Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#681 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 31 May 2009 - 06:33 PM

Съжалявам, че ще се отклоня от щастливата тема, но искам да кажа, че Даки (Дебелия, както се нарича в момента) няма да става швейцарец. Причините не искам да коментирам... В момента моя приятелка на име Диана осигурява временния му дом...Съдбата на Дебелия съвсем не е ясна и щастлива - на около 14 години сменил вече амнайсе апартамента и без ясно бъдеще....

#682 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 08:34 AM

Относно сеславци и жалбите: най-сетне успях да говоря с единствената известна на мен юристка, работеща в тази област. Разказах и какво имам на ум по отношение сеславци и барт (предишния затрит пит, кастрациите, липсата на медицинска грижа и т.н.). Това, което научих е, че според нея, цитирам по памет откритата конфронтация (т.е. аз да подам жалба) най-вероятно няма да доведе до нищо позитивно. Дори напротив. Поради факта, че най-вероятният резултат от такова мое действие, независимо от факта, че приюта е нарушил само в конкретния случай няколко параграфа, ще доведе до вероятен отказ за достъп на доброволци в изолатора. Това от своя страна ще доведе до мъчително умиращи от жажда и глад и други животни. Аз не бих си ги сложила на съвестта.

Обръщам се към вас с молба, да помислим как бихме могли да ги накараме да си вършат работата, за която им се плаща, по възможност без да има изкупителни жертви от страна на мунчовците.

#683 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 09:07 AM

Тъкмо бях в процеса на съчиняване на една жалба....
Нямам идея какво може да се направи в такъв случай, но ми е много гадно. Чета старите теми от 2005-2007, как всички тук чакаха закона. И пак нищо не може да се направи, защото в НВМС всички са "свои хора".

#684 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 01 June 2009 - 09:45 AM

Да попитам отново, колко дълъг трябва да е маркучът?
User's Signature

Качена снимка

#685 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 10:16 AM

Гледах в рекламите на Домо ли бяха или Боро - маркуч 15 м, спираловиден - 20 лева. Имаше си и приставка за пръскане накрая. Значи няма да са проблем толкова парите, колкото ония да не го окрадат.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#686 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 10:51 AM

Маркучът трябва да е дълъг не по-малко от 50м. Най-дългите маркучи за поливане, които съм виждала да се продават, са по 25м, цената им е между 30 и 55лв. в зависимост от качеството. Има присособления за съединяване.Така че проблемът не е в парите. Дори да имаме място, където да го прибираме, трябват поне двама души, за да се изтътри и после да се прибере. Ако винаги ходим по двама - става. Иначе, когато съм сама, давам 5лв. на Гошо, за да сипе по една кофа на външните, но така съдовете не могат да се измият. А и лятото с дългия маркуч би могло да се поохлади малко бетона, да се поосвежи.
В петък, ако има желаещ, мъж, можем да отидем първо да купим маркуча, и да действаме. С кола съм, но сама с тази хамалогия не мога да се справя. В нашия двор маркуча е 25м и когато трябва да го прибирам, си е голям зор - тежи.

#687 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 10:54 AM

Има такива работи на котито маркуча се навива, с такова няма ли да е по-лесно прибирането? Не знам как се казват.

#688 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 01 June 2009 - 11:09 AM

Ужасно ме е яд, че през уикенда не може да се ходи...иначе бих се опитвала да го влача проклетия маркуч, а и със сигурност повече хора щяха да могат да ходят.
blueocean, наистина ли мислиш, че биха откраднали.......маркуч?!
nort2005, не съм мъж, ама ако е след работно време мога да помогна :)
User's Signature

Качена снимка

#689 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 11:23 AM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jun 1 2009, 09:54 AM, написа:

Има такива работи на котито маркуча се навива, с такова няма ли да е по-лесно прибирането? Не знам как се казват.

Има такива макари, разбира се, но и те трябва да се тътрят при изваждането и прибирането. След като човек е пътувал един час до изолатора, хранил е два часа в жегата, след това с макара или без, става много за сам човек. Поне за мен. Бих могла да ходя в събота вместо в петъците през лятото, ако има кой да помага - ще ме пуснат предполагам, защото досега не съм изпускала кучета - те от това най-много се страхуват, нали няма да има никой от ловците през уикенда.
А за краденето - биха го откраднали и още как, все ще се намери някой и това да сътвори. Ще трябва да назначим сигурно и пазач на маркуча, някой, който да отговаря за него. Но наистина без прословутия маркуч не ги виждам кучетата как ще изкарат лятото.

#690 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 11:25 AM

макара за маркуч

тази макара побира 50м градински маркуч и е 28лв стига да я има в наличност и да е актуална цената де

Качена снимка

тази е 36лв
Качена снимка

това са цените само за макарата

а това пише, че е комплект , но няма цена
Качена снимка

а тази е 57.50 за 60м маркуч
Качена снимка

обаче не се знае колко са здрави

Но за сам човек определено си е хамалогия и време

#691 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 02:27 PM

Тези макари са известни на всички виладжии, преди 2 седмици си купихме от Бриколаж такава за към 30 лв., мисля, че са солидни и са направени именно за това - да се справя с тях един човек.

#692 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2009 - 02:56 PM

Показване на мнениетоГатофила, в Jun 1 2009, 12:27 PM, написа:

и са направени именно за това - да се справя с тях един човек.

Зависи от човека. И колко килограма (80) е разнесъл преди това насам-натам. И на колко години е, какъв пол и колко му е хемоглобина. :smile: . И с колко време разполага.

#693 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 03:08 PM

Аз си мисля,че бих се справила с такова нещо.Много по-добре е от колкото да влача пълни кофи с вода(което ми е невъзможно).За друг вариянт не се сещам.

#694 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 June 2009 - 02:25 PM

Мъжкият ротвайлер от Кътина е още в Сеславци,на 9 години е.Ако има желаещ да го гледа,трябва да се обади на тел.0899235019 Василева.Паспортът на кучето е в нея.От доста време вече е в изолатора и не се чувства добре там в клетка,помогнете ако можете.

#695 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 03:55 PM

Показване на мнениетоlillis, в Jun 2 2009, 01:25 PM, написа:

От доста време вече е в изолатора и не се чувства добре там в клетка,помогнете ако можете.

Не само това, а ще го евтаназират. А иначе, в клетка никое животно не се чувства добре.

#696 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 02 June 2009 - 09:26 PM

Направо ми се къса сърцето от това, което чета ...
Приготвила съм храна (20-кг. гранули) за кучовците там. Не ми остава време да го съобщя, с молба някой да дойде да я вземе. Сега малко късно се включвам, но утре ми е свободен деня. Ако има някой с кола, който ще ходи до Сеславци, ще помоля да мине през нас за храната и ако не е проблем да го придружа до приюта, за да помогна в хранене и носене на кофи с вода, и да видя ротвайлера.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#697 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2009 - 10:34 PM

Показване на мнениетоdmm, в Jun 2 2009, 08:26 PM, написа:

Направо ми се къса сърцето от това, което чета ...
Приготвила съм храна (20-кг. гранули) за кучовците там. Не ми остава време да го съобщя, с молба някой да дойде да я вземе. Сега малко късно се включвам, но утре ми е свободен деня. Ако има някой с кола, който ще ходи до Сеславци, ще помоля да мине през нас за храната и ако не е проблем да го придружа до приюта, за да помогна в хранене и носене на кофи с вода, и да видя ротвайлера.

Утре аз и Кикита сме в Сеславци, но ходим с градския, а така храната трудно ще я завлечем до там. Ако имаш желание така или иначе да дойдеш да видиш ротвайлера си добре дошла :smile: Аз тръгвам към центъра най-късно в 9:30 сутринта. Тел. ми е 0883 30 70 33 (лягам късно и ставам рано, така че звънкай без грижи, ако решиш)

#698 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 03:47 PM

Здравейте! Положението отвън-все повече и повече кучета. Снимала съм само един великан, който все го бият другите кучета и малко го е страх от хора. Ще сложа първо неговата снимка...
Този красавец или красавица от втората снимка иаглежда доскоро е бил домашен, поне като се има впредвид козината.
На последната снимка съм щракнала един много чаровен господин, който жално плаче като мина покрай него, търсейки малко любов. Много е мил!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#699 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 03:58 PM

Още един красив добряк (1ва снимка)
Следващият куч, както се вижда доста е голям, е обявен за агресивен и вероятно там ще си остане (2ра снимка)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#700 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 04:12 PM

Знам, че снимката е гадна, но това е реалността. Кучето буквално има дупка в главата и въпреки това е приспано, за да се кастрира. Живо е, засега. Казаха, че са му промили раната и щяла да се затвори. Първо разбрахме, че било стреляно, после казаха, че било хапано, но за мен това си е дупка от куршум. Ако съм права това значи, че куршумът не е изваден. Дано не съм...

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема