Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 06 May 2009 - 06:51 PM
lillis, в May 6 2009, 07:49 PM, написа:
Абе 6 години все някак са го гледали...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 May 2009 - 08:04 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 06 May 2009 - 08:23 PM

Бебетата... какво ще се случи с тях? Ще ги върнат пак на улицата или ще останат там?
А бялото пуфче...трябва да го махнете- вече има рани (поне така виждам от последната му снимка)- ще се инфектира...
То защо има проблем- на какво се дължи?

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 06 May 2009 - 08:27 PM
Rasta, в May 6 2009, 07:23 PM, написа:
То защо има проблем- на какво се дължи?
Има рани, да. Краченцата му изглеждат доста зле. Доколкото lilis успя да разбере може би е блъснато от кола. Иначе е жизнено и се радва милото. В петък евентуално ще го водим на лекар и ще разберем какъв точно е случая.

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 06 May 2009 - 08:32 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 06 May 2009 - 08:33 PM
Публикувано: 06 May 2009 - 08:47 PM
И трите кучета от клипчетата са невероятно мили и гальовни, социализирани. Засега само за бялото болонче има някаква перспектива за задомяване, дано Митрева успее да спаси и него. Било е домашно със сигурност, а ето къде се е озовало, в това състояние.
Публикувано: 06 May 2009 - 08:48 PM
Аз мисля,че мога да подсигура няколко...
Това е...не мога да се сетя за такава дума...В България се случват ужаси... Бялото как е попаднало там?Имам сериозен човек за дребно дългокосместо! Дано да има късмет Пух.
А за синеочковците- Буш е права- направете им по-добри снимки! И аз мисля че имат шанс!

Публикувано: 06 May 2009 - 09:29 PM
Публикувано: 06 May 2009 - 09:42 PM
предполагам , че това голямото е майката , а другите малките са и децата
много си приличат (макар само едно от малките да е със синьо око)
P.s: само да кажа, че дворчетата които направиха за кучетата от вътрешните клетки седят празни
на хората не им се чисти раз'ираш ли
Направиха ги колкото да замажат положението, но не се ползват
Публикувано: 06 May 2009 - 09:49 PM
п.п.А това: "хора...те защо ядат в л***a...?"- мисля е вече крайно време да се озаптае, щото прелива и яко смърди..

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 May 2009 - 10:47 PM
nort2005, в May 4 2009, 06:51 PM, написа:
agalina, в May 4 2009, 05:54 PM, написа:
В каквито и ръце да попадне едно куче, трябва да има и шанс. Точно затова моите кучета станаха 18. "Мои" в случая значи, че живеят в къщата ми, спят ни по леглата и когато се разхождат навън, са на повод. Поне половината са напълно здрави, пращала съм снимки, но не става. Нямат шанс. И си останаха вечно мои. Преди години, когато стигнахме бройката три, се преместихме в къща във вилна зона, заради тях.
Съжалявам за Краси, но ако нещата зависеха само от мен, нямаше да съм зарината с кучета, за които вече и опити не правя да ги задомя. Това не ми пречи да давам шанс на много други, за които се получи - ок.
Ако не можеш да я осъществиш - здраве да е, споко.Ще намеря друг начин

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 07 May 2009 - 06:08 AM
Що се отнася за бриара, мога веднага да кажа какъв е на породата характерният характер

Иначе, поне на снимката, бриарът изглежда доста "бриарест" (гледала съм снимки на подстригани такива) - обърнете внимание освен всичко друго на двойните допълнителни пръсти на задните крака; типична породна особеност е да има по ДВА такива, напълно развити, с кост в тях. Любопитно ми е, че кучето е много добре подстригано - гладко, което се съмнявам да е свършил персоналът в Сеславци... Което подсказва интересни факти за стопани, които не могат да поддържат всъщност лесно поддържаща се и почти "нескубеща" се дълга козина: бриарът се сплъстява на фитили, вместо да му пада подкосъмът; фитилите от своя страна сравнително лесно се разресват с подходящ инструмент, което пък оскубва узрелия подкосъм. На така подстриганата животинка ще й трябва над година и половина, може би дори повече, да й порасте обратно козината...
Между другото - по повод питането някъде по-горе защо не стърчат ушите, ушите на бриарите се купират, но от вече доста години навсякъде по света е прието да се оставят в естествения им вид (т.е. клепнали).
За съжаление, всичката тая философия е вятър и мъгла - нямам идея къде може да се "хариже" това куче, въпреки че като заинтересован от породата човек ще се пробвам днес да му уредя едно потенциално местенце...
Публикувано: 07 May 2009 - 07:00 AM
agalina, в May 6 2009, 09:47 PM, написа:
Ако не можеш да я осъществиш - здраве да е, споко.Ще намеря друг начин
д-р Станкова - 0895670587
Не пиша за моя живот, а за кучетата - че не всяко има шанса да си намери дом, колкото и да ни се иска.
Публикувано: 07 May 2009 - 12:32 PM
Предварително ви благодаря:)
П.П. А този куч, дето не е със сини очи, да не би да има катаракта, та е излязъл така?
edit: Изпратиха ми карта, благодаря:)