Nort2005-2, в 25 August 2015 - 09:24 PM, написа:
Това кученце е ново в Сеславци, все едно идва от концлагер. Ако не се изведе веднага и не се захрани, до седмица ще е на небето. Ние нямаме място, всичките ни приемни домове са заети. А момиченцето е толкова миличко.
Някой да помогне с отглеждането за месец-два? Ако има късмет, милата, ще можем и нея да я показваме "преди" и "след".
Ето я сега, т.е. "преди". Дали ще има "след"?
P1180155.JPG
Малката Ида /така се казва кльощавелката / вече е осиновена! Взела я е една приятелка на Соня

от Германия. Сладката кукличка ще бъде обичана и нищо няма да ѝ липсва, много съм щастлива, защото почти я бях отписала, когато я видях за пръв път.
Пухчето от предшния пост още е в клетка...
Сивата мишка я взе като приемна мама Петя

и можем вече да не я мислим.
Аз взех един сивчо от Богров, защото беше с кожно и трябва да се позахрани с нещо по-качествено.
А сега снимки от последната седмица:

Радват се много, когато ни видят душиците. Три пъти седмично, година след година... Много сме си близки, те са ни като деца. Страдаме с тях, щастливи сме с тях. За всички, на които сме осигурили дом, се радваме безкрайно много. Които остават в приюта - поне ги храним и наблюдаваме за здравословни проблеми. Най-много се тревожим за осиновените тук.
Например как ще продължи и колко животът на голямото БОК? Взет е за охрана от някаква фирма. Че ще има синджир, то е ясно, с това се примиряваме, няма как. Но кучето е малко сприхаво, може да ухапе човек - и какво? Ще го гръмнат като едното нищо. И ние няма да знаем жив ли е, умрял ли е. Много е гадничко това. Ето го пазачкото, дано има късмет все пак:

- дано поне те хранят добре, момче, при нас изяждаше по кило и половина гранули наведнъж.
Има още едно БОК - голямо и не първа младост, но той поне не хапе и Соня му търси дом. Но е много трудно с такива големанчовци, хората се страхуват. Дори приемен дом не можем да му намерим... Но не губим надежда.
И още едно приютско куче е осиновено от "някакви момчета" - безкрайно добрия кафяв питбул, който еднакво добре си общува и с хора, и с кучета. Един господ знае защо са го взели, не ми се мисли просто:

Пак да кажа, че ние дом не можем да намерим за питчетата, а има много такива кучета, особено в Богров. През зимата умират, не могат да се справят със студовете...