Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4161 Потребителят е офлайн   kari_85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:http://www.koi-me-iska.com/predstavqne
Публикувано: 21 April 2012 - 04:35 PM

Значи 4-те ги евтанизирали така ли? А дали са ги убили по този хуманен начин?
Другите същата ли съдба ги очаква?
нямам думи Качена снимка ....
User's Signature

Качена снимка

#4162 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2012 - 05:09 PM

Днес бях там, наистина 4 от Малинова долина са евтаназирани. Не съм разпитвала кои и защо, тъй като вече наистина нямам нерви и сили. Засега не се очакват други евтаназии. Колко е вярно това само те си знаят.

Camellia, за съжаление това куче за което питаш ти не мисля, че става за осиновяване. Само да застанеш пред клетката му и да си подадеш пръста и започва да ръмжи и лае. Страхотно куче е иначе, голям мечок, красив, загладен, но...куче с характер. Може и да е стресиран в момента, не знам.

Имаше нови докарани от днес, едно кученце (съжалявам, че не го снимах, но евентуално утре пак ще ходя), което за мен е на не повече от 6-7 месеца, с табела АГРЕСИВНО! Сладурче, се беше свило на кравайче и трепереше като лист. Хората явно вече са разбрали как най-лесно да се отървават от нежеланите четириноги. Било то и супер социални животни!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4163 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2012 - 05:36 AM

Показване на мнениетоjani4ka, в 21 April 2012 - 05:09 PM, написа:

Хората явно вече са разбрали как най-лесно да се отървават от нежеланите четириноги. Било то и супер социални животни!

Отдавна го разбраха и си действат гражданите... Имало е супер социални кучета, гальовни и слънчеви, на клетките на които пише "агресивно" - защото са прибрани по сигнал за агресия.
Камелия, на клетката на черньото не пише,че е агресивен, т.е. процедурни спънки по осиновяването няма да има. Може би се е изнервил от обстановката, не зная. Ако си сериозен кандидат за осиновяване, трябва да дойдеш до тук и да прецениш сама.

#4164 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2012 - 09:02 AM

Да, Camellia най-добре е да отидеш и да го видиш. Предполагам, че тъй като няма надпис агресивен животинката просто е супер изнервена и стресната. Аз това и питах - какъв му е случая и ми казаха - Агресивен е. Попитах - Е да, но няма надпис, че е агресивен? И тогава ми казаха, че общо взето само при подаване на пръст в клетката ръмжи. Но много кучета го правят това, защото ги е страх, а навън са страхотни животинки. Ще е жалко да не се опитаме да помогнем на този куч, защото наистина е много, много красив! С един лъскав косъм, все едно до вчера някой го е ресал!

Поне ми казаха, че за агресивните все още процедурата не е сменена. Но наистина трябва да се спре тази практита да се взимат кучета и после да се пускат на улицата, защото така се пречи на хората, които наистина помагат на животните. В един момент ще стане така, че води ли се агресивно няма да има никакъв ама никакъв шанс и ще си отидат много добри кучета!!!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#4165 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2012 - 05:59 PM

Малко снимки от Сеславци от днес:

Едно сладурче, което е за кастрация, страшно мило кученце

Прикачена снимка

Две изключителни кученца, но докато бях там едни хора дойдоха и си ги познаха, от някакъв паркинг в Дружба:

Прикачена снимка

И едно с табела АГРЕСИВНО...просто се чудя да се смея ли да плача ли. Не е нужно да казвам, че въпреки, че милото е много изплашено ми махаше с опашка и ми се галеше:

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

#4166 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 07:17 PM

Норт има заповед, според която на 28, 29, 30. 04 и 01.05 в Сеславци вс ще е заключено, водата и токът спряни и достъпът на външни лица забранен. Това значи че 4 дни няма да има никой там и няма кой да нахрани и напои кучетата ли?
Извинявай за спама, но направо ми прилоша от тази заповед...и понеже винаги има нещо дето не е баш както е..и реших да питам теб...

#4167 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 25 April 2012 - 09:20 PM

Яничка, Норт, благодаря за инфото. За съжаление в момента нямам възможност да дойда до София и да го видя лично косматкото. Ако има някакви новини около него, моля, споделете ги. Показах го на мъжа ми, той го хареса. И да е с по-особен характер, не е проблем. Предишното ми куче беше страшно агресивно и имам опит с такива.

#4168 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2012 - 09:50 PM

Ами то и по Великден беше така. Преди ни пускаха,никога не е имало инциденти или някакви проблеми. Предполагам, че сега започнаха да правят така заради разходките, защото би имало повече посетители, знам ли...
Но така или иначе, всеки ден там ще има дежурен по един човек от персонала. Той би трябвало да храни и да сипва вода - всеки ден.
Ние за последно ще отидем в петък, ще напълним съдовете с храна и вода, и така...

А сега няколко снимки от изпращането на Вито - голямчото, който няколко месеца престоя в хотел, а от миналия месец вече е щастливо погерманчен. За това, че животът му продължава в съвсем нова орбита, добродушкото благодари преди всичко на tkusa :rc_036: , която заплати хотелските му разходи, и на д-р Станкова, която му намери дом и осъществи пътуването на момчето.
На прощаване, с много обич, от Вито:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка Прикачена снимка

С него отпътува още едно сеславче - Неро. Той беше докаран преди година и половина в Сеславци, беше с краста в напреднал стадий. Д-р Станкова :rc_036: го взе, лечението му продължи дълго, търсенето на дом - също, но тя се справи :rc_036: . Пожелавам на Неро най-добрите стопани и най-хубавия дом, защото той е много нежно и чувствително кученце, дано!

Прикачена снимка

Новините от днес са, че бяхме в Сеславци /към обяд/, дохранихме кучетата. Спокойни са, няма нови липси. /Между другото, и бялото куче е там./

#4169 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 07:51 AM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 25 April 2012 - 09:50 PM, написа:

А сега няколко снимки от изпращането на Вито - голямчото, който няколко месеца престоя в хотел, а от миналия месец вече е щастливо погерманчен.

Не от миналия месец, а от миналата седмица, извинете за техн.грешка. Вито пристигна в Германия миналата седмица, с комбиниран транспорт на д-р Станкова и АРС.
А сега познайте кое куче от всичките двайсетина е било осиновено най-напред, първо? Вито!!! На втория ден от пристигането си в Германия Вито се е сдобил с дом и стопани! Да му пожелаем много здраве, много гушкане и много вкусни нещица!
Тази сутрин добрата новина стигна до мен и бързам да я споделя с вас.
:rc_036: tkusa :rc_036:

#4170 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 01:23 PM

Този Вито голям късметлия излезе. Кога замина, кога и хора си намери. Момчето почака, но ето , че е имало защо! :rc_036:
User's Signature

#4171 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 03:41 PM

Видях снимката на това кученце, където Жаничка е писала, че е с табела агресивно. Тя е взета от нашия квартал "Надежда". За нея се грижеше една жена, която не е много добре с нервите. Кучицата изобщо не е агресивна, а напротив - много любвеобилна и гальовна. Лично ние викахме, преди година, Екоравновесие да я вземе и кастрира, тогава я върнаха. Обаче хора, които мразят жената, дето се грижи за нея нарочно се обадиха и казаха, че е агресивна. И край. Сега не може да бъде осиновена, чака я само и единствено евтаназия ли? А тя е на 2 годинки и няма 13 кила. Нямам думи просто. Много ми е мъчно. Вероятно тази миличка душичка никога повече няма да види светлинка, милувка, нормална храна, тревичка и радост. А беше изхвърлена от жилищен блок - някога е живяла в апартамент. Тя се казва Тара! Дребосъчката Тара - лаеше само по коли.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4172 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 04:02 PM

Ами да, аз точно това казах на персонала там, че това кученце явно е набедено. Много е наплашено, но е страшно мило. По принцип би трябвало да може да се осинови след попълване на молба. Но да бъде пак върната в квартала ще е безумие, защото пак ще и се случи същото. Ако се съберат пари за нея ще се опитам да измисля нещо за осиновяване. Не мога да я поема финансово обаче, а тя със сигурност ще трябва да постои на хотел. Просто в момента има много нуждаещи се сеславчета...
User's Signature

#4173 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 07:45 PM

Никога досега, като съм вадила куче от Сеславци не съм си позволявала да го пускам на улицата - това наистина е безумие. Моля те, jani4ka, ако искаш ми пиши на лични, нямам против да ми пишеш и тук, само ми кажи за какви пари става дума, няма да те натоварваме теб, но ако има някакъв шанс тази душица, готова съм да предприема нещо, макар, че и аз съм зле финансово. Пиши ми подробности. Искам да си има домче. Надали и след молба може да бъде осиновена - нали пише агресивна, но ако е така - пиши ми.Изплаках си очите днес.

#4174 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 09:35 PM

Ако се подаде молба за осиновяване, ще може да се извади, щом минат 14 дена от залавянето ѝ.
Изричната забрана за осиновяване важи само за кучетата от Малинова долина.

#4175 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 09:46 PM

Да, и на мен така ми казаха. Значи правилно съм разбрала.

missi, писах ти на лични. Срока му изтича на 4-5 май, така че още утре отиди и подай молба в Екоравновесие.
User's Signature

#4176 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 08:05 AM

Боже, това животинче се оказа, че не е нашата Тара. А Тара къде ли е? А то горкинкото? Не може да остане там. То е толкова нежно и мило.

#4177 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 08:42 PM

:hapy: Аз докато се радвам че мечока заминал, той веднага и дом си намерил! Измькна се момчето от BG,сега само хубави неща да му се случват. :wub:

#4178 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 25 April 2012 - 09:20 PM, написа:

Яничка, Норт, благодаря за инфото. За съжаление в момента нямам възможност да дойда до София и да го видя лично косматкото. Ако има някакви новини около него, моля, споделете ги. Показах го на мъжа ми, той го хареса. И да е с по-особен характер, не е проблем. Предишното ми куче беше страшно агресивно и имам опит с такива.

Ами новини имам за него от днес. Имаше един човек, който иска да го вземе. По негово мнение това куче не е агресивно, а просто е стресиран от престоя в клетката. Иска да го вземе след празниците. Лошото е, че ако той го вземе ще заведе кучо в една кариера, а там знаете нищо добро не го чака. Пазач на верига...Бил е домашен, защо са го дали или изхвърлили един господ знае. Ако имате сериозен интерес е хубаво да се измисли нещо.

Иначе днес имаше доста празни клетки и кастрирани кучета.

За съжаление този човек с кариерата взе една прекрасна госпожица БОК. Носеше каишка за около врата, която видиш ли струва 15лв., а на нея беше закачена не много дълга, но дебела верига... :dh_188: Кученцето беше упоено и го качиха в багажника...и държа да добавя, че колата не беше комби. Тъжна картинка, съвсем не това, което си представям за такова куче!

Имам и снимки, малко по-късно или утре ще ги пусна.
User's Signature

#4179 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2012 - 09:30 PM

Ето и малко снимки:

Прикачена снимка

missi, това е кученцето, което ти заприлича на Тара. от Нови Искър е. Спеше.

Прикачена снимка

Ужасно, ужасно мил куч:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Всички тези кученца са с табела агресивно.
User's Signature

#4180 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 April 2012 - 09:58 PM

Отново лъжи,лъжи,толкова ли много хора в София лъжат.То само от снимките може да се види,че не са агресивни. :eg_033:

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни