Сега Тоби си има всичко - и стопани, и приятели, и дом. Има си обаче и спомени от Родината - стари счупвания, зараснали накриво. А годинките са го сдобили с шипове. Ако не пие Римадил, Тоби има болки. Ако беше тук, надали би могъл да си го позволи.. ..Та така, кара я момчето на лекарства, като един същи пенсионер. Старост-нерадост, такъв е живота.
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 28 July 2013 - 03:09 PM
Сега Тоби си има всичко - и стопани, и приятели, и дом. Има си обаче и спомени от Родината - стари счупвания, зараснали накриво. А годинките са го сдобили с шипове. Ако не пие Римадил, Тоби има болки. Ако беше тук, надали би могъл да си го позволи.. ..Та така, кара я момчето на лекарства, като един същи пенсионер. Старост-нерадост, такъв е живота.
Публикувано: 28 July 2013 - 03:24 PM
Публикувано: 31 July 2013 - 12:30 PM
Nort2005-2, в 20 July 2013 - 04:20 PM, написа:
Относно кучето, което търсиш - при над двеста животинки в Сеславци е невъзможно, поне за мен, да издирвам куче по описание. Иди и разгледай сама, не е чак толкова страшно.
Този отговор можеш да ползваш и за следващите си въпроси.
Мерси !Надявам се да продължавате с спасяването на животни и ако ви остане време моля постнете снимките !благодаря !(Предполагам имате нейни снимки от осиновяването)P.S. Казваше се Малибу!
Публикувано: 02 August 2013 - 06:26 PM
1. Мая - тази кучка е прибрана от Кремиковци само, за да бъде кастрирана. На другия ден я връщат. На следващия ден сутринта рано-рано я заварват пред входа на приют Сеславци. Екипите я връщат на нейното си място в Кремиковци, но на следващия ден тя пак е строена на вратата на Сеславци. Така - три пъти. Досега е нямало такъв случай - смятайте как е живяла кучицата "на свобода", щом е твърдо решила, че в Сеславци ѝ е по-добре... Кръстихме я Мая. Мая е много добро животинче, социална и мила. Затова поехме ангажимент за нея, ваксинирахме, обезпаразитихме и след няколкомесечен престой в любимия ѝ Сеславци, тя вече е в Германия. Според нейните критерии, сигурно се чувства като в рая. Милата животинка, ето я в Сеславци и на изпращането:
2. Меги - тази сладка козуначена кифличка също чака ред няколко месеца. С обикновена външ
ност, но с голямо сърце, много кротичка, послушна и гальовна. Ето я Меги - в Сеславци и на изпращането:
3. Сали - тази сива мишка също поизчака около половин година. Отива в приемен дом и там със сигурност ще оценят нейния чар и добра душа Ето я - в Сеславци и в буса на изпращането:
4. Бъди - този голямчо е прибран по сигнал в Сеславци и на третия ден е прехвърлен в Богров, да чака "от умрял писмо". Като Якима и много други, за които има отказ за връщане. В Богров има доста БОК, явно хората се поддават на някаква мода, взимат ги, после им идва нанагорно, не могат да се справят, и ги изхвърлят по приютите. Решихме да ги снимаме /най-социалните и добричките/, досега на двама им излезе късмета. Бъди замина, а другият си има спонсор и чака реда си в хотел.
Та за Бъди - послушен, кротък, ето го момчето - в Богров и на изпращането:
5. Данува - тази кукла си имаше попечителка, така че имаше щастието да прекара месеците преди отпътуването в дом - обичана и обгрижвана. Много добра животинка, послушна и безпроблемна. Ето я късметлийката, на екскурзия с приемната си стопанка и на изпращането:
6. Фалак - квартален любимец /с името Рекс/ някъде в "Редута", арестуван по сигнал. Но неговите си хора не го отписаха, а редовно ходеха в Сеславци, за да го разхождат, обичаха го жените. И как няма, той е бонбон - красив, весел, любвеобилен и добричък. Ето го, готов за голямото пътуване:
7. Мадам - така кръстиха германките тази кучица, то беше любов от пръв поглед. Спокойна, контактна и мила, харесаха си я и ето я и тя - пътничка. На първата снимка е в Богров. Да е жива и здрава и много щастлива:
8-10. И три юначета, захвърлени в приюта. Бяха всъщност четири, но едното беше много изтощено и не можа да оцелее, въпреки грижите, които положихме. Сещате се какво си мисля и какво пожелавам да се случи на собственика на майка им. Ето ги геройчетата - Смарт, Хепи и Милоу:
Това всъщност са Хепи и Милоу. Смарт съм пропуснала да го снимам на изпращането, но Соня вече изпрати снимки от новия му дом в Германия:
Ето това е, вече имаме снимки и на някои от пристигналите, ще ги пусна утре.
А защо снимката на Сали изскочи при Меги, не зная
Публикувано: 03 August 2013 - 03:22 PM
- Фалак /Рекс/, -
- Мадам - беше като ошашавена, едва я изведохме от Богров - дърпаше се, бягаше, наложи се да я хванат с примката. Но от снимката се вижда, че момичето бързо се е успокоило, слава богу.
- Най-много снимки имаме на Мая. Милата, разхождайки се между Кремиковци и Сеславци, изведнъж се оказа в Германия! Тя тук все си киснеше в съда с водата за пиене, ето че и там пак ще се прави на жабка
- Сали, има малка раничка на крачето още от преди тръгването, лекуват я:
- и още една снимка на Смарт:
Публикувано: 03 August 2013 - 03:55 PM
А тук е в дома си, има си и приятелка както виждам /естествено, че и двамата са кастрирани/. Разбират се чудесно двете кучета, Адам е "мечта за всеки стопанин", така казва семейството му за него. Нашето геройче е на предна линия:
Публикувано: 03 August 2013 - 04:20 PM
Първо Бинго си прави една хубава разходка на прясно окосената ливадка:
След това го канят да се поразхлади, жега е:
Тичай, Бинго, радвай се на живота, бъди много щастлив и дано вече си ни забравил всички тук - и добрите, и лошите.
Публикувано: 04 August 2013 - 01:24 PM
Публикувано: 04 August 2013 - 02:19 PM
Следва едно куче с краста, което лекуваме успешно:
И двама рошковци, живели по селските дворове, вече не ги искат там. Много добри, послушни, разкошни:
И още прекрасни кучовци:
Публикувано: 13 August 2013 - 08:32 PM
Първо няколко снимки на вече заминали сеславчета:
Следващият е Боно, от Малинова долина, осиновен, няма оплаквания от момчето
Следва Камелот - трикракото момченце, отдавна осиновен. Първата снимка е от Сеславци. Беше много изплашен, докаран с натрошено, направо размазано краче и се наложи д-р Димов да го ампутира... Но вече и той си има диванче и стопанка, дай боже всекиму:
И още едно малиновче, осиновено, с приятелчетата си:
Публикувано: 13 August 2013 - 09:33 PM
Публикувано: 14 August 2013 - 10:58 AM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 17 August 2013 - 06:26 AM
Има и добри новини за момичето, но няма да ги съобщавам още, за да не ѝ мине котка
Публикувано: 17 August 2013 - 02:29 PM

Вход

Горе
Цитиране +