Dog.bg Форуми : 10 НЕ в храненето на кучето и котката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

10 НЕ в храненето на кучето и котката Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 September 2006 - 05:08 AM

супената е 15

#42 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 07:48 AM

кой говори за супена, да тя е 15, но тук става дума за ЧАЕНА, нали?
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#43 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2006 - 08:11 AM

Цитат

Цитат

5. Страшният антифриз!
Ето това е действително опасно. Работата е там, че автомобилният антифриз е сладък и кучетата намират миризмата му за привлекателна. За съжаление, дори чаена лъжичка антифриз е смъртоносна доза и за едро куче!
И никакви случаи от живота, както разбирате, няма.

Списание "ДРУГ " февраль 2005

това за антифриза превод ли е или е Ваша информация, защото не е много точна.
Ето минималните летални дози на антифриза - 4.2-6.6 ml/kg при кучета, и 1.5 ml/kg при котки. Една чаена лъжичка е равна на 5 мл, сами изчислете.

И двата материала са преводни. Източниците са посочени.

#44 Потребителят е офлайн   Dr.Yovko Haralanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 08:20 AM

смея да твърдя,че руснаците не са точни. Една чаена лъжичка е точно едно близване на едно голямо куче, това категорично не може да го убие.
User's Signature

д-р Йовко Хараланов[br]Ветеринарна Клиника "Силистра"[br]Силистра[br]http://www.vvcbg.com[br]

#45 Потребителят е офлайн   vania Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2006 - 02:04 PM

Здравейте, имам шарпей на 2 год.Досега го хранех с Фрискас, но един ветеринар ме посъветва да сменя гранулите с други-Роял Канин.Пробвах го-яде, не им се мръщи.Какво е количеството, доколкото разбрах тази храна е по-концентрирана и му е нужно по-малко отколкото Фрискас.Тежи 26-27 кг.Благодаря.

#46 Потребителят е офлайн   ida_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 07:35 AM

За това колко от гранулата трябва да яде има точни указания на опаковката, ако храната не е в оригинална опаковка за това трябва да питате този от който я купувате.
Няма по-концентрирана или по-неконцентрирана храна, има по-пълноценна и по-непълноценна, има диетична (за различни болестни състояния) и конвенционална.
User's Signature

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376

#47 Потребителят е офлайн   tsveta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2006 - 09:25 AM

AA mil ами Тайра нали се научи да яде ябълки в парка,а и домати обича ,а пък чихуато ми яде предимно ябълки и зеленчуци ,както и шунка,колко съм била заблудена,аз си мислех ,че им правя добро и ,че е много полезно s) s)
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 04:44 PM

Явно е че някои от плодовете и зеленчуците, не само не носят вреда, но и са полезни със своите витаминки. Естествено не става вупрос за купища зарзават, а от време на време, за глезотийка или наградка - обелени/нарязани/почистени моркови , ябълки, краставици, чушки /моя умира за печени w) / ей така, за разкош може!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Rosica-D Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2007 - 11:51 PM

Току що говорих с развъдничката на моето куче. Казах й, че ще сменям храната на кучето ми, което е на 20 седмици с Роял канин. До сега се храни с Мера Дог, но е злояда и аз помислих, че ще е добре да сменим марката. Тя обаче ми забрани, каза, че Роял канин за млади кучета има високо протеиново съдържание и не е добре за разтежа, съответно за ставите. Преди един месец един пък ми каза да не му давам Юниор, а за възрастни, понеже високо енергийните храни не са добре за ставите, в смисъл, бързо растене, натоварване на ставите. Взех да чета книги за храненето, поразгледах, посмятах и реших да минем на храна за възрастни кучета. Отношението протеин/енергия е еднакво за възрастни кучета и кучета от края на третия месец, така че високото съдържание на белтък в никакъв случай не е с предимство.

#50 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 07:58 AM

Пробвай с EL CANUBA има детска специална разработка с всички необходими за бебета съставки. Лошото е че май трудно се намира вече. Аз започнах с нея на 42 ден и кучо се чустваше страхотно, ядеше я много лакомо и се развиваше със страхотни темпове. Мисля си, че е важно как ще започне да се развива защото от това зависи какво куче ще порасне - болно или здраво... b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 09:13 AM

off/

Чудех се къде е тая тема r) В нея има много полезни съвети, защо не я направите "важна", за да се вижда и чете от всички ?
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#52 Потребителят е офлайн   teko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 11:36 AM

а пък моя глезльо d) обожава моркови за да получи морков и на челна стоика би застанал само да знаеше как иначе другата му слабост са слънчогледовите семки

#53 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 08:12 PM

Цитат

високо протеиново съдържание и не е добре за разтежа, съответно за ставите

Не съм сигурен дали е така при цитираната марка, но наистина за млади и малки кучета от едри породи протеиновото съдържание корелира със здравето на ставите. Има общо взето две тенденции при храненето на млади кучета - с много и с умерен протеин. Колкото до марката, ясно е какво бих препоръчал.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Madeleine Икона

Публикувано: 14 July 2007 - 07:30 PM

Какво препоръчваш?

#55 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 08:40 PM

Според мен трябва да се посъветва със специалист...и определено има нужда от храна с високо протеиново съдържание за малкият организъм, но пак си е строго индивидуално, защото зависи протеина какъв е. Примерно за далматина е препоръчително само малка част от протеина да е от месо, по физиологични причини на природата не могат да усвояват местен протеин и за сметка на това пък аз на кучо му давам много извара, сирене, кашкавал и всичко си е добре с него. Храня го и с много плодове и зеленчуци и му се отразяват страхотно...като малък му давах по 2 ябълки и 2 моркова на ден и кучето растеше с такива темпове, че чак се притеснявах... b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 08:58 PM

Цитат

Според мен трябва да се посъветва със специалист...и определено има нужда от храна с високо протеиново съдържание за малкият организъм, но пак си е строго индивидуално, защото зависи протеина какъв е. Примерно за далматина е препоръчително само малка част от протеина да е от месо, по физиологични причини на природата не могат да усвояват местен протеин и за сметка на това пък аз на кучо му давам много извара, сирене, кашкавал и всичко си е добре с него. Храня го и с много плодове и зеленчуци и му се отразяват страхотно...като малък му давах по 2 ябълки и 2 моркова на ден и кучето растеше с такива темпове, че чак се притеснявах... b) b) b)

Това за (не)усвоването на "месния" протеин е много интересна концепция и ми е много интересно кой "гений" я е изобретил. Убеден съм, че си го чул от някой "специалист" и настоятелно те съветвам да подложиш компетентността му на съмнение.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:19 PM

Определено не съм го чул от "специалист" за това обстоятелства прочетох най-напред още преди да си взема кучо, за да знам с какво точно се захващам. Това е първият далматин, които гледам и дори си взех всичката налична литература за породата(която хич не е много) Този въпрос за мен лично е изяснен и не подлежи на дискусия - практиката доказа, че кучето ми се чуства прекрасно така както го храня - не без месо, но с определено количество смесено с други неща. Това е с оглед на горното ти твърдение иначе според мен като неспециалист все пак едва ли има много голямо значение от къде идва протеина - важно е да го има и той не липсва никак в храната на кучо...
b) b) b)
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:38 PM

Добре е, че това не подлежи на обсъждане, но аз все още не разбирам какво прави далматина физиологически различен, та да не усвоява месните протеини (каквото и да значи това). Ще съм изключително благодарен за линк към конкретен източник на подобно твърдение. И колко точно извара е необходима за достатъчност на протеина. Да добавя, че средно изварата съдържа около 18% протеини (основно казеин) и дори да не се смесва със зеленчуци, пак е недостатъчно. Да не говорим, че обикновено изварата е доста осолена.
Едит: Намерих безумието: http://www.dalportal...nt/view/169/27/ има известна доза истина - за свинското и "тъмното" месо. Но това определено не води до извода, че далматините не усвояват животински белтъци.
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2007 - 10:08 PM

Ще се намеся в разговора ви.
Значи не става въпрос за месни протеини, а за съдържанието на ПУРИНИ в тях. Пурините могат да са както в продукти от месен произход така и в продукти от растителен произход. Далматините имат предразположеност към образуване на камъни в пикочните пътища, защото произвеждат пикочна киселина, а не пикочина (мисля, че така е термина) както е при другите породи.
За далматините количеството на протеините не е толкова важно за влошаване или подобряване на здравословното състояние, колкото типа на протеина, а именно протеините, включващи пурини.
Цезар е много прав за едно нещо - храненето на далматина не подлежи на обсъждане. Който има далматин и е чел за породата знае как правилно да храни кучето си. Всякакви други съвети са противопоказни. Най-опасното нещо е когато някой дава съвети, без да познава същината на въпроса. Прекалено много съм се наслушал на реклами на сухи храни, които обясняват колко са подходящи за породата и как решават всичките й проблеми, а в действителност нямат нищо общо с реалността. Знам за 5 кучета, които направиха камъни и то от "компетентни" съвети за хранене и подлъгваща реклама NNN .
Аз лично познавам голяма част от храните, които се продават в България. Има няколко подходящи за далматин, но нито една от тях не е от рекламираните за породата.
По подробна информация относно уролитиазата:
УРОЛИТИАЗА - КАМЪНИ В ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА
Има и още ред статии относно храненето, натурално хранене и т.н. , но това за собствениците на далматини. За други породи не знам.

#60 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2007 - 10:11 PM

Цитат

Едит: Намерих безумието: http://www.dalportal...nt/view/169/27/ има известна доза истина - за свинското и "тъмното" месо. Но това определено не води до извода, че далматините не усвояват животински белтъци.

Когато имате далматин, тогава имате право да определяте кое е безумие за далматина и кое не. Давайте съвети за породата, която познавате, съвети за храненето на далматина НЕ.

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни