tkusa, в 15 December 2013 - 04:22 AM, написа:
Пуснах парички за Софи. Момата се разхубавява на това диванче, може да не я позная следващия път. Много целувки от мен.
Благодаря ти,
tkusa 
, и Софи ти благодари. Тя е едно съкровище, което щеше да си отиде безименно и безславно, и ненавреме от този свят, ако ти не я беше подпомогнала.
И останалите кучета, които имат конкретна помощ от добри хора, са добре - и Ники на
LKK 
, и Фения на
Gven 
, и Амбър на
Петя 
.
Тези кучета със сигурност ще дочакат истинско семейство и топъл дом, защото вече са на безопасно място, благодарение на изредените по-горе добри феи

.
А сега имам време, за да ви разкажа историята на едно сеславче, минало през двугодишни перипетии, докато дойде времето да отпусне спокойно сърчицето си /в буквалния и преносния смисъл/, а с това и ние да си отдъхнем щастливо.
Видяхме Зизу за пръв път точно преди две години, в Сеславци:
Веднага след кастрацията започна кърваво разстройство, повръщане и температура. Лекувахме я там, в клетката, заедно с ветеринарния техник - антибиотици, витамини, хубава храна. Беше си цяло чудо, но Зизу оздравя. За да не лепне пак нещо, преди да сме я ваксинирали, я изведохме на хотел:
Момичето стоя там няколко месеца, но беше много тъжна и при първата отдала ми се възможност, я прибрах при мен:
Зизу беше едно прекрасно и безпроблемно куче - мила, добра, послушна, винаги чистичка, не прави пакости. Малко повече от година живя у нас, след което отиде при Петя

. Снимки от първата им среща:
И при Петя Зизу е била перфектна. Петя има малко бебе и Зизу е била изключително внимателна и мила с него. Въобще, куче-мечта.
Когато дойде времето Зизу да замине за Германия, на нея не ѝ се тръгваше. И Петя беше склонна да я остави при себе си завинаги, но решихме, че след като ѝ е излязъл късмета в Германия, нека да е там, пък ние тук имаме хиляди други, които имат нужда от нашата помощ. И Зизу замина за приюта на организация, където са намирали домове на много други наши кучета, напр. там беше и Джеси, на когото помогна
Мърфи 
. Ето снимки от изпращането на Зизу, никак не ѝ се тръгваше :
Зизу пристигна благополучно и инфото за нея беше, че веднага е станала любимката на персонала. Но първоначалният медицински преглед е показал, че нашето момиче има сериозен сърдечен проблем - порок на сърцето, най-вероятно вроден. Кръвта се смесва и т.н., докторите знаят подробностите. Тя нямаше никакви външни симптоми за сърдечно заболяване, и ако не беше този рутинен преглед, никой нямаше да знае за това.
Междувременно кардиолозите, заедно с кандидат-осиновителите на Зизу, са взели решение веднага да се оперира, защото в противен случай животът ѝ би бил в голяма опасност и тя не би живяла дълго още...
Операцията се извърши в средата на м.ноември, в специализирана клиника, и беше успешна! След няколкодневния престой там, Зизу е отишла у дома си, при семейството, което я обича. Хората са платили за операцията 1500евро. Ето го нашето момиче в новия си дом:

- прекрасна е, нали?
Тъй като операцията е успешна, докторите са казали, че сега вече Зизу ще живее толкова, колкото би живяла, ако се беше родила със здраво сърчице. Все едно, че живее втори живот, а това не би станало, ако беше останала в България. Камък ми падна от сърцето и вече не ми е гузно, че я натоварихме в буса, въпреки че Зизу искаше да остане...
"Виновниците", за да има тази история щастлив край, са много, затова ще кажа само за Дора Тонева

и Соня Митрева

, и разбира се, самата Зизу, която с добротата си плени толкова много хора.