Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки
Публикувано: 11 February 2009 - 03:15 PM
Като се сетя Реди колко рани сме третирали....ама така е в кучешкото царство ;D
Бързо оздравяване на малкия юнак! ;)
Публикувано: 13 February 2009 - 12:54 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 February 2009 - 11:08 AM
Нямам нищо против потребителите на dog.bg, но как може някой да твръди, че се интересува от родословието на домашния си любимец само заради сигурността, че ще е здраво животно и т.н.?! И в същия момент да казва това:
Цитат
Аз искрено вярвам, че всички тук си обичат много красивите приятелчета, нормално е да се гордеят с родословието им (ако го имат), а в противен случай - не биха обичали по-малко домашните си любимци. Но как така ще "нападате леко" друг потребител, докато вие се интересувате от факта дали някое куче от същата порода носи едно и също име с вашето. ;D Абсурдно е човек да проверява навсякъде за имената, за да не бъркали домашния му любимец - най-много ще се съобрази с кварталните кучета, които са по-големи и биха се засичали с неговото. И отново ще има съвпадения - или мислите, че единствените кане корсо италиано, които се казват Греко са собственост на eleanor_a и venipe? :rolleyes: И при обща разходка, интелигентните кучета ще се обръщат на името си, но ще отиват при собственика си, а не при непознати. А за желаещите за неповтарящо се име - може да направите комбинации от 5-6 имена и готово ;)
Явно по-надолу е станало недоразумение, защото аз разбирам отговора на venipe за родословието като ответна реакция на твърдението, че не се е интересувала откъде е кучето й:
Цитат
Не мога да не обърна внимание и на това:
Цитат
Нали става дума за мъжки кучета - но никой друг май не го забеляза, или греша? ;D Поне на мен Греко ми звучи ясно като мъжко име - като Иван, Петкан, Педро и т.н. Пък и на снимките си личи, че е момченце.
Запознах се и с темата за купирането на уши - истина е, че животното ще го боли и т.н. Забранено е от закон, ок. Но е характерно за тази порода, която е на повече от 6 века, да се купират ушите. Още по времето на кардинал Сципион Боргезе е било правено ;) Разбира се, с течение на годините, човечеството става по-хуманно (или поне така се твърди), създават се организации като ООН - сега не се гледа с добро око на този акт към кучетата, освен ако няма здравословен проблем. Но собствениците са тези, които решават как да изглежда техният домашен любимец - явно са харесали екземпляри с къси уши като този например:

Не бива да осъждаме един човек, че е лош стопанин, че не обича достатъчно кучето си, че не се интересува от здравето му и пр., защото иска да му купира ушите. Той явно осъзнава какви грижи ще трябва да положи след тази операция. Но нали с течението на годините сме станали по-хуманни - къде тогава е тази човечност тук? Същото се отнася и за коментарите, че потребителят е трябвало да се запознае подробно със съдържанието на форума и с информацията в него преди да пуска нова тема - аз съм модератор в друг форум и знам, че тези неща се случват ежедневно - прощава се на новите потребители - темата може да се изтрие, заключи или постовете да се прибавят към създадената по-рано тема. ;) За по-нататъшно неспазване на правилата са създадени уорновете и БАН-ът.
На мен много ми харесва този форум, домашните ви любимци са страхотни, преди време и аз имах няколко, знам какво е чувството :blink: Но просто такива "атаки", защото аз го приемам за "атака", дори и несъзнателна, към нов потребител, не ми харесват. Не може всички да сме запознати с всичко - нали никой не се ражда научен. По тази причина в днешно време има и толкова форуми, в които може да получим лесно и бързо желаната информация, както и да открием нови приятели, а не нападки. Надявам се, че никой не се обижда от коментара ми - правя го чистосърдечно - нямам нищо против вас ;)
Публикувано: 15 February 2009 - 01:22 PM
По повод на болднатия текст...Аз съм могла да отделя време да прочета 200 и кусур страници(демек цялата тема)да се срещна с хора собственици на кучета от породата, да им досаждам с хилядите си въпроси ,да пропътувам над 1000 километра ,за да контактувам с развъдчика(развъдника е на 170-190км смятайте колко пъти съм минавала граница за 6мес. ;))Могла съм да се съобразя ,че има куче кане корсо на име Неро(така бях решила да си кръстя моето ;))Обаче други влизат регистрират се, нямат време да четат ,но много добре знаят къде е темата "Да се представим" ;) ;DДават по 80гр на ден на куче от гигантска порода :o :rolleyes:при положение ,че на всеки чувал с храна си пише дневната дажба :-...И на финала видиш ли ти аз съм ги била атакувала неоснователно ;D
За имената...Ще повторя за последен път тук ,защото явно от предния ми пост не се разбира защо аджеба роптая за пустите му имена ;)Все ми е тая кой как си кръщава кучето :-, но при положение ,че имаме 20-30 кучета на кръст от породата Кане Корсо на този етап е абсурдно дублиране на имената(по мое мнение), в Canecorso pedigree database са 2-ма ;D и ще станат 3-ма ,когато регистрирам мойто, ама кой ли чете ;D
За родословието, никой не твърди ,че се интересува от него само заради сигурността, че ще е здраво животно.Родословието е гаранция за принадлежност към породата!twoofo го е написала много правилно, хората хвърлят къде ,къде повече труд и време в избора на кола, пералня ,телевизор ,телефон :rolleyes:но не и в избора си на приятел и любимец....невероятно ,но факт :-
Сега за купирането на ушите ;)
В стандарта на породата е заложена форма при купирането на ушите, така е.Като изключиме факта ,че в България е забранено купирането със закон и факта ,че не съм видяла правилно купирани уши от наш доктор :-ми възниква въпроса за какво им е на тези хора ,които роптаят с/у изложби, които си били взели само домашен любимец все едно откъде(нали ще го обичат) да им купират ушите :rolleyes:Това ли им е кусура на животинките?!?при положение ,че те дори не са Кане Корсо :-Другото ,което също не е маловажно е ,че в развъдниците ушите се купират към 2 мес. възраст, а тук говорим все за кученца над тази възраст...Е, нужно ли е да се причинява такава болка на животинчето от чисто суетни причини, защото в случая други няма B)
пп.Всички сме зяпали снимки на корсовци, а и продължаваме :blink:
де да бяха погледнали някои какъв е и произхода на същите :-
Публикувано: 15 February 2009 - 04:39 PM
За родословието аз ви разбирам добре, но не може да твърдите, че е само за принадлежност към породата. Вие сте пътували много, това значи, че ви интересува особено много. Не се заяждам, но това с имената наистина ми се вижда абсурдно и сигурно са много повече Грековците, но просто не са регистрирани тук техните стопани. Трябва ли всеки притежател на кане корсо италиано да знае за тези форуми, сайтове и т.н., за да се регистрира? Вие изкарвате едно съвпадение истинско престъпление. :rolleyes: И останалите не би трябвало да са съгласни с такова нещо.
Вашето куче също е с купирани уши, ако не се лъжа. Защо сте си взели куче, което е изживяло такава болка? Не мислите ли, че това е поощрение към такова осакатяване на горките животинки и те ще бъдат травмирани завинаги, ще сънуват кошмари? :o ;D Сега сериозно - дългите уши не са кусур, просто въпрос на разбиране за това как трябва да изглежда кучето от породата същото е с договете, доберманите и т.н. Това не е пудел, за да е необичайно. Въпросът в темата за купирането е за малко кученце, мисля, че пишеше, че е около 2 месеца, или нещо не ми е станало на мен ясно? Това, че вие не сте видели такъв доктор, не означава, че в България не съществуват добри ветеринари, които биха могли да го направят. Едно от кучетата ми беше с купирани уши и работата беше свършена перфектно нямаше инфекции, мина му бързо, забрави и после си живя щастливо дълги години. ;)
А тук:
Цитат
Не мога отново да ви разбера визирате кученца от форума, които не са кане корсо ли? ;)
П.П. Ако си бяхте кръстили кучето Неро, уверявам ви, 100% неговите собственици нямаше да се изядат от яд, че има и други кучета с такова име - дори щяха да се радват истински за кученцето ви. ;)
Публикувано: 15 February 2009 - 05:30 PM
Публикувано: 15 February 2009 - 06:13 PM
Цитат
Тц, за моята става въпрос ;)нали аз се явявам като съдник ;D
Цитат
Айде пак ;D
Въпросът е принципен.Аз ви дадох за пример Canecorso pedigree database-това е база данни за родословните кучета порода Кане Корсо от цял свят където това име се среща 2 пъти, а вие ми обяснявате ,че едва ли не всяко второ корсо тук се казва така ;DОк!така да бъде... смешно е да продължаваме да го дъвчем, пък който както иска да го разбира.
Цитат
Да с купирани уши е.Взела съм го така от развъдника ,а развъдника се намира в страна където купирането на уши не е забранено от закона.Ако го бях взела с ушета последното нещо, което щях да мисля е дали да му ги премахна ;)
(Брех ,защо не успявах така да поощрявам и взимането на кученце от легитимен развъдник ;) ;D)
Цитат
Правилно се изразявате- кучета от породата :blink:Кучета с недоказан произход не са кучета от породата ;) което автоматично отговаря на това:
Цитат
Цитат
Вие колко купирани уши на Кане Корсо в България сте видяли...други породи тук не коментираме...
Добрия доктор, който нарушава законите също няма какво да го коментираме...
Темите, които захапвате са безкрайни, също така безкрайно много пъти дискутирани из целия форум.
Понеже виждам ,че се интересувате живо, разровете се и може и да намерите по-адекватни отговори от моите, които да ви задоволят интереса ;)
Публикувано: 15 February 2009 - 07:03 PM
Нори, не се ядосвай :wub:, няма и смисъл да хабиш клавиатурата, за да обясняваш за родословия, уши и мустаци. Някои хора имат цедка на тиквите- някои неща влизат, други не. Избирателно, разбира се.
Публикувано: 15 February 2009 - 07:43 PM
С надеждата ,че някои бъдещи собственици ще седнат, прочетат и разберат за какво иде реч ;)един да е, пак е кяр :yahoo:
Инак е ясно ,че тез "чаршафи" не се изписват току-тъй ,зарад несправдливо отношение, разбираш ли ;) ;D