Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2721 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 August 2010 - 06:36 AM

Нинджата/Кики ще да е била. Само тя би се справила с отраснал човешки индивид, без да оставя следи. :ab_041:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#2722 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 August 2010 - 10:26 AM

Показване на мнениетоmimotova, в 08 August 2010 - 09:48 PM, написа:

Докато взимах Джак имах възможност да се запозная и с "агресивното" куче от хижа Алеко, което през цялото време се буташе да се гали, мрънкаше за внимание, Д-р Станкова му рови в устата за да разгледа зъбите /не знам как не и отхапа ръцете/ и едва не си счупи опашката от въртене - изобщо характерно за агресивно куче поведение. Много исках да взема "агресивното" куче Алеко с мен, но не ми го дадоха, :eg_033: защото бащата на ухапаното дете звънял всеки ден, :eg_033: а на кучето тези дни му изтича времето. Много силно се надявам утрешният ден - понеделник, да донесе някакъв късмет на това куче и да мога да го взема. Дори гледачите от Сеславци ме караха да го взема, защото било много добро куче. Според тях детото му е бъркало с пръчки в очите - това го оставям без коментар.
Стискайте палци да не го евтаназират и да мога да го взема!!!

Без да искам да подценявам пораженията, които едно куче може да нанесе на дете, някак си не мога да си представя как едно иначе добродушно и любвеобвилно куче, напада и наръфва дете, човек или който и да било, освен ако не е силно раздразнено от обекта на нападение! Освен ако не е гаврътнало препарата на Д-р Джекил ... Стискам палци със страшна сила!!! Тъжно е когато някои хора си играят на Господ и си мислят, че могат да отнемат живот ... който не са дали те ... пък бил той и на животно ...
User's Signature

Качена снимка

#2723 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 August 2010 - 10:00 PM

Това куче,което е в изолатора от хижа Алеко може и не е кучето ухапало детето,напълно възможно е да са го набедили неоснователно.

#2724 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2010 - 10:26 PM

готов съм да помогна с малко торхи4ки за ку4ето от Алеко ако успеете да го измъкнете

#2725 Потребителят е офлайн   yhi2005 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2010 - 04:11 PM

Здравейте, преведох дребна сума чрез yPay.bg, тъй като нямах друга възможност. Възхищавам се от това което правите и ще се старая да помагам с каквото мога редовно. Само бих искал да знам дали това е удачен метод, или е по - добре да се превеждат пари по посочените банкови сметки. Сърдечни поздрави.

#2726 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 04:13 PM

За Сеславци, както и за Богров, е най-добре да се превеждт суми на сметката на АРСофия. Ако на тях сте превели пари, значи е правилно :ba_025:

Кучовците ще са ви много благодарни :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#2727 Потребителят е офлайн   yhi2005 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 August 2010 - 04:34 PM

Да, точно там ги преведох, радвам се че поне малко съм ви помогнал :re_037:

#2728 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 11 August 2010 - 08:27 PM

Днес се чух с д-р Станкова и тя каза, че може да взема Алеко. Предлагам да го кръстим Алеко, стига с това безлично "кучето от хижа Алеко". Утре по обяд ще съм в Сеславци да го взема. Стискайте палци всичко да мине ОК!
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2729 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2010 - 08:53 PM

Страхотна новина! Много ти стискаме палци, разбира се!!!!!
Пиши, моля те, после какво е станало, как е момчето...
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#2730 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2010 - 08:54 PM

mimotova, ти си истински ангел! Ако утре имаш някакви проблеми, обади се.
Успех :rc_036: !

#2731 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 09:53 PM

:af_089: :af_089: :af_089: Най-накрая измъкнах "агресивният" Алеко от Сеславци. Толкова е "агресивен", че направо не знам как оцелях. С малко побутване се качи съвсем спокойно в колата и се вози с голямо удоволствие, като си разглеждаше пейзажа през прозореца. Закарах го в Богров, където го изкъпах. Борбата за къпането беше доста груба, на моменти ми се налагаше да го притискам със сила за да седи мирен. В един момент, когато започнах да го търкам с шампоана му хареса и се успокои. Не че изпита голямо удоволствие, но изтърпя процедурата. Докато се борехме да седи мирен нито веднъж не прояви каквато и да било агресия, само упорито и мълчаливо се мъчеше да се измъкне. Като видя, че не му минава номера дори потърпя да го среша. След това го изкарах на слънце за да изсъхне. Горкото куче, явно доста е стискало в клетката в Сеславци, защото в двора изсипа една торба л..... и обходи и маркира цялата територия. Утре д.р Станкова ще го "обезтопчи" и го прибирам при Доли в "Чопър". Благодарности на д-р Станкова за съдействието да го измъкна. Счупих и телефона от звънене!!!

Прикачена снимка - Алеко се вози с голямо удоволствие в колата.

Прикачена снимка - на припек след душа :wb_052:

Междувременно почти намерих приемен дом на Джак, но това ще е ясно във вторник-сряда.
Ето и снимка на Джак, който се вози в колата прeмрежил поглед:
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2732 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 10:37 PM

Качена снимка Страхотни новини. Страхотни. Мноого агресивно куче. Така и не с разбра в крайна сметка дали "нечий домашен" питомец не ухапа дтето, а Алеко просто се случи наблизо. Както и да е. Страхотни сте.

#2733 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2010 - 12:06 AM

Супер! Още един добрушко се размина със смъртната присъда.
И двете кученца са разкошни!
mimotova, да си жива и здрава, и :rc_036: !

#2734 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 August 2010 - 12:57 PM

mimotova ти си ангел... :rc_036:

В сряда в изолатора докараха женска доберманка на около 6г. грубо. Раждала е, видимо в добро здраве, много е добра. Била изхвърлена и стояла пред блока 1 месец, преди да я вземат в изолатора, горкичката кучица, сигурно е използвана за инкубатор, но изглежда много добре.(една жена от Фейсбук прояви интерес и утре ще ходи да я види, стискайте палци :)))))

Докараха немска овчарка, но беше упоена и не разбрах нищо за нея, има пусната отделна тема за нея. (не знам и пола дори)

Има питоподобно кучле, мъжко, младо, супер добро, стисках му носа и ми въртеше опашка.

Едно куче се беше заклещило под скарата, казвам на гледача, той- ааа знам то от сутринта е там, остави го после ще го извадя... :ud_009: е извадих го сама...

Майчето и бебовци отидоха в Богров.
Малките бяха поляти с вода и течеше направо от тях,а те зъзнат на цимента в локва. Извадих ги на вън на слънце да исъхнат и казах на управителя, той каза, че ще се скара на персонала.

Снимки: http://kikita2486.sn...525018.20063711

#2735 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 16 August 2010 - 02:29 AM

Цитат

В сряда в изолатора докараха женска доберманка на около 6г. грубо. Раждала е, видимо в добро здраве, много е добра. Била изхвърлена и стояла пред блока 1 месец, преди да я вземат в изолатора, горкичката кучица, сигурно е използвана за инкубатор, но изглежда много добре.(една жена от Фейсбук прояви интерес и утре ще ходи да я види, стискайте палци :)))))

Имам едни хора, които проявяват интерес, гледали са доберманка и са им слабост. Ако не е взета - моля, пиши!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#2736 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2010 - 12:22 PM

Днес рано сутринта, са прибрали ПО СИГНАЛ улично куче в района на Гара Искър. За него се грижат няколко човека от складовете наоколо - хранят го, лекуват го и го обезпаразитяват, а скоро бяха запланували и кастрация!
Най-вероятно Искър (така се казва кучо) е закаран доректно в Сеславци ..., набеден за агресивен - бил залаял дете ... До сега не съм се сблъсквала с този проблем и не зная - има ли начин да си го вземат обратно ...? Каква е процедурата? Има ли смисъл да ходят до там на място още днес?
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#2737 Потребителят е офлайн   Holic Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Obedience training, agility, french ring.

Публикувано: 16 August 2010 - 12:27 PM

Аз само да попитам - Рота дали все още е там? От няколко месеца се каня да си взема, но реших да изчакам докато свърши ремонтирането на новия ми апартамент. Мислех да си купя кученце, но предпочитам да спася някоя душица от там.
User's Signature

I've yet to find a decent void to occupy.

#2738 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2010 - 05:49 PM

Показване на мнениетоInaG, в 16 August 2010 - 11:27 AM, написа:

До сега не съм се сблъсквала с този проблем и не зная - има ли начин да си го вземат обратно ...? Каква е процедурата? Има ли смисъл да ходят до там на място още днес?

Ако е обикновен сигнал - могат да го вземат веднага след кастрацията, т.е. утре-вдруги ден.
Ако има "сигнал за агресивно", както казват там, пак могат да го вземат, но процедурата е малко по-тежка. Трябва някой да отиде до Община Сердика, там са канцелариите на Екоравновесие. Ще дадат декларация, в която пише, че за кучето поема отговорност конкретен човек, и че това куче няма да обикаля повече свободно по улиците, т.е. ще бъде в дом или вързано в склада. И т.н. попечител се подписва, и кучо може да се вземе.

#2739 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 August 2010 - 09:29 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 16 August 2010 - 05:54 PM, написа:

Показване на мнениетоInaG, в 16 August 2010 - 11:27 AM, написа:

До сега не съм се сблъсквала с този проблем и не зная - има ли начин да си го вземат обратно ...? Каква е процедурата? Има ли смисъл да ходят до там на място още днес?

Ако е обикновен сигнал - могат да го вземат веднага след кастрацията, т.е. утре-вдруги ден.
Ако има "сигнал за агресивно", както казват там, пак могат да го вземат, но процедурата е малко по-тежка. Трябва някой да отиде до Община Сердика, там са канцелариите на Екоравновесие. Ще дадат декларация, в която пише, че за кучето поема отговорност конкретен човек, и че това куче няма да обикаля повече свободно по улиците, т.е. ще бъде в дом или вързано в склада. И т.н. попечител се подписва, и кучо може да се вземе.

Норт, благодаря за инфото! Аз бях писала и на кикита. Имам обстойно инфо и от нея. Благодаря ви, момичета ....
Надявам се, че хората ще си открият кучо.
Също, има и вероятност да не е в Сеславци, защото им дават противоречива инфо за това къде са го отвели. Но нека да не флудя темата повече (сори, за което!)
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#2740 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2010 - 10:22 PM

Знам, че Джак е вече бивш сеславец и не е за тази тема, но тези дни ще му направя отделна, а засега е при мен и вече цяла вечер се бори за власт с моят Мартин. Ето малко снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни