Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2741 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 19 August 2010 - 10:23 PM

От "агресивният" Алеко нямам нови снимки, защото му ходя на свиждане в "Чопър" все без фотоапарат, но мога да кажа, че от насъбралата се у него агресия изключително много го мързи. Държи се, все едно цял живот е живял в "Чопър" и само се излежава на сянка ;-)
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2742 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2010 - 12:19 AM

Брех...много бързо загладил косъма Джак, за нула време - друго куче! С Мартин май ще се сприятелят ми се струва... :md_064:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#2743 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2010 - 08:54 PM

Показване на мнениетоHolic, в 16 August 2010 - 10:32 AM, написа:

Аз само да попитам - Рота дали все още е там? От няколко месеца се каня да си взема, но реших да изчакам докато свърши ремонтирането на новия ми апартамент. Мислех да си купя кученце, но предпочитам да спася някоя душица от там.

Сега виждам този пост. Няма го вече, не знам какво стана с него, имаше едно момче, което отиде два пъти, за да се запознаят и да свикнат един с друг, понеже кучето е проблемно, и се харесаха, надявам се той да го е взел.

#2744 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2010 - 09:03 PM

Показване на мнениетоmimotova, в 19 August 2010 - 09:28 PM, написа:

от насъбралата се у него агресия изключително много го мързи.

Хи-хи-хи, как го измисли това :smile:

#2745 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 22 August 2010 - 12:35 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 21 August 2010 - 09:08 PM, написа:

Показване на мнениетоmimotova, в 19 August 2010 - 09:28 PM, написа:

от насъбралата се у него агресия изключително много го мързи.

Хи-хи-хи, как го измисли това :smile:

Не съм то измислила. Нали знаеш, че агресията се проявява в различни форми ;-) Е, него го избива на мързел ;-)
И все пак не съм виждала по-кротко, търпеливо и спокойно куче от Алеко. Само когато иска да го галиш лае изключително лигаво. От близане си беше възпалил кастрацията и го водих на промивки: дезинфекция, антибиотични щипещи пасти и какво ли не, директно в раната, а той лежи и от време на време маха с опашка.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2746 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 10:08 PM

Тези бонбончета вече са спасени. Подробности - в "Разкази с чуден край".

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2747 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2010 - 11:53 PM

Двете кукли в Швейцария, а Ричи от снощи вече е осиновен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2748 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 August 2010 - 02:08 PM

Колко са хубави и различни, като всички други, които излизат от там... Браво норт, много се радвам за кучовци :smile:

#2749 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 August 2010 - 05:25 PM

ох сладурите те браво хора страхотни сте :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2750 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 27 August 2010 - 01:21 PM

Имам осиновител от Австрия за Голдън ретривър - до 9 години. Човека има условия и двор и градинка. От къщи липсва за около 5 часа дневно. Условието е кучето да се разбира с други кучета и котки. Мисля,че и малко микс пак може да се получи. Моля ако има в изолатор Сеславци да ми пишете на Mitreva2004@Gmail.com.

#2751 Потребителят е офлайн   ivanova33 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 12:38 PM

Здравейте! В неделя ходих в изолатора/ приюта/ в Сеславци за пръв път и не беше много тъжно страшно както е било в годините преди да дойдат доброволците-видя се ,че за животните доброволците са извоювали поне едно не прекалено отчайващо положение там. Служителят беше любезен, дадохме им храна на тия дето си я бяха изяли. Каза, че през седмицата не ходят там доброволци-само събота и неделя0през седмицата можели да ходят но не идвали по принцип. Така ми се иска да се контролира и през седмицата какво става там. Тази седмица някой ще ходи ли през седмицата -не през уикенда? Какво ли става там докато никой милеещ за кучетата не наблюдава?
П.с.- Ходих в приюта като обикновен гражданин- доброволец без да съм обвързана с никоя организация/.

#2752 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2010 - 01:21 PM

Показване на мнениетоivanova33, в 30 August 2010 - 11:43 AM, написа:

Каза, че през седмицата не ходят там доброволци-само събота и неделя0през седмицата можели да ходят но не идвали по принцип.

Скъпа г-жа или г-ца Иванова,
Кой служител Ви каза това?
Вие попрегледахте ли темата, в която пишете?
Иначе, щом отивате там за първи път, ви е простено да мислите, че положението не е прекалено отчайващо. Ако ходите редовно, както доброволците, обикновени граждани, които правят това вече точно две години, по три пъти в седмицата, щяхте да видите за колко време едно бебе-куче се прощава с живота си, тихо и кротко, или 30-40 килограмови кучета се превръщат в развалина.
Всъщност, знам кой е служителя, видях го по снимките - документираният идиот Гошо. Много Ви моля, не цитирайте във форума негови мъдрости, това е глупаво и неверно.
Поздравления за това, че сте посетили изолатора. Пожелавам ви търпение и сили, за да правите това редовно, години наред. Животинките имат нужда от такива хора.

Днес - двете майки с бебета от миналата седмица продължават да са в изолатора, бебенцата са понамалели. За сметка на това бебетата без майки са повече, ужас.
В тази връзка, знае ли някой последно как им плащат на ловците - на бройка , или са на твърда заплата? Ако са на бройка, ми става ясно как не спряха да извират бебета от пустите детски градини и болници!

И да Ви дам проверен съвет - кастрирайте си котката, иначе следващия път края на приключението може да не бъде чак толкова успешен. От четвъртия етаж като падне може да оцелее, но ще има сериозни травми.

И още нещо - "документираният идиот Гошо" и "щастливият идиот Гошо" са две различни лица. Вторият вече не е идиот и е с холандско гражданство :ab_041: .

#2753 Потребителят е офлайн   ivanova33 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 04:33 PM

Знам, че е плачевно за кучетата - а че приютите са за мъчения на животните, е ясно,по-спокойно ! Просто исках да похваля доброволците с предното писмо! А бебетата- кучета не се ли водят в Богровския приют? Добре ще е ако е така за всички бебета. А ми се къса сърцето особено за едно по-едро сиво-бежово куче, което с удоволствие и по-скоро от дружелюбие си хапна от хляба, който му дадох- поне в главата приличаше на каракачанска / мелез е/. Дано манипулациите в приюта не сломят веселия му нрав! И не само на него! :dh_188:
Послеслов: Ще вляза в тона на написалата предното олигофренско писмо към мен и ще и кажа- жена ти луда ли си мари .Ейййййй-няма да се свършат бруталните разбридани простачки, глупаво вярващи, че са върхът на човешката еволюция, пишещи излишно агресивни писма !
Да кастрирам собствената си котка-това е тежка операция за едно животно и няма да подложа котката си на такава безумна манипулация! Теб да те кастрират да те видим! А иначе-браво и на теб за това, че помагаш на животните и по-полека с тона, моля! :tb_195:
Важно е да помагаме на животните, но все пак бях длъжна да ти върна топката :ea_103: Аман от олигофренки-змеици! Добре е че поне помагаш на животните но трябва да помислиш да поправиш общуването си с хората! :ab_041:
/Дори и да имаш висше образование щом ми говориш така си заслужи това!/

#2754 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 05:31 PM

Г-жо Иванова, който има нерви нека ви обяснява за ползата от кастрациите. Не на бездомните, а на домашните животни. Некастрираните в 90 процента развиват пиометри и рак на млечните жлези. Относно Норт, ако повечето помагачи бяха свършили една стотна от това, което тя е направила, нямаше да има бездомни животни по улиците. Какво е направила и прави, едва ли тя иска да се афищира, това не я топли. Но първо четете, после пишете.
User's Signature

Качена снимка

#2755 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 30 August 2010 - 06:21 PM

Айде, оцапа се и тая тема.
Аз не виждам нищо обиднов поста на Норт, напротив, , разяснява ви реалността .
И за кастрацията е напълно права.Именно заради некастрирани домашни имаме толкова бездомни.
А операцията направена при добри лекари не е проблемна изобщо.След 3 дни котката няма и да помни какво е било.Но щом смятате ,че да е постоянно разгонена, мяукаща жално и молеща се я прав щастлива....или пък да я тровите с хормонални препарати срещу разгонване(смао въпрос на време е с тях фда й докарате пиометра или тумори и да й скъсите бързичко живота).
Но да не се повтарям с други съфорумци.Пообразовайте се малко кое е по малкото зло з а котката.
А тонът на вашия пост е груб и просташки, не този на Норт.
Спрете да се излагате.
User's Signature

Качена снимка

#2756 Потребителят е офлайн   ivanova33 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 06:53 PM

Чела съм от началото темата за Сеславци и я следя. Подготвена съм за тона и не съм вчерашно хлапе и не се обиждам лесно ,но искам да предпазя нежните души и превантивно се държах към Норт така, както се държа тя да види колко е приятно! Иначе браво на нея и всички за всички усилия и грижите ви за бездомните животни-възхищавам ви се! Ако някой не вижда нищо обидно за мен в писмото на Норт му посвещавам и на него предното си писмо -да чете послеслова там и да го отнесе към себе си! :db_046:
На възпитаните и неолигофрените прочели дискусията ни в последните постове ще кажа- вземайте пример :af_089: -шега де!
Добре-айде със здраве и да помагаме на животните-няма да се женим я!/ Обичам ви! На работа-да помагаме на животните кой както може!
А колкото на тези,които говорят за ползата на животните от кастрациите ще кажа - бооооже, колко заблудени хора има! Друг е въпросът ,че системата така притиска хората в ъгъла, че въпреки себе си повечето защитници на животните крещят : "Да кастрирамееееееее" като луди! От безсилие, безизходица и прочие, но това е друга тема!

#2757 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 07:02 PM

цитат от фейсбук

Преди два дена в района на 131 СОУ в Младост 3 е прибрано мъжко куче, кастрирано, но тъй като е навлизало в училището е откарано в Сеславци. Молбата ми е ако някой може да отиде да го извади оттам (аз просто не съм в България и не мога да отида), защото се опасявам, че ако не бъде взето от Сеславци може да бъде евтанизирано. Там може да търсите Илинка, тя е в течение, а също и да звъннете на 088122007 (Ирина) за повече информация. Може би хора от Младост 3 ще се сетят за кое куче става въпрос - мъжко, сиво, едро. То живее там от доста време. Надявам се някой да откликне на тази молба
За контакти:
Кристина Владимирова Николова
0888122007
софия

#2758 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 07:04 PM

Норт, хлапе е била (без да се обиждаш Норт), отдавна.
Тя е човек, хранил месеци, та да кажа и години около 200 кучета, три пъти в седмицата със собствени средства. Когато достигнете нейното ниво, ще приемаме думите ви като не обидни!
User's Signature

Качена снимка

#2759 Потребителят е офлайн   ivanova33 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 07:19 PM

Има едно сиво куче едро-много дружелюбно и както казах-въпреки, че имаше достатъчно гранули за храна, като му дадох хляб го взе , сякаш да ми покаже колко ми се радва! Може би е същото куче за което пита Фанфан! Жал ми е за всички кучета там, но това ме грабна . Даже искам да отида пак през седмицата - така ще се радвам да измъкнем кучето от там-кучето е може би от въпросното училище! Защо не отиде някой който е загрижен за въпроснотокуче да го види дали е то?

#2760 Потребителят е офлайн   ivanova33 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:47 PM

Жената, коята търсеше голямото куче от неделя в Сеславци каза, че го е взела от там днес! :af_089:

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни