Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 30 January 2013 - 12:20 PM
Става дума за един мнооого умен и даже красив пес,който се намираше пред община Овча Купел и миналата седмица изчезна.Научих,че е Еко-то са имали акция и е прибран по сигнал.Нямам снимка,но бих искала да го прибера по навреме,докато му намеря подходящо място за живеене/моля се да не са го умъртвили-моля се/.Трябва да го спася-просто го усещам специален.Кучето е изхвърлено домашно и се установи там преди около година,година и половина и много добре беше обгрижван и внимание получаваше и общо взето се чувстваше добре.Но явно нещо се е случило междувременно,за да бъде прибран по този начин.Сигурно е в изолатор-нямам въобще идея.
Моля,кажете ми в събота и в неделя може ли да се отиде в Сеславци и в новият приют в Богров и по,кое точно време,защото в 11:00ч съботно време пазача в Сеславци обявил на моя позната,че не може да влезе и когато са се възпротивили за раб.време е станало ясно,че същия разполага и с оръжие.Скандали и подобни разправии наистина искам да избегна,затова,ако може някой да ме посъветва как да процедирам и наистин да ускоря и улесня нещата.Благодаря ви!!!
Публикувано: 30 January 2013 - 01:07 PM
В събота и неделя, доколкото знам, в Богров не се допускат посетители. А най-вероятно кучето е точно там.
Така че най-добре е да отидете в работен ден, желателно преди 13.00ч., за да имате достатъчно време време да действате.
Публикувано: 30 January 2013 - 01:09 PM
Ако някой има повече информация за Богров, ще съм много благодарна да сподели!

Публикувано: 30 January 2013 - 04:19 PM
Ясно е ,че практически е направено така,че максимално да затрудни всеки,които иска да осинови от приюта.При положение,че посетители не се допускат точно в почивните дни в Богоров.Това е безумие.Защо ли се учудвам и възмущавам,като абсурдите у нас не са явление,а практика. Вероятно ще споделя преживяванията си,за да може този който изпадне в моето положение поне да е наясно какво се случва и да е подготвен.
Публикувано: 30 January 2013 - 05:16 PM
Публикувано: 30 January 2013 - 09:17 PM
Дано повече хора помагат на кучетата от изолаторите в градовете си. С вайкане не се получава; нивата не ще молитва, а мотика, както се казва.
- Ада, сеславче с едно оченце, на което д-р Станкова беше приемна мама-

- Агата -

- Бейлис -

- Бела - от зазиданите кучета във Филиповци, нали си спомняте?

- Пипи -

- Рафи -

- Виктор -

- Доналд -

- Каспер -

- Поли -

- Сандос - поредното "супер агресивно" куче -

- Честър -

Кучетата благодарят на всички, които им помагаме, и най-вече на Соня Митрева

Публикувано: 30 January 2013 - 09:37 PM
tkusa, в 30 January 2013 - 06:39 AM, написа:

Та старото диванче от снимката е свободно, и имам предвид една сеславска сладурана... Днес нямаше как, но в петък ще я изведем и ще ти я покажа - не всеки ще се спре да я загледа, доста е обикновена, но пък достатъчно се е настрадала, вече втори път я прибират в Сеславци и надали ще има друг шанс за спасение.
Аз ходя най-често в Сеславци, затова съм се самоназначила за нещо като говорител на кучанките

Публикувано: 05 February 2013 - 07:09 PM

Наталка продължава да се адаптира успешно към света на хората, вече върви перфектно на повод и търси човешкото присъствие. Но това си има и цената - сдъвкано дистанционно за телевизор и доста начишкани одеала и килими

Ето и няколко снимки от вчера в Сеславци:
- изведохме добродушковците Луна /сивичката/ и Хуго на хотел:

- още сеславски душици:

Тази душица я изведохме в приемен дом:

А тази хубавица - Найт, я изведохме, и на другия ден замина за Германия:

Още няколко късметлийчета, от Богров:

Публикувано: 05 February 2013 - 09:01 PM
tkusa, в 30 January 2013 - 06:39 AM, написа:
tkusa

Публикувано: 09 February 2013 - 07:16 AM

А сега да ви покажа две сестрички, които преди два месеца бяха изведени от Сеславци, а от тази седмица вече са германки, едната даже си има и осиновители /Соня

Публикувано: 09 February 2013 - 08:02 AM

И сега по-подробно за този рошко:

Той е от "бегълците" . Където и да го сложат, намира начин да се изкатери и да прескочи. Затова вече няколко месеца стои затворен във вътрешните клетки /които имат решетест покрив/, заедно с още една обичаща да се катери. Та рошльото в сряда сутринта взел, че не само се изкатерил, ами и успял да си провре главата през решетката на тавана, и почти увиснал в несвяст, в последни усилия да се задържи с крачетата за страничната решетка. Добре, че вет.техник го е видял и са успели да му измъкнат главата. Ние точно влизахме в сградата, добре, че не го видях да виси от покрива, че сигурно щях да умра преди него, наистина.
По този начин кучо си издейства спешно преместване в Суходолския хотел.

Публикувано: 10 February 2013 - 10:41 AM
1. Приходи.
Приходите са основно от форумската сметка - 1895лв. за този период. Огромно "благодаря"

Има и 600лв. анонимно дарение, което не е минало през форумската сметка, така че общо приходите за сеславските кучета през този четири и половина месечен период са 2495лв.
2. Разходи:
- 800лв. хотелски разходи за Мари - от 21.IX.2012. до 18.I.2013г. tkusa

- 1580лв. за подготовката на 79 кучета, заминали при осиновителите си в Германия и Австрия.
- 200лв., т.е. по 50лв./месечно за мед.разходи от октомври до януари вкл.
- 50лв. за покриване щетите, нанесени от Натали в приемния дом

Или общо разходвани от мен средства за периода - 2630лв.
Т.е. 2495лв. - 2630лв. = - 135лв.
Тук ще прибавя и 303лв минус от предишния период, значи общо сме "на червено" -438лв..
Може би тук е мястото да добавя, че вече част от подопечните са ни в Богров /новия общински приют/.
И че за пътуванията, клиниките и хотелските разходи на всички кучета /освен Мари/ финансово се грижи Соня Митрева

Отново предавам благодарностите на десетките спасени кучета на изброените тук дарители

Публикувано: 10 February 2013 - 11:16 PM

Виждах снимки преди няколко години на животните там и си признавам, че съм толкова страхлива, че още не мога да си обърна сърцето и да отида на място.
Публикувано: 14 February 2013 - 07:50 AM

И малко снимки от вчера:

И още три щастливи кучета, вече европейци. Д-р Станкова

Публикувано: 14 February 2013 - 08:48 PM