Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#481 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2009 - 12:56 PM

ротвайлерката я назначиха пазач на летището.
Не знам защо,ама това не ми звучи много добре.
Кой ще се грижи за нея там?
И все пак и пожелавам късмет на хубавицата. :wub: :gb_023:

#482 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 06:49 AM

извинете ... четох, четох... тъй като е много написаното нещо съвсем се оплесках. Ние искаме да се включим в "месечното" даряване за сеславци, с малко, но както се казва от сърце. Как да стане? Някакви по-конкретни указания?
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#483 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2009 - 07:40 AM

Грахче, много мило:) По-долу ти пействам банковата сметка. Нареждаш паричките, при "основание" пишеш "За Сеславци", после е хубаво да пишеш на mil_ едно лс, за да знае и готово.

Показване на мнениетоmil_, в May 9 2007, 03:16 PM, написа:

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:
Име (Name): МАКЕДОНСКА МИЛЕНА ТОДОРОВА (MAKEDONSKA MILENA TODOROVA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)

User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#484 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 09:42 AM

Миналата сряда не успях да се сменя в работата,а vaiolina беше в Стара Загора и никой не отиде :( .Тази сряда като отидох заварих гледка,която въобще не очаквах/в положителна насока/.В Сеславци правят ремонт :flagbg: .Правят нови външни клетки,но не за нови кучовци,ами като разширение на втрешните клетки.Кучовците ще могат да са и вътре и вън.Правят дупки в стената от които кучетата ще излизат във външните клетки.При това клетките са си метални решетки,а не мрежи,и са високи.Не мога да повярвам чак.Кучовците са добре иначе.Направила съм снимки на дребосъците,които бях споменала преди.Страхотни са.Снимките са гадни,но с моя телефон не може повече.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#485 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 10:19 AM

Много хубаво!
По-честичко да има добри новини оттам. :aa_002:

#486 Потребителят е офлайн   dead_silence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 01:26 PM

ХОРА! Какво правите с тези кучета? Разликата м/у всички снимки в темата, и последните, е огромна!!! Виждам спокойни, усмихнати рошльовци ^_^ ! БРАВО на вас!

#487 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 01:38 PM

Ихаааааааа супер новинка. Да видят слънчице и те миличките. Занапред само такива новини да има. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#488 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2009 - 01:47 PM

Показване на мнениетоdead_silence, в Apr 9 2009, 11:26 AM, написа:

ХОРА! Какво правите с тези кучета? Разликата м/у всички снимки в темата, и последните, е огромна!!! Виждам спокойни, усмихнати рошльовци ^_^ ! БРАВО на вас!

Така става, когато повече ХОРА застанат зад една конкретна идея, и са сериозни и последователни, а не се действа кампанийно, на принципа "всяко чудо за три дни". Няма как да закъснеят резултатите. И всички сме почти щастливи - и кученцата, и помагачите.
А и друго си е, когато в изолатора се моткат и външни хора, вижда се, че имат някаква опора кучанките.
Преди две седмици Галатионова ми съобщи, че е предложила на Христо Петров да се направят дворчета към вътрешните клетки. Той се съгласил и всичко би трябвало да е завършено до края на м.юни. Чак не ми се вярваше, затова не споделих с никого - прекалено хубаво, за да е истина. Три дни след това д-р Станкова ми звънна от Сеславци, че бригада работници вече действат. Значи наистина ще го направят, чудо на чудесата. Още не мога да се зарадвам, аз съм си песимист.
Най-лошото на Сеславци е, че е на майната си. А животинките толкова се радват, когато им се обърне малко внимание, жадни са за човешко присъствие и ласки.
Огромни благодарности на редовните ни дарители rodegunda, Hela и overlorda, Maggi и Лизка от хъскенския форум както и на insult, която - шегичка - наведнъж си покри всички вноски от началото на кампанията. С помощта на всички вас успяваме да осигурим висококачествена храна за малките затворници.
Дано всички заедно имаме сили и желание да продължим.
Кики, наистина е трудно със снимките - те искат да се гушкат, не да се снимат. Утре ще се опитам да снимам и аз.

#489 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2009 - 01:55 PM

Показване на мнениетоdead_silence, в Apr 9 2009, 12:26 PM, написа:

Виждам спокойни, усмихнати рошльовци ^_^ ! БРАВО на вас!

Мда,много са лигави вече :aa_002: Още като видят че се задавам и започват да скачат да се радват...като вляза при тях раздават целувки...страшни са...няма вече депресирани,кльощави кучовци...Това нямаше да бъде възможно без вашите дарения и постоянството на д-р Станкова,nort2005 и vaiolina :friends:

ПП.nort2005 писали сме заедно.Да и аз не бих повярвала,ако ми бяха казали предварително...
М/у другото снимките са толкова гадни И защото снимам през решетките,понеже като вляза и ми се нахвърлят 3,4 бебока да ме целуват и няма как.

#490 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 April 2009 - 09:34 PM

1.Прикачена снимка

2.Прикачена снимка

3.Прикачена снимка

4.Прикачена снимка

5.Прикачена снимка

6.Прикачена снимка

Съжалявам, не мога да ги номерирам, проблем има някакъв, писна ми вече. Приемете условно, че са номер едно, две и т.н.

(Дори този текст трябва да е най-отдолу, но не е :ed_142: )
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#491 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 10:27 PM

Здравейте с новините от петък, 10.ІV.
Външните дворчета към клетките вече са готови. Глътка въздух за затворниците.
Външните кучета доста са се увеличили - вече са 33. И новите кучета са душички - скачат, радват се и търсят местото си в групата. Прекрасни за осиновяване. Снимка 3, 4 и 5 са оттам. Черно-бялата кукла от петата снимка има още две точно същите сестрички, на 7 месеца са, дребнички и гальовни. Има още такива дребосъци.
Снимка 1 и 2 са от вътрешните клетки. В една от тях имаше 14 малки, на по 2 месеца, кафевички. Казаха, че са прибрани по сигнал от двора на училище. Няма да ги кастрират, чакат осиновители. Сърце не ми даде да ги снимам, защото знам, че ще измрат като мухи.
На последната снимка е едно трикрако куче и зад него друго, прилича на риджбек. Домашни, гальовни, тъжни. Стопанинът - 45-годишен мъж от Люлин, умира внезапно. Роднините веднага се обадили на Екоравновесие да приберат кучетата. Когато са отишли в апартамента, петимата наследници били там, за да уреждат делбата - на кого какво. А кучетата - аут. Мили хора, да им преседне дано.
На всичкото отгоре от няколко дни са с един гледач, другият ползва отпуск. Така че, сещате се в какъв вид бяха клетките и помещенията.

#492 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 12:29 AM

В сряда ще направим снимки с Кики на всеки от новодомците, но с тези темпове на осиновяване на нищо не смея да се надявам. Някой може ли да каже как точно стои въпросът с малките? След като не са дорасли за кастрация и Сеславци няма статут на приют имат ли право да ги прибират? Този въпрос постоянно се повдига, но така и не е ясно защо там винаги има малки. Хората били подали сигнал...ами нека тези хора подадат сигнал, че има нужда от повече приюти за случаи като този. А не после като им кажем "подпишете се, за да подкрепите изграждането на приют" и те да ни отговарят "че то за хората няма". В крайна сметка това е кастрационен център. Аз също не искам да са на улицата, но Екоравновесие като са толкова отзивчиви да направят още заграждения за малки. А не да кажат, че хората не ги искали и те ги прибрали, ама ги наблъскали по 15 в клетка, та докато пораснат за кастрация да станат 5. И после къде ще ги пуснат? На улицата, където другите кучета в тоя квартал ще им се зарадват? Според мен Екоравновесие трябва да има точна и ясна политика относно малките кученца. Защото хората сега знаят, че те идват и ги прибират някъде си и тови ги устройва. Явно модата е кученцата да се изхвърлят в дворовете на градини и училища. Не ме разбирайте погрешно-ако в Сеславци има условия за отглеждане на малки, нека прибират, отглеждат, кастрират след време и търсят осиновители. Не да ми казват, че ги прибрали от детската градина, но "щели да ги оставят да умрат, защото нямали с какво да ги хранят". За кучетата, за които се грижим всички ние разбирам-небедени са за аграсивни или някой ги е захвърлил, вижда се, че всички те са добродушни, Екоравновесие няма право да ги върне по местата (темата с доказването на агресия също я обсъждахме, не вярвам и че за 1/10 от тези жалби са доказани, но както и да е). От самото начало на инициативата идеята беше да се помага на такива кучета, което и правим. Това обаче според мен няма нищо общо с малките. Извинявам се за отклонението, но като видя малки кученца там, вече се обривам и не вярвам да съм единствената. Те нямат работа там.

#493 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 11:04 AM

И аз, и половинката ми пратихме по 30 "трохички" за тези душички днес.

Моля и другите обещали- не ги забравяйте!!!
User's Signature

Качена снимка

#494 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2009 - 07:24 PM

Нали имаше две проверки...някой нещо знае ли?Резултати някакви?Малки кученца имало ли е?И какво-нещо санкции,дъра бъра...?Не разбирам как след две проверки при това в толкова кратък период няма никакви резултати и продължават да прибират малки без проблем?!?!

Nickey благодаря ти от името на кучовците,че не ги пропускаш никога!Тези "трошички",за тях са всичко :friends:

#495 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2009 - 08:06 PM

Показване на мнениетокикита, в Apr 13 2009, 05:24 PM, написа:

Нали имаше две проверки...някой нещо знае ли?Резултати някакви?Малки кученца имало ли е?И какво-нещо санкции,дъра бъра...?Не разбирам как след две проверки при това в толкова кратък период няма никакви резултати и продължават да прибират малки без проблем?!?!

Nickey благодаря ти от името на кучовците,че не ги пропускаш никога!Тези "трошички",за тях са всичко :friends:

По закон, щом са в дворове на училища, детски и болнични заведения, прибират ги. Аксиния ми се обади вчера - ходят си на проверки, дискутират, натискат ги, това е начина. Сега нали има и двама медиатори вече, да видим докога. Но докато има идиоти, които не си кастрират кучетата, така ще е. Тъпанарите си мислят, че като подхвърлят малките там, където има деца, някой ще се погрижи за тях. Познавам една кукувица от Бояна, която ми каза, че години наред оставяла бебетата на гробището в Бояна. И си вярваше, че точно там хората ставали милозливи и ги взимали. А имаше 5 женски и 4 мъжки кучета в двора. Кастрирах ги и се върши, но смятай колко животинки са се затрили. И това по времето, когато ги убиваха с тояги.
И аз благодаря на Nickey, половинката и на всички останали, които помагат за паричките. Храната на кучовците ще бъде повече и по-качествена, нека да ги поглезим, тези нещастници го заслужават. Моите у дома например ядат много по-евтина храна и не получават екстри - кренвирши и фенерчета. Но те и не заслужават повече - живеят си на топло, чисто и спокойно.

#496 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 April 2009 - 07:00 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Apr 13 2009, 06:06 PM, написа:

По закон, щом са в дворове на училища, детски и болнични заведения, прибират ги. Аксиния ми се обади вчера - ходят си на проверки, дискутират, натискат ги, това е начина. Сега нали има и двама медиатори вече, да видим докога.

Днес говорих с Аксиния-нямат право да ги прибират-а, когато имат такъв сигнал са се разбрали да се обаждат на нея. В четвъртък уж са казали, че малки няма да взимат, а в петък и днес е пълно. Днес питахме за медиаторите, но казаха, че не са се мяркали, тези двамата били отскоро. Слагам и аз малко снимки на новите кучета и на някои от вътрешните клетки. Хора, разпространявайте снимки, обяви, каквото ви е по силите. Кучетата са страхотни, а някои от тях са там вече половин година. Идват нови, слаби и борещи се за храна. В клетката, където са 3те бели кученца има още 6 освен тях. Днес снимах и новите заграждения от двете страни, почти са готови. Всички кучовци искат внимание толкова много...хапнат малко и като се доближиш скачат от радост по мрежата...

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

От вътре:
Качена снимка
Предполагам ,че този е единият от бившите домашни. Ужасно слаб е, но за да стане такъв великан явно е бил гледан добре преди. Търсеше внимание милия. Има черти на породисто куче и то много според мен, не съм сигурна какво обаче.
Качена снимка
Ето и един полу-..
Качена снимка

Качена снимка
Качена снимка

#497 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 15 April 2009 - 08:48 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Mar 27 2009, 11:56 AM, написа:

От летището са прибрани кучетата. Имало е 3 кучета на старото летище - терминал 1 и са ги прибрали по сигнал на един от шефовете, който твърди,че на такива места не може да има кучета.
Чудно ми е това назначеното за пазач на летището, къде е?

#498 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 02:26 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в Apr 15 2009, 06:48 PM, написа:

Показване на мнениетоirena_ig, в Mar 27 2009, 11:56 AM, написа:

От летището са прибрани кучетата. Имало е 3 кучета на старото летище - терминал 1 и са ги прибрали по сигнал на един от шефовете, който твърди,че на такива места не може да има кучета.
Чудно ми е това назначеното за пазач на летището, къде е?

Ходих тази събота до летището, но куче не видях. На терминал 1 обаче имаше в един от ъглите малко в страни на паркинга, купичка за вода. Може и да го прибират вечер, ако наистина е там.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#499 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2009 - 03:53 PM

ротвайлерката видях като я вземаха. двама мъже с костюми и кола с лого на охранителна фирма. предполагам, че пази складове или нещо подобно. вета каза, че отива да работи на летището. мъжете носеха синджир и нашийник. доколкото разбрах ще бъде винаги вързана.

#500 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2009 - 07:04 AM

Новини от петък, 17.ІV.
Няколко нови кучета във външните заграждения. Вътре - по старому, малките още са живи. Нямаха грам вода. Сипаха им пред мен, ии като забиха муцунки в съда, всички едновременно, едно през друго... Външните и там - на дъното в съдовете малко мътилка, само дето жаби нямаше. Въобще с тази вода не знам как ще се разберем, а идва лято, жеги...
Иначе си хапнаха добре, радват се.
Благодаря на Румяна Б. за дарението, без всички вас трагедията щеше да е пълна.
Към обяд Бушката ще пусне нови снимки.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема