Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 12 May 2009 - 08:37 AM
Агалина искам да те питам белият путел ти ли го уреждаш да заминава тези дни зад граница?
Публикувано: 12 May 2009 - 12:13 PM
Любимецът ми Дългунчо-Макси още не се е показал, очаквам го с нетърпение.
Тези четири душички се измъкнаха от л....та на 2.V.
Други 6 заминаха на 10.V. Две от тях - Меги и Софи можете да видите вече в www.tiervermittlung.ch.vu
Останалите 4 ще се появят в общия швейцарски сайт, те са в тирхайм Розенберг - Мими и трите черно-бели сестрички.
Публикувано: 12 May 2009 - 01:01 PM
Публикувано: 12 May 2009 - 01:34 PM
SMitreva, в May 12 2009, 11:01 AM, написа:
То ако се тръгне с благодарностите, списъкът е много дълъг:
всички, които помагат тук, за да са живи и в приличен вид кучетата, а не болни скелети - някои с парички, други с пътуване всяка седмица до Сеславци, други с морална подкрепа, защото и това е много важно - кучанките имаха всякаква подкрепа;
ангажираните пряко и непряко със самото пътуване - никак не е лесно;
няколкото човека в Швейцария, които обикалят, за да търсят места;
и самите швейцарци и немци, които са решили да помогнат точно на нашите, български кучета, въпреки опашката чакащи от Испания, Италия, Гърция, Кипър, Румъния, Унгария и др.
Публикувано: 12 May 2009 - 01:55 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 May 2009 - 01:55 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 12 May 2009 - 02:13 PM
nort2005, в May 12 2009, 11:13 AM, написа:
Аз също!

Публикувано: 12 May 2009 - 03:09 PM
vaiolina, в May 12 2009, 12:13 PM, написа:
nort2005, в May 12 2009, 11:13 AM, написа:
Аз също!

При мен е точно същото - първия път, по празниците, направо сърцето ми спря, като видях, че го няма. Ще мине време докато свикна да не го виждам там.
Току-що ми се обадиха от Цюрих - всички кучета са екстра, хранят се, играят, много ги харесват. Проблем има само с Мими - на втория ден са установили възпаление на пикочния мехур, или пътища - това е цистит май. Започнали са антибиотично лечение, ще се оправи. И Донка Шафнер пита - как така тук го установиха на втория ден, а там при вас никой нищо не знае. А точно Мими им беше любимка на персонала, не искаха да я дават. За нея Радостина говори с някакъв голям шеф, за да я пуснат. Добре, че големият шеф казал "нека пътува, докога ще гние там". А тя, Мими, близо две години е била в изолатора. Доколкото знам, нелекуваната инфекция на пикочните пътища след време поразява и бъбреците - пиелонефритче, и айде чао.
На Бушката и другите по-грамотни от мен - благодаря за снимките.
Благодарности от кучовците на анонимен, РумянаБ., overlorda, Anuk, lizka, Maggi и Zviarik за поредните им дарения. Когато нещо се прави за животните с любов, все има някакъв добър резултат.
P.S. Сега погледнах в гугъл, предпоставки за появяването на цистита са лошата хигиена, студа, влагата и недостатъчния прием на вода. Мими се е разболяла като по учебник. И наистина липсата на лечение води до пиелонефрит.
Публикувано: 13 May 2009 - 08:41 AM
nort2005, в May 12 2009, 10:13 AM, написа:
Появиха се. На www.tierschutz.ch
Мими са я прекръстили на Millie, с Tier-ID 22581. Останалите - Стефи, Дани и Диди са с номера съответно 22580, 22579 и 22578. Сладурчета.
Публикувано: 13 May 2009 - 08:46 AM
Вчера отидох да ги посетя и какво мислите - щом ме видяха и офейкаха, скриха се в задния двор. Викахме ги, подмамвахме ги с лакомства - не и не. На някакви си майстори въртят опашки, а от мен бягат. После се сетихме за причината - за тях аз съм изолатора, свързват ме с всички гадости там. И се крият. Какво ли са си казали - тая ще ни върне пак там. Затова снимките са от първия ден - вчера не можах нищо да направя. Когато съм си тръгнала, веднага са излезнали от скривалището. Малки неблагодарници!
Благодарности на zyl_oiliuff за поредното дарение!
Публикувано: 13 May 2009 - 12:30 PM

Публикувано: 13 May 2009 - 05:40 PM