Dog.bg Форуми : Да се представим

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Да се представим

#141 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2011 - 09:07 PM

кане корсо.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#142 Потребителят е офлайн   mimi8376 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 03:27 PM

.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#143 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 09:29 AM

Порасналите АХИЛ И АЛФА-МАЛЕЧКА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#144 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2011 - 06:50 PM

Показване на мнениетоGOD OF TROY, в 03 June 2011 - 09:29 AM, написа:

Браво, много са красиви .Каква порода са, щото много приличат на моята , ама са нещо много ниски?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#145 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 06:34 PM

Показване на мнениеторавел, в 07 June 2011 - 06:50 PM, написа:

Показване на мнениетоGOD OF TROY, в 03 June 2011 - 09:29 AM, написа:

Браво, много са красиви .Каква порода са, щото много приличат на моята , ама са нещо много ниски?

Не знам как ги виждаш Равел нещата,но моите са от ПОРОДАТА КАНЕ КОРСО,радвам се че ти харесват!! За това се произнесоха и доста съдии на породата,специалисти от италианската и родна федерация .Радвам се, че твоето прилича на кане корсо :ae_085: ,радостното е, че е добро попадение.............,има прилика.Успех :be_107:
ПП. имаш точно око,60 женската и 63 мъжлето на 9 месеца,евала,личи си таланта :ae_085:.но ти убягват познанията,прочети стандарта

#146 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2011 - 08:55 PM

Всъщност друга твоя тема ме провокира да търся прилика ,между твоите титуловани шампиони:rc_036: и любимото ми помиярче.

ПИШМАН РАЗВЪДЧИЦИ-АМА НА КАКВО
Кинологията се появила в следствие съществуването на КУЧЕТО,а по мое мнение доста кинолози и развъдчици в този форум сте се взели на сериозно и забравяте това:ea_103:.Разликата между твоите родословни кучета и "репликите " според мен са листа хартия , купички ,вазички и ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА В ЦЕНАТА ,такаче не ми говори че го правиш за породата.Пък и ква селекция може да направиш с три четири кучета и с какво и как развиваш породата,колко малки си бракувал и как?Или ги шиткаш по тънко?:ba_025:Чета и пиша в този форум защото е "дог .бг "тоест за всички любители и собственици на кучета .Нали не е "СУПЕРДОГ .БГ ". Айде със здраве и прочети пак стандарта , че има и други цифри там .:ud_009:

#147 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 06:44 AM

Хей друже,не те разбирам. :ea_103:
Първо Равел или там както искаш да се наричаш,НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ВЗЕМАЛ НА СЕРИОЗНО, ПРОСТО СЕ ОТНАСЯМ СЕРИОЗНО КЪМ РАЗВЪЖДАНЕТО НА КАНЕ КОРСО.
А какво те е провокирало ми е все тая,разбирам те обаче!! Като видиш след 10 месеца каква ....... си си купил навярно от обява - ПРОДАВАМ КАНЕ КОРСО,те хваща яд колко тъпо си постъпил като си спестил някой лев. Резултата е ясен и видим :rf_011: . Не знам колко си компетентен да даваш оценка на киноложките мероприятия,но те друже са място ,където едни компетентни/ всички ние ги посещаваме с тази идея/ хорица дават оценка на това ,което водиш на повода.Ако то е годно чрез разплод му се продължава породата.Механизма е прост. Резултатите не винаги са успешни, затова поколението минава отново по същият път и така се запазва,създава или утвърждава една порода. Необходимо е само да прочетеш в тълковния речник какво означава думичката порода,явно ти убягва смисъла и !! :xg_102:
Не мога да разбера и тезата ти за броя притежавани кучета.То не е необходимо да има човек вагон кучета та да се случва нещо.Ако исках да имам КОЛИЧЕСТВЕНА характеристика, можеше да си купя като твоята ......... и още някоя друга и да си ги размножавам.
И защо трябва да бракувам малки кучета,пази боже! Вярно е ,на всеки може да се случи,но такова като твоето куче не съм произвел досега ,защото спазвам някакви принципи,които намаляват този шанс до минимум. Те не са измислени от мен,има по-умни от мен и теб и аз се вслушвам в съветите им!!
И да приключа с поредният критик скрит зад екрана-Равел :oa_092: . Дог.бг е форум за домашни любимци,така е,но ти друже тук пишеш в раздел на породата КАНЕ КОРСО ИТАЛИАНО,не виждам като какво представяш тук твоят любимец - като куче или като кане корсо,защото ако е второто си далеко от истината.
Знам ,че ме мразиш,защото си еднослабо човече зад екрана, теб не те познавам,нищо не си направил освен да критикуваш и да си удовлетворил егото си като се перчиш с куче от породата кане корсо на всяка цена,ама си сбъркал. Ще ти кажа един лаф на един човек,който лека му пръст бе постигнал много в живота,той казваше " От цървул мокасина не може да направиш" :ae_085:

#148 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 06:56 AM

Разгледах профила ти Равел,о боже ,та ти си дете на 14-15 години,съжалявам малкия,че нагрубих играчката ти. Мама и тате не са ли около да ти обяснят нещата,съжалявам че съм груб.Лошо е да порастваш бързо, пък и такъв експерт вече! Захващай уроците ,че като чета как си объркан ти трябва още да вникнеш в нещата.Четене му е майката,но трябва и живота да те поблъска.Успех

#149 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 07:10 AM

Равел, не се сърди на нашия приятел Русев, той избухва лесно и обича да ругае охолно :ba_025:
Много ми хареса поговорката, която си написал Русев, ама не е лошо и за себе си да я прочетеш няколко пъти...
Поздрави! :re_037:

#150 Потребителят е офлайн   Malinka Todorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 08:17 AM

ей Равелчо......разкажи повече за кучето,от каде си го запкупи,колко е голямо,кой са му родители те и т.н :flagbg:

#151 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 11:55 AM

Драги ми съфорумци и вие многоуважаеми гн. Русев:rc_036:,за мен е чест ,че успях да привлека вниманието ви и по хъса с който ми отговаряте си давам сметка ,че ви настъпвам по болно място.Наистина младоста ми и неопитността ми са факт,но целта ми беше не да си мерим чурките:af_089:. Просто мисля ,че когато моето куче ,което според вас можеби не е куче, което е купено вероятно от пазара в Димитровград ,си има малки,нашите ще ги продадат,защото нали се сещате, че не може на пазара да има само шампиони нали ,все едно всички да сме еднакво компетентни .Е ?? Но съм много против експлоатирането на кучето основно с комерсиални цели, пък били те шампиони или не.Моя домашен любимец,както и много много други, не може да докаже породна принадлежност, но кому е нужно това.Мен не радва и това е достатъчно .И още веднъж за мен е чест да дискутирам тема с Българската Сабрина Паризи на Кане Корсото:re_037:.Иначе кучката е на 10 месеца,64см. е висока и тежи 40,5 кг.много спокойна и кротка ,разгонена за първи път пп Гн. Русев агресията Ви ме амбицира:db_046:. Хаиде със здраве ,трябва да уча!!!

#152 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2011 - 12:34 PM

А бихте ли ми обяснил,с каква цел евентуално един ден Вашето куче ще си има малки.Моето не е шампион,няма родословие и не искам да си меря каквото и да е с никой. Няма да има поколение точно,защото нямам комерсиални цели.Развъдниците имат цели-дали комерсиални,дали подобряване на генофонда на породата,дали запазване на дадени гени и т.н.Но те затова си и плащат таксите към клубовете,за развъдна дейност,изложбите,изследванията......А човек,който плоди хей така освен комерсиално експлоатиране на кучето аз по друг начин не го разбирам.Дал 300лв,купил, заплодил,родила около 5,пуска ги и той по 300-ето ти 1500.Хубаво, лесничко.И на следващото разгонване пак така и пак и пак,докато не се съсипе от раждане,ама няма нищо.Той от кучилата ще си остави и мъжко и женско,че да не търси.Е така е със всички породи.Мъка.
Жалко,че ти и да го разбереш тати и мама няма.Те за това са я купили.
Хайде,поздрави и от мен.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#153 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2011 - 04:45 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 09 June 2011 - 12:34 PM, написа:

А бихте ли ми обяснил,с каква цел евентуално един ден Вашето куче ще си има малки.Моето не е шампион,няма родословие и не искам да си меря каквото и да е с никой. Няма да има поколение точно,защото нямам комерсиални цели.Развъдниците имат цели-дали комерсиални,дали подобряване на генофонда на породата,дали запазване на дадени гени и т.н.Но те затова си и плащат таксите към клубовете,за развъдна дейност,изложбите,изследванията......А човек,който плоди хей така освен комерсиално експлоатиране на кучето аз по друг начин не го разбирам.Дал 300лв,купил, заплодил,родила около 5,пуска ги и той по 300-ето ти 1500.Хубаво, лесничко.И на следващото разгонване пак така и пак и пак,докато не се съсипе от раждане,ама няма нищо.Той от кучилата ще си остави и мъжко и женско,че да не търси.Е така е със всички породи.Мъка.
Жалко,че ти и да го разбереш тати и мама няма.Те за това са я купили.
Хайде,поздрави и от мен.

Хе здравей, виждам че познаваш нашите, да не си съседката от 22 . АААААА за генофонда, виж тва е вече важнооо!!Ми тогава ще вземем нашата да я кастрираме и ако някой ме пита от къде да си купи Корсо, ще го пращам при тия с шампионите да го окъпят и одерат. КАКТО ВЕЧЕ ПИСАХ, СЪМ ПРОТИВ ЕКСПЛОАТИРАНЕ НА КУЧЕТО, но две три раждания не мисля че са проблем .Хайде чао и целувки на Мимето:md_064:

#154 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2011 - 05:13 PM

Да бе,против кое експлоатиране си.Да не се пращат да бачкат на строежа от малки ли.И след третото раждане какво правим?
Моето куче без родословие ми дере всеки месец кожата.За две години сумата е като за кучило от световен шампион.Не защото съм се страхувала,че тези от развъдника ще ми оберат милионите,а си мислехх,че като няма да ходя на конкурси не ми трябва родословие.
Гледайте си кучето,обичайте си го и оставете развъждането на тези, които трябва да го правят
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#155 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 07:49 AM

desi79, по-вещите във форума се умориха да повтарят кое е редно, кое не и защо, но явно ефект няма за някои хора!
Наистина е жалко! :dry:

#156 Потребителят е офлайн   Malinka Todorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 08:11 AM

Показване на мнениеторавел, в 09 June 2011 - 11:55 AM, написа:

Драги ми съфорумци и вие многоуважаеми гн. Русев:rc_036:,за мен е чест ,че успях да привлека вниманието ви и по хъса с който ми отговаряте си давам сметка ,че ви настъпвам по болно място.Наистина младоста ми и неопитността ми са факт,но целта ми беше не да си мерим чурките:af_089:. Просто мисля ,че когато моето куче ,което според вас можеби не е куче, което е купено вероятно от пазара в Димитровград ,си има малки,нашите ще ги продадат,защото нали се сещате, че не може на пазара да има само шампиони нали ,все едно всички да сме еднакво компетентни .Е ?? Но съм много против експлоатирането на кучето основно с комерсиални цели, пък били те шампиони или не.Моя домашен любимец,както и много много други, не може да докаже породна принадлежност, но кому е нужно това.Мен не радва и това е достатъчно .И още веднъж за мен е чест да дискутирам тема с Българската Сабрина Паризи на Кане Корсото:re_037:.Иначе кучката е на 10 месеца,64см. е висока и тежи 40,5 кг.много спокойна и кротка ,разгонена за първи път пп Гн. Русев агресията Ви ме амбицира:db_046:. Хаиде със здраве ,трябва да уча!!!

Добре,разбрахме колко е голяма и колко тежи ,а от къде е закупена? :wb_052:

#157 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 June 2011 - 08:22 AM

Е, няма да ти каже! Той е против експлоатацията на кучетата, обаче, не е против да хвърли 25-30 кучета (от трите заплождания) в нищото. Опс, забравих! Той ще ги подари на приятели, които също ще ги заплодят по три пъти и така до безкрай. После едни други хора, в един раздел "Без дом" ги намират и се опитват да ги рехабилитират, осиновят и т.н. Мда, той е против експлоатацията! Вярно бе! Няма да се занимава с развъждане, а с размножаване. Мда, той е против комерсиалността и експлоатацията. Така е! Равел, не знам на каква възраст си, ама преди да свършиш всички тия простотии (ти или родителите ти) вземи да прочетеш повечко за смисъла от селекцията и развъждането. После иди по-надолу в раздела, който цитирах и виж каква е реалността и защо тези хора ти говорят така. Те не са против това да си обичаш и гледаш кучета по най-добрия начин. Те са против размножаването на кучета с неясен произход, приличащи на породата и бълващи след себе си огромен брой кучета с проблеми, които никога не се виждат на пръв поглед, а едва когато кучето вече е зряло. Да ти е живо и здраво кучето, но не си прави експерименти! Най-доброто, което може да направи човек, когато няма с какво да помогне е поне да не усложнява нещата допълнително. :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#158 Потребителят е офлайн   GOD OF TROY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 08:36 AM

настъпвам по болно място-глупостта е простима ,простотията не млади момко
не да си мерим чурките-за някой още чурка,за други член
.Моя домашен любимец не може да докаже породна принадлежност-ами защо си в форума за кане корсо
когато моето куче си има малки,нашите ще ги продават- КАТО КАНЕ КОРСО ЛИ?????

Знаеш ли юначе,последното изречение е това ,против което аз заставам.Не защото съм развъдчик,а защото те насочих да прочетеш смисъла на думата-ПОРОДА !!!!!
Множи си кученца,аз нямам нищо против,но не може да парадираш ,че продаваш кане корсо. В света на търговията има един закон ,който защитава марките.Не можеш да продаваш часовник РОЛЕКС или дреха с надпис АДИДАС. В първият случай пише- РЕПЛИКА, макар да показва времето и да е също часовник. Във вторият случай- пишат АДИБАС. И това е спортна дреха,и тя е от ушита от плат ама ....
Ето това е проблема, не може вашите да отидат на пазара в Димитровград и да изтупат -ПРОДАВАМ КАНЕ КОРСО. Същото четем в милионите обяви- КУЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНИ РОДИТЕЛИ ОТ ИТАЛИЯ или....ТО И ТАМ ИМАТ КУЧЕТА ПО УЛИЦИТЕ.

Ето това е проблема малкият,трябва да има ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОРОДИТЕ, не да изчезнат, както е щяло да се случи с кане корсо. Тогава търгашите няма да мислят за пари като използват породата кане корсо,а ще спазват някакви правила за заплод,селекция,здраве на родителите и бебетата. Няма да ги купувате за бебета на 45-50 дни ,а те на 25-30 сега отбити от майката, да не му дойде разхода на мишока размножител повече. За това са и тези форуми, хората да се информират ,да разбират разликата ,да търсят отговора.
Хареса ми сравнението ти. Радвам се ,че аз съм човек чието внимание си искал,е получи го ,дано съм бил полезен в изграждането на мнение,а мнението на DessyD дано допълни това ,което искам да кажа.Ние с нея много сме спорили,но едно е вярно,доста е кипяла и видяла така ,че може да и се довериш! Аз научих нещо от нея ,добре е и ти да се замислиш

#159 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 10:36 AM

Показване на мнениетоMalinka Todorova, в 10 June 2011 - 08:11 AM, написа:

пазара в Димитровград

Добре,разбрахме колко е голяма и колко тежи ,а от къде е закупена? :wb_052:

#160 Потребителят е офлайн   равел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 11:47 AM

Здравейте аудиторията , кво става липсвам ли ви? Дядо ми ,едно време взел че си купил крава,обаче консултанта му"от София" по еврофондовете го прецакал и не му дал родословие. После един много голям експерт от "БИК.БГ"му казал ,че тя тая крава не е крава ,а и млякото и няма да е мляко, та да вземе да я скопи ,че да пази генофонда.И СЕГА ЯДЕМЕ "ДАНОН" Та разбирам породите трябва да съхраняват, да се разплождат елитни екземпляри ,но това е там за подиума ,за витрината,а работните кучета са си за работа като кравите и другите животни на село, или вече сме много далече от там А???? И когато, някой започне да се дуе по форумите ,щот неговите са най и да не копувате реплики, щот неговите са най и ако не купиш от него си прецакан, щот неговите са най,еми малко е дразнещо нали.Аиде и отпуснете малко жилата ,много се впрягате.Аиде до утре. А и тук до нас живее един човек от Гана, много свестен , та той вика ,че е негър,ама на документа му не пиши такова нещо !!!! Как да му вярвам??

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни