Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 18 January 2014 - 07:24 PM
Nort2005-2, в 31 December 2013 - 10:35 AM, написа:
Та така, някои сеславчета успяваме да спасим, въпреки че имат стопани. Нашенски парадокси...
Още две хубави снимки на спасената "домашна" Сара. Уличните поне имат възможност да поровят в боклуците, а "домашните" на синджир какво им остава, освен да мечтаят... - за истински стопани, редовно хранене и хубави разходки. И да живеят с любимите си хора, а не да им тракат зъбите от студ, докато т.н. "господар" се излежава на диванчето, в топлия си дом... И ако случайно, в търсене на храна и обич, кучето успее да скъса омразния синджир и започне да се скита немило-недраго в големия град, "много обичащият го стопанин" пък не си помръдва задника и на сантиметър, за да го потърси, поне да знае живо ли е, умряло ли е...
Но стига с мрачната действителност, нека се порадваме отново на спасената от нас Саричка:

Публикувано: 28 January 2014 - 01:50 PM

Ники и Фения също са в безопасност, благодарение на LKK

Иначе при нас няма нищо ново - три пъти седмично сеславчетата получават вкусното си дохранване, някои кучовци настаняваме в клиника, други имат шанса за ново начало.
Ето утре, например, трябва да заведем на офталмолог тази не в първа младост кучица, иначе слепотата ѝ е в кърпа вързана. След това - хотел или приемен дом, за предпочитане, за да бъде лекувана:

И не само това - трябва да изведем и детето ѝ, защото те са неразделни, като залепени, и онзи ден то направо откачи, докато бяхме извадили мамата за снимки. Ето ги какви картинки са:

Та да попитам, би ли могъл някой да ги приюти за 2-3 месеца? Или да спонсорира престоя им в дом или хотел? Семейството така или иначе е без връщане, а такива дребосъци трудно оцеляват в приют.
Само да добавя, че сладурковците вече си имат имена - мама Лара и малкия Лено.
През последните десетина дни имахме и по-ведри събития - например изписването на тези две кукли от Амивет, след двумесечен престой. Пребориха се с ганата, стискайте им палци за по-бързо задомяване. И те вече са на хотел:

Така че, за да се стигне до щастливи снимки като тази на Лори /заминала за Германие преди два месеца/, се минава през много перипетии, но четящите тук го знаем това, затова сме толкова благодарни за всяка помощ

Щях да забравя - на всяка цена трябва да измъкнем от Сеславци и това бабенце, Ейнджъл. Дребничка, добра, послушна и изстрадала, цял живот е живяла в кокошарник. Но стопаните вече са на небето, и Ейнджъл се е озовала в Сеславци. Такова дребно и нещастно същество ще бъде много бързо осиновено, но дали за нея ще се намери приемен дом?

Публикувано: 30 January 2014 - 12:08 AM
Цезар/Чико е изчезнал от дома си на улица Солунска, София! Вероятно е излязъл през отворена врата. Без нашийник е! Може да е навсякъде! Задръжте го и се обадете - дружелюбен е! Кастриран и има чип! Районите в които е разхождан са пл. Славейков, Докторската градина, Парка на Свободата, но може да е навсякъде! Осиновен е преди половин година от ГБПЖ приют Надежда - Лозенец! За контакт: 0886 889 995 - Моника, 0899 117 516 - Мая!
Публикувано: 08 February 2014 - 09:38 PM
Отне ми няколко дни четене на цялата тема която се оказа доста дълга,но не съм пропуснала нито един пост и нито една снимка.Много сълзи пролях за тези няколко дни четене,и като казвам няколко дни четене ви уверявам , че по цял ден и нощ съм чела.Сълзи и от радост и от тъга.
Имам си една малка кифличка осиновена от Богров през 2011г. Тя е най-голямото ми щастие, наскоро се появи и един юнак бездомен на който неможах да откажа подслон в новогодишните пукотевици,той взе пък,че неиска да си тръгва.Та така се оказах с две верни приятелчета,но като чета вие какво сте постигнали аз с моя приемен дом за няколко душички съм капка в океана,но нали капка по капка вир прави.Сигурно не е мястото в тази тема за разкази,неисках и да разтягам локуми,всъщност искам да ви кажа толкова много, но емоциите след прочетеното са неописуеми.Не,че нещо допринасям но - Благодаря,че ви има.Много от Сеславските приятелчета са в рая благодарение на вас

Публикувано: 09 February 2014 - 05:45 PM

Сега по същество. tkusa

Та така, от нещастно скелетоподобно същество, запътило се към "оня свят", нашата Софи вече е щастлива хубавица, напълно спокойна за своето бъдеще. Соня

Ето накратко как се разви животът на Софи /Ниша по новому/ след намесата на tkusa :
1. В приюта-

2. В приемния дом, на любимите диванчета -

3. На операционната, за да се отстранят сачмите, с които е била простреляна незнайно кога:

4. И на изпращането за Германия -

5. В Германия, веднага след пристигането -

Публикувано: 09 February 2014 - 06:41 PM
Nort2005-2, в 09 February 2014 - 05:45 PM, написа:

Да лансират, да лансират, колко да лансират?
Правят някакви жалки напъни и до там. Не им обръщай внимание. Добрите дела не винаги се виждат от добри очи.
Добре, че ви има, та някои от сеславчетата да извадят късмет да видят живот.
Адмирации! Толкова години продължавате и не спирате

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 13 February 2014 - 07:11 PM

И Стиви - сляпо и много добро куче, което замина преди два месеца. Стопаните са го водили по доктори и в една специализирана клиника дават надежда, че след операция зрението би могло да се възстанови, макар и частично. Дано момчето има късмет, за пореден път:

Сега извадихме поредния слепчо - млад и много, много мил и добър, но напълно сляп. Докторът-офталмолог, който го прегледа, каза, че няма никакви шансове - очите са осакатени вследствие силен удар. На всичкото отгоре е прибран по сигнал - защото е живял пред кебапчийница, и е развалял пейзажа... Та сега на Той /така го кръстихме момчето/ му предстои козметична операция на очичките, за да се предотврати евентуална инфекция и дразнене.
Та да стискаме палци на Соня

Публикувано: 16 February 2014 - 05:30 PM
Публикувано: 23 February 2014 - 03:38 PM
tkusa, в 16 February 2014 - 07:33 PM, написа:
Веднага го настанихме момчето

Публикувано: 23 February 2014 - 04:10 PM