Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 09 August 2010 - 06:36 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 09 August 2010 - 10:26 AM
mimotova, в 08 August 2010 - 09:48 PM, написа:

Стискайте палци да не го евтаназират и да мога да го взема!!!
Без да искам да подценявам пораженията, които едно куче може да нанесе на дете, някак си не мога да си представя как едно иначе добродушно и любвеобвилно куче, напада и наръфва дете, човек или който и да било, освен ако не е силно раздразнено от обекта на нападение! Освен ако не е гаврътнало препарата на Д-р Джекил ... Стискам палци със страшна сила!!! Тъжно е когато някои хора си играят на Господ и си мислят, че могат да отнемат живот ... който не са дали те ... пък бил той и на животно ...
Публикувано: 11 August 2010 - 04:11 PM
Публикувано: 11 August 2010 - 08:27 PM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 11 August 2010 - 08:54 PM
Успех

Публикувано: 12 August 2010 - 09:53 PM

Междувременно почти намерих приемен дом на Джак, но това ще е ясно във вторник-сряда.
Ето и снимка на Джак, който се вози в колата прeмрежил поглед:

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 13 August 2010 - 12:06 AM
И двете кученца са разкошни!
mimotova, да си жива и здрава, и

Публикувано: 13 August 2010 - 12:57 PM

В сряда в изолатора докараха женска доберманка на около 6г. грубо. Раждала е, видимо в добро здраве, много е добра. Била изхвърлена и стояла пред блока 1 месец, преди да я вземат в изолатора, горкичката кучица, сигурно е използвана за инкубатор, но изглежда много добре.(една жена от Фейсбук прояви интерес и утре ще ходи да я види, стискайте палци :)))))
Докараха немска овчарка, но беше упоена и не разбрах нищо за нея, има пусната отделна тема за нея. (не знам и пола дори)
Има питоподобно кучле, мъжко, младо, супер добро, стисках му носа и ми въртеше опашка.
Едно куче се беше заклещило под скарата, казвам на гледача, той- ааа знам то от сутринта е там, остави го после ще го извадя...

Майчето и бебовци отидоха в Богров.
Малките бяха поляти с вода и течеше направо от тях,а те зъзнат на цимента в локва. Извадих ги на вън на слънце да исъхнат и казах на управителя, той каза, че ще се скара на персонала.
Снимки: http://kikita2486.sn...525018.20063711
Публикувано: 16 August 2010 - 02:29 AM
Цитат
Имам едни хора, които проявяват интерес, гледали са доберманка и са им слабост. Ако не е взета - моля, пиши!

Публикувано: 16 August 2010 - 12:22 PM
Най-вероятно Искър (така се казва кучо) е закаран доректно в Сеславци ..., набеден за агресивен - бил залаял дете ... До сега не съм се сблъсквала с този проблем и не зная - има ли начин да си го вземат обратно ...? Каква е процедурата? Има ли смисъл да ходят до там на място още днес?

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 16 August 2010 - 12:27 PM

Публикувано: 16 August 2010 - 05:49 PM
InaG, в 16 August 2010 - 11:27 AM, написа:
Ако е обикновен сигнал - могат да го вземат веднага след кастрацията, т.е. утре-вдруги ден.
Ако има "сигнал за агресивно", както казват там, пак могат да го вземат, но процедурата е малко по-тежка. Трябва някой да отиде до Община Сердика, там са канцелариите на Екоравновесие. Ще дадат декларация, в която пише, че за кучето поема отговорност конкретен човек, и че това куче няма да обикаля повече свободно по улиците, т.е. ще бъде в дом или вързано в склада. И т.н. попечител се подписва, и кучо може да се вземе.
Публикувано: 16 August 2010 - 09:29 PM
nort2005, в 16 August 2010 - 05:54 PM, написа:
InaG, в 16 August 2010 - 11:27 AM, написа:
Ако е обикновен сигнал - могат да го вземат веднага след кастрацията, т.е. утре-вдруги ден.
Ако има "сигнал за агресивно", както казват там, пак могат да го вземат, но процедурата е малко по-тежка. Трябва някой да отиде до Община Сердика, там са канцелариите на Екоравновесие. Ще дадат декларация, в която пише, че за кучето поема отговорност конкретен човек, и че това куче няма да обикаля повече свободно по улиците, т.е. ще бъде в дом или вързано в склада. И т.н. попечител се подписва, и кучо може да се вземе.
Норт, благодаря за инфото! Аз бях писала и на кикита. Имам обстойно инфо и от нея. Благодаря ви, момичета ....
Надявам се, че хората ще си открият кучо.
Също, има и вероятност да не е в Сеславци, защото им дават противоречива инфо за това къде са го отвели. Но нека да не флудя темата повече (сори, за което!)

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 19 August 2010 - 10:22 PM