Френски булдог (проблеми)
Публикувано: 20 December 2008 - 03:59 PM
Бяхме при доктора, каза че няма проблем дадени нещо комбинирано за козината и костите, май спомена нещо за биотин и нещо, че в къщи е топло и затова реагира все едно е пролет, че е домашно де.В общи линии нищо притеснително, само дето аз пълзя с четката по килимите.
Публикувано: 28 December 2008 - 03:30 PM
Мисля, че беше около 2 годишна моята като се разгони за първи път. В началото докато е още младо кучето протича горе долу както при нас жените, но не толкова обилно. Като стане на 8-9 години разгонванията са по- рядко и по- леки. Мисля, че се разгонваше 2 пъти годишно. Препоръчвам ти ако си с килими или мокети да измислиш някакви гащички защото цапа. При Шони протичаше около 2 седмици, като накрая много мрънкаше за ласки.
Публикувано: 28 December 2008 - 04:28 PM
Първо разгонване на две годишна възраст не е нормално.
Обикновенно се разгонват след навършване на 6-7 месеца до годинка. Периодично през 6 месеца.
В началото се отделят кръвенисти изтечения(първите 9-10 дни), които постепенно избледняват.Това е най-често срещаното,понякога има вариации-по дълъг период между разгонванията , допускане на мьжкия по-рано от 9-10 ден ,неизбледняване на изтеченията и т.н.
Цитат
Може ли някой да ми каже на каква възраст се разгонват женските и по точна как точно протича този цикъл?
Обикновенно се разгонват след навършване на 6-7 месеца до годинка. Периодично през 6 месеца.
В началото се отделят кръвенисти изтечения(първите 9-10 дни), които постепенно избледняват.Това е най-често срещаното,понякога има вариации-по дълъг период между разгонванията , допускане на мьжкия по-рано от 9-10 ден ,неизбледняване на изтеченията и т.н.
Публикувано: 28 December 2008 - 05:21 PM
Нямам намерения да допускам мъжки до нея никога, интересувам се за да знам колко цапат, тя е на 7 месеца и сутринта като я гушнах нещо ме изцапа, една капка нещо такова.Цял ден я гледам няма повече или просто се лиже и не виждам.
Има ли други признаци за да наблюдавам?
Има ли други признаци за да наблюдавам?
Публикувано: 28 December 2008 - 05:44 PM
Ако държиш да знаеш дали е разгонена можеш да си я сложиш по гръб и да я разгледаш. Моята Мишел преди никога не беше цапала, чак на последното разгонване започна и аз си я поразчекнах, огледах я и понеже нямах подходящи гащички от време на време я карах да легне и попивах с марличка.

Публикувано: 28 December 2008 - 10:21 PM
http://www.zoomagazi...4...67&cat1=340 Купих ги от тук.Приспособените неща не стават за нищо,сваля ги сама...ако изобщо успея да ги закрепя :rolleyes:.Но с тези гащи просто забравям,че е разгонена.
Публикувано: 06 January 2009 - 10:11 AM
;DЧестито.
Вероятно още седмица ще продьлжи, но след като спрат изтеченията много я пазете навьн от ухажори.
Имала сьм 14 години мьжко куче , никога не е маркирало в къщи.Вероятно това ще се провокира, ако дойде на негова територия някой натрапник.
Вероятно още седмица ще продьлжи, но след като спрат изтеченията много я пазете навьн от ухажори.
Цитат
Надявам се че ще се стиска за да си маркира на вън а не в къщи :o
Имала сьм 14 години мьжко куче , никога не е маркирало в къщи.Вероятно това ще се провокира, ако дойде на негова територия някой натрапник.
Публикувано: 06 January 2009 - 12:01 PM
Пак има излючения :-.Реймънд е на 9 месеца вече,но няма изглед да започне да се държи като мъж :rolleyes:.Една съседска немска овчарка до година и половина си пи..... като женска.А уж са по-интелигентни B).Аз не знам даже дали моя бидон някога ще може да си вдига крачето,имате ли наблюдения над англ.булдоци...имам чувството,че ако си вдигне кракът ще падне на една страна ;D