Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 07 October 2013 - 11:45 PM
Вижда се, че и домът, и стопанката са прекрасни, радвам се за което. И още повече се радвам, че не се е получило това с впряговете.
Публикувано: 08 October 2013 - 01:25 AM

И на края - наистина адски се радвам за душата, много години щастлив живот да има с новите си стопани!
Публикувано: 08 October 2013 - 10:51 AM
Влязох в темата единствено за да дам пояснение за хъскито,подразнена от това че видите ли "взеха го,лишиха го от шанса за нормален дом....и бла-бла".
Отношение по другите въпроси няма да взема.И то не защото нямам мнение,но мнението ми е изградено от всичко прочетено и чуто,т.е.- нищо доказано.Така че,няма да коментирам дейността на Соня и Жана,като полезна или вредна,нито пък съдбата на Сеславчетата в Германия,като щастлива или пагубна за тях.Не коментирам нещо,за което аз лично нямам достатъчно яснота.Ще ми се да вярвам ,че всичко което се прави е за доброто на кучетата.
Но понякога доброто,го има и у нас.Да,съгласна съм че у нас шанса за добър живот биха имали основно породистите кучета,за сметка на непородистите си събратя,но каквито и да са те,смятам че е редно 1-во да се потърси дом тук,и при липса на такъв тогава да се мисли за Германия.А,не когато българин звънне в приюта и попита за дадено куче,категорично да му се заявява:"Резервирано е за Германска организация",а там,те продължават да висят по приютите...
Ето това,аз не разбирам!!
Публикувано: 10 October 2013 - 12:11 PM

Аз съм най-хубавото кученце.
Публикувано: 10 October 2013 - 12:43 PM
Angi, в 10 October 2013 - 12:11 PM, написа:
Грета е само и единствено доказателство (поредното всъщност ...), че тук има хора, които делят животните на породоподобни, красиви, пухкави, белички и безпородни и респективно неатрактивни за спасяване. Това поне в моите очи никаква саможертва не е. Има една друга думичка за такова поведение и тя е снобарщина. Поздравления за задомяването и, разбира се! Всяко животно заслужава добри стопани и дом, но аз продължавам да не съм убедена, че това е по-добрият избор пред няколко месеца в хубав приют и след това подсигурен живот в държава, където законите се спазват, а ако със стопаните недай Боже се случи нещо, има кой да се погрижи за животното, а няма да бъде натирено на улицата.
ПС: За първи път чувам, че Жана и Соня живеят в Сеславци ...

Публикувано: 10 October 2013 - 01:32 PM
MechoPuh, в 10 October 2013 - 10:43 AM, написа:

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 10 October 2013 - 06:43 PM
Angi, в 10 October 2013 - 12:11 PM, написа:
Това предполагам е същото куче, което гниеше 3 месеца в български приют? Какво щеше да получи, ако беше останало и оцеляло в Сеславци - същата "собственичка", може би? Ако се сетеше за него, без да го е видяла на снимки...
Напълно споделям апела на Мечо Пух относно гледането по портмонетата и то не само за конкретния случай, а по принцип. Аман от интриги в средите на "спасителите" на котки и кучета! Имам чувството, че много повече енергия се изразходва за интриганстване, отколкото за работа. Това, за парите /или по-точно за това, че определени хора могат да си позволят да помагат на повече животни, заради по-доброто си финансово положение/ напоследък непрекъснато го чувам. А сигурна съм, нито ти Анджи, нито който и да било друг, не знае финансовото положение на хората, за които говори. Нито пък знае какво им струва да ги изкарват или набират средства за животните. Познавам човек с, да кажем, доста добро възнаграждение, който дава всичко до стотинка за животните и приключва заплатата си в деня на вземането и. Познавам и такъв, който взима 1/4 от това и знае само да плаче как другите имат повече възможности. Но сигурна съм, не използва всичко за подопечените си. И да - като нямаш възможност /аз също, впрочем/ не помагаш толкова мащабно, колкото ти се иска. И на един да помогнеш, то е заради него, не заради теб или това, че някой ще те похвали. Това обаче, не значи да скачаш срещу хората, които правят и невъзможното, за да помогнат на повече, нали?
Публикувано: 15 October 2013 - 09:05 AM

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 19 October 2013 - 11:42 AM

Много бързо я харесаха момата и нямах търпение да ти съобщя хубавата новина, но изчаквах да пристигне благополучно, за да се радваме спокойно

Та това диванче освен късметлийско, се оказа този път и бързо, като вълшебното килимче от приказките. Милата Бюти, още не беше му се нарадвала!
Няколко дни преди да замине, бях на гости на Бюти, за да ѝ направя още снимки. Че то така бързо ни го взеха момичето, че не можахме да му се нарадваме

Бюти:

А ето и последните ѝ часове на родна земя:

Както винаги уравновесена и търпелива, Бюти спокойно изчака всичкото суетене около потеглянето, накрая даже легна и заспа

tkusa

Публикувано: 19 October 2013 - 12:46 PM

В същата организация, където беше Джеси, са осиновили още няколко сеславчета този месец, така че ще можем да "попълним" местата с нови щастливци.
Ето го момчето, да си го припомните:

За по-рядко четящите - Мърфи изведе Джеси от Сеславци и плащаше хотелските му разходи, докато беше в кучешкия хотел.
Публикувано: 20 October 2013 - 12:55 PM

След последната ни разходка я снимах, голямо бонбонче е. Снимките са малко множко, но тя е толкова прекрасна!

Публикувано: 20 October 2013 - 08:19 PM

Публикувано: 26 October 2013 - 11:24 AM
Поразпитайте не иска ли някой добър големанчо за приятел. Както знаете, тези кучета си нямат кожухче и не биха могли да живеят в двор.
Може пък някой да го очаква да се завърне сам вкъщи? И този някой да го домързява да потърси кучето в двата приюта? А дано, ама надали...

Публикувано: 26 October 2013 - 01:25 PM

За да дочака безпроблемно и безопасно Джеси новия си домашен живот, Мърфи

Публикувано: 27 October 2013 - 08:24 AM