Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3661 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2011 - 10:58 PM

Присъединете се към новата ни група във Фейсбук :mg_062:
Малко неприятно е, че се прави нова, но старата не е особено функционална и съответно много бързо се забравя...
Там, както и тук ще публикуваме актуална информация за кучетата и ще се уговарят разходките, които, както знаете, продължават. Тази седмица ще има наш човек, който да координира доброволците, можете да заповядате :smile:
Това са снимки и инфо, от вчерашното посещение. Извинявам се на неползващите фейсбук, че не ги поствам директно в темата, но нямам никакво време в момента, утре ще се постарая да ги пренеса и тук :smile:

#3662 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2011 - 03:08 PM

Пишете, какво решихте с Руди, аз съм на линия, да знаете :md_064:

#3663 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 04:18 PM

Извинете, дублирах без да искам.

#3664 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоLKK, в 11 September 2011 - 02:08 PM, написа:

Пишете, какво решихте с Руди, аз съм на линия, да знаете :md_064:

Няма го вече Руди, днес умря, пред очите ми.
Милото момче, при положение, че вече имаше решение за него, и с помощта на LKK щяхме да го изведем на сигурно място, случилото се е наистина ужасно.
В петък, когато бяхме в изолатора, Руди беше усмихнат и мил, както обикновено:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Снощи сънувах, че Руди е евтаназиран. Сутринта ми беше гадно и неспокойно, въпреки че, логически погледнато, това е нелепица - в събота няма персонал и евтаназии не се извършват. Но гадното чувство остана - че нещо не е наред.
В 10.30ч. бяхме там. Минах да огледам клетките, и го видях - легнал на скарата, с полупритворени очи, повиках го, погалих го - не реагира. На пипане - студен, на лицето му - мухи. Развиках се, сложиха го на масата в манипулационната, измериха температурата - 41 градуса, термометърът стана целия в кръв. И докато извадя клетката от колата, мислех в някоя клиника да го заведем, Руди спря да диша. Беше мъчително за кучето и ужасно за нас.

Плаках много. Не защото не съм виждала кучета да умират - виждала съм достатъчно, смъртта на тези невинни същества винаги е ужасна. Плаках от яд, защото Руди можеше да е жив, ако ни го бяха дали веднага, още когато го видяхме за първи път и го поискахме - толкова мил и социален, веднага щеше да бъде осиновен. Но не - кучето се води агресивно, и като такова, трябва да престои 14 дни в изолатора, и чак след това - молба за осиновяване до директора на Екото. В петък пак искахме да го вземем - не може. Днес вече написахме молбата, но тези 14 дена го убиха. Каква беше тази зараза, какво беше това чудо - да убие голямо куче за два дена? Занесохме материали за анализ, ще видим какво ще е заключението на патоанатома. Не че това ще промени нещо, но искам да знам.
Всъщност причината Руди да умре е, че някой квартален идиот му е лепнал етикета "агресивен". Куче, което и на мухата път прави, се осъжда на смърт просто ей така. Нищо, че след като дойде в изолатора, се вижда, че това не е вярно. Бюрократщина, или непълноти в Закона, но такива случаи са масова практика.

#3665 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2011 - 04:37 PM

Все едно, че ме попарихте с вряла вода, просто нямам думи, милото горкото куче. Няма повече да съм кръстница...
Но предлагам да помогна пак на "агресивното" . В памет на Руди...

#3666 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 04:48 PM

този ад никога няма да свърши
и като пуснат новите концлагери
ще стане още по страшно

много хубави сметки си прави фандъков и съветници
ама нЕма да ги огреее

докато народа масовор РАВЪЖДА ДОМАШНИТЕ СИ КУЧЕТА

за Бога хора кастрирайте си кучетата

#3667 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2011 - 05:56 PM

Нямам думи,потесена съм и аз,колко жестоко! Хората започнаха масово да лъжат при обажаднията си в Екоравновесие.За да се махне кучето пред блока най-нагло изричат лъжата,че кучето е агресивно.Ако няма кой да провери и проучи сигнала, то се залавя,прибира в изолатора и ето каво му се случва.И най-доброто куче може да бъде набедено за агресивно.В някои квартали се проверяват сигналите,лъжата се разкрива и кучетата не стигат до изолатора.Колко пъти съм била свидетел на такива случаи.За съжаление има квартали,където не се проверяват,защото няма кой да го направи.Моето мнение е,че всички сигнали за агресивни кучета в кварталите е необходимо да бъдат проверявани.Така ще спрат да лъжат безобразно гражданите на които им пречи,че кучетата са живи същества и имат право да живеят.

#3668 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 06:58 PM

Обади ми се патоанатомът - тестовете за гана, парво и хепатит са отрицателни.

#3669 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2011 - 08:08 PM

Отрова?

пп. говорихме с nort, не е отровено, някаква болест е

#3670 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 09:18 PM

За всеки е шок, когато става въпрос за нелепа и ненужна смърт! Руди е бил на толкова малко разстояние от спасението, но не е успял да се пребори! :dh_188:

:rc_036: Норт, за мен вие там се борите на най-страшния възможен фронт и не се отказвате - в името на тези, които успяват да се измъкнат! А те са десетки! Като отварям тази тема, винаги се сещам за Шиндлер, който спасил малцина, но направил всичко по силите си и се борил за всеки единичен случай! За мен вие сте такива герои, въпреки мъката и мизерията, въпреки нещастието на животинките, въпреки че сигурно оставяте всеки ден по малко от себе си там! Поклон!
Нека малчо почива в мир, а вие просто не се отказвайте, защото има смисъл, вие сте единствената и последна надежда на нещастниците там!

#3671 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2011 - 10:32 PM

Точно така е, Мърфи, много пъти през годините съм си го мислила това - "списъкът на Шиндлер". То наистина са си пак списъци, но не на хора, а на кучета. И е борба за живота на всяко, понякога наистина със зъби и нокти. Някой отпада /като Руди/, съответно за неговото място има кандидати, не един, и някой трябва да реши кой да живее и кой да умре... Отвратително е понякога, затова радостта ни, когато се уредят животинките, никога не е пълна...
Колкото до отказването - докато имаме сили, ще държим фронта. Мечтая си за деня, когато някоя читава НПО вземе Сеславци - тогава кракът ми няма да стъпи там, ще помагам само с пари.

#3672 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2011 - 08:33 PM

Изчезнало е женско сибирско хъски от кв. Княжево. Изчезна на 7 Септември 2011, кафяво бяла, по-скоро рижа е в момента, със сини очи..
Моблата ми е ако случайно се появи в някой приют, да знаете, че я търсим. Пуснала съм обяви в загубени/намерени. Предлага се възнаграждение.
тел: 0888 736156

Прикачена снимка
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3673 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2011 - 10:24 PM

Извинете ме за закъснението, сега ще ви покажа снимките от 15.септеммври.
Бяхме в Сеславци, както обикновено, със Соня и с брат ми. Сипахме 70кг гранули, ето снимките от този ден:

Прикачена снимка

Прикачена снимка - изгубен, стопаните още на другия ден са се обадили.

И сега - интригата - кучката Сара Циганкова /фамилията я измислих аз/ :

Прикачена снимка

Видях, че кучето е много слабичко и помолих докторите да не я кастрират веднага, нека първо да я поохраним малко. Да, обаче те вече я били кастрирали, предишния ден. И днес /15.09./ щели да я връщат. Къде - в някаква циганска махала. Т.е. кучето ще е на улицата, където тази хърбавелка надали би преживяла зимата. Помолих да ми я дадат, имах предвид и приемен дом - не може, "защото я чакат". О.к., по закон е така. Четири часа близо чаках ловния екип да тръгне да връща кучета, за да карам след него, за да мога да разговарям със "собствениците".
Стигнахме до квартала - хора, това е държава в държавата. По улиците - коне, кончета, кучета и деца. Възрастните - на пейки пред къщите - хапват, пийват. Видях къде звъннаха, за да посрещнат кучето. Излезе едно хлапе, но не прибра кучето в двора, естествено. Разказа ми, че Сара, така се казва кучката, правела много бели, затова не я пускали вътре. И че то, детето, мечтаело да си има питбул, защото тези "помияри" на нищо не приличали.
Казах на хлапето, че съм от организация и че искам да помогна на Сара да си намери истински дом, и то каза - да, няма проблеми, но вземи и тове. "Това" беше един пършив дребосък, чешещ се неистово и залитащ от глад. Ок, взех и него.
Ето ги двете кученца, вече у нас:

Сара беше пълна с бълхи и тя, обезпаразитих я вътрешно и външно. Не я изкъпах, защото беше оперирана предния ден. Много добричка и мила, върви на повод, радва се и на най.малкото внимание.
Дребосъчето е момиченце. И не е на 2-3 месеца, както изглежда, а на цели 6, защото почти е сменило зъбките. И то пълно с паразити, но него и го изкъпах. То, горкото, първите 24 часа само спа - нито яде, нито чишка, нито ака. Акото всъщност се яви чак на третия ден, явно кученцето е било оставено на фотосинтеза, колкото изкара - толкова.
Та такива ми ти приключения на 15. IX. Освен това имахме и щастливо събитие - изпращахме кучета за Австрия и Германия. Осем сеславчета - две от изолатора и шест, настанени в приемни семейства, потеглиха към новия си живот. Техните снимки - утре.

#3674 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2011 - 10:32 PM

Грешка.

#3675 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 10:18 AM

nort2005, :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3676 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2011 - 02:10 PM

Грима, удоволствието е изцяло мое, двете кукли са прекрасни, и засега не ми създават никакви проблеми. Но с оглед пренаселеността у нас :smile: , оглеждам се за приемен дом или евтин хотел.

#3677 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2011 - 04:27 PM

Помните ли Боболина?

Мисля, че бях писала - момичето има проблем. При нея имаше съмнения за кардиологичен проблем, но изследванията показаха куршум, заседнал до сърцето. Поредното простреляно българско улично куче - нищо, че е толкова добра и кротка животинка. Докторите са изписали лекарства, които ще се пият вечно, но Боболина ще живее.
Семейството на Боболина има две дечица, които са луди по нея, така пише в писмото, родителите също. Първо са я взели пробно за една седмица, за да видят дали ще се харесат, а после, когато са подписали осиновителския договор, хората са изпразнили половината квартален зоомагазин.
Дано по-скоро изпратят снимки.

#3678 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2011 - 08:52 AM

Много съжалявам, че не мога да ви покажа снимките от изпращането на поредните осем сеславчета. Засега можете да ги видите само във ФБ - Много нежелани в Сеславци, при снимките от 15.09. Затова сега тук ще ви представя само отчета за периода 4.VIII - 20.IX.

Приход:
- 1100лв. - анонимно дарение, намерих ги в плик, в пощенската си кутия, няколко дни преди отпътуването на кучетата. Без това дарение или трябваше да отложим транспорта, или да търсим заеми - и двата варианта крайно неприятни. Предполагам, че дарителят чете тук, затова - :rc_036: :rc_036: :rc_036: от името на спасените кучета!
- 597лв. - изтеглени в посочения период от форумската сметка. Nickey, tcusa, mimotova и майната - благодаря ви :rc_036: :rc_036: :rc_036: , че не забравяте стотиците кучета, оказали се в безизходицата на изолатора.
- 200лв. от mimotova :rc_036: за хотел на Аполон /7лв./дн./
- 30лв., дадени наръка от teyche :rc_036: , помощ за пътуването на Последния мохикан /Данте/
- 130лв., дадени ми наръка от дарител :rc_036: , който иска да остане анонимен.
Всички тези дарения, плюс остатъка от предишния период - 343лв., правят сумата от 2400лв - парите, с които сме разполагали през разглеждания период.

Разходи:
- платени за хотел:
- Чочка - 105лв. /7лв./дн./. Сладурката вече е в Германия:

Прикачена снимка

- Аполон - 200лв. /7 лв./дн., в т.ч. и лечение на демодекозата му/
- демодекозно куче - 35д. по 5лв. = 175лв.

Прикачена снимка
- десетгодишния пинчер-микс, вече е в Германия - 35д. по 5лв. = 135лв.

Прикачена снимка

- лекарства - мазила и др. предимно за демодекоза, петнил - 155лв.
- изразходвани за периода 130кг форумски гранули, по 1.10лв./кг - 143лв. SMitreva, :rc_036: :rc_036: :rc_036: за дарената храна!
- 800лв., доплатени за пътуването на осемте сеславски кучета на 15.IX.
- за разглеждания период 18 сеславски кучета са отпътували към новите си домове. Освен в Швейцария, както беше досега, вече и в Германия, и в Австрия се изисква животинките да имат по две големи ваксини. Затова подготовката на едно куче вече ни струва по 30лв. - две големи ваксини, чип и паспорт. Та разходът тук е 18х30=540лв.
Сборът на всички посочени разходи за периода са 2293лв.

Или, в момента разполагаме със 107лв.
Отчетът може да изглежда скучен и безинтересен, но зад всяка цифра се крие по някоя спасена душица. Сеславските юначета ви благодарят за интереса към тяхната тема и за отделените средства. Ето виждам, че имаме нови дарения във форумската сметка - много :rc_036: :rc_036: :rc_036: за майната, Даниела Ст., Мърфи, Inglub, mimotova и LEA - малката принцеса, която вече е избрала да застане на страната на доброто. Успех във всичко, с което се захващаш, мило мъниче, и дано успеем да направим света, в който ще живееш, малко по-добър и нормален.

ПП. Позволявам си понякога да говоря от името на кучетат, само защото ги виждам често, затова :smile: .

#3679 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2011 - 10:22 AM

Преди няколко дни завърши поредната евакуация на нежелани от стопаните или съкварталците си кучета, достигнали до дъното на кучешката безизходица - изолатор Сеславци. Фактът, че в момента тези животинки са настанени в нормални домове, и хората вече изпращат писма колко са мили и прекрасни, за пореден път доказва, че България не е място, подходящо за отглеждане на този вид дом. любимци.
Ето ги осемте щастливци:

Прикачена снимка , Прикачена снимка,

Прикачена снимка , Прикачена снимка

И още снимки:

Прикачена снимка

Бялото домашно куче беше изоставено от собственика си, пончероподобното - също, то е 10-годишно. Приятелчето й, 15-годишно мъниче, не дочака спасението си, умря тихо и кротко под дъжда, преди месец някъде.
Кучето с деформираните задни крака - Патрик, също не в първа младост, също бивше домашно. Кафявата кукла Чочка, с брадичката, на повода, дължи живота си на вас, които дариха за хотела, иначе във всички клетки имаше проблеми с кучетата, а с хора е прекрасна.
По-дребното кафяво беше в приемен дом, а за трите черно-бели не ме питайте - тях само Соня ги познава кой кой е :smile: . Но знам, че най-шишкавата - Аста, от няколко месеца я очакваха новите й стопани в Берлин, и все нямаше удобен транспорт в тази посока. Най-накрая и тя тръгна.
Ами това е поредната приказка - за мен всяко пътуване на кучета до дом извън страната ни /в Европа, естествено/, и като щастливия финал на приказка - има добри деца, лоши злодеи и накрая добри феи, които решават всички проблеми, веднъж завинаги.
Ура за добрите феи :rc_036: и помощниците им /част от тях изредих в предишния си пост - за отчета/ :rc_036: , дано има повече спасени кучета!

#3680 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2011 - 07:48 AM

Имампрекрасни снимки на Последния мохикан и др. кучета в приемния им дом, но не мога да ги кача - няма място.

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни