Любимите ми постове, надявам се не само на мен, за спасените кучовци

.
Ето ги 24-те нежелани тук сеславчета, които в началото на месеца потеглиха /и пристигнаха/ в новите си домове по Германия и Австрия. Със снимките, които публикувам тук, те спечелиха сърцата на новите си стопани. Зад всичките тези очи стои по едно сърчице, което иска да живее и да обича. Ето тези успяха да го постигнат това:
Ето я Бенджи. Милата добродушка пострада в клетката, затова до пътуването я преместихме на хотел. Претърпя и пълно подстригване, но нищо, важното е, че оцеля.
Лъки - харесан още преди бллизо два месеца от австрийка, която беше на посещение в Сеславци. Чак сега успя да тръгне. Много добро момче, и красиво даже.
Ерно - пристигна в Сеславци като скелет. Беше при моя приятелка, после при мен. Много гушкав и гальовен. На бившия му стопанин - ловец, пожелавам колкото може по-скоро да се гръмне в главата.
Дани - невзрачко с претенции. До последно не стана на "ти" с повода, но нищо, отива в приемен дом, където ще навакса пропуснатото тук.
Кари - с внушителни размери и държание на болонка / нямам предвид болонки като Ричко/. Много, много добра и социална.
Скромна и тиха кучица, от най-безпроблемните животинки.
Каролина - много добро същество, с дупка в корема от кастрацията, докторите я отваряха допълнително.
Лио, с едно око, дето уж ухапал дете. Много спокоен и добър.
Биргит - хубавица, единствената пожелана за осиновяване, докато чакаше да отпътува. Соня война води с Илинка, за да не я дадат. Защото тук, нали знаете - синджир и заден двор, в 90% от случаите.
Жизнерадостен и мил, ще носи много радост на стопаните си.
Анди се появи в Сеславци слаб като скелет и с кожно заболяване. Кони измаза доста лекарства /които аз занесох/, докато момчето се оправи. Сега е здрав, силен, млад и красив - като истински домашен любимец!
Арти е една сладка космата топка, мечта за всеки стопанин! Една прическа само, и въобще няма да му личи откъде е дошъл.
Дачка - един човек я остави в Сеславци, много изплашена и хапеща. Но благодарени на
mimotova, това момиченце показа истинското си "аз" - мила, межна и гушлива.
Шарлоте дължи живота си на
Кикита . Ако Кики не я беше прибрала в дома си, нямаше да го бъде това кученце. Имаше тумори на млечните жлези, херния - всичко това вече е зад гърба на Шарлоте. Нищо, че е сляпа - това ще бъде компенсирано с много послушание и обич...
Стар, сляп и изоставен от стопаните си. Ще му се наложи да изживее старините си в чужбина, тук не се намери местенци за него.
Айк "изостана от приятелчетата си в Сеславци, с които обитаваха заеднобебешката клетка, защото беше много болен - кашлица, хрема, температура - не можахме да го ваксинираме. И докато другарчетата му отпътуваха, той се лекуваше, после ваксините... И ето, дойде и неговият ред. Много мило кученце, целият живот е пред него...
Ханс - бебето-началник

. Появи се незнайно откъде в клетката на дребосъците, и започна да ги командори. Строй се, преброй се - много бяха смешни. Дано и в новия дом си има подчинени!
Дейзи - и тя от е от нечий заден двор - с Х-образни задни крачета, но пък много добричка.
Много добраи спокойна дребосъчка. Обича да се гушка.
Линда - другата голямка, също много добра и спокойна. Тези кучета не си знаят силата.
Златка - спасена по недоразумение. Първо беше харесана за Швейцария, после нещо се развали там. Беше доста време при д-р Станкова, после при моя приятелка, а сега - в малък частен приют в Германия. Успех, миличка, дано скоро намериш истинсия си дом!
А ето и снимките, които успяхда направя при изпращането на кучетата:
Всички тези животинки се спасиха, защото доста хора не останаха безразлични към тежката им съдба. Това са
mimotova,
LKK, Мърфи, майната, анонимен /знам кой е

/ и мн. други. За всички тях -

!
Поради промяна в правилата за неделните разходки от страна на ръководството на Екоравновесие, на практика такива почти нямаше. Наложи се четириногите ни приятели да се научат много бързо да вървят на повод, получи се горе-долу. Добре, че върнаха старите правила, надявам се да няма повече такива изкуствено създадени проблеми /че малко ли са другите/.
Тук е мястото да благодаря и на служителите в Сеславци - д-р Боби, вет.техник Пепи, д-р Петков, Илинка и останалите, които в деня на тръгването наистина много помагаха

.
Специални благодарности и на д-р Станкова, която много помогна при заминаването, както винаги

.
Благодарим и на ръководството на АРС за това, че ни вмъкнаха в графика на буса, и услужиха с техните клетки

!
Специално искам да споделя възхищението си /силна дума, но си е много на място в случая/ от
SMitreva 
. Намери места за животинките, осигури по-голямата част от пътните разноски, даже и пътува с кучетата. Соня, да си жива и здрава, и дано сърцето ти остане все така отворено за тези "много нежелани". Много е трудно, знам, дано издържиш!
Това мнение е редактирано от nort2005: 16 July 2011 - 01:37 PM