Тема за flood-ене
Публикувано: 02 October 2008 - 11:17 PM
Понеже самата аз като съм болна хич не обичам да пия лекарства и почти не ги знам кои за какво са :izcherven: дори тези за настинка ;D
Та исках да попитам смятам,че ще е полезно (поне на мен) кои от лекарствата за хора могат да се използват и за кучета и при какви случай? Въобще има ли такива?
Питам защото такива неща всеки има вкъщи и биха били от полза на някой при спешен случай когато не може веднага да се посети вет.
Ще споделя нещо което много ме стресна преди време.Веднъж на вилата ми още беше живо старото ми куче милата Джина за което се грижеше баба ми,та кучинката получила сериозно разтройство и баба ми много се уплашила,но вместо да ни звънне направо на нас и дала едно хапче Лопедиум или там какво беше за разтройство :huh: за хора,дано не бъркам името на лекарството но май беше така.
Бях се стреснала много като разбрах,но за мое учудване кучето живо и здраво и още на вечерта се изходило нормално.

Публикувано: 02 October 2008 - 11:22 PM
Но при тях предполагам се случва от това, че късат въжетата си и поглъщат цели конци!
После ..понякога като мия дупара - тегля конец изотзадзе.
Мине - не мине ядат трева, после повръщат..
Ако не се чувстват добре сами се отказват от вечерното си хранене, те са на едноразово хранене предвид възрастта им.
Стискам палци да се оправи бързо! :kuchence:
Публикувано: 02 October 2008 - 11:25 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 11:29 PM
Цитат
Иначе вкъщи имам в момента Лопедиум,те май са горе долу еднакви де да знам,поне съм сигурна,че са предназначени за едно. ;D
Иначе да най-важно мисля е дозировката нашия голям Никчо също тежи към 50-60кг и с него е лесно.

Публикувано: 02 October 2008 - 11:41 PM
И аз продължавам да си питам тъпотийки които не са ми ясни ;D ... таа следващия ми въпрос е относно аналната жлеза.Та искам да питам вие ходите да изстисквате жлезата профилактично или само ако има някакъв проблем?
Питам защото някои хора нали знаете градски легенди казват,че веднъж изстиска ли се жлезата няма край и почват проблемите :rolleyes: трябва да се стиска постоянно.

Публикувано: 02 October 2008 - 11:45 PM

Публикувано: 02 October 2008 - 11:49 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 11:56 PM
Само ако има проблем.
Изстискването на 2 та анални сака не е безопасна манипулация, добре е да се поставя съответната инжекция след стискането им.
За да се предотврати евентуално възпаление.
Имам лош опит по темата..
Малкия - който няма проблем с аналните сакчета - еднаж по решение на лекарите се наложи да бъдат стиснати и почистени..
Не му сложиха инжекция..
Това стана в началото на седмицата.
В неделя дури хвърчеше с такси до Син Кръст с Малкия - на кожата му от 2 те страни на дупето имаше големи подутини, които се пукнаха и рукна..кръв..
Оправиха го, да чукам на дърво, но..
Не е безопасна манипулация!
Публикувано: 02 October 2008 - 11:56 PM
Нашия стар вет беше точно такъв :huh: въпреки,че беше добър.
Имах чувството,че и насън пита "да изстискаме жлезата,да изстискаме жлезата" ... ужасТ!
Веднъж отидох с немската ми овчарка заради проблем с крачето,куцаше явно от рязката промяна на климата и като влезнах първото нещо което ни казаха е и то сестрата "трябва да изстискаме жлезата" :o Викам,ааа не!Не съм съгласна :-

Публикувано: 03 October 2008 - 12:00 AM
Цитат
Не. Особено ако се храни с качествена храна! Калцият се предписва от лекар само след направени кръвни изследвания. Всичко друго е търговия! :-
Публикувано: 03 October 2008 - 12:01 AM
Някакъв "крайгълен камък" е тази анална жлеза всякаш.
Да, разбира се, че след преглед ако се наложи да бъде изпразнена мануално - би могло да бъде сторено..
Но за всичко - да бъде нагъзвано кучето и айде ръгай и стискай..
Не!
Недейте!Бъдете подозрителни, разпитвайте лекаря си..
Бъдете внимателни..
"Като се заговорихте за допълнително даване на калций... на всички бебета ли трябва да се дава калций или само при специални нужди?"
Ако храната е висок клас - по принцип няма нужда от калций в добавка.
Но..при някои кучета се налага да се дава и калций - при видимо изкривяване на задни крачета например лично аз давах по схема делис на Големия.
След консултация с ветеринарен лекар, разбира се.
Но и тук има едно "предупреждение".
Прекалцирането е също така опасно за животното както липсата му при подрастващо куче, особено от едра порода..
То е като прекаляването с витамините - при хората.
Натрупването на прекомерни дози калций в кучешкия организъм е ВРЕДНО.
Публикувано: 03 October 2008 - 12:04 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 12:05 AM
По съвет на лекар обаче и не само е добре да си се дава обикновен калции от аптеката купен,а не Делис Мелис и оня българския с нока отпред.

Публикувано: 03 October 2008 - 12:09 AM

Публикувано: 03 October 2008 - 12:19 AM
Аз лично не бих хранила куче с такава храна ОСВЕН ако няма стомашен проблем.
Има храни за кучета с чувствителни стомаси, за кучета предразположени към кожни дертове..
Предпочитам здраво куче да храня с висок клас гранула.
:)
Публикувано: 03 October 2008 - 09:42 AM