Публикувано: 27 September 2020 - 08:19 PM
искам сега да ви покажа едно много щастливо момченце. Докараха го през февруари в Сеславци, на 4-5 месеца, със силно изкривени О-образно предни крачета. Виждала съм по-големи такива кучета, след като с възрастта изкривяването е станало още по-изразено и знам колко е болезнено за тях. Пробват се поредица от операции, целящи корегиране на изкривяването,но рядко със задоволителен резултат. Бях чувала, че докато са малки кученцата, може да има по-лесно решение и опитахме. Ето го Кривчо, така го наричах тогава:
- много гальовен и винаги усмихнат
Заведох го при няколко доктора и те бяха единодушни, че слънце и много тичане ще поправят деформацията. В Сеславци такива условия няма - клетките са сравнително малки и сенчести. Преместихме го на такова място и лека-полека чудото стана! Крачетата се изправиха и изпратихме Кривчо в Германия:
Веселяшкото се казва вече Павел и от първия ден е станал всеобщ любимец. За няма и седмица се е сдобил и с кандидат-осиновители, семейство без деца, които след задължителното проучване за надеждност са си го прибрали вкъщи. А там го е очаквала и изненада - друго българско куче, осиновено преди две години от същата организация.
И както казаха германците, Павел е роден на лошо, тъмно и страшно място /в едно мазе/, като нежелан минава през бълг. приют, но е спасен от бълг. приятели на кучетата, после отива при немските спасители, след което се озовава в топъл дом на обичащо животинките семейство. Доста дълго пътешествие за крехката му възраст, но всичко, оказва се, е било за добро. И да не пропусна да добавя - здрав, абсолютно здрав. Сега няма и помен от деформацията на крачетата, Павел препуска и подскача все едно нищо не е било, това го видях тук, преди да замине.
Да пожелаем на нашето момче вече да му се случват само хубави неща и бъдат много щастливи - и той, и осиновителите /добри хора с големи сърца, осиновили две бездомни бълг. кучета/.