Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 08 January 2011 - 08:23 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 January 2011 - 10:21 PM
Един от доброволците дари и къщичка, утре ще се опитам да я доставя с моето комби (ако се събере).
Публикувано: 09 January 2011 - 12:01 AM

Публикувано: 09 January 2011 - 01:28 PM
Публикувано: 12 January 2011 - 08:17 PM
Д-р Мариета Станкова ги измъкна от изолатора, прибра ги в дома си, подготви ги и им уреди пътуването за Швейцария. В петък, когато пристигнат в Цюрих, докторката е обещала да изпрати снимки, които аз ще публикувам веднага тук, по-точно в "щастливата" тема.
От ненужни твари, животинките ще се превърнат в домашни любимци! Мариета, благодаря ти

Ето как с общи усилия успяваме да помогнем. Нали разбрахте, тези четири късметлийчета не са от наскоро ваксинираните с ваша помощ.
Публикувано: 12 January 2011 - 10:19 PM

Публикувано: 13 January 2011 - 10:45 PM

Радвам се и за това, че изчистихте недоразуменията от близкото минало

Публикувано: 13 January 2011 - 10:56 PM

Животинките имат нови купи за храна и вода, все още са чистички. На мястото на един от уволнените гледачи е назначен нов, изглежда много читав човек, дано остане така.
Повечето снимки ги прави Соня, но имам и аз, ето ги:
Това е НОК-подобна, много добричка. Соня ще я предложи в Австрия.
Следващите три снимки са на кучета от т.н. карантинни клетки, на сеславски език това значи "безнадеждни". Там слагат абсолютно безнадеждните кучета, но в нашия случай сега това са наистина душички. Ще се опитаме да им намерим стопани - в Швейцария и Австрия.
А сивата душичка от следващата снимка мисля, че вече е харесана в Австрия.

Следващата кучица е от кв. Военна рампа. Добра, добра... мъка. Скоро ми се наложи да обикалям в този квартал, направо ми се изправи косата. Кучета, кучета - много, повечето са майки с деца. Слаби, кльощави - обикалят в нищото, за да си търсят храна, но храна няма. Защото това там е промишлен район, повечето заводи са спрели работа и няма хора. Абе ужас, все едно си на друга планета.
А това кученце, прясно докарано, Здравка ми го представи като дакел

На следващата снимка са майка с дете, много мили и социални, разхождат се на повод, дано имат късмет и те.
Този рошльо е от харесаните за Швейцария - добряк, разбира се.
Ще гледам и в събота да отидем, да дадем едно рамо с храничка за кучовците.
Публикувано: 14 January 2011 - 01:09 AM
Виждам, че тук има хора, които редовно посещават изолатора в Сеславци и искам да ги питам дали в последните 3 дни не са докарали едно домашно куче.
Историята е такава, че на 11.01.2011 загубих кучето си в района на кв. Орландовци. То е на 11 години, средно на ръст, около 15-16 кг., със светла дълга козина. Отговаря на името Мато. Прикачвам и снимка на кучето.
В събота ще дойда на място в изолатора, но ще се радвам, ако някой го е виждал. Освен това искам да ви питам къде още да го търся, ако е прибрано от общинските ловци.
Публикувано: 14 January 2011 - 09:34 AM
ansf, в 14 January 2011 - 07:32 AM, написа:
Свързахте ли се с фирмата, каква е цената, кога могат да ги доставят, колко бройки имате нужда?
Успях да се свържа с хората, иработили предишните къщички, благодарение на Мил. Тя ми изпрати и проект, който си позволих леко да подобря, предвид дребни недостатъци, констатирани следстивие от използването им. В момента тече лек пазарлък за цената, предвид ДДС-то и фактурите, но цената ще е приблизително между 70-84 лв., в зависимост от пустото ДДС. Говорим за 10-20 къщички. Като имам точна ставка ще уведомя.
Публикувано: 14 January 2011 - 09:23 PM
SMitreva, в 14 January 2011 - 07:35 PM, написа:
То е готово за стопанин. Давам го за пример. Много е мило и внимателно следи водача. Миналата събота беше на розходка около три часа и е отличника по социализация.
Публикувано: 14 January 2011 - 11:11 PM
SMitreva, в 14 January 2011 - 08:38 PM, написа:
Моля пропуснах да напиша - отделихме и кучетата в старото карантинно отделение и те ще бъдат предложени за осиновяване в чужбина. Моля отделете време и за тях и опитайте да ги разходите и тях.
Соня, за хората, които идват в Сеславци е без значение, кое куче какво го очаква в един бъдещ момент. Всички са под един знаменател - категория нещастни и беззащитни. Прави се всичко възможно да се разходят всички кучета и поради това, че има доброволци целта е постижима. С кучетата се играе (нещо което те не са имали като усещане). Атмосферата е толкова приятелска, че дори и кучетата я усещат и се отпускат. Когато си тръгвам от Сеславци се чувствам малко по-успокоен. Все пак има и добри хора, колкото и да не ни се вярва в тези времена.