Dog.bg Форуми : Закони, отговорности, контрол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закони, отговорности, контрол Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2008 - 11:41 AM

Цитат

Аз пък продължавам да звъня на хорицата от общината да видя какво правят: Ето какво разбрах днес - пак звънях в Столична община на горещия телефон на www.sofia.bg - 987 55 55. Там ми казаха, че с наредбите и спазването им се занимава Столичен инспекторат - в него има хора, отговарящи по райони. На мен ми дадоха за район Лозенец - тел. 865 69 84 - шефката е Даниела Тодорова. Тя ми каза, че за спазването на наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община отговарят еколозите по общини. На тях можем да се обаждаме и да даваме сигнали, а какво могат да направят еколозите - самите те можели да ни обяснят по-подробно. Във всяка община има еколог. За район Лозенец това е Румяна Митева тел 865 54 29. Сега звънях - няма никой, ще пробвам по-късно. Може би ще е добре повече хора да вземат да проверят своите общини как реагират, кои са еколозите и какво могат да направят по принцип, ако има постъпил сигнал за нередности.

Еколозите  ;D, абе както са те почнали, скоро ще се окаже, че за това отговаря леля Мара, дето чисти клозетите и то само в обедната си почивка от 12:00 до 12:30ч.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#102 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 15 October 2008 - 12:08 PM

Майтапа настрана, ама що не вземем да дадем темата на "Господари на ефира", а ? Много ми харесва, че от известно време в ефира на предаването има куче.
Като си описвам тук моите телефонни търсения по общини и вет.служби, доста работи спестих - включително арогантно отношение от служителка в Столична община и от човекът в община Лозенец -дето препраща към Екоравновесие, мигом щом чуе думата куче. Естествено и двамата категорично не пожелаха да ми кажат имената си.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#103 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 12:11 PM

Честно казано си мислех, че до толкова конструктивни мисли и идеи няма да се стигне.
Мнението на mil_ е много на място, а още по-добре го подкрепя dios1.

Вместо да се търси разединение, разгваничаване на 'отговорни и безотговорни' собственици, вместо странни организационни мероприятия, от рода на 'протест срещу неспазването на законите', много по-удачно би било изискването и подпомагането на изграждане на една такава система. Говоря за кошчетата с пликчета отстрани. В другите държави ги има на много места.

Ако всеки собственик, разхождащ домашният си любимец стане малко по-съвестен и най-важното - има възможност лесно да почиства след него - то тогава много по-лесно биха се въвели санкции, от където пък следва, че много по-лесно би било контролиращите органи да упражняват целенасочено професионалните си качества.

Заделянето на парко площ за специализирано място за разходка на кучета е трудно. Това е скъпо струваща местност, в която обаче хора, без домашни любимци, стават не съвсем добре приемани.
Дребните неща понякога са по-трудни, но пък всичко голямо се състои от малки неща.

Също така ми хареса изказването, че случилото се клони повече към инцидент. Не съм сигурен дали има някой сред вас, който може със сигурност да гарантира, че кучето му не би ухапало някой. Всички знаем, че кучетата са животни и че възприятията им са различни от нашите. Факта, че до сега не са го сторили не гарантира, че никога живното няма да бъде подразнено от нещо.
Така че да се обижда собственикът, кучето, или пък 'държавата която не е предотвратила инцидента' е безсмислено. Това се опитвах да кажа и преди.

По-добре инициатива за нещо градивно!

#104 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 15 October 2008 - 12:14 PM

За глобата 500 лв., предполагам че е само началото понеже има причинена телесна повреда по-голяма от лека и си е престъпление от общ характер. Сигурно се изчаква да се определи точно последствието и тогава ще се предпиеме нещо.

#105 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 October 2008 - 12:18 PM

Цитат

Ами хайде сега да видим:първо много хора скочиха веднага върху собственика на кучето нахапало детето,бил простак,безотговорен и т.н.да попитам някой познава ли го.

А срещу кой да скочим?Само да не вземем да го изкараме и потърпевш сега!
Не,не го познавам,но за действията на кучето отговаря единственно и само стопанина и той е този,който носи отговорност за кучето си въобще.Това не е нещастен случай!Нещастен случай е да ти се скъса повода или да му падне намордника!Това е безотговорност!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#106 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 02:02 PM

Цитат

Това не е нещастен случай!Нещастен случай е да ти се скъса повода или да му падне намордника!Това е безотговорност!

Работата е там, че ние не знаем какво точно се е случило, нали така.
Много сте ми чудни с тия пликчета, дето толкова са ви изтрябвали. Все едно едно пликче в джоба тежи 5 кила или струва 5 лева. За какво ли са още джунджурии по улиците, да има какво да ритат недоволноте от живота граждани.

#107 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 02:05 PM

Интересно ми е от кого и как е "обучавано" това куче за пазач? Ама що ли си мисля, че няма нужда от отговор.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#108 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 02:16 PM

Цитат

Много сте ми чудни с тия пликчета, дето толкова са ви изтрябвали. Все едно едно пликче в джоба тежи 5 кила или струва 5 лева. За какво ли са още джунджурии по улиците, да има какво да ритат недоволноте от живота граждани.

Пу, взе ми думите от устата.  ;)
Всичко идва от контрола бре хора- пускайте сигнали непрекъснато, при всяко нарушение. Това е оправията. Настоявате за специални кучешки полянки- нали помните какво стана с тази във Варна?? Ми изпотрошиха я, бутнаха оградата, счупиха аджилитито. Защо да се правят още 100 такива, съдбата им ще е същата. И ще е така, докато не започнат да се стряскат хулиганите от глоби и от обикалящи патрули по парковете.
В парка зад Хилтън поставиха нови пейки- ама мнооого, да се чудиш на коя да седнеш. Сложиха и нови кошчета за боклук. Резултата- на първата седмица вече са издраскани, а някои от тях са изтръгнати от цимента и преместени на "по-подходящи" места. Едната кофа свърши живота си в реката.
Българите не умеят на пазят, ще се научат, като започнат да ги глобяват при всяко нарушение!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 02:39 PM

Добре, ама защо да започват от нас с глобите??

Докато благоволят да се научат да не трошат, за да ни направят специални паркове, ние какво, ше вържеме кучетата перманентно ли??

За да има НЕ Е ПОЗВОЛЕНО еди какво си еди къде си трява да има и РАЗРЕШЕНО е на определеното място.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#110 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 15 October 2008 - 03:06 PM

Много се разводни темата :blink: А е толкова просто! В законите и наредбите нещата са си казани. Казано е какво и къде може да се прави и какво не може. Казано е кой трябва да контролира изпълнението на тези закони.
За мен основното е, че контрола куца. Както и в много други области.
Другото, което куца, е информираността на хората относо техните права. Малко ще говоря по памет, защото сега нямам време да търся къде го четох. До колкото си спомням, всяка община имаше задължението да определи местата за разхождане на кучета. Аз живея в Редута и знам, кои места е определила нашата община (в отдел Екология дават тази информация). Родителите ми живеят до НДК и също знаят, къде са определените места там.
Сигурни ли сте, че общините, в които живеете, не са определили места за разхождане на кучета? Проверили ли сте го?
Да, трябва да си търсим правата, спор няма. Но за да имаме моралното право да го правим, трябва и да си изпълняваме задълженията.
И за да не ме упрекне някой, че аз самата не го правя, пък давам акъл на другите ;) - това долу е моето куче на разходка в парка:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#111 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 03:13 PM

Цитат

..........

:palec:
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#112 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 04:12 PM

А имам друг въпрос!

След като дадено място е определено за разходки на кучета, оттам могат ли да се гонят субектите, които не разхождат куче? И какво става ако някой се уплаши от пуснато куче в кучешкото място за разходка??
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#113 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 15 October 2008 - 04:32 PM

Цитат

След като дадено място е определено за разходки на кучета, оттам могат ли да се гонят субектите, които не разхождат куче?

Ей сега ще ти кажа каво става при следните вариации:
Майка с деца: "Децата ли са по-важни или кучетата!?"
Малки деца: "Ама и ние имаме право да си играем"
По-големи деца: "Абе ква си ти ма **** я да ми се махаш да не **** "
Възрастни хора:  " Да ми се махате с тея кучета да не ви почна с бастуна!"
Ако викнеш полиция: Изкарват те теб виновен и мъмят, че ги разкарваш...

И това само за 3 дена в ДогиЛенд Варна :-  Всички игнорират Табелата, децата не си стоят на детската площадка в съседство, на майките им е по-лесно да пуснат пеленачетата на заграденото пространство и да си четат там розовите романчета и прочие и прочие :-

Българина трябва да се научи на култура. Как да очаквам от някой който си хвърля боклука където му падне да си събира след кучето!? :huh: Не че няма хора които си събират "кучешките радости", просто са малко, а баш-кучкарите ги наблюдават от страни и подмятат подигравателно "Глей па тоя/тая кви смехории ги върши..." :sarkastichen:  :mazohist:

Оправия ще видим май само ако тръгнат разни хора да щракат глоби на място за всяко неспазване на закона от какво да е естество - хвърлиш си фаса-глоба, превишиш скороста-глоба, хвърлиш памперса на детето в храстите-глоба, пес без повод не където може-глоба и тн и тн... Как на други места може, а тука да не може!? Да не би всички онези германци, французи, англичани и сие да са по-хора от нас или що!? На добра воля само няма да стане, ама трябва на някой там горе да му светне, че не е там на пост само да кара служебното бмв/мерцедес и да ходи по банкети :- И хората трябва да се осетят, че не са само те тука, и че ако сами не си помогнат, и Бате Бойко не може да им помогне :-

#114 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 05:01 PM

Аз съм проверявала в Екология на моя район. Определена е единствената в София алея за велосипедисти като място за разходка на кучета. Това не значи, че могат да се пускат от повод там.
А понеже съм и велосипедист, твърдя, че да се разхождат кучета по алеята за велосипедисти е не просто тъпо, а и опасно.

#115 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 05:04 PM

Цитат

Аз съм проверявала в Екология на моя район. Определена е единствената в София алея за велосипедисти като място за разходка на кучета. Това не значи, че могат да се пускат от повод там.
А понеже съм и велосипедист, твърдя, че да се разхождат кучета по алеята за велосипедисти е не просто тъпо, а и опасно.

Това наистина е безумие!
А да знае някой, сайт в който са записани местата за разходки на кучета /не само в София/, защото във сайта на общината /Хасково/ не пише нищо, а искам да съм наясно с правата си!  :(
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 05:29 PM

В нашия парк "кучешката" алея е крайната, неоградена, до булеварда с коли и трамваи. И да беше разрешено - не бих си пуснала кучето там.
Доколкото знам, според Наредбата за София ВЪОБЩЕ е забранено пускане от повод на обществено място. Смисълът на "кучешката" алея в парка е, че там могат законно да се разхождат кучета по всяко време, а в останалата част на парка - само преди 9 и след 6 вечерта.

Какъв смисъл има да се обявява алея за велосипедисти за "място за разходка на кучета"  - че то по добре по тротоарите? :(

А на мен не ми е ясно и с какво се отличават определените за разходки на кучета улици от всички останали места (без забранените, естествено).
Защото в една цитирана тук във форума заповед на районен кмет се забранява "Разхождането на домашни кучета извън горецитираните места,освен преминаването им ,вързани на каишка".
:(
А по разрешените улици и алеи какво правим - пак си преминаваме, вързани на каишка...
Та каква ли е все пак разликата? ;)
И даже да определят ОЩЕ такива места за разходка - какво ще ни огрее това?

#117 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 05:38 PM

Точно така е.
Затова трябва да се настоява за места, където могат да се пускат кучетата от повод.

#118 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2008 - 09:25 AM

След двудневно издирване, най-накрая намерих еколога за моя район на мобилен телефон - Не знае въобще кога ще бъде на работа по лични причини, не казва кой я замества. Все пак попита за какво става въпрос. Обясних. Каза, че контрол по въпросната наредба се упражнява от еколозите по райони съвместно със Столична община. Попитах : "Все пак, ако видим нередности на улицата, на кого да се обаждаме ?". Екологът: "Глобата е 20 лв, ако например някой не си почиства след кучето, ама ако го хване инспектор на място".
"Ок - викам - А има ли инспектори, които се движат из града ?" Екологът: "Ааааааааааа, не мога да ви кажа, питайте в Столична община, приятен ден!" - последва най-бързото затваряне на телефон.
После потърсих кмета на Лозенец, а отсреща девойка: "Кабинета на кмета" Искам връзка с него, а тя с учудване и рязък тон: "Няма го кмета ! ". Моля я да се представи, вика : "Силвия". Аз: "Коя Силвия ?". Тя: "Е нали се представих с "Кабинета на кмета". Питам я кой замества еколога, а тя: "Ъ-ъъъ инж. Григоров тел. хххххх". Ок - звъня - никой не вдига. Що ли имам усещане за дежа вю ?. Звъня последователно на всички телефони в сайта - никой не вдига  :rolleyes:
Е ? Не че съм учудена, ама си е друго да се убедиш лично. Чиновниците не изпълняват задълженията си защото им го позволяваме. И по точно - не изпълняват задълженията си арогантно !
Хубаво ще е да прочетем тук как реагират на тези въпроси в другите общини...
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:34 AM

Ей, Маги, мчи ти си ми съседка, значи и аз ще трябва да го изтърпя.  :rolleyes:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2008 - 10:13 AM

Не смятам да го търпим Shadow . . Да измислим как да направим така, че все по-малко хора да търпят това ? Хора, звънете и кажете как е в другите общини
User's Signature

Качена снимка

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема