Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4521 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2012 - 10:37 PM

Днес водихме Дестъни на доктор - има проблеми с едното оче. Капките и мазилата досега не помогнаха. Според доктора се касае за механична травма р, налягането е нормално, но не се знае дали няма да се наложи операция. Толкова мило и добро кученце, а все лоши неща ѝ се случват...

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

#4522 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 11:38 AM

Показване на мнениетоRaallss, в 13 October 2012 - 08:07 PM, написа:

А това куче на което казвате Мими всъщност се казва малибу то как е къде и дали има стопани вече !И дали ще може още снимки !
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже ! А за това куче долу на тази снимка дали е било приспано моля ви някои да каже защото то е наистина добро и си заслужава да знам !А за Мими моля ви някои да ми каже как е каво е моля ви нистина искам знам гледах я 1 година и много ми липсва аз съм в чужбина и единственоно което мога да направя е да питам и ако може мога да даря пари за някое куче !

Моля Ви, спрете вече да спамите! Като сте в чужбина, има международни преводи-можете да помогнете поне финансово. Погледнете, какви тежки случаи има в приюта, доброволците се занимават с тях. Стига вече и с Мимита и с Малибута...

#4523 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2012 - 08:07 PM

Показване на мнениетоLKK, в 14 October 2012 - 11:38 AM, написа:

Показване на мнениетоRaallss, в 13 October 2012 - 08:07 PM, написа:

А това куче на което казвате Мими всъщност се казва малибу то как е къде и дали има стопани вече !И дали ще може още снимки !
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже ! А за това куче долу на тази снимка дали е било приспано моля ви някои да каже защото то е наистина добро и си заслужава да знам !А за Мими моля ви някои да ми каже как е каво е моля ви нистина искам знам гледах я 1 година и много ми липсва аз съм в чужбина и единственоно което мога да направя е да питам и ако може мога да даря пари за някое куче !

Моля Ви, спрете вече да спамите! Като сте в чужбина, има международни преводи-можете да помогнете поне финансово. Погледнете, какви тежки случаи има в приюта, доброволците се занимават с тях. Стига вече и с Мимита и с Малибута...

Вие маи не разбирате просто е въпрос ,че ми пука как е това куче защото толкова съм я гледала и ми е мъчно ,че я няма !Знам че съм досадна и като се върна в България задължително ще ходя до Сеславци ,но нямам възможност сега съжалявам не съм искала да спамя !!!!!Но наистина ми е тъжно може би ако ми влезете в положението ще видите как е !Мерси просто искам малко информация за това куче и да ако има начин ще даря пари на някои приют!

#4524 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 October 2012 - 08:14 PM

Да,има начин да дарите по форумната сметка с пей пал :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4525 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2012 - 09:44 PM

Raallss, прочети внимателно пост 4515, написан е специално за теб!!!

#4526 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2012 - 06:38 PM

Мерси ще даря пари и като се върна в българия ще посетя приюта и мисля да осиновя куче !Мерси да помоща!

#4527 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2012 - 03:29 AM

Пращам парички и целувки модерната Мари :kiss: :re_037:

#4528 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2012 - 06:01 PM

tkusa , :rc_036: !
Утре ще отида на гости на Мари, ще я разходя и ще направим снимки. Д-р Станкова не пожела да ѝ купира ушето, че нали кучанка с единия крак вече е в чужбинско :smile: .
В понеделник изведохме 15 сеславчета от Сеславци, отделно изпратихме цял бус щастливчета за Европата, но подробности ще пиша утре.
Днес извадихме още едно, изписахме едно от Амивет, ваксинирахме. Но фотоапаратът не е у мен, затова снимките и подробностите - утре.

#4529 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 08:58 PM

Времето не достига.
Но за Мари това не се отнася - днес ѝ бях на гости. Всичко е наред при нея, гледат я като писано яйце, но все пак една разходка повече няма да ѝ навреди :smile: .
tkusa , Мари ти изпраща поздрави и целувки. Радва се на прекрасните есенни дни, бяга, скача, но е и послушна. Ето я красавицата:

Прикачена снимка

#4530 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2012 - 09:59 PM

Тази седмица тринадесет сеславчета заминаха за Германия и Австрия, а дванадесет други настанихме по хотели. Приемните домове, платени или не, са хубаво нещо, но не достигат.
Ето ги пътничетата:
1. Голямото съкровище Бен. На мравката път прави милото, дано късметът е с него при предстоящата ушна операция. Между другото, в клиниката вече е спечелил фенове, като е разрешил малкият нахалник Паул буквално да влезе в устата му, за да се нахрани там :ab_041: с вкусна хранителна паста. Бен:

Прикачена снимка - в клетката заспа като бебе.

2. А малкият нахалник Паул е кученцето с повредени коленни стави на задните крачка. Паул е живял в голяма мръсотия и мизерия, в някакви краварници около София. Животинчето беше почти неподвижно, но с голям хъс за живот и се надяваме докторите в Дюселдорф да направят необходимото Бен и Паул да имат дълъг и щастлив, без болка живот. Паул:

Прикачена снимка

3. Айко. Мило и добро момче, успя да дочака по-добрите си дни:

4. Алекс. Приятелче на Айко, и той като него млад и ненужен тук. Добър, много добър и спокоен:

5. Милата дундичка Алиса. Прекрасно същество, много добричка и спокойна:

6. Пинчероподобната Тами, много любвеобилна и мила:

7. Приятелката ѝ Селина, пътуваха в една клетка двете сладурани. За Селина търсим дом с басейн, задължително, защото тук не излизаше от съда с водата. Добре, че успя да се евакуира преди зимата, иначе ревматизмът ѝ беше вързан в кърпа:

Прикачена снимка

8. Косматкото Жерар, прекрасен лигльо. И страхотен непукист - влезе в буса и заспа, дори не изчака да потеглят :ab_041:

9. Малина, подопечната на blobby :rc_036: . Изчака си момичето мирно и тихо в хотела, на сигурно. А е толкова красива и крехка, и миличка. В началото имаше някакво разстройство, но го излекувахме с малко елементарни хапченца, и се позаглади малко даже Малинка:

10. Скай - стопанката му /възрастна жена/ се обадила в Екото да го вземат, от дома ѝ. Беше кожа и кости. Наложи се веднага да го извадим от Сеславци, защото видяхме как след кастрацията където и да го сложеха, всички кучета се нахвърляха да го бият. Представяте ли си стреса, който е преживяло животинчето? От дома - направо в ада, без никаква подготовка и адаптация... На неговата "стопанка" ѝ пожелавам точно същото. Ето го Скай:

11. Малин - женско кученце, мило, добро и тихичко. Беше на хотел преди тръгването, вижте я:

Прикачена снимка

12. Бойд /Спас/, в същия хотел. Кротушко:

Прикачена снимка

13. Фелън - старчето, на когото mimotova :rc_036: посигури времето, докато замине. Спокоен, добър и много лесен за отглеждане, но пак нежелан:

Прикачена снимка

Нищо, че бяха тринадесет на брой, сеславчетата успешно пристигнаха по новите си места. Много да са здрави и щастливи. За домовете и пътуването трябва да благодарим на обичайния заподозрян - Соня Митрева :rc_036:, която и този месец се справи перфектно със спасителната акция.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4531 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 October 2012 - 12:00 PM

Не можах да се въздържа да не поспамя ,обаче кви красиви кучета бе! това Бен като картина и добър! и другите! Помня бях в един приют в Цюрих и имаше и испански бездомници и нашите , и ми вика една приятелка : Ма и бездомните ни най-хубави! А тук се избива народът да купува от борси и съседско въдене!
Сори за спама.Да е жива и здрава Соня, с това темпо не знам как издържа! :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4532 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 10:51 PM

Показване на мнениетоagalina, в 22 October 2012 - 12:00 PM, написа:

Ма и бездомните ни най-хубави!

Ами така е, да, нашите гарджета са най-хубави :ab_041: .
Ето например треперещото дребосъче, което извадихме в края на август /Чиара/:

Взех я у нас, и се оказа, че тя наистина е съкровище - добра, послушна, чистичка, гальовна - без никакви кусури. И пак е пречела на някого... Ето я първия ден у нас, още се чуди ще я бъде ли, няма ли да я бъде...

Изпратили са на Соня снимки на Чиара с осиновителката ѝ. Жената много обича Чиара, а както се вижда от снимките, и нашето кученце ѝ отвръща със същото:

Прикачена снимка - Чиара обича и е обичана, има топъл дом и приятели, а страхът е останал много назад във времето.

#4533 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2012 - 11:43 PM

Ето и посрещането на Скай в новия му дом, в Австрия.
Миналата седмица изпъденото и безкрайно изплашено момче каза последно сбогом на шантавата си баба, както и на милата си родина. Той е много добър и няма как да не се пребори за обичта на тези усмихнати и положителни хора. То какво да се бори, те са си го харесали още по снимките.

Прикачена снимка - първи стъпки на австрийска земя.

Прикачена снимка - запознанство ...

Прикачена снимка - и представяне на семейството.

#4534 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2012 - 11:01 PM

Имаме първите стъпки по германско и на Айко и Малина. Отзивите и за тях са: "много добри и безпроблемни кучета":

Имаме новини и за Бен. Операцията е успешна, всички образувания в ушите му са изрязани. Взета е хистологична проба и се чакат резултатите. Дано, дано има късмет момчето.
Паул е прегледан обстойно и задълбочено. И там лекарите са на мнение, че хирургическа намеса няма да помогне. Започната е активна рехабилитация, за да могат да се поотпуснат мускулите на задните крачета. Ще му се търси дом , който да е близо до някой рехабилитационен център. Дребосъкът е доста жилав и енергичен, и мисля, че ще се справи.

#4535 Потребителят е офлайн   vania_vl Икона

Публикувано: 26 October 2012 - 12:01 PM

Здравейте,
Вчера сутринта на кръстовището срещу магазин Zona блъснаха черно куче, средно на размер и малко на възраст. Колата мина през таза му. Докато стигнем до него, то успя да се скрие в храстите пред магазина и не позволяваше да го извадим от там. Обадихме се на екоравновесие, защото разбрахме, че само те имат транспорт. До 5 минути дойде екип, който извади кучето от храстите. Вчера на обяд се обадихме, за да разберем каде са оставили животното и да помогнем с нещо ако можем. Казаха ни да се обадим на другия ден, най-вероятно щяли да го оставят в Богоров или в Сеславци. Предположихме, че минават по всички получени сигнали и накрая на деня оставят животните в приютите. Днес сутринта се свързахме отново с тях и разбрахме, че кучето е оставено в Сеславци. От приюта в Сеславци ни свързаха с ветеринаря им, който обясни, че директора на приюта щял да реши какво да се прави с кучето и тогава да ни се обадят евентуално. Тези три дни не съм в София и не мога да помогна по никакъв начин на животинчето, затова се обръщам към вас. В приюта не са му направили дори снимка, нямам представа дали няма други вътршни наранявания, освен очевидните счупвания. Склонна съм да помогна с някакви пари за лечение, ако се намери кой да му обърне внимание преди понеделник. От понеделник нататък ако няма развитие, ще се опитаме да поемем ние, надявам се до тогава да не вземат някакво радикално решение в приюта. Тъй като за първи път се занимавам с такова нещо, не знам какви опции имам, ще съм благодарна дори и само на информация и насоки.

#4536 Потребителят е офлайн   Vvvvv Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 October 2012 - 01:22 PM

Опцията е час по-скоро да приберете животинчето от там. Заведете го вие на ветеринар. Дано не сте му подписали смъртната присъда като сте го дали на онези типове...

#4537 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2012 - 08:48 PM

Както се разбра няма храна за приютите.За късмет на Богров от Виваком им направиха дарение. А Сеславци ... нека направим нещо.
Примерно да съберем парички и купим храна ?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4538 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 10:25 AM

Вчера нахранихме сеславчетата /както винаги, в понеделник, сряда и петък/ със 130кг гранулки,всичко си изядоха. Благодарностите за храната, както винаги, са за Соня :rc_036: . Но както винаги, имахме и доста друга работа:

1. Погрижихме се за черното кученце, ударено от кола, тъй като свидетелите на удара не са предприели нищо по същество, в Богров са отказали да го приемат, а в Сеславци такова куче няма как да е. Настанихме момичето в клиника. Снимките от вчера показват счупен на две места таз, раздробена тазобедрена става и прекъснат гръбначен мозък така, че кучето не може да контролира изхождането по голяма нужда. Прогнозите са, че след тежка и сложна операция момичето ще може да върви, но трябва да бъде непрекъснато с памперси... Дано да се бъркат за последното. За този случай пак разчитаме на Соня :rc_036: .

2. Изведохме един друг добродушко, който едва се държеше на краката ки. Освен, че е много слабичък, задните му крачета са с жесток рахит /според мен/, х-образни и нестабилни. Иначе и той като чернушката е добър, мил и общителен.

3. Извадихме две щастливчета, които вчера след обяд потеглиха за Германия. Ето ги, черничката е Сара, а кафявата - Иска. Сара си имаше попечители от квартала, където е била заловена, те даже платиха и транспорта на сладураната. А Иска - незнайно от коя софийска улица, но супер мила и изискваща на всяка цена внимание, та чак нахална. За задомените кучета, знаете, заслугата е пак на Соня :rc_036: . :

Прикачена снимка - нежната Сара

Прикачена снимка - жизнерадостната Иска

Прикачена снимка - вече готови за дългото пътуване.

Както знаете, Соня успява да осигури парите за транспорта, храната, повечето хотелски кучета и клиниките. Въпреки това сметката ни тук е на "червено". Аз покривам липсите, но не мога да го правя непрекъснато. Така че, моля ви, не забравяйте и тези кучета, ничиите.

#4539 Потребителят е офлайн   моли-и-аз Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2012 - 10:58 AM

Добре,че ви има ! :rc_036:
От къде мога да взема данните на сметката ви и имате ли против да я публикувам във фейсбука си ? Ако някой от приятелите ми има желание ще е хубаво да дари по нещо : )
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4540 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2012 - 11:18 AM

Помните ли Диана - бялото куче с парвовироза, едно от тези, които успяхме да измъкнем от Сеславци преди карантината, през м. февруари т.г. ? Та Дианка се пребори с коварната болест, после постоя в хотел, и после замина за Германия. Дианка благодари на Соня и останалите си "ятаци".
Преди две седмици Соня е получила снимки от септемврийската почивка на Диана с нейното си семейство. Направили си труда хората да ни изпратят снимки. Снимки, от които струи обич и спокойствие. Мило Дианче, дано никога не си спомняш студа, болестите и страха, които си преживяла в родината си. Пожелаваме ти много здраве, другите хубави неща си ги имаш в изобилие.
Ето я Диана в България:

Прикачена снимка - бялата Диана в Сеславци, м.януари 2012г.

Прикачена снимка - Дианка в клиниката

Прикачена снимка - Яна и Диана при изписването от клиниката

Прикачена снимка - изпращане за Германия, на 24.IV. 2012г.

И Диана със семейството си, вече като обичана принцеска:

Каквото и да напиша след тези снимки, няма да е достатъчно силно.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни