Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4881 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2013 - 11:45 PM

Да, глухо, разбира се. Но след като друг е поел ангажимента за животинчето, то вече не ми е в главата, и допуснах тази техн. грешка, сори.
Вижда се, че и домът, и стопанката са прекрасни, радвам се за което. И още повече се радвам, че не се е получило това с впряговете.

#4882 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 01:25 AM

Страхотна новина в един иначе гаден ден! ATANASOVA :rc_036: ! И много късмет и любов на детето от тук нататък! Дай Боже на всички несретници от Сеславци най - добрите домове! За конкретното куче само не разбрах - как изобщо се стигна до : " беше дадено на човек отглеждащ хъскита за впряг"? Предвид множеството публикации напоследък и хората, които ми се обаждат да питат вярно ли, че пращаме в Германия животни за кожи и храна, въпросът ми е - от Соня и Жана ли беше дадено "за впряг"? Може би темата наистина трябва да се изчерпа, за да се спрат всякакви спекулации. В тази връзка и във връзка с постигнатото с конкретното куче - дали Атанасова, Анджи и дамата с барака могат да поемат Сеславци? И дали Соня и Жана биха се отказали в полза на това кучетата там да намират такива прекрасни домове в родината ни. Винаги съм мечтала моите подопечени да бъдат осиновени тук. За жалост, явно не правя нещата както трябва. Сигурна съм, че в Бг ще е по-добре и от към последващ контрол. Макар че, опитът ми показва противоположнато, но все си мисля, че грешката е в мен. Дали може да отговорят и двете страни, за да се приключи тази сага? Не мисля, че тук някой има нужда от непрекъснати интриги ... достатъчно ги имаме в ежедневието си. Ако целта е да се помогне на бездомните, хайде да се реши как и този, който поеме тази отговорност за Сеславци да го направи, без да търпи обиди и клевети, незаслужено. Като страничен наблюдател - аз /а пък и не познавам никой, който е в състояние/, не мога да поема отговорността Сеславци. Шапка свалям и ще помагам до колкото ми е във възможностите на всеки, който го направи. А тук виждам от едната страна хора, които с години това вършат и други, които смятат, че тези хора не го правят както трябва и трябва /може би/ да се оттеглят. Това обаче, означава, че същите непримирими хора, трябва да поемат дейността. Е, въпросът ми е - Атанасова, Анджи и сори /дамата с барака/ ще поемете ли приюта? И ако отговорът е да - Соня и Жана - ще отстъпите ли тази чест?
И на края - наистина адски се радвам за душата, много години щастлив живот да има с новите си стопани!

#4883 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 10:51 AM

Е,само не ми казвайте че впрягът за хъскито е тормоз.Та те са родени за това.Не знам дали сте виждали с очите си хъскита по време на работа,т.е.впрегнати и дърпайки шейни и т.н.,ей богу,няма по щастливи очи от техните.Повярвайте!
Влязох в темата единствено за да дам пояснение за хъскито,подразнена от това че видите ли "взеха го,лишиха го от шанса за нормален дом....и бла-бла".
Отношение по другите въпроси няма да взема.И то не защото нямам мнение,но мнението ми е изградено от всичко прочетено и чуто,т.е.- нищо доказано.Така че,няма да коментирам дейността на Соня и Жана,като полезна или вредна,нито пък съдбата на Сеславчетата в Германия,като щастлива или пагубна за тях.Не коментирам нещо,за което аз лично нямам достатъчно яснота.Ще ми се да вярвам ,че всичко което се прави е за доброто на кучетата.
Но понякога доброто,го има и у нас.Да,съгласна съм че у нас шанса за добър живот биха имали основно породистите кучета,за сметка на непородистите си събратя,но каквито и да са те,смятам че е редно 1-во да се потърси дом тук,и при липса на такъв тогава да се мисли за Германия.А,не когато българин звънне в приюта и попита за дадено куче,категорично да му се заявява:"Резервирано е за Германска организация",а там,те продължават да висят по приютите...
Ето това,аз не разбирам!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4884 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2013 - 12:11 PM

Понеже имаше въпрос към мене във връзка със Сеславци.Предполагам тези ,които отправят подобно питане са наясно ,че въпросните госпожи Соня и ЖАНА имат достатъчно финанси и свободно време за да обхванат широката гама от породни и безпородни,освен това живеят и там.Аз не мога да се меря с техни величия нито по хуманност ,нито по възможности ,затова го давам по-скромно и се занимавам само и единствено с хъсета.Дали те осигуряват щастието на бездомните ,пращайки ги във Велика Германия ,нито те ,нито вие,нито аз имаме как да разберем,защото тези показни снимки на щастливо задомени сеславчета се постват веднъж и до там.Следват нови и нови и това залива представите и човек се обърква.Те разчитат на немски организации ,които да подбират осиновители и на законите там,които спор няма ,не са като тук в България и мародерствата с животни е доста сведена до минимум.Няма как на практика да знаят за съдбата на всяко пратено куче там,защото се вижда ,че те не са едно,две или пет,а се пращат по дестина и повече на веднъж.Дори и да го правят от добри чувства,те отричат търсенето на домове тук,а ако някой се опитва да го прави ,го заклеймяват като опит да се попречи на спасяването им.Грета е абсолютното доказателство ,че и тук има хора ,готови на саможертва в името на животните.Човека,който търсехме за Грета трябваше да бъде много специален ,предвид нейния здравословен статус,характер,страхове и прочие.Сега тя е най-обичаното хъски,и това ми се доказва всеки ден,защото всяка вечер жената ми пише подробно и ми праща снимки.Що се отнася до Саманта,хъскито щастливо спасено от Сеславци,чиято собственичка не разбрала за липсата му ще имате да чакате снимки ,защото вече 4 месец то гние в немския приют и се върти за осиновяване на сайтовете им.Така че спора не може да се разреши.НЕКА Бог е съдник и праща хубаво или лошо на всеки според делата му....
User's Signature

Аз съм най-хубавото кученце.

#4885 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 October 2013 - 12:43 PM

Показване на мнениетоAngi, в 10 October 2013 - 12:11 PM, написа:

Грета е абсолютното доказателство ,че и тук има хора ,готови на саможертва в името на животните.

Грета е само и единствено доказателство (поредното всъщност ...), че тук има хора, които делят животните на породоподобни, красиви, пухкави, белички и безпородни и респективно неатрактивни за спасяване. Това поне в моите очи никаква саможертва не е. Има една друга думичка за такова поведение и тя е снобарщина. Поздравления за задомяването и, разбира се! Всяко животно заслужава добри стопани и дом, но аз продължавам да не съм убедена, че това е по-добрият избор пред няколко месеца в хубав приют и след това подсигурен живот в държава, където законите се спазват, а ако със стопаните недай Боже се случи нещо, има кой да се погрижи за животното, а няма да бъде натирено на улицата.

ПС: За първи път чувам, че Жана и Соня живеят в Сеславци ... :ab_041:. Аз не ги познавам лично, но това твърдение доста ме озадачава. Искрено се надявам да си имат по-уютни домове. Достатъчното финанси и свободно време са въпрос на личен избор и най-вече приоритети и не мисля, че имате право да гледате в портмонетата им.

#4886 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 01:32 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 10 October 2013 - 10:43 AM, написа:

Всяко животно заслужава добри стопани и дом, но аз продължавам да не съм убедена, че това е по-добрият избор пред няколко месеца в хубав приют и след това подсигурен живот в държава, където законите се спазват, а ако със стопаните недай Боже се случи нещо, има кой да се погрижи за животното, а няма да бъде натирено на улицата.

:ba_025:
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#4887 Потребителят е офлайн   Angi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2013 - 04:23 PM

:rc_036::rc_036::rc_036::rc_036::rc_036:
User's Signature

Аз съм най-хубавото кученце.

#4888 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 06:43 PM

Показване на мнениетоAngi, в 10 October 2013 - 12:11 PM, написа:

Що се отнася до Саманта,хъскито щастливо спасено от Сеславци,чиято собственичка не разбрала за липсата му ще имате да чакате снимки ,защото вече 4 месец то гние в немския приют и се върти за осиновяване на сайтовете им..

Това предполагам е същото куче, което гниеше 3 месеца в български приют? Какво щеше да получи, ако беше останало и оцеляло в Сеславци - същата "собственичка", може би? Ако се сетеше за него, без да го е видяла на снимки...

Напълно споделям апела на Мечо Пух относно гледането по портмонетата и то не само за конкретния случай, а по принцип. Аман от интриги в средите на "спасителите" на котки и кучета! Имам чувството, че много повече енергия се изразходва за интриганстване, отколкото за работа. Това, за парите /или по-точно за това, че определени хора могат да си позволят да помагат на повече животни, заради по-доброто си финансово положение/ напоследък непрекъснато го чувам. А сигурна съм, нито ти Анджи, нито който и да било друг, не знае финансовото положение на хората, за които говори. Нито пък знае какво им струва да ги изкарват или набират средства за животните. Познавам човек с, да кажем, доста добро възнаграждение, който дава всичко до стотинка за животните и приключва заплатата си в деня на вземането и. Познавам и такъв, който взима 1/4 от това и знае само да плаче как другите имат повече възможности. Но сигурна съм, не използва всичко за подопечените си. И да - като нямаш възможност /аз също, впрочем/ не помагаш толкова мащабно, колкото ти се иска. И на един да помогнеш, то е заради него, не заради теб или това, че някой ще те похвали. Това обаче, не значи да скачаш срещу хората, които правят и невъзможното, за да помогнат на повече, нали?

#4889 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 09:05 AM

Мили момичета, които се грижите за кученцата в Сеславция, моля ако при вас попадне едно малко глупаво псенце, ето това на картинката, да се обадите на стопаните му или просто да ми пишете едно ЛС да дохвърча да го прибера. Това е Хари, той е на 5 месац, има вид на голямо куче със своите 25 кг, но всъщност е бебе: 0884 700174 или 0878 722525.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#4890 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2013 - 10:17 PM

Пуснах парички за г-ца Бюти. Как е момата, има ли забеле
жки към диванче или то и е по мярка?

#4891 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 11:42 AM

tkusa, Бюти ти изпраща целувки и благодарности Качена снимка за мекото диванче и спокойствието, което ѝ осигури! Говоря в минало време, защото от вчера милата госпожичка вече е германка!
Много бързо я харесаха момата и нямах търпение да ти съобщя хубавата новина, но изчаквах да пристигне благополучно, за да се радваме спокойно Качена снимка .
Та това диванче освен късметлийско, се оказа този път и бързо, като вълшебното килимче от приказките. Милата Бюти, още не беше му се нарадвала!
Няколко дни преди да замине, бях на гости на Бюти, за да ѝ направя още снимки. Че то така бързо ни го взеха момичето, че не можахме да му се нарадваме Качена снимка . Ето я сладурката, с триъгълна червена пластмасова марка на ушето. Междувременно, ако някой знае кой слага такива марки при кастрация, нека пише.
Бюти:

Прикачена снимка Прикачена снимка

А ето и последните ѝ часове на родна земя:

Както винаги уравновесена и търпелива, Бюти спокойно изчака всичкото суетене около потеглянето, накрая даже легна и заспа Качена снимка .

tkusa Качена снимка , СоняКачена снимка и за всички останали, които помогнаха на тази добродушка да стигне до спасителния бряг - Качена снимка Качена снимка Качена снимка !

#4892 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 12:46 PM

Мърфи Качена снимка , Джеси вече е осиновен! Много бързо е намерил своето си семейство там, в Германия, много се радвам за него! Толкова любвеобилно и благо животинче наистина рядко се среща, и ти го позна това по снимките. Трябваше да го кръстим Кис или нещо такова, наистина е голям гальовник и целувач.
В същата организация, където беше Джеси, са осиновили още няколко сеславчета този месец, така че ще можем да "попълним" местата с нови щастливци.
Ето го момчето, да си го припомните:

За по-рядко четящите - Мърфи изведе Джеси от Сеславци и плащаше хотелските му разходи, докато беше в кучешкия хотел.

#4893 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 07:14 PM

Леле... тази Бюти! А аз се убих да се чудя коя е тази Бюти, до която пътува клетка до клетка с моята Бюти и защо ми изглежда позната. Късметлийка :)
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#4894 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 09:33 PM

И двете са късметлийки, и двете са много "бюти" Качена снимка , сега видях снимки и на твоята. Да са живи и здрави!

#4895 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 12:55 PM

LKK , Ники ти благодари Качена снимка за това, че си има самостоятелна стая и че има възможност всеки ден да тича по два-три часа! Момичето прелива от енергия и ако беше останала в приюта, стоенето в клетката щеше да е ад за нея. А в хотела, защото е добричка и безпроблемна, я пускат сама в двора всеки ден. И когато аз отивам там, непременно ѝ правя разходка навън, на повод естествено, но все пак вижда и свят Качена снимка .
След последната ни разходка я снимах, голямо бонбонче е. Снимките са малко множко, но тя е толкова прекрасна!

Прикачена снимка

#4896 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 08:19 PM

Чудесна новина за Джони! Много се радвам, че толкова бързо са го харесали, Усмивкото той! И на снимките много добър и прекрасен изглежда! Желая му всичкото щастие на света!:ba_025:

#4897 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 11:45 PM

Този път грабнаха момата, като топъл хляб. Пожелания за най-меки диванчета и най-зелените поляни занапред. Аз да очаквам следващия късметлия, че празно диванче не седи хубаво.

#4898 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2013 - 11:24 AM

Този нещастник /дого аржентино на 4 години/ вече повече от две седмици е в Сеславци. Много е добър и дружелюбен, върви на повод. 3-4 пъти седмично освен хубави гранули от нас, на него специално му даваме и консерви, но кучето започва да слабее, няма да преживее много в клетка.
Поразпитайте не иска ли някой добър големанчо за приятел. Както знаете, тези кучета си нямат кожухче и не биха могли да живеят в двор.
Може пък някой да го очаква да се завърне сам вкъщи? И този някой да го домързява да потърси кучето в двата приюта? А дано, ама надали...

#4899 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2013 - 01:25 PM

Специално за Мърфи - поздрави и благодарности Качена снимка Качена снимка Качена снимка от Джеси, вече месец в новия си дом:

Прикачена снимка - гальовник и целувач, това е Джеси.

Прикачена снимка - явно не е нагласен на диванчето само като за снимка Качена снимка , а си го ползва редовно - заспал е дълбоко и спокойно..

Прикачена снимка - то не че си няма негово си легло, ама на диванчето е по-сладко.

Прикачена снимка - обича винаги да е в центъра на събитията Качена снимка .

Прикачена снимка - обича и разходките, естествено.

За да дочака безпроблемно и безопасно Джеси новия си домашен живот, Мърфи Качена снимка плати 889лв. хотелски разходи, това са близо четири месеца хотел, за транспорта не е плащала. Та по този повод си разсъждавам какво относително понятие са парите - някой дава 889лв., за да опази безпородно куче и е щастлив от това, друг за примерно 500 или 100лв. си купува породисто куче и се хвали наляво и надясно, трети казва, че не може да отдели пет лева, за да отиде до Сеславци да потърси изгубено куче ... хора разни.

#4900 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2013 - 08:24 AM

Вега - тази красота престоя в Сеславци повече от година. Замина за Германия през януари 2012г. Вчера получихме нови снимки на момичето - уж същата, но още по-красива. Спокойствието е голяма работа - променя се цялостното излъчване, ама как няма да се промени, като Вега почти две години вече е в Европата Качена снимка .

Прикачена снимка - Вега сега.

Прикачена снимка - три снимки на Вега, от преди 2-3 години в Сеславци.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема