Dog.bg Форуми : Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (39 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки

#421 Потребителят е офлайн   kpanama Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2009 - 10:17 PM

Здравейте, отново! ;) Регистрирах се, защото иначе не може да се пише. Няма смисъл да се спори за родословие и т.н., но на мен не ми харесва самото отношение към имената наистина все още няма изключителни права над тях за породите, а точно вие го правите огромен проблем. Преди време четох и за един шампион от Русия, който носеше същото име, ако не се лъжа. Просто не трябва да се вживявате за такива работи, това твърдя от самото начало. ;) За купирането дали си си взел кучето с отрязани уши на 2-3 месеца, или ще му ги отрежат след това, защото сте си го взели от съвсем малък какъв е проблемът на мен точно това не ми е ясно нали не собственикът го прави? :rolleyes: И това може да се извърши и в друга страна, както споменахте Сърбия и пр.

А за породите смешно е да твърдите с такава сигурност кое малко куче каква порода е мисля, че и със seventh_son имаше такъв проблем, осъдихте човека, че си е взел домашния любимец от майка, която изглеждала болна, мисля, че беше нещо такова. Не ми харесват такива несправедливости, това е. Как може да кажеш на някого:

Цитат

Мдамм....много жалко....но дано кученцето ви е здраво! Пожелавам ви го от сърце! Добре ще е да направите и кръвни изследвания, както и някой друг тест за парвовироза и гана (поне), за да се уверите, че поне от това не сте заплашени...

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Има още много такива случаи недопустимо е такова отношение, това е моето мнение и исках да си го изкажа.

За кане корсо в България виждала съм 3 екземпляра с купирани уши и са супер чувстваха се добре, здрави са и до този момент, доколкото знам, нямат проблеми, свързани с това. Няма да пиша за такива работи, ако не съм сигурна. ;)

Shadow, никът ми е kpanama и нямам деца, а ако имах щях да ги защитя открито, както и ако беше познат човек, защото разбирам накъде биете. Явно не може човек да защити вижданията си без лична изгода според вас. Ако в този форум има ограничение за постовете, за да не стават чаршафи кажете просто темите, които ме интересуват са много. Който не желае да си предам вижданията тук, нека ми го каже направо виждам, че не съм приятна за повечето от вас, но тук е въпрос на принципи и свобода на мнението. А вашето отношение е лицемерно, поне това е моето мнение и отново не се обиждайте споделям, за да се вижда в историята на форума, че има и други виждания - не може да се твърди, че който вижда нещата по друг начин, има цедка на главата. ;)

#422 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 15 February 2009 - 11:25 PM

Еееее,стига де, kpanama ... В какъв филм се вкарахте  :rolleyes:  Няма лошо отношение към никого тука.Всичко изписано до сега е било за добруването на кучетата и с цел да се предпазят хората от грешки,които биха могли да доведат до много неприятни преживелици.Но,вие, реейки се безцелно из форума ;),попадате на темата за корсовците,впечатлявате се от малък спор за едно име и започвате да изразявате различното си виждане и да обвинявате в лошо отношение .... Жалко,че интонацията тук не се "чете",защото щяхте да усетите колко добронамерени са всички :blink:  И тъкмо си помислих,че сте един самотен рицар,на когото много му се пише,и щях да помоля за романтичен стих на ЛС,защото аз съм много самотна :'( ,вие взехте,че се оказахте жена ...тотално разочарование ;D Надявам се,че също имате чувство за хумор! :P Бъдете здрави всички! :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#423 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2009 - 07:42 AM

kpanama дам майката изглеждаше зле гледана, а както и някой запознати споделиха, имало е епилепсия при някой кученца от нейни кучила. Незнам виждали ли сте куче с припадъци, за мен е по ужасно от при хората. Да всеки има право да си нарича кучето както желае, да му изглежда както желае, може да си разхожда кучето с родословие с улични такива, може да си разхожда кучето без родословие с други с такова. Повече от смисъла за откъде да се вземе куче, беше да се защити собственика, защото той не купува вещ, ще се счупи ще се оправи, ами живо същество, което става член на семейството и една загуба, повярвайте ми е много болезнена.
Да кажем че си купите Кане Корсо от това кучило, изглежда майката не е болна от парво или гана и с кърмата си е предала имунитет на малките който обаче е временен. Кученце отбито на 28я ден на мен ми изглежда, като вратичка към бъдещи проблеми. Първо хранителните вещества които то спира да получава, в най важния за него период от развитието си. Второ социализацията, откъснато е от майка си, братята и сестрите си толкова рано. Това куче може да забрави че е куче, да се възприеме като човек. Оттук нататък започват проблемите в бъдеще. Как ще се държи към други кучета, дали ще е страхливо или агресивно. Прост пример, човека обявява кученцата за 550лв, те се разграбват като топъл хляб. Това е яка далавера, хората гледат интернет обяви и там вносни кученца ( отново без родословие ) са обявени за по 1000-1200лв. Собственика на кучката казва: "ехе супер яко, са ще си купя с изкараните пари кола" ( пример ). Храната на кучката сигурно е някоя 'баластна'- пълна с трици храна 2кг за левче. Да тя все още живее. На следващото разгонване, което е 'само' след 6 месеца въпросната кучка отново е заплодена и отново потомството и се разграбва като топъл хляб. Всички тук във форума, пожелаха здраве на кученцето, дано излезе здраво, дано хората които го имат се грижат добре за него. Защото ако не е здраво, парите за лекарствата ще бъдат много повече от тези дадени за кученце от развъдник. И последно, след като почина моята кучка ( 14 години ) ни подариха Кокер от магазин. Хората които са го купили са платили за него 700лв, кучето е без родословие, просто не са се интересували откъде може да се вземе качествено такова, минали са покрай магазина видели са го и са го купили. Въпросната Кокерка я обичаме не по малко от другите кучета, но тя е с генетичен дефект, гръбначно изкривяване. Това води до изквичаване и свиване на топка, ей така както е на разходка, все едно някое куче я е захапало за гърба. Възможно е да се направи операция, възможно е да остане на операционната маса, но операцията чак когато кученцето стане на 12 месеца, ако не се парализира дотогава. В Италия за подобна операция искат 5000евро. http://www.snimka.bg...oto_id=10586942 това е снимка когато е на 4 месеца и половина. Лявата страна на снимката е тази в проблемната зона. В един развъдник такова куче нямаше да бъде продадено или дадено. Има развъдници с различна политика, някой остават проблемни кученца при тях си, други ги умъртвяват за да не се мъчат. Фабриките за кучета са тези в които условията на живот на кучките са ужасни, на кученцата също. Често поради липса на мъжки се използва брат на женската или някое куче с вродени дефекти. Да като малки всички са сладки. Ако не сте наясно за какво говоря, представете си една клетка в която нормално живее едно куче, се превозват две - пълна с 5-6 женски, които след като се разгонят се пускат на мъжки. След това се разхвърлят по зоомагазините и хората когато минават оттам стават 'жертва' на милосърдието си. Печалбите са огромни. Кученцата в ужасно състояние, някой недоживяват седмица при 'щасливите' стопани. Така че нека незакачаме темата за родословието. Отивайки да си купите куче от женско Кане Корсо, което е изпуснато на черен лабрадор например. След като поране на 5-6месеца и видите че сте измамени ще върнете кучето и ще си искате парите ?

#424 Потребителят е офлайн   kpanama Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 07:54 AM

Цитат

Еееее,стига де, kpanama И тъкмо си помислих,че сте един самотен рицар,на когото много му се пише,и щях да помоля за романтичен стих на ЛС,защото аз съм много самотна :'( ,вие взехте,че се оказахте жена ...тотално разочарование ;D  :blink:

Аз имам чувство за хумор, но разбирам добре и тези работи ;D

#425 Потребителят е офлайн   kpanama Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 February 2009 - 08:02 AM

За кученцето: И да съм измамена, няма да го върна. Този процес при болните животни наистина е мъчителен, но това се случва и при хората - много се отказват от собствените си деца, когато имат по-тежки заболявания и т.н. Това е въпрос до принципите на отделния индивид ;) Дори, когато домашният любимец има някакъв проблем, може би се обича още по-силно. Знам, че е важно родословието поради тази причина, но отбелязах, че има и други страни, които не са маловажни за повечето. А онзи отговор наистина го намирам за груб - не знам, не мога да усетя интонацията явно - но за мен си е обезверяване на стопанина в самото начало, докато кученцето не е проявило все още никакъв симптом. Човекът ясно си е поел отговорността и сигурно е наясно, че може да се появи и болест, но не може да му се каже по такъв начин - това е. ;)

#426 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 February 2009 - 11:14 AM

Наистина всички сме съгласни, че домашния любимец заслужава отношение и отглеждане като член на семейството, независимо от произхода му - никой не спори с вас за това. Целта на изказаното е било с цел да се предпазят бъдещи стопани, които имат желанието, но не и информацията да се сдобият с желаното куче без да бъдат разочаровани. Няма каква лична изгода да имаме от това, напротив аз отчитам за себе си доста загубено време, за което си взимам поука.
Препоръчваме на всички да тестват и/или преваксинират кученцата (което ще потвърди консултация с лекар), за които не е сигурно при какви условия са живели не случайно - има не един и два случая с трагичен край.

Мисля, че ако някой ми предложи кученце с дефект - аз трябва да съм информирана за това и да имам възможност да направя избора си - това е. Човекът seventh_son няма за какво да го обвиняваме, той поиска съвет и го получи - от там нататък всеки е свободен да направи избора си.
Предполагам, че писмения форумен изказ не допринася за правилно разбирателство, всъщност сигурна съм в това.
Аз лично не знам кой имате предвид под "виждам, че съм неприятна за повечето от вас" - май пак аз не схващам с моя идеализъм, пък и не е нужно всички да сме на едно мнение, не че в случая виждам толкова разнотипност в мненията, аз не влагам в родословието нещо за изтъкване или някаква показност на висша класа, както излезе, че някой го изкарвал - то не е нищо повече от документ за произход и друго не може да се твърди.
Нямаме ограничение за дължината на постовете, стига да не цитирате прекалено дълги предишни мнения, което затруднява отварянето на форума. Иначе - пишете си свободно спазвайки общите правила на dog.bg  :blink:
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#427 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 21 February 2009 - 10:03 PM

Къде се загубихте,бре,хора?Какво правят черньовците и тигрите?И пясъчната принцеска? Хайде,снесете малко инфо,де! :P Ще помоля и за нови снимки по разбираеми причини и защото ми липсвате .... :rolleyes:
User's Signature

#428 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 03:15 PM

Показване на мнениетоkristera, в Feb 22 2009, 10:27 AM, написа:

Здравейте отново и от мен! :) За мен е безумно щастие да ви представя новия член на бандата - Багира.Бебека е на 42 дни,а вече е истинско торнадо.От години не бях имала бебе и явно съм позабравила на какво са способни...
Ето я и неяПрикачен файл lapichka.jpg

Много сладка. :wub: Каква порода е?

Мод: Преместено от "да се представим"
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#429 Потребителят е офлайн   posi1234567890 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2009 - 04:19 PM

Показване на мнениетоMegian, в Feb 21 2009, 08:03 PM, написа:

Къде се загубихте,бре,хора?Какво правят черньовците и тигрите?И пясъчната принцеска? Хайде,снесете малко инфо,де! :P Ще помоля и за нови снимки по разбираеми причини и защото ми липсвате .... :rolleyes:

Е корсовци каде се загубихте,никакви ви няма? :P
User's Signature

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#430 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 February 2009 - 11:44 AM

Здравейтеее! :D Ние бяхме на почивка уикенда и вчера се прибрахме. Много обновления във форума и до като се ориентирам.... :lol: Нещо затишие е настъпило тук....
User's Signature

Качена снимка

#431 Потребителят е офлайн   posi1234567890 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2009 - 12:58 PM

Показване на мнениетоredika, в Feb 23 2009, 09:44 AM, написа:

Здравейтеее! :D Ние бяхме на почивка уикенда и вчера се прибрахме. Много обновления във форума и до като се ориентирам.... :lol: Нещо затишие е настъпило тук....

Да наистина голямо мълчание :mellow: Как мина почивката ?имали снимки?Цъкни някоя да се порадваме и ние.Кога ще се видим?
User's Signature

Аз мога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#432 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 10:07 PM

Показване на мнениетоBella C.N., в Feb 23 2009, 01:47 PM, написа:

Намерих 2 препарата с глюкозамин/хондроитин/МСМ, които могат да се купят и в България. За хуманна употреба са, но могат да се ползват и за ветеринарна ако някой изпитва трудности да си поръчва ветеринарни от чужбина.
Glucosamine, chondroitin,MCM
GNC Triflex

Първият може да се поръчва он-лайн, вторият може да се намери във всяка аптека, в която продават GNC. Този на GNC е подходящ за отраснали кучета, ако се дава на подрастващи трябва да се дели поне на 2 дозата.

Веднага да ми се обясни какво е туй МСМ- нещо ново за мен. :P
П.П. Да ми купиш, че в наше село не са модерни и ги няма в аптеките. <_<
User's Signature

Качена снимка

#433 Потребителят е офлайн   kristera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 10:21 AM

shadow,взехме я за кане корсо...ако излезе шнауцер-ще я оставим на кофите ;)

#434 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 February 2009 - 11:23 AM

kristera а от къде взе малкото бебешорче? На каква възраст е? Разкажи ни деее....не се стискай :P
User's Signature

Качена снимка

#435 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 12:25 PM

Показване на мнениетоtwoofo, в Feb 25 2009, 11:49 AM, написа:

Ще ви се карам, ей!
Коментирайте си в другите теми, тази е за представяне само. И стига сте се заяждали!

Уважаеми мод, кой се заяжда?
User's Signature

Качена снимка

#436 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 25 February 2009 - 01:22 PM

Показване на мнениетоredika, в Feb 25 2009, 11:23 AM, написа:

kristera а от къде взе малкото бебешорче? На каква възраст е? Разкажи ни деее....не се стискай :P
Мисля,че това е малката Багира на seventh_son ,която вече е на 42-3 дни. Или е от същото кучило ...Поправете ме,ако греша! ;) Много е сладичка ...като всяко бебче :wub: Пожелавам от все сърце да е здрава и да радва стопаните си мнооооого години! kristera,това с оставянето до кофите ще го приемем за шега :P Всеки е добре дошъл да поиска съвет или да сподели опит.Поздрави! :)
User's Signature

#437 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2009 - 08:29 PM

kristera пак се скатава, тя си е такава, появи се, обяви новият член на семейството и се скрива - за втори път го прави!
На мен ми е интересно как другите двама герои приемат новото попълнение?

Скъпа shadow, цапа се напоследък. Ама не се сърдя много. ;)
User's Signature

Качена снимка

#438 Потребителят е офлайн   kristera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2009 - 08:19 PM

Цитат

kristera - честит бебок! Емоционално решение ей, знаех си, че ще свършиш с 3, въздържай се за напред wink.gif

twoofo,мерси!Не беше лесно решението за бебка,но в райна сметка не успях да издържа на изкушението.Сега ми е доста трудно,защото отдавна не съм имала бебешок и честно казано ми идва малко тежичко.Да не говорим,че тя е истинско торнадо,и двете къщи са като след бедствие...
Вие как сте,как я карате?Обадете се някой път да излезем заедно :)

#439 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2009 - 05:27 PM

Току що останових че съм изпуснала бая на брой страници от последните по неведоми за мен причини, че и съм отговорила на kpanama имайки предвид стари постове на някой друг, а не нейни - голяма обърквация съм си сътворила.

kristera - добре сме, знаех си че ще подходиш емоционално. Може да се видим скоро във вашия парк. Кажи сега тази Багира има ли общо с другата Багира, която е взета на 28 дни? Това с дублажа на имената стана често срещано явление и ще започнем да се бъркаме вече :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#440 Потребителят е офлайн   kristera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2009 - 12:46 PM

twoofo,нямам представа за кое кученце със същото име говориш,не влизам често тук и съм пропуснала много. :(
Иначе бебка е родена на 12.01 в Плевен :D майката се казва Терра,и до колкото зная Хан и Неро са от предишното й раждане.
Когато я взехме много се притеснявах, как ще реагират големите,но за щастие я приеха доста радушно и нямаше проблеми.За моя изненада,каката е по-сурова с нея и я наказва,докато Крис търпеливо я оставя да му виси на барлите,опашката и...където свари :)
Като цяло се вдетиниха и двамата-Крис се опитва да легне в нейната кошарка...а Тера прибира всичките й играчки преди да си легне...пълен цирк са.

Megian,разбира се че се шегувам...често казвам за любимите си същества,че ще ги оставя на кофите или ще ги дам за вторични суровини ;) Благодаря за пожеланията,дай Боже на всички ни здраве!

• (39 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни