Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 16 October 2010 - 10:54 PM
Не съм ходила там досега и не знам какво е положението - отопление е ясно, че няма да има, но поне дюшечета, дунапрени, килимчета, черги има ли ??? Ако няма, нека направим една акция за събирането на такива. Направо не ми се мисли в предстоящата студена зима как ще оцелеят тия животни.
Публикувано: 17 October 2010 - 08:08 AM
Chupacabra, в 16 October 2010 - 09:59 PM, написа:
Каквото стана и миналата, и по-миналата зима. Със студа се справят животинките, стига да им е що годе сухичко.
Дюшечета и прочие постелки са абсолютно ненужни, защото се мокрят и става по-лошо.
Това, което не достига, са къщички за външните кучета. Преди две седмици наши хора са заварили следната гледка - пороен дъжд, а в едно от малките външни заграждения - шест кучета, без къща, без навес /там, към сградата, няма нито сантиметър нищо подобно/. Кучетата си стоят и треперят, дъждът се лее отгоре им...
Преместили са една къщичка от съседно заграждение, колкото да направят нещо.
Публикувано: 17 October 2010 - 10:50 AM
Публикувано: 17 October 2010 - 11:23 AM
Chupacabra, в 17 October 2010 - 09:55 AM, написа:
Да, така е. А когато за затворени, са зависими на 100% от хората - и за храна, и за подслон в буквалния смисъл на думата. И ако на "хората" не им пука, даже нещо повече - ако на тези "хора" целта е като цяло да се намали броя на кучетата... става лошо.
Публикувано: 18 October 2010 - 06:44 PM

Махатма Ганди
Публикувано: 18 October 2010 - 10:40 PM
Казвай какво да помагаме, че зимата чука на вратата...
Публикувано: 19 October 2010 - 02:12 PM
Брат ми е сипал на животинките 60кг гранули от вашите дарения и 50кг, които са дали от Екоравновесие. Отделно е оставил 50кг гранули за четвъртъка, когато "на смяна" е Кикита.
Междувременно имаме още 10кг гранули, дарение от Голдъните, натоварихме ги от Elena07 - благодаря ви, Хора, да сте живи и здрави и вие, и кучетата ви!
Много благодарности и на kittykat.ruse, която дари 40кг гранули за сеславските кучета

Кикита е започнала миналата седмица лечението на двете кучета с кожно заболяване, инжектиран е айвомек. Сега в четвъртък ще ги накапе с Промерис дуо.
Публикувано: 19 October 2010 - 06:59 PM
Обаче адвокат не е ли по-добро, що се отнася до демодекоза? Вече мернах, че го има в zoomagazin.eu, значи има внос. Като цена на дребно Advocate е по-скъпо, но не съществено от PromerisDuo. Предлагам просто да се провери варианта, съжалявам, че в момента не мога самата аз да го направя.
Публикувано: 19 October 2010 - 08:05 PM
Адвокейта е много добър, разбира се, но аз вече се прехласнах по Промерис дуо-то

А и знам няколко случая, когато айвомека не е дал очаквания резултата, та и затова.
И да има разлика в цената, тя е минимална, ще проверя утре в склада, но не това съм имала предвид.
Публикувано: 21 October 2010 - 05:25 PM

Това пък е един супер мил пит. Момче. Гушках го, мачках го, страшен сладур е. Зъбите му са бели, здрави, хубави. Много готин сладур, иска много да се гушка...

Кучетата хапнаха общо 110кг гранули, 60кг.от общината и 50 от даренията ви

Стана ужасен бой, по принцип си се бият всеки път, но понякога е ужасяващо като сега. Имаше едно изпохапано от всякъде от другите, навсякъде кървища, ако не се бях намесила щеше да е мъртво, както му скачаха от всички страни, сега е с ужасни рани от нахапвания

С двете "краставички" се видях в чудо, докато ги накапя, едни от най плашливите кучета са,.Помолих да ги преместят в отделна клетка, до бебетата, където има навес,защото не трябва да ги вали като са накапани с Промерис Дуо. Миналия път единия от лекарите ми помогна с инжекциите, тъй като аз не мога и да ги държа с примка и да ги боцкам, а той се е ошлайфал, като им бие упойките.Ето ги и тях:

Няколко бебока:

Едно куче с окраска на хъски:

И една дребосъчка, при големите кучета, идеална за апартамент, от снимките не личи но е много мъничка:

ПП. Утре ще сканирам фактурата за закупените лекарства с дарението на ANRIANA и ще я пусна, остатъка от 61лв. е в мен, като има нужда от лекарства за други кучета, ще си отидат по предназначение, естествено ще напиша за какво са използвани.
Публикувано: 21 October 2010 - 06:09 PM
В Сеславци.Заедно попълваме декларацията за осиновяване:

На път към клиниката:

Вече сме в клиниката и ни правят тестове:

И преди 2 дни в стационара, вече много по-добре:
Публикувано: 21 October 2010 - 08:21 PM