Dog.bg Форуми : Закони, отговорности, контрол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закони, отговорности, контрол Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2008 - 08:46 PM

Цитат

Предлагам да излезем с изявление до медиите ("отговорните хора", казвам го без сарказъм) и да осъдим безотговорността, неспазването на Закона и липсата на контрол.

Да, супер.
Но за да се осъществи една такава идея, трябва да има поне един, който да извлачи цялото дело до края. Така, както с етажната собственост.
Нещата остават само във вид на спамене по форумите, когато няма кой да поеме тази отговорност.
Тъй че ако се наемеш>>>  :palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 08:52 PM

Цитат

Но за да се осъществи една такава идея, трябва да има поне един, който да извлачи цялото дело до края. Така, както с етажната собственост.
Нещата остават само във вид на спамене по форумите, когато няма кой да поеме тази отговорност.
Тъй че ако се наемеш>>>  :palec:
Не съм най-добрия извлачвач, но мога да съм добър помагач. И мисля, че не е необходимо да събираме подписи например. Вече сме се легитимирали, оповестили сме какво искаме. Все говорехме за отговорност. Може да се екстрапулира, че досега пописалите са съгласни с това. Просто, можем да се съберем на бдение или нещо такова, да съберем пари за семейството на детето. Да внесем мнение до няколко институции.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:55 PM

Усещам,че се заражда една добра идея.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#4 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:58 PM

Само да навием Шефката на добрите инициативи. Надя???
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 09:02 PM

Не забравяйте, че още нищо не е решено за етажната собственост и повдигането на този въпрос сега може да навлече повече негативи за него, отколкото нещо полезно. Знам, че няма логика, но масите разсъждават странно понякога, не знам как да го обясня даже, но не мисля, че сега е момента. Така го усещам, може и да греша...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#6 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 09:05 PM

Аз пък мисля, че сега е момента. Защото сега се е случило. Ще е лицемерно да се снишаваме.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2008 - 09:15 PM

Нямаше ме известно време.Има развитие по въпроса.Щом може и без събиране на подписи да решим под каква форма ще е .Аз също мисля,че сега е момента.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2008 - 09:29 PM

И друг път съм се чудила,защо за да осиновиш дете  минаваш хиляди проверки и тестове,а всеки един нормален и не такъв може да си вземе куче.Да,за да си "вземеш" дете трябва да си отговорен и съвестен,значи трябва  да си същия за да вземеш и куче,защото вземайки куче особенно порода за,която се знае че е предразположена към агресия,ставаш отговорен пред обществото.За мен си винаги съм била убедена,че стопаните трябва да минават тест на характера,а не кучетата.Сигурно всички сме гледали "зоо полиция",как в САЩ животните за които не се полагат грижи се конфискуват,агресивните такива се евтанизират,а стопаните отиват на съд и дори в затвора,освен че ги глобяват.Едва ли е нужно да откриваме топлата вода,просто ни трябва подобен закон.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#9 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2008 - 09:52 PM

Олеле, виждам, че ми се споменава името няколко пъти  :rolleyes:

Хора, не знам...

Определено съм съгласна с Владо. В ето такива моменти би трябвало да показваме мнението си! Защото нали всичките неща, кото правихме- и кампанията за почистването, и тази срещу текстовете в Законопроекта за управление на етажната собственост... всичко това беше с цел пропагандирането на отговорното отглеждане на домашни любимци! Ами в ето такива моменти, аналогично със законопроекта, трябва да показваме, че не сме съгласни! И пак кажем "НИЕ сме ЗА: ..."

Но наистина вече издишам откъм капацитет. Нека този път да бъда само от помагащите, моля!

PS Вижте ТУК. Съвсем не е перфектно написано, но има идея.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 09:58 PM

Цитат

Олеле, виждам, че ми се споменава името няколко пъти  :rolleyes:

Хора, не знам...

Определено съм съгласна с Владо. В ето такива моменти би трябвало да показваме мнението си! Защото нали всичките неща, кото правихме- и кампанията за почистването, и тази срещу текстовете в Законопроекта за управление на етажната собственост... всичко това беше с цел пропагандирането на отговорното отглеждане на домашни любимци! Ами в ето такива моменти, аналогично със законопроекта, трябва да показваме, че не сме съгласни! И пак кажем "НИЕ сме ЗА: ..."

Но наистина вече издишам откъм капацитет. Нека този път да бъда само от помагащите, моля!

PS Вижте ТУК. Съвсем не е перфектно написано, но има идея.
Надя, знам, че е много тъпо, но това е съдбата на лидерите. Дано да се намери друг, щото ми е жал за теб, колко зор видя с последната кампания. Ама малко се съмнявам, че ще стане.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 October 2008 - 10:31 PM

Цитат

Не забравяйте, че още нищо не е решено за етажната собственост и повдигането на този въпрос сега може да навлече повече негативи за него, отколкото нещо полезно. Знам, че няма логика, но масите разсъждават странно понякога, не знам как да го обясня даже, но не мисля, че сега е момента. Така го усещам, може и да греша...

Мисля, че при протеста и подписката за етажната собственост се наблягаше на отговорността на стопаните и на това, че държавата абдикира от задълженията си. При този случай имаме липса на отговорност от страна на стопанина и пак блясват последиците от безотговорността на институциите. Т.е. - не разбирам, защо да не е сега момента - спокойно може повдигането на този въпрос да бъде свързано с акцентите от протеста.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#12 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:35 PM

Сега май ни трябва само доброволец, дето да се нагърби с тая нелека задача. Все си мисля, че трябва да е някой, участвал в "Град за отговорни хора". Естествените "заподозрени" са Nickey, Mill, Javor.

OK, навит съм да напиша нещата, да ги пусна за обсъждане тук, да ги внеса в избраните институции. Някой трябва да поеме организацията на публичната изява. Дано да сме там (че после да не се жалваме). И задължително с участието на обичайните заподозрени (поне) за брейнсторм. Поне се видя, че планове можем да правим.
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 October 2008 - 10:45 PM

А може би не да се организира бдение, а просто "редовните заподозрени" да изразят мнението ни в няколко телевизионни предавания и по вестниците?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#14 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 10:53 PM

Цитат

Туй то -простият отговор на въпросаа.Сега остава да прочетем пак там кой е отговорен за спазването на същият.И после да го попитаме що така не го правии.И кога смята да земе да почне да го правии.
Сериозно - пишем си там един закон за умиване на очите на бледоликите западни и дотам.А после -  нъцки...Отговорният за спазването на ЗЗЖ и ЗВД г-н Министъра на земеделието едва ли се досеща за един тон наши изумления по изпълнението на законите ,дето са му поверени за изпълнение.И без туй си има важни др дела тоз човек..хъ..Да вземем да го питаме  човека -как ще я кара така безхаберно и докога ?Малии па колко неща има да го питамеее..

BTW, това Надя да не ни е разсилния - дето пали печките, дрънка звънеца и заключва накрая .Всеки може да прочете въпросните закони и да види точка по точка кое, къде не се получава на практика ,пък и си пише там кой, кое  контролира и  е отговорен.

п.п.Моля, само да не почваме пак с онази зоополиция ,че простооо...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#15 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 10:57 PM

Аз разбирам Инсомния какво иска да каже:

Цитат

Е, сега да ми дойде нЕкой комшия да му подпиша за пессссссссссссссссссссссссссс...

мммда.Дали е нужно да давам линк към форума или сами ще се сетите от първия път? :P
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2008 - 11:07 PM

Цитат

А може би не да се организира бдение, а просто "редовните заподозрени" да изразят мнението ни в няколко телевизионни предавания и по вестниците?
М да, дали не е добра идея това? Само да се уточни позиция и подробности. Хм?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#17 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:12 PM

Цитат

Цитат

М да, дали не е добра идея това? Само да се уточни позиция и подробности. Хм?
Много е добра идеята, стига да се доберем до медии.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 11:13 PM

Цитат

Аз разбирам Инсомния какво иска да каже:

Цитат

Е, сега да ми дойде нЕкой комшия да му подпиша за пессссссссссссссссссссссссссс...

мммда.Дали е нужно да давам линк към форума или сами ще се сетите от първия път? :P

Не знам откъде си извадил цитата , дали е или не в контекста , но знам какво е когато тя ми проплаче, че еДин комшия ежедневно насъска овчарката си срещу Зорко.Мммда.Дали е нужно да ти разказвам как се справяме  тогаз и без ревемесето ,дето е УЖ контролният ...За к`во ни е това изживяване? Като може просто да е както си е написано ,аджеба?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#19 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:13 PM

Бушка,с цел постнах цитата.....Има нещо вярно в това,което казва Инсомния.Реакцията на хората трябва да се има впредвид-за кампанията за етажната собственост и бъдещата....
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:14 PM

Майкоо, какъв пропуск. agalina, и ти си в обичайните заподозрени, не се дърпай.
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни