Dog.bg Форуми : Закони, отговорности, контрол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закони, отговорности, контрол Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 October 2008 - 09:48 AM

Аз лично мисля като insomnia, макар, че е наложително да се направо нещо, момента не е сега, просто защото може да е автогол, нека първо преминат нещата с етажната собственост и след това, да подхванем другата инициатива. Поводи за последната могат да бъдат намерени много.

#42 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 14 October 2008 - 11:17 AM

Добре ,тука е мястото да решим кога и къде.От форумни приказки,няма  ефект,нито някой ще ни чуе.Почти сами ,тоест едни същи си пишем тук.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 October 2008 - 11:22 AM

Jarrita - за мен нещата са лесни за изпълнение и няма нищо трудно. Проблема е, че няма контролен орган който да следи за това. Закон има, колко е ефективен ще се разбере когато започне да се изпълнява.
Нека контролния орган ( не е ясно кой е той) да тръгне и да започне да глобява. Кучето не е на повод, виждат те ГЛОБА, не си чистиш след кучето, ГЛОБА и т.н.
Няма значение какъв закон ще се приеме, след като няма кой да следи за неговото спазване.
Е да вземем Южни парк, почти всички кучета тичат без поводи необезпокоявани, пълно с хора, деца и т.н., вероятноста за инциденти е много по-голяма. Ако контролния орган тръгне из Южния парк, само за един ден ще направи 500-600 глоби. Няма значение дали са 20 или 200лв, ако ти направят глоба и дори и 20лв, но всеки път когато те видят, дори по 20лв ще дойде момента когато ще си кажеш че е време глобите да пристанат.
Аз мисля, че ако има контролен орган който да следи за спазването на закона, нещата ще се променят. Може да има има 10000000000 закона, но ако няма кой да следи за тяхното спазване ефекта ще е никакъв.

#44 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 11:29 AM

Има контролен орган бе. НВМС. Да си разхвърлят задачите по РВМС-тата, да си назначават хора и да си вършат работата.
Скоро за едно магаре насред столичен булевард се опитаха да си измият ръцете с Гражданска защита.
А според общинските наредби за реда за отглеждане на животни компаньони и общините трябва да са контролен орган, ще проверя.

#45 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:33 AM

Не е нужно само да има някой,който да се разхожда из парковете,за да се налагат глобите.Просто и лесно-гражданин(колко смешно вече ми звучи това)вижда куче без каишка,обажда се на полицията(примерно),куките идват и виждат,че действително,кучето е без каишка и то в площ,където се разхождат много хора и деца.Съставяне на акт,който СЕ ПАЗИ В БАЗА ДАННИ,глоба и при повторно нарушение от същия този гражданин за същото нещо-по-солидна санкция.
Вярно,че звучи малко наивно,но ...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 11:36 AM

Защо наивно, така е заложено в закона - чрез периодични проверки и по сигнал на граждани.
Те просто се скатават, защото им го позволяваме.

#47 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:37 AM

Ако някой има координати на РВМС- София да пусне. Търсих в Гуугъл, ма нъцки. Телефон за сигнал на гражданите не може да няма.  :-
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:42 AM

Не е ли РИОСВ в София или аз се бъркам нещо?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#49 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 October 2008 - 11:46 AM

Цитат

Не е нужно само да има някой,който да се разхожда из парковете,за да се налагат глобите.Просто и лесно-гражданин(колко смешно вече ми звучи това)вижда куче без каишка,обажда се на полицията(примерно),куките идват и виждат,че действително,кучето е без каишка и то в площ,където се разхождат много хора и деца.Съставяне на акт,който СЕ ПАЗИ В БАЗА ДАННИ,глоба и при повторно нарушение от същия този гражданин за същото нещо-по-солидна санкция.
Вярно,че звучи малко наивно,но ...

Колко "граждани" познаваш, които биха сигнализирали полиция (или когото да било), ако не са лично засегнати в момента? И този, който приема обаждането в полицията - познай как ще реагира :rolleyes: и дали ще дойде някой.

Какво предлагам да направим: Към края на седмицата да намерим време да се съберем няколко човека (тези, които най-често си говорим по тези теми :P), които да заформим окончателен текст на едно отворено писмо до НВМС, Министерство на земеделието и органите на местната власт (с копие до всички медии), в което да настояваме горепосочените да си поемат и изпълняват функциите по ЗВМД и ЗЗЖ. До тогава - всеки да дава предложения за текста и за това, как да бъде подписано писмото.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#50 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:47 AM

Много граждани биха се обадили за такова нещо,ако знаят,че биха могли,повярвай............
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 11:48 AM

Трябва да намерим телефони за контакти на контролните органи и повече да не си мълчим, ами да се обаждаме. Ако някой открие телефони да ги дава тук. Ще им се наложи да се размърдат господата, когато има сигнали
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#52 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:49 AM

Много се бърза.Позиции?Хора?Искания?Поглед в бъдеще време?Нека не прилича на една набързо спретната петиция.
За кои контролни органи говориш,Маги?
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:50 AM

Не виждам защо размихте темата за пострадалото дете.

Добре знаете, колко смешно би изглеждал полицаи, опитващ се да глоби собственик на куче за това, че го е пуснал да тича свободно. Имайки в предвид, че лично аз, в София, не съм виждал табела 'място, позволено за разхождане на кучета', то как да се търси наказателна отговорност, за употребяването на места, които не са позволени за разходки на кучета. (може би аз не съм разглеждал табелите, не твърдя, че такива няма, но явно са дефицит)

Колко според вас би коствало на държавата да праща контролни органи по сигнал на хора?

Изобщо защо задъвкахте въпроса с държавата и организирането на (извинете ме, ако не съм разбрал) нещо като протест. Какво ще е мотото - 'ние сме ЗА това, държавата да спазва законите си' ?

Всички сме ЗА това, но според мен подходът не е такъв. Нито пък изречения от сорта на 'вече сме утвърдени и хората знаят кои сме', са достойни за изказване пред който и да било.

Пратете по някой лев на семейството на пострадалите и първо започнете ВИЕ да спазвате всички закони, преди да пропагандирате каквото и да било. И нека не започваме да се наддумваме кой ги спазва и кой не - ясно ви е колко от вас разхождат кучето САМО на повод, колко му чистят купчинката до блока, в 7 сутринта, преди работа.. Колко от вас носят паспортите на кучето именно в този час, и колко от вас смятат кучето си за 'агресивно' и му поставят намордник.

Темата е за едно човешко нещастие. Не я превръщайте в това..

#54 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 11:52 AM

Андрей, темата освен това е как да се предотвратят други нещастия.
Не знам на вас какво ви е смешно и какво - не. На мен никак не ми е смешно държавата системно да абдикира от задълженията си.

#55 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 11:53 AM

Андрей да темата е започната от това човешко нещастие, но защо именно то да не подтикне хората към нещо по-добро...? И то не някакви нереални неща, а просто да спазват закона  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 11:54 AM

Цитат

За кои контролни органи говориш,Маги?

Ето това намерих засега:
Национална ветеринарномедицинска служба
гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" № 15А,тел. 915-98-20, факс 954-95-93, телекс 23242
Съгласно чл.4 от ЗВД, НВМС е специализиран орган на Министерството на земеделието и горите за организиране, координиране, ръководство и контрол на ветеринарномедицинската дейност.
В компетентността на НВМС е осъществяването на епизоотичен контрол, държавен ветеринарно-санитарен контрол, граничен ветеринарномедицински контрол и карантина.
НВМС определя лекарствената политика в областта на ветеринарната медицина и упражнява контрол върху производството, вноса, износа, съхранението, търговията и употребата на ветеринарномедицинските продукти в страната.
Дейността на НВМС обхваща и лечебно-профилактична и научнодиагностична дейност както и контрол върху околната среда.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#57 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 October 2008 - 11:58 AM

Във Варна има уж едно място позволено за кучета да са пуснати, под един Пантеон в Морска градина. И пуснал сум си 3 месечния доберман там в 12 на обяд (много е спокойно и няма никой) и минава един бягащ с някаква жена и бебето отиде да го подуши и се изправи в/у него. Оня изрод почна да преиграва и да казва че го било ухапало, щели някакви много коли да идват да ме бият и т.н. Малко остана да го заритам но не исках да давам лош пример на кучето. И стоях още около 15 мин там и се прибирам и една полицейска кола дойде и казаха че било ухапало някакъв. И го гледам как тича оня насам и крещи. Обясних на полицаите какво е станало и какво е говорил онзи и си заминах, а на него му написаха акт че е заплашвал. Той и пред тях се държа така и като го питах каде му е ухапаното и каза че не бил ухапан. Според мен е казал така като се е обадил на полицаите че е ухапан щото иначе какво да каже едно куче ме стресна елате помагайте...

#58 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 12:05 PM

Закона-да си разхождаш кучето без каишка на обществени места се наказва....Контролния орган мълчи.
Липсват места за разходки,защото е по-доходоносно да се строи.Липсват паркинги-всеки от София го знае това.
Протест?Андрей,прав си-наистина смешно звучи.Правилния термин е гражданско неподчинение.Първия,който го е въвел се нарича Томас Хобс,англ философ,който казва:
Ако суверенът(върховният владетел)заповяда на някого ....да не оказва съпротива на тия ,които го нападат,или да не яде ,да не диша,да не взима лекарства или нещо друго,без което той не може да живее,такъв човек е в правото си да не се подчинява"
Поради липсата на заинтересованост на "държавата" страдат физически хората,които я хранят.Ако осъвременим казаното от Хобс как би звучало то?
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 12:08 PM

Цитат

Във Варна има уж едно място позволено за кучета да са пуснати, под един Пантеон в Морска градина. И пуснал сум си 3 месечния доберман там в 12 на обяд (много е спокойно и няма никой) и минава един бягащ с някаква жена и бебето отиде да го подуши и се изправи в/у него. Оня изрод почна да преиграва и да казва че го било ухапало, щели някакви много коли да идват да ме бият и т.н. Малко остана да го заритам но не исках да давам лош пример на кучето. И стоях още около 15 мин там и се прибирам и една полицейска кола дойде и казаха че било ухапало някакъв. И го гледам как тича оня насам и крещи. Обясних на полицаите какво е станало и какво е говорил онзи и си заминах, а на него му написаха акт че е заплашвал. Той и пред тях се държа така и като го питах каде му е ухапаното и каза че не бил ухапан. Според мен е казал така като се е обадил на полицаите че е ухапан щото иначе какво да каже едно куче ме стресна елате помагайте...

Абе, не е позволено там, ама  ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#60 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 October 2008 - 12:09 PM

Сега е момента да се искат обезопасени места за разходка на кучета. Не можеш цял живот да се съобразяваш с други а и не е редно. За какво плащаме данъци?

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни