Кокер в съжителство с друг домашен любимец
Публикувано: 10 July 2009 - 08:16 PM
greta i neli, в Jul 10 2009, 05:53 PM, написа:
й ,защото кокерите попринцип са доста ревниви и Ава може да стане агресивна когато види ,че вече има й друг на който обръщат специално внимание.

Ревнива е със сигурност. Преди седмица прибрахме бебе куче от улицата и оттогава ни се цупи. Но не проявява агресия. Гледа сърдито, не идва, като я викам, а когато другото куче е в стаята, просто си излиза и не й виждаме муцунката, докато не оставим малката. През последните няколко дни започна да свиква с нея, дори си играят, макар че под "играят" имам предвид, че малката хапе ушите и опашката на Ава, а тя нали ми е добричка - търпи :)
Чудя се как се отразява кастрацията на поведението на котето...
Публикувано: 10 July 2009 - 08:53 PM
Публикувано: 10 July 2009 - 08:58 PM
lalait, в Jul 10 2009, 07:24 PM, написа:
Ето му темичката и е определно кучелюбив, за това се сетих за него. Че е и красив. Във Вана е, но ако се харесате с авторката на темата, ще се измисли превоз. Сега е сезон, все ще се намери кой да го донесе, ако не реши тя сама да дойде :)
За двора - аз не бих си пускала котката. Страх ме е. Котките обикалят много - ядат ги кучета, съседи ги тровят, убиват, дори без да искат - слагат отрова за гризачи, колите ги газят... Абе, според мен не става.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 11 July 2009 - 05:32 PM
Има само още нещо да се доизясни - дали още съм алергична към котета. От няколко години залагам по - скоро на "не", но тия дни ще гостувам на една приятелка, която гледа коте вкъщи, за да се тествам :) От едно време помня, понеже леля ми имаха персийка, че просто не можех да седя у тях повече от 15мин, алергията ме подлудяваше, дори котката да не е наоколо.
Публикувано: 11 July 2009 - 11:04 PM
samotnata, в Jul 11 2009, 04:09 PM, написа:
Странното е, че днес една приятелка ми напомни, че никога не съм проявявала симптоми на алергия, когато съм й ходила на гости, а тя също има котка. Просто се чудя, дали не съм си втълпила нещо като дете. Много детски алергии се надрастват.
Публикувано: 12 July 2009 - 10:29 PM
Публикувано: 24 September 2009 - 11:17 AM
Публикувано: 25 September 2009 - 11:42 AM
П.П
За сега ги държа разделени.

Публикувано: 29 September 2009 - 08:27 AM

Публикувано: 09 October 2009 - 01:46 PM
Аз гледах един месец бебе куче вкъщи, заедно с Ава, прибрахме един мъник от улицата и докато му намерим дом, остана у нас. Ава в началото се държеше по същия начин (без лаенето) - гледаше в стената, избягваше ме и съвсем открито ми се цупеше. Освен това бягаше от малкото като от прокажено. Даже един ден го гризна, защото му дадох на малкото един кокал от пресована кожа (или там каквото е) да дъвче, а Ава го открадна и когато малкото искаше да си го вземе обратно - Ава много грубо изръмжа. Обаче някъде в края на първата седмица започнаха да свикват. Дребосъчката спря да се страхува от Ава и се опитваше да се приближи, въртеше й опашка. Един ден докато си играех с малката, а Авичка киселееше отстрани, кутрето хукна към нея и така я захапа за едното ухо, че чак увисна, когато Ава се изправи, обаче моята сладурана не реагира агресивно, явно разбра, че е на игра и просто се изнесе в другата стая. Оттогава Ава започна по малко да свиква - дребосъчката ходеше при нея да си играе, Ава в началото само въртеше опашка, после започнаха да се гонят и да се закачат и двете. Имай търпение, мисля, че всичко ще е наред, когато кучо свикне и разбере, че не сте си взели коте, за да го смените него.
Опита с котките при мен е малко по - различен, защото когато имахме коте то беше на двора и двете с Ава бяха малки, та много бързо свикнаха...
Та моя съвет е - продължавай да отделяш специално внимание на кучето си, докато свикне, но не игнорирай и котенцето. И не се опитвай зорлем да му навираш котето в муцунката, остави ги сами да стигнат един до друг.
Публикувано: 09 October 2009 - 02:22 PM

Публикувано: 10 October 2009 - 01:10 PM

И двете "говеда" са "собственици"....

Иначе се "търкалят" като луди.... Малката доминира и скубе брадата на баткото, редовният номер е да се скрие под спалнята и най-нагло да хапе краката на Ади-и веднага да се скрие светкавично

Публикувано: 11 October 2009 - 05:09 PM