Закони, отговорности, контрол
Публикувано: 13 October 2008 - 11:15 PM
Темата,откъдето е цитата е със същото заглавие.коментарите са напълно противоположни на тези тук..............

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 13 October 2008 - 11:16 PM
Цитат
п.п. Иначе -да, те нещата са свързани и те трябва да разберат, че са едно нещо. Има закони, няма кой да следи да се спазват и има хора, които ги нарушават. Ние не сме срещу правилата, а искаме те да се спазват, за да не страдаме и ние. Тук няма хора с кучета и хора без, тук има потръпевши и такива, дето правят каквото си искат. Подробностите са без значение.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 October 2008 - 11:24 PM
[quote author=gabipap link=topic=19475.msg498721#msg498721 date=1223930705]
Само да се уточни позиция и подробности. Хм?
[/quote]
Че то това позицията не стана ли ясна - писанo е това в ДВА Бг закона да се спазва?Отговорният по спазването и контролен орган да си върши задълженията му вменени ?Както като всеки ходи на работа ,работи ,труди се ,за да си изкарва парите ,дъжностна характеристика, задължения??

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 October 2008 - 11:27 PM
Или по-точно - как точно да се "поднесе" тази позиция.
Не с :viking:, а с :stop: :sedni!: :drugarche:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 13 October 2008 - 11:30 PM
Агалина го е казала-има закони,само трябва някой да си седне на д-то и да ги прилага.А аз ще допълня-с малко поправки в закона.Не може 100-500 лв и нищо друго като санкция за стопанин на куче,нахапало дете.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 13 October 2008 - 11:30 PM
Цитат
Цитат

Публикувано: 13 October 2008 - 11:51 PM
Цитат
И аз това имах предвид като споменах "зоо полицията",но явно не бях разбрана.Не подкрепям лично тях,а тях като такива които следят да се спазва даден закон,който действа.И че не е нужно да питам някой може ли да имам домашен любимец,а да има някой който да следи спазвам ли всички правила след като вече имам такъв!

Публикувано: 14 October 2008 - 12:34 AM

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !
Публикувано: 14 October 2008 - 06:10 AM
Знам,че много настоятелно питам.Ако имах необходимите качества ,не бих се замислила и щях да се заема,но нямам.
Много станаха инцидентите.Време е..
Публикувано: 14 October 2008 - 07:48 AM
Искам да споделя и нещо друго с вас. Такива неща са ставали, стават и ще продължават да стават и занапред и не само в България. Навсякъде има такива инциденти - просто последиците са различни. Кучето е оръжие - това трябва да е ясно. Точно толкова оръжие, колкото и кухненският нож. Не дай Боже да попадне в ръцете на неподходящи хора. Да, ама досега никой не се е опитвал да забрани кухненските ножове и да ги изхвърли от ежедневния живот. Така че въпросът не е толкова във санкциите - след дъжд качулка. Просто самото отношение към животните в скъпата ни родина трябва да се промени. А това, харесва ви или не, става именно с говорене - с много говорене, постоянно, постоянно и пак. Такива инциденти ще намалеят, когато станем по-съзнателни към кучетата си. Все пак, това че високите скорости и алкохолът зад волана убиват, засега май никого не е спряло, да кара като побъркан. Те хората живота си не щадят, вие с глоби ще ги плашите...

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 14 October 2008 - 08:05 AM
Не мисли, че на запад са по-съзнателни от нас и затова спазват правила.
Спазват ги, защото глобата е моментална, ефективна и неизбежна. Така се изработва съзнание.
А като дойде някой съзнателен западняк у нас на втората седмица става по-голям мърльо от всички нас взети накуп.
Публикувано: 14 October 2008 - 08:05 AM
Предлагам да направи подписка, ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ. ;)
Да се иска ясно да се каже, кой контролира изпълнението на законите. Закони има, само няма кой да следи за тяхното изпълнение. Допълнителното приема на нови закони и наредби е безсмислено ако те не работят. ;)
Публикувано: 14 October 2008 - 08:09 AM
Цитат
Не мисли, че на запад са по-съзнателни от нас и затова спазват правила.
Спазват ги, защото глобата е моментална, ефективна и неизбежна. Така се изработва съзнание.
А като дойде някой съзнателен западняк у нас на втората седмица става по-голям мърльо от всички нас взети накуп.
Е, сега, живяла съм 7 години на запад и това със спазването на правилата не е съвсем така. И в Германия имаше и има доста нахапани деца. Това, че в повечето случаи са питове и ко. на турци си е друг въпрос.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 14 October 2008 - 08:14 AM

Публикувано: 14 October 2008 - 08:21 AM
П.П - В Германия питовете не са толкова разпространени всъщност.....
Иначе друго исках да кажа - не бих участвала в такива бдения и обясняваници към този момент, щото се опасявам, че ще излезе автогол. Не можем да очакваме от народа отведнъж да осъзнае всичко и да промени начина си на мислене - става бавно, на час по лъжичка. А в такъв критичен момент е трудно да накараш да те изслушат. Ние сме заявили, че сме ЗА отговорност, не мисля, че е нужно повече сега. Просто на хората, които не се интересуват от кучета темата ще им дойде твърде и няма да слушат какво говорим. А ще се активизират кучемразците. Това е лично мнение, разбира се, но се чувствам длъжна да го кажа сега...

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 14 October 2008 - 08:38 AM

Публикувано: 14 October 2008 - 09:28 AM
Тъй като (според мен) това е същото като с етажната - не мисля, че е трудно за разбиране какво ще кажем. "И тук, както при проблема с етажната собственост няма кой да контролира спазването на вече съществуващи закони."
Единственото, което може да е в повече в този момент, а може би пък ще е тъкмо на място - е смехотворната глоба, която трябва да е в пъти по-голяма.
Тук идвам на мнението на Фейс, трябва да искаме спазване на законите.
По какъв начин ще се "изкажем" е въпрос на обмисляне и уточняване тук.
И пак да кажа - подобни начинания се провалят единствено поради липсата на локомотив.

Публикувано: 14 October 2008 - 09:36 AM
2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.
3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да предприемат реални действия срещу нарушенията.
4. Обмисляне и съответно законодателно предложение относно засилено съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата, както и създаване на специализиран орган, наблюдаващ и контролиращ придобиването, притежаването и отглеждането на животни, по аналогия на сходни органи в други държави зоополиция.