Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 22 March 2011 - 01:15 PM

Публикувано: 22 March 2011 - 07:51 PM
Мн се притеснявам... Само ми кажете момиче ли е и от къде е взета, ако може.
Благодаря предварително.
Публикувано: 22 March 2011 - 09:03 PM
Но щом на 19-ти е било в Сеславци кучето, би трябвало вече да е обработено и върнато. Ще проверя.
Публикувано: 23 March 2011 - 06:56 PM
Публикувано: 24 March 2011 - 06:07 PM
Публикувано: 24 March 2011 - 06:43 PM

Ваксинирахме 6 кученца и една голяма добродушка. Преместихме едно прекрасно, добро и много слабичко куче в Богров - собственикът не си го искал, защото пенсията му била малка! А кучето е двегодишно, със сигурност на дядката и преди две години пенсията му пак е била малка...
Доста кучета - 18 според служителите, от "постоянно присъстващите", липсваха - били пуснати, защото не достигат клетки за тези по кастрационната програма. Това последното сигурно е така, защото както вече писах, ловните екипи са вече 6, до края на годината ще станат 10, и наистина място не достига. Затова всеки, който има подозрения, че кучета, за които се интересува, може да са в Сеславци, да не губи време да задава въпроси тук, а направо да отиде на место и да провери. Ние не можем наистина при повече от 200 кучета там да дадем информация само по описание.
Anuk, кучето, за което питаш, си беше там. Колкото красиво, толкова и страхливо, крие се по къщичките и излиза да се храни, когато всички други вече са приключили с това занимание.
Ето и снимките, които Соня направи вчера:

И още нещо да добавя - от месец, вече едното момиче от "Заедно" - Здравка Юрукова, не е стъпвала в Сеславци. Кони е сама и трудно се справя, защото е ангажирана и с дейност извън изолатора. Поради това, че нямаме помощ "отвътре", може да започне да "куца" и осиновителската ни програма. Зная, че е трудно, но не вярвам някой да си е правил други илюзии. Жалко с една дума.
Публикувано: 25 March 2011 - 08:55 AM
SMitreva, в 24 March 2011 - 05:07 PM, написа:
Вие явно сте си забравила възпитанието в изолатора...
Не казах че не мога да направя нищо, а че не мога веднага днес да реагирам и да ида да го взема.
Съжалявм, че съм си помислила, че можете да ми дадете информация...явно съм ви надценила. Не знаех, че е толкова трудно да ми кажете от къде е и дали е момиче. А с администрацията и дръг път съм се сблъсквала, с такива хаотични обяснения, замалко да изгубим едно, което беше пуснато и взето пак от тук.
Лек ден ви желая.
Публикувано: 25 March 2011 - 10:15 AM
Надявам се да съм постъпила правилно, но нямам никаква възможност да водя кучетата за кастрация сама където и да е.
Просто се ужасявам от появата на малки кученца.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 25 March 2011 - 03:34 PM
Предвид факта , че бях с бебето , което пищеше от колики и дъщеря ми, която си хвана пътя в решената от нея посока леко истеричната майка- разбирай аз си тръгнах и не успях да присъствам на хващането. Държа кучетата да се върнат в района и ще звъня всеки ден , за да питам за тях. Звъннах по- късно на служебния телефон и ми казаха, че се хванали кучета от нашия квартал- ще се постарая да проверя липсите.
НИКОЙ НЕ КАЗВА НИЩО........................ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ?!?

Публикувано: 25 March 2011 - 03:38 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 March 2011 - 03:45 PM
Проблемите с Екоравновесие се обсъждат тук.
А така или иначе този си пост си го пуснала като отделна тема.
мод

Публикувано: 27 March 2011 - 06:43 AM
Публикувано: 27 March 2011 - 01:41 PM
От външните кучета са оставени само тези, които сме ваксинирали и подготвили за осиновяване, те са маркирани с червени нашийници, и всичко е освободено за нови за кастрация, което е много хубаво, браво на тях. Кастрира се усилено, екипите са седем, лекарите трима.
Няколко много мили кучета са по сигнал за агресия, жалбоподателите имали медицинско, а две от тях ми ближат ръцете и се гушкат много. Ще бъдат евтаназирани, ако не ги осинови някой, такъв е закона.Силно се съмнявам точно тези двете, които ми ближат ръцете да са ухапали, който и да било, но няма как да се докаже.
Всички, които следват са за евтаназия...

бебовченца: