Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 19 August 2010 - 10:23 PM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 21 August 2010 - 08:54 PM
Holic, в 16 August 2010 - 10:32 AM, написа:
Сега виждам този пост. Няма го вече, не знам какво стана с него, имаше едно момче, което отиде два пъти, за да се запознаят и да свикнат един с друг, понеже кучето е проблемно, и се харесаха, надявам се той да го е взел.
Публикувано: 22 August 2010 - 12:35 AM
nort2005, в 21 August 2010 - 09:08 PM, написа:
Не съм то измислила. Нали знаеш, че агресията се проявява в различни форми ;-) Е, него го избива на мързел ;-)
И все пак не съм виждала по-кротко, търпеливо и спокойно куче от Алеко. Само когато иска да го галиш лае изключително лигаво. От близане си беше възпалил кастрацията и го водих на промивки: дезинфекция, антибиотични щипещи пасти и какво ли не, директно в раната, а той лежи и от време на време маха с опашка.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 23 August 2010 - 10:08 PM
Публикувано: 24 August 2010 - 11:53 PM
Публикувано: 25 August 2010 - 05:25 PM

Публикувано: 27 August 2010 - 01:21 PM
Публикувано: 30 August 2010 - 12:38 PM
П.с.- Ходих в приюта като обикновен гражданин- доброволец без да съм обвързана с никоя организация/.
Публикувано: 30 August 2010 - 01:21 PM
ivanova33, в 30 August 2010 - 11:43 AM, написа:
Скъпа г-жа или г-ца Иванова,
Кой служител Ви каза това?
Вие попрегледахте ли темата, в която пишете?
Иначе, щом отивате там за първи път, ви е простено да мислите, че положението не е прекалено отчайващо. Ако ходите редовно, както доброволците, обикновени граждани, които правят това вече точно две години, по три пъти в седмицата, щяхте да видите за колко време едно бебе-куче се прощава с живота си, тихо и кротко, или 30-40 килограмови кучета се превръщат в развалина.
Всъщност, знам кой е служителя, видях го по снимките - документираният идиот Гошо. Много Ви моля, не цитирайте във форума негови мъдрости, това е глупаво и неверно.
Поздравления за това, че сте посетили изолатора. Пожелавам ви търпение и сили, за да правите това редовно, години наред. Животинките имат нужда от такива хора.
Днес - двете майки с бебета от миналата седмица продължават да са в изолатора, бебенцата са понамалели. За сметка на това бебетата без майки са повече, ужас.
В тази връзка, знае ли някой последно как им плащат на ловците - на бройка , или са на твърда заплата? Ако са на бройка, ми става ясно как не спряха да извират бебета от пустите детски градини и болници!
И да Ви дам проверен съвет - кастрирайте си котката, иначе следващия път края на приключението може да не бъде чак толкова успешен. От четвъртия етаж като падне може да оцелее, но ще има сериозни травми.
И още нещо - "документираният идиот Гошо" и "щастливият идиот Гошо" са две различни лица. Вторият вече не е идиот и е с холандско гражданство

Публикувано: 30 August 2010 - 04:33 PM

Послеслов: Ще вляза в тона на написалата предното олигофренско писмо към мен и ще и кажа- жена ти луда ли си мари .Ейййййй-няма да се свършат бруталните разбридани простачки, глупаво вярващи, че са върхът на човешката еволюция, пишещи излишно агресивни писма !
Да кастрирам собствената си котка-това е тежка операция за едно животно и няма да подложа котката си на такава безумна манипулация! Теб да те кастрират да те видим! А иначе-браво и на теб за това, че помагаш на животните и по-полека с тона, моля!

Важно е да помагаме на животните, но все пак бях длъжна да ти върна топката

/Дори и да имаш висше образование щом ми говориш така си заслужи това!/
Публикувано: 30 August 2010 - 05:31 PM
Публикувано: 30 August 2010 - 06:21 PM
Аз не виждам нищо обиднов поста на Норт, напротив, , разяснява ви реалността .
И за кастрацията е напълно права.Именно заради некастрирани домашни имаме толкова бездомни.
А операцията направена при добри лекари не е проблемна изобщо.След 3 дни котката няма и да помни какво е било.Но щом смятате ,че да е постоянно разгонена, мяукаща жално и молеща се я прав щастлива....или пък да я тровите с хормонални препарати срещу разгонване(смао въпрос на време е с тях фда й докарате пиометра или тумори и да й скъсите бързичко живота).
Но да не се повтарям с други съфорумци.Пообразовайте се малко кое е по малкото зло з а котката.
А тонът на вашия пост е груб и просташки, не този на Норт.
Спрете да се излагате.
Публикувано: 30 August 2010 - 06:53 PM

На възпитаните и неолигофрените прочели дискусията ни в последните постове ще кажа- вземайте пример

Добре-айде със здраве и да помагаме на животните-няма да се женим я!/ Обичам ви! На работа-да помагаме на животните кой както може!
А колкото на тези,които говорят за ползата на животните от кастрациите ще кажа - бооооже, колко заблудени хора има! Друг е въпросът ,че системата така притиска хората в ъгъла, че въпреки себе си повечето защитници на животните крещят : "Да кастрирамееееееее" като луди! От безсилие, безизходица и прочие, но това е друга тема!
Публикувано: 30 August 2010 - 07:02 PM
Преди два дена в района на 131 СОУ в Младост 3 е прибрано мъжко куче, кастрирано, но тъй като е навлизало в училището е откарано в Сеславци. Молбата ми е ако някой може да отиде да го извади оттам (аз просто не съм в България и не мога да отида), защото се опасявам, че ако не бъде взето от Сеславци може да бъде евтанизирано. Там може да търсите Илинка, тя е в течение, а също и да звъннете на 088122007 (Ирина) за повече информация. Може би хора от Младост 3 ще се сетят за кое куче става въпрос - мъжко, сиво, едро. То живее там от доста време. Надявам се някой да откликне на тази молба
За контакти:
Кристина Владимирова Николова
0888122007
софия
Публикувано: 30 August 2010 - 07:19 PM