Закони, отговорности, контрол
Публикувано: 14 October 2008 - 09:48 AM
Публикувано: 14 October 2008 - 11:22 AM
Нека контролния орган ( не е ясно кой е той) да тръгне и да започне да глобява. Кучето не е на повод, виждат те ГЛОБА, не си чистиш след кучето, ГЛОБА и т.н.
Няма значение какъв закон ще се приеме, след като няма кой да следи за неговото спазване.
Е да вземем Южни парк, почти всички кучета тичат без поводи необезпокоявани, пълно с хора, деца и т.н., вероятноста за инциденти е много по-голяма. Ако контролния орган тръгне из Южния парк, само за един ден ще направи 500-600 глоби. Няма значение дали са 20 или 200лв, ако ти направят глоба и дори и 20лв, но всеки път когато те видят, дори по 20лв ще дойде момента когато ще си кажеш че е време глобите да пристанат.
Аз мисля, че ако има контролен орган който да следи за спазването на закона, нещата ще се променят. Може да има има 10000000000 закона, но ако няма кой да следи за тяхното спазване ефекта ще е никакъв.
Публикувано: 14 October 2008 - 11:29 AM
Скоро за едно магаре насред столичен булевард се опитаха да си измият ръцете с Гражданска защита.
А според общинските наредби за реда за отглеждане на животни компаньони и общините трябва да са контролен орган, ще проверя.
Публикувано: 14 October 2008 - 11:33 AM
Вярно,че звучи малко наивно,но ...

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 14 October 2008 - 11:42 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 14 October 2008 - 11:46 AM
Цитат
Вярно,че звучи малко наивно,но ...
Колко "граждани" познаваш, които биха сигнализирали полиция (или когото да било), ако не са лично засегнати в момента? И този, който приема обаждането в полицията - познай как ще реагира :rolleyes: и дали ще дойде някой.
Какво предлагам да направим: Към края на седмицата да намерим време да се съберем няколко човека (тези, които най-често си говорим по тези теми :P), които да заформим окончателен текст на едно отворено писмо до НВМС, Министерство на земеделието и органите на местната власт (с копие до всички медии), в което да настояваме горепосочените да си поемат и изпълняват функциите по ЗВМД и ЗЗЖ. До тогава - всеки да дава предложения за текста и за това, как да бъде подписано писмото.

Публикувано: 14 October 2008 - 11:47 AM

Публикувано: 14 October 2008 - 11:48 AM
Публикувано: 14 October 2008 - 11:49 AM
За кои контролни органи говориш,Маги?

Публикувано: 14 October 2008 - 11:50 AM
Добре знаете, колко смешно би изглеждал полицаи, опитващ се да глоби собственик на куче за това, че го е пуснал да тича свободно. Имайки в предвид, че лично аз, в София, не съм виждал табела 'място, позволено за разхождане на кучета', то как да се търси наказателна отговорност, за употребяването на места, които не са позволени за разходки на кучета. (може би аз не съм разглеждал табелите, не твърдя, че такива няма, но явно са дефицит)
Колко според вас би коствало на държавата да праща контролни органи по сигнал на хора?
Изобщо защо задъвкахте въпроса с държавата и организирането на (извинете ме, ако не съм разбрал) нещо като протест. Какво ще е мотото - 'ние сме ЗА това, държавата да спазва законите си' ?
Всички сме ЗА това, но според мен подходът не е такъв. Нито пък изречения от сорта на 'вече сме утвърдени и хората знаят кои сме', са достойни за изказване пред който и да било.
Пратете по някой лев на семейството на пострадалите и първо започнете ВИЕ да спазвате всички закони, преди да пропагандирате каквото и да било. И нека не започваме да се наддумваме кой ги спазва и кой не - ясно ви е колко от вас разхождат кучето САМО на повод, колко му чистят купчинката до блока, в 7 сутринта, преди работа.. Колко от вас носят паспортите на кучето именно в този час, и колко от вас смятат кучето си за 'агресивно' и му поставят намордник.
Темата е за едно човешко нещастие. Не я превръщайте в това..
Публикувано: 14 October 2008 - 11:54 AM
Цитат
Ето това намерих засега:
Национална ветеринарномедицинска служба
гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" № 15А,тел. 915-98-20, факс 954-95-93, телекс 23242
Съгласно чл.4 от ЗВД, НВМС е специализиран орган на Министерството на земеделието и горите за организиране, координиране, ръководство и контрол на ветеринарномедицинската дейност.
В компетентността на НВМС е осъществяването на епизоотичен контрол, държавен ветеринарно-санитарен контрол, граничен ветеринарномедицински контрол и карантина.
НВМС определя лекарствената политика в областта на ветеринарната медицина и упражнява контрол върху производството, вноса, износа, съхранението, търговията и употребата на ветеринарномедицинските продукти в страната.
Дейността на НВМС обхваща и лечебно-профилактична и научнодиагностична дейност както и контрол върху околната среда.
Публикувано: 14 October 2008 - 11:58 AM
Публикувано: 14 October 2008 - 12:05 PM
Липсват места за разходки,защото е по-доходоносно да се строи.Липсват паркинги-всеки от София го знае това.
Протест?Андрей,прав си-наистина смешно звучи.Правилния термин е гражданско неподчинение.Първия,който го е въвел се нарича Томас Хобс,англ философ,който казва:
Ако суверенът(върховният владетел)заповяда на някого ....да не оказва съпротива на тия ,които го нападат,или да не яде ,да не диша,да не взима лекарства или нещо друго,без което той не може да живее,такъв човек е в правото си да не се подчинява"
Поради липсата на заинтересованост на "държавата" страдат физически хората,които я хранят.Ако осъвременим казаното от Хобс как би звучало то?

Публикувано: 14 October 2008 - 12:08 PM
Цитат
Абе, не е позволено там, ама ;)

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg