Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#601 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 May 2009 - 10:31 PM

Не се получава,моля мод да го направи.

#602 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 10:32 PM

Показване на мнениетоdora7511, в May 11 2009, 09:27 PM, написа:

Вероятно.Краси как е ?

Докарах го до добре да е .Даже пита ти как си ?И тоже "д-р Станкова" пита как е ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#603 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 May 2009 - 10:34 PM

Нещо не си в добро настроение, няма да те дразним.
User's Signature

Качена снимка

#604 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 10:36 PM

Няма проблеми-просто се дръж разумно и не си трий постингите конюктюрно и мигновенно - по-лесно ли е да си честен , a И лъжата ТИ се разпознава без съмнение.. d d
User's Signature

#605 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 11 May 2009 - 10:38 PM

Просто избързах с отговора. Не съм 100 % сигурна.А и не трябваше да се бъркам.
User's Signature

Качена снимка

#606 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 10:41 PM

Показване на мнениетоdora7511, в May 11 2009, 09:38 PM, написа:

Какво неприлично съм казала?
не-не си.но направихте това, което ви е нужно. И своевременно И хипотетично........ако още искаш да се изясняваш -пиши ми на ЛС или ми телефонирай Дора.
User's Signature

#607 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 12 May 2009 - 08:37 AM

Не виждам защо трябва да спамите толкова темата. Сериозна тема пълна с нещастни кучовци и всеки се опитва да помогне и да направи нещо, а вие си разменяте незначителни дразги и реплики. Нали именно затова е личната - за да може да не се занимават всички с личните отношения на двама човека!

Агалина искам да те питам белият путел ти ли го уреждаш да заминава тези дни зад граница?

#608 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 12:13 PM

Швейцарецът Рони вече се кипри в сайта на Щрубали - www.strubeli.ch, а германките Дана и Съни - в www.hundehilfe-hohenstoffeln-ev.de
Любимецът ми Дългунчо-Макси още не се е показал, очаквам го с нетърпение.
Тези четири душички се измъкнаха от л....та на 2.V.

Други 6 заминаха на 10.V. Две от тях - Меги и Софи можете да видите вече в www.tiervermittlung.ch.vu
Останалите 4 ще се появят в общия швейцарски сайт, те са в тирхайм Розенберг - Мими и трите черно-бели сестрички.

#609 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 12 May 2009 - 01:01 PM

Браво Норт ти направи за тези кучета /а и не само за тези/ чудеса, спаси толкова много от тях..., но мисля,че не трябва да се пропуска и участието и помощта и на д-р Станкова, която също допринесе за тяхното успешно пътуване и пристигане на горепосочените места. Радвам се за всички спасили се от Б-я кучета. Благодаря ви за добрината!

#610 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 01:15 PM

И аз също, за да не повтарям думите на СМитрева :smile:

#611 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 01:34 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в May 12 2009, 11:01 AM, написа:

Браво Норт ти направи за тези кучета /а и не само за тези/ чудеса, спаси толкова много от тях..., но мисля,че не трябва да се пропуска и участието и помощта и на д-р Станкова, която също допринесе за тяхното успешно пътуване и пристигане на горепосочените места. Радвам се за всички спасили се от Б-я кучета. Благодаря ви за добрината!

То ако се тръгне с благодарностите, списъкът е много дълъг:
всички, които помагат тук, за да са живи и в приличен вид кучетата, а не болни скелети - някои с парички, други с пътуване всяка седмица до Сеславци, други с морална подкрепа, защото и това е много важно - кучанките имаха всякаква подкрепа;
ангажираните пряко и непряко със самото пътуване - никак не е лесно;
няколкото човека в Швейцария, които обикалят, за да търсят места;
и самите швейцарци и немци, които са решили да помогнат точно на нашите, български кучета, въпреки опашката чакащи от Испания, Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Унгария и др.

#612 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 May 2009 - 01:55 PM

3те сестрички, на 7 месеца, кастрирани.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#613 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 01:55 PM

А това е Мими.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#614 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 02:13 PM

Показване на мнениетоnort2005, в May 12 2009, 11:13 AM, написа:

Аз също! :blush: И на мен момчето ми е любим. Толкова месеци очакваше съдбата да му се усмихне и благодарение на теб това се случи. Утре макар да знам, че вече е чужденец по навик ще се оглеждам за него, защото винаги като отивах в Сеславци първо него виждах.

#615 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2009 - 03:09 PM

Показване на мнениетоvaiolina, в May 12 2009, 12:13 PM, написа:

Показване на мнениетоnort2005, в May 12 2009, 11:13 AM, написа:

Аз също! :blush: И на мен момчето ми е любим. Толкова месеци очакваше съдбата да му се усмихне и благодарение на теб това се случи. Утре макар да знам, че вече е чужденец по навик ще се оглеждам за него, защото винаги като отивах в Сеславци първо него виждах.

При мен е точно същото - първия път, по празниците, направо сърцето ми спря, като видях, че го няма. Ще мине време докато свикна да не го виждам там.
Току-що ми се обадиха от Цюрих - всички кучета са екстра, хранят се, играят, много ги харесват. Проблем има само с Мими - на втория ден са установили възпаление на пикочния мехур, или пътища - това е цистит май. Започнали са антибиотично лечение, ще се оправи. И Донка Шафнер пита - как така тук го установиха на втория ден, а там при вас никой нищо не знае. А точно Мими им беше любимка на персонала, не искаха да я дават. За нея Радостина говори с някакъв голям шеф, за да я пуснат. Добре, че големият шеф казал "нека пътува, докога ще гние там". А тя, Мими, близо две години е била в изолатора. Доколкото знам, нелекуваната инфекция на пикочните пътища след време поразява и бъбреците - пиелонефритче, и айде чао.
На Бушката и другите по-грамотни от мен - благодаря за снимките.
Благодарности от кучовците на анонимен, РумянаБ., overlorda, Anuk, lizka, Maggi и Zviarik за поредните им дарения. Когато нещо се прави за животните с любов, все има някакъв добър резултат.

P.S. Сега погледнах в гугъл, предпоставки за появяването на цистита са лошата хигиена, студа, влагата и недостатъчния прием на вода. Мими се е разболяла като по учебник. И наистина липсата на лечение води до пиелонефрит.

#616 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 08:41 AM

Показване на мнениетоnort2005, в May 12 2009, 10:13 AM, написа:

Останалите 4 ще се появят в общия швейцарски сайт, те са в тирхайм Розенберг - Мими и трите черно-бели сестрички.

Появиха се. На www.tierschutz.ch
Мими са я прекръстили на Millie, с Tier-ID 22581. Останалите - Стефи, Дани и Диди са с номера съответно 22580, 22579 и 22578. Сладурчета.

#617 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 08:46 AM

Бушката ще ви пусне снимчици на Джина и Ружа (трикраката) - люлинските сирачета, от приемния им дом. Хората в момента правят ремонт, но така или иначе животинките си имат двор, два фотьойла и стая за спане. Моткат се в краката на майсторите, много са дружелюбни кучиците. Вече се чувстват прекрасно. Първия ден бяха изпили два големи легена с вода, да наваксат сухия режим в Сеславци.
Вчера отидох да ги посетя и какво мислите - щом ме видяха и офейкаха, скриха се в задния двор. Викахме ги, подмамвахме ги с лакомства - не и не. На някакви си майстори въртят опашки, а от мен бягат. После се сетихме за причината - за тях аз съм изолатора, свързват ме с всички гадости там. И се крият. Какво ли са си казали - тая ще ни върне пак там. Затова снимките са от първия ден - вчера не можах нищо да направя. Когато съм си тръгнала, веднага са излезнали от скривалището. Малки неблагодарници!

Благодарности на zyl_oiliuff за поредното дарение!

#618 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 12:30 PM

:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#619 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 05:40 PM

Днес в Сеславци положението не беше трагично както по празниците.Беше изчистено,в карантинните клетки имаше чиста вода.В клетките вътре на места имаше на други беше много малко.Вън водата е ужасна обаче.Докараха кученце със счупен преди известно време гръбнак.Беше много зле положението-от къста на долу си беше жив труп.Иначе папкаше,но задните крачета се разлагаха и го приспаха,нямаше друг начин.Иначе има много хубави породисти кучета.Едното е от тези брадатите големите (като от аватара на rodegunda)vaiolina ще каже каква порода е.Оставен е от стопанката си защото бил агресивен.Беше упоен още и не можахме да го видим както трябва.Има си и паспорт с ваксини и всичко.Другото е Стафорширси бул териер (надявам се че го пиша точно).Мъжки,много хубав.Има и едно полу-хъски във външните клетки.Пускам снимки на всичките.По късно и vaiolina ще се включи с инфо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#620 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 05:42 PM

А този бонбон е огромен,но не мога да определя каква порода е.Много е красив.Огроооомен...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33