Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 18 September 2014 - 11:41 PM
Публикувано: 27 September 2014 - 08:09 PM
Но за това съкровище не мога да премълча - Адонис - кучето, което е и красиво, и супер социално и обичливо, и всичко най-най-, за което можете да се сетите. Но съдбата не е била милостива с него - пораснал е двайсетина сантиметра и още толкова килограма "над нормата". Над тази психологическа норма, извън която кучетата имат минимален шанс за осиновяване, освен за пазачи на синджир, но пък той е толкова добър, че и за това не става. Ето го момчето в клетката:
Но ето, че и той успя! Със съдействието на д-р Станкова
Спокойна съм за него. Дали ще остане в този дом, или ще го осиновят други хора, за него ще е без значение, защото и в двата случая я има и свободата, и обичта.
Бъди щастлив, момче, обичаме те!
Ето ги германските снимки на момчето:
Публикувано: 28 September 2014 - 08:01 AM
Благодарение на Соня
Доста от кучетата сме ги ваксинирали, Екото също слагат поливалентни ваксини, но само на кучетата, които остават по-дълго време в Сеславци. На тези, които се връщат по места няма как да стане това, защото трябва да е минала най-малко една седмица от кастрацията.
Много пъти си мисля, че това нашето е като борбата на Дон Кихот с вятърните мелници... Но щом има спасени, щастливо задомени кучанки, значи не е съвсем така.
Публикувано: 04 October 2014 - 07:35 AM
Публикувано: 05 October 2014 - 07:01 AM
tkusa
Ето снимки от изпращането:
и първа среща с новия стопанин
Да пожелаем дълги години спокоен живот на нашето мило момиче и дано повече сеславчета имат нейния късмет!
Публикувано: 05 October 2014 - 11:50 PM
Публикувано: 07 October 2014 - 07:15 PM
tkusa, в 05 October 2014 - 11:50 PM, написа:
Въобще, веселба! Само дето по цял ден я размотавам напред-назад с мен в колата, и на нея не ѝ е хубаво, и го показва. В чудо се бях видяла как ще я караме с Амелия. А сега, с твоята помощ
Публикувано: 16 October 2014 - 05:38 AM
manta_l, в 13 October 2014 - 10:47 AM, написа:
Благодаря ти за предложението
tkusa, в 13 October 2014 - 08:20 PM, написа:
Благодарение на помощта ти
Домът в Германия, където ще се засели окончателно Амелия, е пак така - стопанката си е вкъщи по цял ден и кучанката ще е спокойна и щастлива. Късметлийско куче е Амелия, да е жива и здрава!
Публикувано: 16 October 2014 - 09:12 PM
И аз съм в тази кауза, но с кучета, преди попадането им в кастрационния център или в приют.
Имам запитване за една мъжка немска овчарка, - дали е прибран в Сеславци миналата седмица / между 6 и 11 октомври/. Без чип е, не беше кастриран въпреки че от 2 години ги навивам, даже им предлагах да отида с тях до кабинета.
Кучето е на едни мои съседи с бебе, които малко бавно загряват сериозността на нещата и докато се наканят да отидат до там да проверят, с кучето може да се случат много неща.
Бил е разгонен и е бягал от двора, през седмицата е обикалял около училището и така може да е прибран от Екоравновесие.То е силно агресивно към мъжки кучета, но с хората е много добър.
Много моля, ако има такава немска овчарка в Сеславци / на 10 години е/ да ми кажете, аз ще им помогна да си го приберат, но не мога преди понеделник.
Публикувано: 17 October 2014 - 07:51 PM
Муки, в 16 October 2014 - 09:12 PM, написа:
Днес бях в Сеславци, но виждам поста едва сега. В понеделник ще проверя, но ми кажете все пак квартал, училище - защото половината кучета са НОК-подобни, така или иначе.
gipsonti, в 17 October 2014 - 08:05 AM, написа:
Благодаря. Как няма да взимаме и спасяваме кучета от изолаторите - ние сме поне толкова щастливи от това, колкото и самите кучета. Удовлетворението от направеното добро за тези беззащитни души, притиснати до стената /буквално/ е неописуемо.
Това малко в рамките на шегата. Всъщност е много трудно, отнема много време и нерви, но всичко това се забравя, когато от нежелани кучетата се превърнат в домашни любимци.
Дай боже да са повече късметлийчетата!
Публикувано: 17 October 2014 - 08:48 PM
Движил се е с няколко кучета след разгонена кучка, но е прибран след оплакване от гражданка на последната спирка на рейс 67 - Симеоново. Станало е на 15-ти, в сряда.
Обещали са на собственика да му го върнат на домашния адрес в понеделник, което много силно ме съмнява. Той пък им повярвал. Дали практикуват такова нещо или ще е поредния скитник, бивш домашен любимец? Пък не е и първа младост.
Публикувано: 18 October 2014 - 01:12 PM
Публикувано: 18 October 2014 - 01:45 PM
Nort2005-2, в 18 October 2014 - 01:12 PM, написа:
Напълно съм съгласна с Nort!
Муки, тези хора явно не знаят как се процедира, за да бъде "транспортирано" кучето... Сигурно си мислят, че някой милинко ще го прикотка и ще го хване за нашийника и ще му сложи повод, ще го качи на буса и хоп - готово...
Обяснете им каква е истината - ужасеното кучето се хваща с примка в клетката и се извлачва в буквалния смисъл оттам, докато то се бори ожесточено от ужас, че не знае какво още ще му причинят... Следва влачене по целия коридор до навън, навън влачене до буса... В буса... После "транспорт" с другите ужасени кучета, които не знаят какво следва...
Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...
П.П. И ако ми позволите още един съвет - ако кучето не е било ваксинирано, но дори и да е било - нека си го следят за симптоми на какви ли не болести..., а ако могат и да го тестват направо!

Вход

Горе
Цитиране +