързо влиза в час:

Прикачена снимка

5. Едно пуделоподобно момче с изкривени крачета, иначе младо и много добро:

6. Един куч, бивш домашен, на когото Петя Димитрова и приятелки решиха да помогнат - на първо време ще изпратят страхливкото при Галя:

7-8. И две болонки, изоставени в Сеславци, защото възрастната им стопанка се е разболяла тежко. Те ще стават швейцарки, то е ясно:

Та така, в понеделник и сряда дохранвахме, и разнасяхме по хотели и приемни домове - изморително, но пък много съдържателно занимание. Не се смейте, така е. Още снимки:

Прикачена снимка - това са две сестрички и братче

До края на седмицата ще си публикувам и отчета, обещавам, готова съм.

#4657 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 11 January 2013 - 10:12 AM

Много моля да ми кажете дали това кученце е постъпило тази седмица в Сеславци. Аз успях да спася едно от кученцата и и сега то е под опеката на д-р Станчева, но майката я няма тази седмица. Исках да я водя за кастрация с още една друга бездомна, но ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4658 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 01:08 PM

Когато за няколко часа пред погледа ми минат няколкостотин кучета, в главата ми не остава нищо като конкретен образ. Така че идете на място и проверете в двата общински приюта.

#4659 Потребителят е офлайн   Gven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 05:42 PM

Бебето момиченце от 2-рата снимка, с резнато ушенце освен ушната марка ли е или така ми се струва? Прилича на Рая, която изчезна безследно от Младост-4 около празниците. Ако е резнато ушенцето е много вероятно да е тя, приликата е много голяма. Рая беше съвсем наскоро кастрирана през ноември от д-р Станкова. Много е миличка и общителна, гушлива и с абсолютно доверие към всеки, на 7месеца е. Има ли начин да я видя, бих искала да й помогна финансово?

#4660 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 06:51 PM

Коя снимка? От коя дата?

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234